[HUN] Egyéb használt eszközök beszerzése és/vagy felújítása, átalakítása

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

H

Hummen23

Guest
Itt hasznalt fegyverzet azonnali beszerzése lesz. A románok is hamarosan kapnak majd vagy 500 abrams-t... Felforgatja szépen a mai nap az erőviszonyokat.
Én is így gondolom. És félek rosszul játszuk ki a lapokat, aminek évek múlva leszünk a vesztesei.
Tegnapról mára 3 század vadászgépet sem tartok elrugaszkodott ötletnek, és 3 zászlóaljnyi harckocsit, valamint jelentős tüzérségi erőt...
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 040
113
"Kicsit" hiányzik az a ki-/elb@szott 1-2(száz) kohószökevény T-72.

...meg az elb@szott 12 év, a hibák kijavítása helyett !!!

Kijavítani a hibákat, kijavítani!!! ...nem kimagyarázni!!!



Ésszel! Költséghatékonyan !!!
Nem-elégetve azt a drágán megkeresett forrást, óvatosan a most egekbe szökő árakkal!!!

.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
Ja majd erdélyi Drakula belevárázsolja az élőhalottakat.
500 abramsot kivel és mivel üzemeltetnének.
Ne felejtsd el hogy náluk stabilan százas mennyiségű harckocsi volt üzemben tartva az elmúlt évtizedben mondjuk.
Számold bele a hadsereget elhagyó harckocsisokat. Ha a dologba jobban belelátó fórumtàrsaink szerint mi be tudnánk hívni rendkívüli helyzetben 2-3 szor annyi harckocsira személyzetet mint ami jelenleg van, akkor a románok miért ne tudnának?
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 581
8 190
113
A Norvégok most tervezik cserélni az A4-eket, 52 db-ot, a románoknak van velük tapasztalatuk a boltolásban. Szerintem csak a használt MBT opció nekik, tömeget cserélnek tömegre, újakkal nem bírnák a darabszámot. Sanszos opció az európai A4-ek összeporszívózása és valamilyen felújítási program a hazai (egyébként meglévő, bár leromlott) hadiipar foglalkoztatása.
Inkább mi szerezzük meg :p
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 040
113
A hírek A4-ként említik, a wiki A5-re felhúzott verziónak írja le őket, a váló típust 2025-től tervezik hadrendbe állítani, onnantól elérhetőek kb, szerintem is éppen jó lenne nekünk, időben is.

1; Most "pánik-árak" vannak, én még felsrófolnám az árakat mindenki másnak! ...és NEM vennék!
Mi vettünk Leo 2-t békebeli --kb. 16millió €-os/db-- új-áron. Ez annak aki most vásárol --más tendenciákból becsülve-- 20-22 millió/db, újonnan. Vásároljanak csak a szomszédok MOST, mostani áron! :oops: :oops: :oops:

2; Mindenki másnak viszont van százas darbszámban "kohó-szökevény" mennyisége!! Ez az amit nálunk "el-haza-árultak"!
Nekünk ezt kellene most pótolni, mert a szomszédokat (Románia, +mindenkit a Szerbia kivételével) vadul fogja --akciósan-- tolni a Nyugat technikával --miközben velünk várhatóan "jóindulat-megveteti"--, hogy az általunk sok száz évig meghiúsított Közép-/Közép-Kelet-Európa-i gyarmatosítása fennmaradjon, amit a Trianon-i megosztás/megosztottság tesz lehetővé!
Ez alapvető érdeke, jólétének és hatalmának finanszírozó forrása!
Erről csak összeomlásakor fog lemondani!!! Nekünk erre történelmi helyzetre kell készülnünk!!!




Nekünk a költséghatékony beszerzéssel és magasabb minőségű és mennyiségű honvédelmi képzéssel lehet/kell --például izraeli/svéd/finn mintára-- ellensúlyoznunk a szomszédok összesítetten igen jelentős számbeli fölényét.


Ezért az udvarias bólogatás mellett a NATO számára megtett látszat-teljesítés árnyékában végre kell hajtanunk a honvédelmünkből jelenleg hiányzó --szárazföldi haderős-- mennyiségi jellemző újrateremtését!
Ennek a "mennyiségnek" a jelentőségét kiválóan mutatja most Ukrajnában zajló "Különleges Művelet"!

Remélem, hogy a választások után nem következik be a hiába való és --valójában-- teljesíthetetlen NATO/EU-s megfelelési elvárások teljesítése az eddigi milliárdokat elégető módon!!! Az új világpolitikai helyzethez időben alkalmazkodva jobban is ki tudunk jönni ebből a helyzetből mint a környező országok, "csak" ahhoz át kell lépnünk saját és a Európai-Unió "árnyékát"!

Megtette ezt a FIDESZ már kritikus pillanatokban többször.

Szerintem most itt van egy újabb történelmi lehetőség és "szintet tudunk lépi"!!! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 045
11 982
113
A Skyrangerre simán lehet 26,5 milliós Eurós átlagos darabár!
A légvédelmi rendszerek baromi drágák. A Skyrangeren van/lesz 5 AESA radar-panel, EOS torony, lézerfegyver és valamilyen rakétát is integrálni fognak rá. Szerintem a torony maga jóval többe fog kerülni mint egy sima Lynx IFV.
Ráadásul a csökött 30 mm-essel.
Ezért mondom, hogy inkább a Gepárd-készleteket kellene felvásárolni és utána modernizálni, vagy a törököktől a Korkutot megvenni.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 813
36 009
113
Ráadásul a csökött 30 mm-essel.
Ezért mondom, hogy inkább a Gepárd-készleteket kellene felvásárolni és utána modernizálni, vagy a törököktől a Korkutot megvenni.
Egyik sem tud programozott lőszert - a Gepárd biztos nem.
Jó lesz a Skyranger - pláne lézerrel, rakétákkal.
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 045
11 982
113
hol szerepel ebben a szövegben a programozott lőszer?
A drónok ellen feltételezem, hogy olyat használnak.
hol szerepel ebben a szövegben a programozott lőszer?
Ezt már korábban megbeszéltük:
"Qatar is planning to use the Gepard SP AA guns to secure the football World Cup in 2022, where terrorist drone attacks are feared."
Ezt C-RAM képesség nélkül, proramozott lőszerek nélkül nehezen fogják biztosítani.