[HUN] AERO L-39 Skyfox

Lehet, hogy hibás a cikk a HTKA-n!
Szerintem MG azt mondja: 2024-ig mind beérkeznek a gépek, nem pedig akkor kezdenek jönni. Persze nem teljesen egyértelmű...

Igen úgy mondta hogy 24-ig beérkeznek ez szerintem egyértelmű.
Felfegyverezhető, másként a harcászati kiképzés nem is lenne lehetséges.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aero_L-39NG nem tudom mennyire pontos, de itt van a lehetséges fegyverzet is. Pl. az MK-82-es vagy a GBU megegyezik a Gripenével. A 70 mm-es rakéták, 12.7/20 mm-es géppuska/gépágyú meg mehetne azonos készletből az Airbusokkal.

A gép biztos nagyon jó ebben a kategóriában, de azt max remélni tudom hogy tényleg megéri nekünk.

A színe jó?
Mert te általában ilyeneken szoktál fennakadni... :rolleyes:
Bocs ha zavart, amiért rugóztam a festés témán.
Feleslegesnek tartom a 8 db kiképzőgépet és 4 db sugárhajtású szubszónikus felderítőgépet (???) egy 12+2 db-os flottához.
Ha lenne 36+6, drónok, tuzérség, több rétegű légvédelem, és minden lövészrajnak modern lövészpáncélos, akkor persze, költsünk ilyenre is.

Bocs ha zavart, amiért rugóztam a festés témán.
Feleslegesnek tartom a 8 db kiképzőgépet és 4 db sugárhajtású szubszónikus felderítőgépet (???) egy 12+2 db-os flottához.
Ha lenne 36+6, drónok, tuzérség, több rétegű légvédelem, és minden lövészrajnak modern lövészpáncélos, akkor persze, költsünk ilyenre is.
Szerintem ezt már úgy számolták, hogy plusz Gripenel. Legalábbis remélem.

Igen úgy mondta hogy 24-ig beérkeznek ez szerintem egyértelmű.
Felfegyverezhető, másként a harcászati kiképzés nem is lenne lehetséges.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aero_L-39NG nem tudom mennyire pontos, de itt van a lehetséges fegyverzet is. Pl. az MK-82-es vagy a GBU megegyezik a Gripenével. A 70 mm-es rakéták, 12.7/20 mm-es géppuska/gépágyú meg mehetne azonos készletből az Airbusokkal.

A gép biztos nagyon jó ebben a kategóriában, de azt max remélni tudom hogy tényleg megéri nekünk.
Valamilyen önvédelmi rendszer (infracsapda, DIRCM vagy hasonló ) is kéne rá, komolyan gondolják hogy túl élje a felderítő akciót...
Az a "vicc", hogy ugyanannyi lézerbombát hordozhat, mint a Gripen - ez mondjuk a Griffünkre nézve "kellemetlen tény"...

FZ rakéink vannak/lesznek a helikhez. Íme a repülős verzió:

Maroth ugy fogalmazott, h "..az elso reszet leszerzodtuk a programnak ebben 12 gepre adtunk le megrendelest"

Vagyis varhato egy kovetkezo megrendeles, esetleg ujabb 12 gepre? Ennek nyilvan akkor lesz ertelme amikor novekedni fog a Gripen-ek szama.

Koltsegekrol elhangzott: pilotak 3x annyit fognak tudni repulni mint most.

Az a legértelmetlenebb beszerzés egyszerűen nem értem…. Egy értelme van a magyar befektetők pénze részben jöjjön vissza! Vannak ettől sokkal nagyobb prioritások….

• Tetszik
Reactions: Sulaco and krisss
Maroth ugy fogalmazott, h "..az elso reszet leszerzodtuk a programnak ebben 12 gepre adtunk le megrendelest"

Vagyis varhato egy kovetkezo megrendeles, esetleg ujabb 12 gepre? Ennek nyilvan akkor lesz ertelme amikor novekedni fog a Gripen-ek szama.

vagy a felderítő még fejlesztés alatt van és azért arra még nem szerződtek vagy csak szándéknyolatkoztak róla...

Létezik DIRCM-es zavarós "túlélő konténer"? Legyen már némi esélye szegény felderítő L-39-esünknek...

• Tetszik
Reactions: beat and polyfag

Reméljük hogy nem.
2 századra is elég lenne 1 század kiképzőgép.

Ez jó hír, de ez csakhogy ez azért van mert csórók vagyunk. Normál esetben egy kiképzett Gripen pilóta nem repülne mással, csak az jóval drágább mint az L39. De ezzel nincs bajom hogy költséghatékonyan próbálják megoldani.