[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Dánia további fegyverszállítmányokat ígér Ukrajnának

Mette Frederiksen dán miniszterelnök további fegyverszállítmányokat ígért Ukrajnának csütörtöki hivatalos kijevi látogatásán, amelyen Pedro Sanchez spanyol kormányfővel együtt vesz részt – jelentette a TV2 dán televíziócsatorna csütörtökön.
A dán kormányfő nem szolgált további részletekkel sem a fegyverek típusával, sem a szállítás időpontjával kapcsolatban. A spanyol miniszterelnök a kijevi régióban tett látogatásukat követő Twitter-bejegyzésében sokkolónak nevezte Putyin háborújának horrorját.
A dán és a spanyol miniszterelnök utazásának elsődleges célja, hogy támogatásukról biztosítsák Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt – erősítette meg mindkét kormányfő titkársága.

A DÁN MINISZTERELNÖKI HIVATAL HOZZÁTETTE: A FELEK A „HÁBORÚS BŰNÖK ÉS MÁS EMBERI JOGI JOGSÉRTÉSEK” MIATTI LEHETSÉGES VÁDEMELÉSEKRŐL IS TÁRGYALNI FOGNAK.
Mindeközben a másfél millió lakosú Harkivban Ihor Terehov polgármester egy televíziós beszédben bejelentette, hogy az orosz csapatok csütörtökön intenzív ágyúzásba kezdtek.
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
931
10 745
93
Hát nekem a mariupoli pusztításból nem az jött le hogy annyira finomkodtak. Viszont valószínűleg így is nagyok voltak az orosz fél áldozatai és nyertek egy romhalmazt amit építhetnek újra a nulláról. Az acélgyárat is valószínűleg részben azért kímélik, mert nagy gazdasági jelentősége van.
Tudjuk hogy Mariupol hány százaléka ment a levesbe? Mert ha pl. Budapesten szétlövik az őrmezei meg a gazdagréti lakótelepet, az elég nagy baj, meg rengeteg vágóképet lehet ott felvenni, de attól még nem lőtték szét az egész várost.
Félre ne értsd, nem irigylem az ott élőket.
De ha pl. láttál képet német városokról a vh után, akkor tudod milyen az amikor meg sem próbálják elkerülni a pusztítást.

Én úgy látom hogy itt az a taktika folyt, hogy azt a házat küldik meg ahonnan lőnek. Ha totálban gondolkodnának, akkor előtte szétlőnének mindent ahonnan egyáltalán lőni lehet. Ez nagy különbség, és ez saját áldozatokkal jár.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 204
42 730
113
Erőteljes robbanás dördült az Ukrán Fegyveres Erők megerősített területe közelében a harkovi Saltovkán
. A nácik és az ukrán fegyveres erők ezt a negyedet erődített területükké változtatták. t.me/RVvoenkor
 
W

Wilson

Guest
Az, hogy egy tömeges CM/BM csapásal indítottak, eleve a légvédelem túlterhelése/ megsemmisítése céljából nem ugyanaz mint hogy két kósza Kalibr ellentevékenység nélkül repülhet Lvov-ig.

(Bár, tulajdonképpen lehet hogy van ott légvédelem csak már NATO szintű, ami nem lő veszélytelen robotrepülőre. :rolleyes: )
Az invázió első napján de később se Ukrajna nyugati részére nem mértek tömeges CM/BM csapást az oroszok Ivano-t találta el egy kósza orosz cirkálórakéta...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 204
42 730
113
Peremoga : Az ukránok másodszor "lőttek le" egy orosz vadászgépet
Ma az ukrán média és tévécsatornák arról számoltak be, hogy Izyum felett lelőttek egy orosz repülőgépet.
Valójában ezek egy vadászgép tükörképei, amely április 3-án zuhant le Harkov régióban. Ez nyilvánvaló a függőleges kormányok jellegzetes sérüléseiből stb.
Az első két fotó az ukrán média mai hamisítványa.
A többi április 3-i, amikor a
t.me/RVvoenkor
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Az nem jelente megoldást az mariupoli bunker rendszerre ha pár 10.000 liter kőolajat leengednek, aztán felteszik a kérdést a lentieknek hogy mit választanak?
Habár az csúnya munka lenne, de hát nem is kell róla mindenkinek tudnia a világban.
Biztos, hogy senki sem venné észre, ha meggyújtanák...
 
  • Vicces
Reactions: Robur

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Peremoga : Az ukránok másodszor "lőttek le" egy orosz vadászgépet
Ma az ukrán média és tévécsatornák arról számoltak be, hogy Izyum felett lelőttek egy orosz repülőgépet.
Valójában ezek egy vadászgép tükörképei, amely április 3-án zuhant le Harkov régióban. Ez nyilvánvaló a függőleges kormányok jellegzetes sérüléseiből stb.
Az első két fotó az ukrán média mai hamisítványa.
A többi április 3-i, amikor a
t.me/RVvoenkor
Az Izjumnál lelőtt gépről betettem a videót a két ejtőernyőssel, ez a képanyag jött ki róla. Az orosz propi "cáfolata" pedig a duplakamu, amikor maguk teszik ki a korábbi képet amit aztán maguk cáfolnak meg.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 125
9 198
113
Szerintem nem fogják, a mariupoli Putyin nyilatkozat egyértelművé tette, hogy már ő sem engedhet meg nagyon több áldozatot belpolitika miatt.
(Hozzáteszem, ezzel a mentalitással sokkal közelebb van a nyugathoz mint Zselé)
Az egész "művelet" ugyanattól szenved mint a vietnámi, afganisztáni háborúk. Valami félig jópofa, félig együttműködős, civil- és infrastruktúrakímélős valami. Nem egy totális háború. Ebbe buknak bele, legalábbis ezzel, hogy itt kb. abba fogják hagyni, nem szüntették meg a konfliktus forrását, újra elő fog jönni a jövőben. Ha nem így csinálják, hanem teljes erőbedobással, Ukrajna már kapitulált volna.
Az egészben a röhej az, hogy még így is démonizálta őket a média.
Én úgy gondolom, hogy sok mindentől függ a következő lépés. Benne van Odessza is, akár, de most nem létfontosságú.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 204
42 730
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 593
45 721
113
Nahát ki hitte volna???? :eek::eek::D


Marhára félek hogy meglesz még ennek a böjtje... Remélem nem az EU-ban lesz telicsapkodva egy - egy utasszállító Stingerrel, vagy pénzszállító/diplomáciai páncélautó Javelinnel... Sors furcsa fintora lenne mondjuk egy magas állami vezetőt telibevernének mondjuk egy ilyennel mondjuk Washingtonban, Londonban, Brüsszelben, asszem lenne pislogás...