Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
a sírok között léteztek
Kérdés.
És a SZU-t akarja Putin dolgon kicsit lépjünk túl.
De azért valaki magyarázza már el, hogy győzelmi zászlónak miért nem az orosz zászlót húzzák fel?
Mi ez a sarló kalapácsos veres zászló?
1. Ellenpropaganda a pl. Azov által használt fasiszta jelképekre, amikkel a II. vh-s fasizmus elleni harcal akarnak párhuzamot állítani (eladhatóbbá tenni a háborút Oroszországban). Ha megnézzük a spec katonai művelet lakosság körében tapasztalható támogatottságát, annyira nem nyúltak vele mellé az oroszok.
2. Trollkodás?
Volt a mami minap, akit az ukran katonak szivattak. O is a szovjet zaszloval jott ki a hazbol. Sokaknak szep emlek, masoknak az egyuve tartozas, masoknak a nacik felett aratott hosies haboru jelkepe, meg gondolom van belole doszt meg elfekvoben orosz meg epp nincs keznel.
Honnan is fúj?
Értelmetlen már a védekezésük egyébként, onnan láncon jönnek ki vagy zsákban.
Amikor Szálasiék kikergették a Levente-gyerekeket az ostromlott Budapesten harcolni, vagy Berlin "hős védői" a Panzerfaust-al felfegyverzett Hitler Jugend srácok, netán az afrikai gyerekkatonák...
...na ez pont olyan.
Hol vannak a szüleik?
Hát nekem a mariupoli pusztításból nem az jött le hogy annyira finomkodtak. Viszont valószínűleg így is nagyok voltak az orosz fél áldozatai és nyertek egy romhalmazt amit építhetnek újra a nulláról. Az acélgyárat is valószínűleg részben azért kímélik, mert nagy gazdasági jelentősége van.Szerintem nem fogják, a mariupoli Putyin nyilatkozat egyértelművé tette, hogy már ő sem engedhet meg nagyon több áldozatot belpolitika miatt.
(Hozzáteszem, ezzel a mentalitással sokkal közelebb van a nyugathoz mint Zselé)
Az egész "művelet" ugyanattól szenved mint a vietnámi, afganisztáni háborúk. Valami félig jópofa, félig együttműködős, civil- és infrastruktúrakímélős valami. Nem egy totális háború. Ebbe buknak bele, legalábbis ezzel, hogy itt kb. abba fogják hagyni, nem szüntették meg a konfliktus forrását, újra elő fog jönni a jövőben. Ha nem így csinálják, hanem teljes erőbedobással, Ukrajna már kapitulált volna.
Az egészben a röhej az, hogy még így is démonizálta őket a média.
Tudjuk hogy Mariupol hány százaléka ment a levesbe? Mert ha pl. Budapesten szétlövik az őrmezei meg a gazdagréti lakótelepet, az elég nagy baj, meg rengeteg vágóképet lehet ott felvenni, de attól még nem lőtték szét az egész várost.Hát nekem a mariupoli pusztításból nem az jött le hogy annyira finomkodtak. Viszont valószínűleg így is nagyok voltak az orosz fél áldozatai és nyertek egy romhalmazt amit építhetnek újra a nulláról. Az acélgyárat is valószínűleg részben azért kímélik, mert nagy gazdasági jelentősége van.
Az ő becsületbeli ügyüket kenhette a hajára itt mindenki.A leventéket annyira azért nem kellett kergetni. Inkább volt ez becsületbeli ügy.
Nem hiszem. Hol a határ szerinted?Értem én ezt a démonizálást (vajon mit készítenek elő vele?), de azért ezzel ledegradálják a valódi népirtásokat.
Az invázió első napján de később se Ukrajna nyugati részére nem mértek tömeges CM/BM csapást az oroszok Ivano-t találta el egy kósza orosz cirkálórakéta...Az, hogy egy tömeges CM/BM csapásal indítottak, eleve a légvédelem túlterhelése/ megsemmisítése céljából nem ugyanaz mint hogy két kósza Kalibr ellentevékenység nélkül repülhet Lvov-ig.
(Bár, tulajdonképpen lehet hogy van ott légvédelem csak már NATO szintű, ami nem lő veszélytelen robotrepülőre.)
Biztos, hogy senki sem venné észre, ha meggyújtanák...Az nem jelente megoldást az mariupoli bunker rendszerre ha pár 10.000 liter kőolajat leengednek, aztán felteszik a kérdést a lentieknek hogy mit választanak?
Habár az csúnya munka lenne, de hát nem is kell róla mindenkinek tudnia a világban.
Ez nem a Szerhij/Szergej dologgal volt kapcsolatban....Szerinted nálunk mondnak olyat
A kutyafáját,lemaradtam az ukrán ellentámadásról? Nem mondod,hogy visszafoglalták?Gyengék.
Mariupol se ment.
Az Izjumnál lelőtt gépről betettem a videót a két ejtőernyőssel, ez a képanyag jött ki róla. Az orosz propi "cáfolata" pedig a duplakamu, amikor maguk teszik ki a korábbi képet amit aztán maguk cáfolnak meg.Peremoga : Az ukránok másodszor "lőttek le" egy orosz vadászgépet![]()
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️Перемога: Украинцы второй раз "сбили" один русский истребитель Сегодня, украинские СМИ и ТГ-каналы сообщили о том, что над Изюмом сбит русский самолет. На самом деле - это отзеркаленные снимки истребителя, упавшего еще 3 апреля в Харьковской области. Это очевидно из характерных повреждений...t.me
Ma az ukrán média és tévécsatornák arról számoltak be, hogy Izyum felett lelőttek egy orosz repülőgépet.
Valójában ezek egy vadászgép tükörképei, amely április 3-án zuhant le Harkov régióban. Ez nyilvánvaló a függőleges kormányok jellegzetes sérüléseiből stb.
Az első két fotó az ukrán média mai hamisítványa.
A többi április 3-i, amikor a
t.me/RVvoenkor
Később lehet. De szerintem most a Donbasz és a zsák befoltozása elsődleges.Odesszát nem akarják behúzni? Onnantól fogva Ukrajna tengerpart nélküli országgá válna, se halászat, se kereskedelem. Nekem stratégiai pontnak tűnik.
Én úgy gondolom, hogy sok mindentől függ a következő lépés. Benne van Odessza is, akár, de most nem létfontosságú.Szerintem nem fogják, a mariupoli Putyin nyilatkozat egyértelművé tette, hogy már ő sem engedhet meg nagyon több áldozatot belpolitika miatt.
(Hozzáteszem, ezzel a mentalitással sokkal közelebb van a nyugathoz mint Zselé)
Az egész "művelet" ugyanattól szenved mint a vietnámi, afganisztáni háborúk. Valami félig jópofa, félig együttműködős, civil- és infrastruktúrakímélős valami. Nem egy totális háború. Ebbe buknak bele, legalábbis ezzel, hogy itt kb. abba fogják hagyni, nem szüntették meg a konfliktus forrását, újra elő fog jönni a jövőben. Ha nem így csinálják, hanem teljes erőbedobással, Ukrajna már kapitulált volna.
Az egészben a röhej az, hogy még így is démonizálta őket a média.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..