Lássuk mire mennek vele! Alakul ez, lesz 15 db PZH-2000, 20 db AS-90, ez már jelentősebb erő mint amit mi PÉNZÉRT, SOK PÉNZÉRT megveszünk majd 24 db PZH-2000-t a Z2026 keretein belül!@SirHiggins teljesült a kívánságod....
![]()
Nagy-Britannia átadja Ukrajnának az AS-90 önjáró lövegeket és a lőszert...
Az Egyesült Királyság AS-90 típusú önjáró lövegeket és több ezer lőszert ad át Ukrajnának.
Az Express.co.uk brit weboldal arról számol be, hogy Ukrajnának 20 darab 155 mm-es önjáró tüzérségi rendszert és több tízezer lövedéket adnak át.
Az oldal forrásai szerint ezen a héten 45 000 brit gyártmányú tüzérségi lövedéket, valamint AS-90 önjáró lövegeket küldenek külföldre, ahol az ukrán csapatok megtanulják használni és kiszolgálni őket, mielőtt a frontra küldenék őket.
Az önjáró tüzérségi egységeket a brit fegyveres erőktől helyezik át.
![]()
Az AS-90-en egy önjáró tüzérségi löveg, amelyet az Egyesült Királyság védelmi ipara gyártott. A fő felhasználó a brit hadsereg.
Azt néztem hogy gyakorlatilag Wiki szerint a Britek gyártottak 179 ilyen jószágot 1993-tól, 2015-re már csak 117 volt szolgálatban náluk. Gyakorlatilag ezzel az átadott 20 db-al számolhatunk úgy, hogy a SAJÁT SPG képesség majdnem ötödét átpattintják Ukrajnának!
Ha nem hoz átütő sikert akkor baj van, lehet majd küldeni a MARADÉK brit SPG állomány felét rögtön, hátha az már elég lesz!
Ha az sem, akkor szerintem London fel is húzhatja rögtön a fehér zászlót mondjuk Westminster tetejére

Na én várom a fejleményeket, pop-corn elő!