Én nem, nekem már elég a “témákból”.Ezzel szó szerint egyetértek. Kiváncsi vagyok, mi lesz a következő "téma" úgy kb 1,5 év múlva!
Én nem, nekem már elég a “témákból”.Ezzel szó szerint egyetértek. Kiváncsi vagyok, mi lesz a következő "téma" úgy kb 1,5 év múlva!
Mert kínának sincs elég. A 90 nm is szép álom. Úgy tudom, a 130 az, amit önerőből tudnak. Annak a gépsorát tudják hazai alkatrészekkel karbantartani.ha az abakusz az alternatíva akkor az kiváló színvonal
a probléma az hogy miért is nem az aktuális mai technika az alternatíva, ha gyártást nem is kapnak hozzá, miért nem vehetik meg a kész csipeket kínából
vélhetően ugyanazért amiért az union pay se működik: a kínai cégek félnek az usa szankcióktól
ez viszont a következő évekre elég sok xopást vetít előre, mert azt jelzi hogy a szankciók működni fognak
mert a kínai támogatás nem úgy fog működni, ahogy azt eddig elképzeltük
A 80as években a KGB hatalmas szervezéssel lopott - vagyis inkább haza szervezett egy csúcs Siemens számítógépet. Ott rohadt el a pincében. Sose merték bekapcsolni, mert senki se merte kijelenteni, hogy nincs benne kémprogram.Mert kínának sincs elég. A 90 nm is szép álom. Úgy tudom, a 130 az, amit önerőből tudnak. Annak a gépsorát tudják hazai alkatrészekkel karbantartani.
Van saját gyártásuk, van mire alapozniuk. Ami a legfontosabb: mit 2005-ben gyártottak, annál sokkal jobb a NATO fegyverekben sincs.Ez komoly?
A 90nm 15-20 évvel ezelőtti szint.
Minket nem kérdeznek....Én nem, nekem már elég a “témákból”.
És olaj jön még?

Gáz lesz helyetteÉs olaj jön még?![]()
! Szó szerint.Lavrov: valós a veszélye a harmadik világháború kitörésének
Forrás: https://kuruc.info/r/4/242820/
Ma is gyártanak nagy csíkszélességen is rengeteg dolgot, mert nem szükséges, sőt, igaziból újfajta problémáka okoz a kisebb csíkszélesség sok téren, autóiparban a robosztusság miatt sem loholnak a legújabb cuccok után. A népszerű STM32 mikrovezérlők pl. 90nm-en készülnek. Rengeteg ipari felhasználásra elég. HPC-re nem jó.Ez komoly?
A 90nm 15-20 évvel ezelőtti szint.
![]()
Semiconductor device fabrication - Wikipedia
en.wikipedia.org
90 nm process - Wikipedia
en.wikipedia.org
Az Elbrus sok szempontból zsákutca, de van rá alkalmazásuk, gyártani fogják még. Szerintem a RISC-V lesz a jövő, oroszok is meg kínaiak is nagyon érdeklődtek utána, meg meg egész szabad világ, aki az ARM monopóliumától és az USA szankcióktól tart.Ez most az orosz belső fejlesztésű state of the art: MCST Elbrus család
Ebből a 2SM-et gyártja a Mikron 90nm-en.
southfront.org
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..