[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113
Tiraspolnal (Transznyisztra) eldobalt fegyverek:

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113
Mariupol helyreallitasi munkak

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113
Ukranok voltak.


 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and paul64
W

Wilson

Guest
Az ukránok által lelőtt orosz Sz-34-es Zaporozsje térségében, Berdjanszki körzetben .


Screenshot-1-46-768x408.jpg

Screenashot-4-768x329.jpg
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Románia és Lengyelország - az első jelöltek a "Caliber" csapásra​

London az oroszországi katonai célpontok elleni UAF-csapások jogosságának elismerésével indokolta az orosz légierő logisztikai csapásait is azon NATO-országokban, amelyek Kijevet fegyverekkel látják el. Lengyelország és Románia az első.

Románia és Lengyelország - az első jelöltek a Caliber sztrájkra


Zakharova azt válaszolta Hippinek: most az Orosz Föderációnak joga van megütni Nagy-Britanniát

James Hippie brit védelmi miniszterhelyettes azt mondta a Times Radionak, hogy Ukrajnának törvényes joga van katonai célpontokat mérni Oroszországban, hogy megzavarja az orosz fegyveres erők logisztikáját.

Szerinte "teljesen jogos, hogy Ukrajna mélyen csapjon le Oroszországban, hogy megzavarja a logisztikát, ha nem zavarják meg ezeket az ellátásokat, ez közvetlenül halálhoz és vérontáshoz vezet Ukrajna területén".

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova ezt a kijelentést kommentálva megjegyezte, hogy most a "hadiszállítás logisztikájának megsértése" érdekében Oroszország katonai célpontokat csaphat le azon NATO-országok területén, amelyek fegyvert szállítanak. a kijevi rezsimnek.

"Jól értjük? Végül is ez közvetlenül halálhoz és vérontáshoz vezet Ukrajna területén. Ha jól értem, Nagy-Britannia ezen országok közé tartozik" - szögezte le Zakharova a Telegram csatornáján .

"Putyin haragja" mindenkit utolér​

Valahányszor fegyvereket adnak el Ukrajnának, Európa leginkább attól tart, hogy ellenségeskedések és "Putyin haragjának" részesei lesznek. A német külügyminisztérium vezetője, Annalena Berbock például emiatt aggódik .

"Mi a kormányban egységesek vagyunk abban, hogy fegyverek szállításával nem leszünk a konfliktus részese" - mondta az április 20-i sajtótájékoztatón.
De Magyarországon ésszerű az ellenkezőjét megérteni. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter koszovói látogatásán leszögezte, hogy Magyarország nem tervez halálos fegyverek szállítását Ukrajnába, és nem engedélyezi azok Kijevbe történő tranzitszállítását, mivel ezek "ellenséges hadműveletek tárgyaivá válhatnak".

„Nem keveredünk bele ebbe a háborúba” – magyarázta a miniszter.
Német közéleti személyiségek egy csoportja egyébként nyílt levelet írt Olaf Scholz német kancellárnak azzal a felhívással, hogy állítsák le a fegyverszállítást Ukrajnának, mivel ez "bevonja Németországot a háborúba".

"Németország és más NATO-országok fegyverszállításával de facto a háború részesévé tették magukat. Így Ukrajna a NATO és Oroszország között az európai biztonsági szabályok miatti, évek óta eszkalálódó konfliktus csataterévé vált" levél mondja.

Ki lesz az első, akit eltalál a "Caliber"​

A náci Kijev halálos fegyvereinek aktív szállítói a következők:

  • Cseh Köztársaság,
  • Lengyelország,
  • Szlovénia,
  • Törökország,
  • Németország,
  • USA.
Sokan informálisan teszik ezt, például Bulgária.

Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy az Ukrajnáról szóló tárgyalások valószínűleg nem lesznek eredményesek, ha Kijev továbbra is szivattyúzzák a fegyvereket. Az Egyesült Államokban az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat a CNN forrásai "az orosz hadsereg és haditengerészet következő évtizedre szóló semlegesítésébe való befektetésnek" nevezik. Lloyd Austin , a Pentagon főnökének legutóbbi nyilatkozatai arról, hogy Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel "gyengíteni akarja Oroszországot", cinikusan emlékeztetnek arra, hogy a NATO agresszív szervezet, és agressziójának tárgya Oroszország.

Hol lehet csapást mérni a nyugati logisztikai és katonai létesítményekre?

  1. Mindenekelőtt Romániáról, amely most megtámadhatja Transznisztriát, hogy megmentse a moldovai testvéreket.
  2. Másodszor, Lengyelországon keresztül, amelyen keresztül megy az összes nyugati fegyverszállítási logisztika.
Ezek az országok mentálisan és fizikailag nem fogják túlélni a "Caliber" sztrájkot. Igen, ez formálisan a harmadik világháború előjátéka lesz, de elsőként az Egyesült Államok szövetségesei veszítenek, akik kritikusan rosszul viselkednek.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/1702683-nato_logistica/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Johnson szerint a brit foglyok cseréjéről Ukrajnának kell döntenie​

Boris Johnson – RIA Novosti, 1920, 2022.04.26.

© RIA Novosti / Justin Griffiths-Williams
LONDON, április 26. – RIA Novosti. Az Ukrajna oldalán harcoló és meghódoló brit állampolgárok kicseréléséről Kijevnek kell döntenie – mondta Boris Johnson brit miniszterelnök.
"Mindent megteszünk, amit csak tudunk, de ez az ukrán fél döntése. Nagyon szorosan dolgozunk ezen" - mondta a Talk TV-ben.
Orosz katonák az ukrajnai különleges katonai művelet övezetében - RIA Novosti, 1920, 2022.04.25.


Szerinte " az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló brit állampolgárok , akiket elfogtak, nem túszok, nem valamiféle csereterroristák, hanem hadifoglyok".

"És ezért jogaik vannak a Genfi Egyezmény értelmében. Nem szabad kamerák elé állítani őket, nem szabad rákényszeríteni őket, hogy túszokat rögzítsenek. Ez jogaik megsértése" - tette hozzá a brit miniszterelnök.
Korábban a Rosszija 1 tévécsatorna adásában két Ukrajnában feladó brit állampolgár , Aiden Eslin és Sean Pinner fordult Johnsonhoz azzal a kéréssel, hogy segítsen a Viktor Medvedcsuk ellenzéki ukrán politikus cseréjében . Felesége, Oksana Marchenko viszont felszólította a britek rokonait, hogy kérjék meg Londont, cserélje ki őket férjére.
Az RF fegyveres erők egyik mérnöki dandárjának sapperei egy erődített területet aknamentesítenek a Herson régióban - RIA Novosti, 1920, 2022.04.26.


Dmitrij Medvegyev , az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője április 19-én kijelentette, hogy az Ukrajnában tartózkodó külföldi zsoldosok nem Oroszország önkéntesei, és a genfi egyezmények nem vonatkoznak rájuk.
A nemzetközi humanitárius jog értelmében a zsoldosok nem harcolók, ezért nem tarthatnak igényt hadifogságba. Ez azt jelenti, hogy büntetőeljárás indulhat ellenük, és a fogság feltételei nem vonatkoznak rájuk.

Február 24-én Oroszország különleges hadműveletet indított Ukrajna denacizálására és demilitarizálására. Mint Putyin hangsúlyozta, célja, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak volt kitéve".
A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat csapják le, és máris jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. A hadművelet fő feladatát az orosz katonai osztályon Donbass felszabadításának nevezték.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az EU-nak és Oroszországnak újjá kell építenie a kapcsolatokat – Brüsszel​

A biztonsági garanciákról szóló megállapodás „nehéz és hosszadalmas folyamat” lesz – mondja az uniós diplomata
Az EU-nak és Oroszországnak újjá kell építenie a kapcsolatokat – Brüsszel

© Getty Images / Phil Noble
Az EU és Oroszország kapcsolatának újjáépítése „nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat”, de meg kell tenni – írta blogjában kedden Josep Borrell, az EU fődiplomata.
Oroszország megmagyarázza, miért kudarcot vallanak az ukrán béketárgyalások

Oroszország megmagyarázza, miért kudarcot vallanak az ukrán béketárgyalások

Amíg Brüsszel nem képes „ újraszervezni ” ezt a kapcsolatot, és meg nem állapodni a biztonsági garanciákról és mechanizmusokról, amelyek lehetővé teszik a békés együttélés ismételt érvényesülését , addig támogatja Ukrajnát a Moszkva elleni harcban, az Unió külügyi és biztonsági főképviselője. A politika folytatódott.
Borrell ezután előfeltételt szabott az ilyen átszervezésnek, kijelentve, hogy „[az] orosz vezetésnek először meg kell értenie, hogy saját biztonságát nem lehet és nem is lehet elérni a szélesebb körű európai és szomszédai biztonságának rovására. „Béke Európában csak akkor létezhet, ha Moszkva „ tiszteli a nemzeti szuverenitást és a területi integritást ” – írta. Nem foglalkozott azonban a NATO keleti terjeszkedésével, megszegve azt a megállapodást, amely szerint a Szovjetunió összeomlása után nem közelítik tovább Oroszország határait.
Ragaszkodva ahhoz, hogy az EU, az Egyesült Államok és a NATO „ gondosan válaszolt az orosz javasolt szerződésekre és levelekre ”, Borrell azzal érvelt, hogy blokkja mindig „ kész volt megvitatni a biztonság minden aspektusát ”. A két fél között több hónapig tartó párbeszéd azonban nem hozott megállapodást, az Egyesült Államok és európai szövetségesei nem voltak hajlandók megígérni, hogy kizárják Ukrajnát a NATO-perspektívákból, vagy más biztonsági garanciákat nyújtanak a rakéták kelet-európai állomásoztatására vonatkozóan.

 
  • Tetszik
Reactions: laci74 and paul64

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 042
36 367
113
W

Wilson

Guest

Románia és Lengyelország - az első jelöltek a "Caliber" csapásra​

London az oroszországi katonai célpontok elleni UAF-csapások jogosságának elismerésével indokolta az orosz légierő logisztikai csapásait is azon NATO-országokban, amelyek Kijevet fegyverekkel látják el. Lengyelország és Románia az első.

Románia és Lengyelország - az első jelöltek a Caliber sztrájkra


Zakharova azt válaszolta Hippinek: most az Orosz Föderációnak joga van megütni Nagy-Britanniát

James Hippie brit védelmi miniszterhelyettes azt mondta a Times Radionak, hogy Ukrajnának törvényes joga van katonai célpontokat mérni Oroszországban, hogy megzavarja az orosz fegyveres erők logisztikáját.

Szerinte "teljesen jogos, hogy Ukrajna mélyen csapjon le Oroszországban, hogy megzavarja a logisztikát, ha nem zavarják meg ezeket az ellátásokat, ez közvetlenül halálhoz és vérontáshoz vezet Ukrajna területén".

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova ezt a kijelentést kommentálva megjegyezte, hogy most a "hadiszállítás logisztikájának megsértése" érdekében Oroszország katonai célpontokat csaphat le azon NATO-országok területén, amelyek fegyvert szállítanak. a kijevi rezsimnek.


"Putyin haragja" mindenkit utolér​

Valahányszor fegyvereket adnak el Ukrajnának, Európa leginkább attól tart, hogy ellenségeskedések és "Putyin haragjának" részesei lesznek. A német külügyminisztérium vezetője, Annalena Berbock például emiatt aggódik .


De Magyarországon ésszerű az ellenkezőjét megérteni. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter koszovói látogatásán leszögezte, hogy Magyarország nem tervez halálos fegyverek szállítását Ukrajnába, és nem engedélyezi azok Kijevbe történő tranzitszállítását, mivel ezek "ellenséges hadműveletek tárgyaivá válhatnak".


Német közéleti személyiségek egy csoportja egyébként nyílt levelet írt Olaf Scholz német kancellárnak azzal a felhívással, hogy állítsák le a fegyverszállítást Ukrajnának, mivel ez "bevonja Németországot a háborúba".


Ki lesz az első, akit eltalál a "Caliber"​

A náci Kijev halálos fegyvereinek aktív szállítói a következők:

  • Cseh Köztársaság,
  • Lengyelország,
  • Szlovénia,
  • Törökország,
  • Németország,
  • USA.
Sokan informálisan teszik ezt, például Bulgária.

Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy az Ukrajnáról szóló tárgyalások valószínűleg nem lesznek eredményesek, ha Kijev továbbra is szivattyúzzák a fegyvereket. Az Egyesült Államokban az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat a CNN forrásai "az orosz hadsereg és haditengerészet következő évtizedre szóló semlegesítésébe való befektetésnek" nevezik. Lloyd Austin , a Pentagon főnökének legutóbbi nyilatkozatai arról, hogy Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel "gyengíteni akarja Oroszországot", cinikusan emlékeztetnek arra, hogy a NATO agresszív szervezet, és agressziójának tárgya Oroszország.

Hol lehet csapást mérni a nyugati logisztikai és katonai létesítményekre?

  1. Mindenekelőtt Romániáról, amely most megtámadhatja Transznisztriát, hogy megmentse a moldovai testvéreket.
  2. Másodszor, Lengyelországon keresztül, amelyen keresztül megy az összes nyugati fegyverszállítási logisztika.
Ezek az országok mentálisan és fizikailag nem fogják túlélni a "Caliber" sztrájkot. Igen, ez formálisan a harmadik világháború előjátéka lesz, de elsőként az Egyesült Államok szövetségesei veszítenek, akik kritikusan rosszul viselkednek.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/1702683-nato_logistica/
Tipikus orosz propaganda válaszreakció válaszul a nyugati fegyverszállításokra,Oroszország egyetlen NATO tagországot sem fog Kalibr-l támadni, mert fegyvereket szállítanak Ukrajnának, amúgy a Kreml a brit ominózus kijelentés után Kijevet és a Kijevben található nyugati nagykövetségeket és személyzetet fenyegette meg rakétacsapásokkal.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Tipikus orosz propaganda válaszreakció válaszul a nyugati fegyverszállításokra,Oroszország egyetlen NATO tagországot sem fog Kalibr-l támadni, mert fegyvereket szállítanak Ukrajnának, amúgy a Kreml a brit ominózus kijelentés után Kijevet és a Kijevben található nyugati nagykövetségeket és személyzetet fenyegette meg rakétacsapásokkal.
Szerintem sem lesz ilyesmi, pusztán párhuzam.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 139
9 230
113
Tipikus orosz propaganda válaszreakció válaszul a nyugati fegyverszállításokra,Oroszország egyetlen NATO tagországot sem fog Kalibr-l támadni, mert fegyvereket szállítanak Ukrajnának, amúgy a Kreml a brit ominózus kijelentés után Kijevet és a Kijevben található nyugati nagykövetségeket és személyzetet fenyegette meg rakétacsapásokkal.
És mi van ha tévedsz? Utólag elégtételt fogsz érezni? Nem értek én már semmit. 40 felett járok, megéltem a hidegháború végét, de akkor nem voltak ilyen nyilatkozatok. Azért na. A világ legnagyobb atomhatalmával szórakozik az Usa. Mi meg 1000 km-re vagyunk tőlük, ami egy totális háborúban nem távolság. Lehet sokszor kinevetni, farkast kiálltani, de mi van, ha egyszer megnyomja a piros gombot? Akkor már nem kell filozofálni neked se.