[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Dehogynem. Ott állnak a Patriotok a reptéren. Nem arról szól a dolog, hogy azonnal most gyártott lérakot kapnak, hanemhogy kapnak majd. Addig meg a NATO biztosítja a lérakot. Ez teljesen normális dolog, Ha most kaptak volna amire hadrafogható az fél/egy év CREVAL minősítéssel.
Meglátjuk, szerintem a nyilatkozatok lazán kezelik a kapnak-kaphatnak-vehetnek fogalmakat. Tán nem véletlenül.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 926
8 275
113
Miből gondoljátok, hogy a cserébe várt cuccot odaadnák nekünk Nyugatról? Mennyi idő alatt érne ide az a sok vas szerintetek?

Csak mert az EU-t ismerve alsó hangon fél, de inkább egy év lenne, amíg aláírnák a szándéknyilatkozatot az elbírálási folyamat megállapításának kezdetéről. Csak utána kezdenének hozzá a logisztikai probléma konkrét megoldásához, miszerint melyik országnak mit is "adnának" a cserealapnak hoholisztánba küldött használhatatlan szovjet ócskavasok helyett.
Na és??? Senki sem támad meg, NATO ország vagyunk. Kb. 1-másfél év lenne a kiképzés, bár a Leo2A4-ből lehetne gyorsítani, akkor nagyobb darabszámmal. A D-20-ast vontató Uralok amugy is utolsókat rugák alkatrészhiánymiatt. A MAN-ok stb. meg nem tudják vontatni mert eltérőek..
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and cirqle
W

Wilson

Guest
És mi van ha tévedsz? Utólag elégtételt fogsz érezni? Nem értek én már semmit. 40 felett járok, megéltem a hidegháború végét, de akkor nem voltak ilyen nyilatkozatok. Azért na. A világ legnagyobb atomhatalmával szórakozik az Usa. Mi meg 1000 km-re vagyunk tőlük, ami egy totális háborúban nem távolság. Lehet sokszor kinevetni, farkast kiálltani, de mi van, ha egyszer megnyomja a piros gombot? Akkor már nem kell filozofálni neked se.
Az USA legalább akkora atomhatalom mint Oroszország tudják azt nagyon pontosan Moszkvában is mit érnek el azzal ha Kalibrokkal megtámadnak egy NATO tagországot, csak annyit hogy egy olyan atom háborút kockáztatnak amelyben Belgorodtól Vlagyivoszokig elhamvad Oroszország is.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113

"Anna Moskwa lengyel környezetvédelmi miniszter" - ilyen névvel hogy lehetett ott miniszter valaki ... :D

Az USA legalább akkora atomhatalom mint Oroszország tudják azt nagyon pontosan Moszkvában is mit érnek el azzal ha Kalibrokkal megtámadnak egy NATO tagországot, csak annyit hogy egy olyan atom háborút kockáztatnak amelyben Belgorodtól Vlagyivoszokig elhamvad Oroszország is.

Ne legyünk már ennyire atomháború pártiak/vizionálók. Azért pár Kalibr után is lenne még bőven eszkalációs lépcsőfok a totális atomháborúig. Még pár taktikai nuki is "beleférne" Románia illetve Lengyelországban.

Azt figyelmen kívül hagyod, hogy mind az USA és mind a NATO főtitkár (ami gyakorlatilag USA álláspont) nagyon világosan és egyértelműen kommunikálta az érintett feleknek, hogy különösen nehézfegyverzetet kizárólag csak a saját felelősségükre (!!) szállíthatnak. Explicit nem tiltja meg, de ebben az esetben ez mindenkinek a saját sara lesz. Valamint azt is, hogy az USA és a NATO mindenképpen ki akar maradni Oroszország elleni közvetlen háborúból.

Azért az USA tisztában van vele, hogy még a "Belgorodtól Vlagyivoszokig elhamvad Oroszország" dolog előtt ronggyá lesz kobaltbombázva a legutolsó szegletük is, ha megnyomnák a piros gombot ...

Az érintett országok döntöttek a saját szakállukra. Innentől az orosz térfélen pattog a pöttyös ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 964
66 061
113
Na és??? Senki sem támad meg, NATO ország vagyunk. Kb. 1-másfél év lenne a kiképzés, bár a Leo2A4-ből lehetne gyorsítani, akkor nagyobb darabszámmal. A D-20-ast vontató Uralok amugy is utolsókat rugák alkatrészhiánymiatt. A MAN-ok stb. meg nem tudják vontatni mert eltérőek..
Honnet tudod hogy a kovetkezo masfel evben nem tamad meg minket senki? Melyik haboru volt masfel evel korabban bejelentve? Mit szeretnel es mennyit, hogyan, mennyi ido alatt es kitol a D 20 helyett kapni?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Azért kell nekik sürgősen egy hadosztálynak elegendő tüzérségi eszköz, mert olyan jól állnak vele...
Amiből elegendő van nekik az a kézifegyverek és már talán a legalább alapkiképzésen átesett katona, de nem vagyok benne biztos, hogy nincsenek létszámproblémáik.
De mihez nincs elég?
Hogy Bresztből 10-20-30 gépes támadásokat indítsanak egyszerre?

1. nap csak Kovel és a Chelm közötti vonalig szétszedni minden határátkelőt, hidat, ipari létesítményt, pályaudvart. 120 km
2. nap Volodimir - Luszk 180km
3. nap Przemysl - Lvov vonalig 250km
4. nap maradékot a szlovák határig

aztán kezdeni előről kicsit keletebbre: Varas - Szárni, Dubno-Rivne, TernopilHmelnickij, Ivano-Frankovsz-Csernyovic

Első nap lehet vesztenek 1-2 gépet, de a légvédelemre le tudna csapni a többi gép azonnal. Pár nap alatt fe lehetne őrölni őket, és minden utánpótlástól elvágni. 1 nap fáziskéséssel lehetne küldeni utánuk a földi haderőt is, ha lenne ott ...
Nem Kijevben kellett volna bohóckodni első nap, hanem a lengyel határtól egy 100km-es sávot legyalulni és elfoglalni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 035
113
79 ujabb hadifogoly? Rajottek az ukranok hogy jobb igy mintha meghalnanak.
bízom benne hogy a lesz olyan információjuk a kihallgatótisztek számára ami lehetővé teszi az orosz oldal számára hogy a többi magát megadni szándékozó ukrán katonával felvehessék a kapcsolatot a megadás technikáját illetően
a kérdés hogy mit csinálnak azok az ukránok akiknek ott van a szakaszában egy vagy több azovos vagy más náci, záróalakulat funkciót is betöltve
mert az azovstahlban erős a gyanú hogy ezek lőttek hátba néhány magát megadni kívánó ukrán tengerészgyalogost
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Az USA legalább akkora atomhatalom mint Oroszország tudják azt nagyon pontosan Moszkvában is mit érnek el azzal ha Kalibrokkal megtámadnak egy NATO tagországot, csak annyit hogy egy olyan atom háborút kockáztatnak amelyben Belgorodtól Vlagyivoszokig elhamvad Oroszország is.
Senki sem olyan őrült, mint te és a hozzád hasonló agymosottak.
Egy nyugati atomhatalom sem fog válaszcsapást mérni Oroszországra egy nem atomhatalom NATO országot ért atomcsapás miatt.

Jobb egy elpárolgott Varsó, Reszcow, Bukarest, Konstanca, mint egy radioaktív sivatag Észak-Amerikában, Franciaországban és a briteknél.

Olyan a jelenlegi helyzet, mint a viccben, amikor a székely elviszi az apját a helyi ivóba, és ott az egyik vendég a fatert jól pofán vágja, mire a székely azt mondja a támadónak: egy öreg emberrel erősködsz, mi? Fogadjunk nem mered mégegyszer pofán vágni apámat a szemem láttára! Puff mégegyszer pofán vágják az apját. Bátor, Bátor mondja a székely, majd leveszi a ködmönt, feltűri az inge ujját, és erőteljesebben mondja ismét: na de most aztán már tényleg nem mered pofán csapni apámat! Dirr, egyből csattan az öreg arcán egy olyan, hogy beleszédül. Erre a székely odafordul az apjához, és annyit mond: na jöjjön innen ídesapám, mert magát itt nagyon megverik.

Így lenne kb románok, lengyelek, finnek-svédek leatomozásával is.
Fogadjunk hülye oroszok, hogy nem meritek! Bumm egy sátán varsóra. Na, de bukarestet biztos nem meritek! Dirr, a cincár talpakról mind leégetik a szőrt az oroszok. Na jól van skandinávok, hagyjátok ezt a NATO-zást, mert ti is porig égtek...
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 111
9 147
113
Az USA legalább akkora atomhatalom mint Oroszország tudják azt nagyon pontosan Moszkvában is mit érnek el azzal ha Kalibrokkal megtámadnak egy NATO tagországot, csak annyit hogy egy olyan atom háborút kockáztatnak amelyben Belgorodtól Vlagyivoszokig elhamvad Oroszország is.
Jó vicc, majd Amerika kockáztatja Los Angelest Bukarestért:) Sőt! Kijevért se fog atomcsatázni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 964
66 061
113
A németországi Hannoverben a menekültek felgyújtották azokat az autókat , amelyek az Oroszországot támogató tüntetésen vettek részt

@OpenUkraine
Ez olyan helyi balhe mint mikor a torokok nekimentek a kurdoknak par eve. Akkor is voltak nemetben es osztrakban osszecsapasok. Csak itt most gondolom rasegitett az SBU es a kozossegi media hogy beazonositsak az autotulajokat.
Az autogyujtogatas ukran nepszokas, a Sarvaron szorakozasbol autokat egeto ukran vendegmunkas mondta...
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
924
251
63
Biztos lőszert szállít. Ukrán Antonov An-12BK.

279035882_728410985005282_8738289795153861347_n.png
Kb hetente lehet látni. Békéscsaba felett többször hallottam már.
 
  • Hűha
Reactions: jani22 and phaidros