[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113
FRbqX5uXIAIaTfV


Azon gondolkodom, hogy szerintem egyelőre Herszon megye határáig mennek, hogy a népszavazást, vagy amit annak neveznek, biztosítsák, és nyilvánosan elismerhessék a Herszoni népköztársaságot is. Aztán utána mennek tovább.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 558
113
Ukrajnában szerbiai eredetü fegyvereket találtak az Oroszok.

A képek alapján ha jól néztem, tán abban nagy fegyver raktárban amit pár napja találtak az oroszok, volt itt is megosztva csoportban.

Az orosz sajtó riportot közölt arról, hogy az ukrán erőkkel folytatott harcok során az orosz hadsereg tagjai Harkiv közelében elfoglalt egy fegyverraktárt, ahol rengeteg szerb fegyvert találtak – írja a direktno.rs.

Az orosz katonák a raktárban aknavető lőszereket, különféle kaliberű gránátokat, tanklőszereket, Hurrican rakétékat, TNT-t, légvédelmi rakétákat, valamint kommunikációs felszereléseket találtak.

A Komszomolszkaja pravda riportjában közölt fotókon elég jól kivehetőek a Krušik КV lot 04/2018 jelzésű aknagránátjai, noha Aleksandar Vučić szerb elnök korábban ennek ellenkezőjét állította.

Vučić ugyanis egyszer azt erősítette, hogy a valjevói Krušik fegyvergyár utolsó aknái 2016-ban kerültek Ukrajnába. A NIN hetilap márciusban arról cikkezett, hogy bizonyíték van arra, hogy két évvel később újabb szállítmányt küldtek a valjevói gyárból. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Aleksandar Vučić hazudott két és fél évvel ezelőtt a szerbiai gyárakból származó fegyverek és katonai felszerelések exportjáról, amelyek Lengyelországon keresztül érkeztek meg Ukrajnába.


Ez felettebb kellemetlen lehet szerbiának, de az oroszok se örülnek neki gondolom.
Nem tőlük szoktak vásárolni az amcsik? Amiből az Ájszisznak is jutott.

Fuck yeah, még a lot jelzés is ugyanaz:
https://armswatch.com/islamic-state...ed-back-to-us-government-serbia-files-part-1/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/04/28/he...itasarol-szamolt-be-az-orosz-katonai-szovivo/
"Elhárított az orosz légvédelem egy támadást, amelyet az ukrán hadsereg szerda éjjel Tocska-U ballisztikus harcászati rakétákkal és nagyteljesítményű rakéta-sorozatvetőkkel intézett az orosz kézre került, dél-ukrajnai Herszon város lakónegyedei ellen – jelentette ki Igor Konashenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtök délelőtti hadijelentést ismertetve.
Konasenkov szerint a csapás célpontjai az Usakov sugárút melletti lakónegyedek voltak, ahol számos szociális intézmény található. A RIA Novosztyi szerda éjjel azt írta, hogy az ukránok Tocska-U és Uragan rakéták bevetésével támadták a herszoni tévéközpontot, de az orosz tévécsatornák adását átjátszó toronyban látható sérülés nem keletkezett.
A hírügynökség saját informátorára hivatkozva azt írta, hogy három Tocska-U közül kettőt sikerült elhárítani. Konasenkov csütörtökön arról számolt be, hogy a légvédelem 12 reaktív sorozatvető-lőszert és két Tocska-U-t fogott el, és az egyiknek a szilánkjai szétszóródtak a Sevcsenko parkban.
A tábornok szerint emellett lelőttek egy olyan ukrán Tocska-U rakétát is, amelynek célpontja a Harkiv megyei Izjum egyik kórháza volt, amelyben egy orosz orvosi különítmény állomásozik, valamint egy ukrán Szu-24-es harci gépet is...
... A RIA Novosztyi csütörtök reggel közölte, hogy a határ menti orosz Belgorod megyében ukrán oldalról tűz alá vettek egy humanitárius segélyszállítmányt. Az incidensnek nem voltak sebesültjei.
Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője a szerda éjjel kiadott tájékoztatójában azt állította, hogy az ukrán fegyveres alakulatok továbbra is erődítmények kiépítéséhez és nehézfegyverek fedezékeként használják az egészségügyi infrastruktúrát. Erre Kosztyantyinivkából és Zaporizzsjából hozott fel példát...
... Jurij Szivoratko, a donyecki “népköztársaság” igazságügy-minisztere a Rosszija 24 hírtelevízióban csütörtökön kijelentette, hogy a Moszkva által függetlenként elismert entitás hatóságai több mint száz ukrán hadifoglyot letartóztattak a helyi lakosság ellen elkövetett bűncselekmények címén. A gyanúsítottakat bíróság elé fogják álltani.
Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a Szolovjov.LIVE online tévéműsorban kilátásba helyezte, hogy Moszkva minden intézkedésre reagálni fog, beleértve az “idióta” intézkedéseket is. A diplomata arra reagált, hogy az amerikai képviselőház elfogadott egy törvénytervezetet, amely lehetővé fogja tenni, hogy a külföldön lefoglalt orosz vagyont Ukrajna támogatására fordítsák.
Zaharova “idióta jellegűnek” nevezte azt az amerikai kezdeményezést is, hogy Oroszországot nyilvánítsák a terrorizmust támogató állammá
. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi közösség még nem adott jogi minősítést az Egyesült Államok szíriai, líbiai, iraki és egyéb beavatkozására, ezért – mint mondta – az elképzelés visszaüthet Washingtonra."
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 999
41 588
113
A lengyel hadsereg bejelentette, hogy a május 1-jétől a hónap végéig tartó "hadgyakorlatokhoz" kapcsolódóan intenzív katonai hadoszlopok mozgása lesz az ország északi és keleti részén.

Korábban az Orosz Föderáció Külügyi Hírszerző Szolgálata arról számolt be , hogy az Egyesült Államok és Lengyelország tervet készít elő Varsó katonai-politikai ellenőrzésének megteremtésére Ukrajnában "történelmi birtokaik" felett.
@RVvoenkor
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/04/28/magyar-nyelvu-oldalt-inditott-az-ukrainer-projekt/
"MAGYAR NYELVŰ OLDALT INDÍTOTT AZ UKRAINER PROJEKT
Az infopost.media híre szerint az Ukrainer projekt az ukrajnai történésekről szóló magyar nyelvű információs oldalt nyitott, amelyet a Facebook és az Instagram látogatói olvashatnak.
A projekt vezetője Bohdan Logvinenko elmondta, hogy a magyar oldal készítésében Soltész Bandi ungvári író és önkéntes segítő vett részt. Rajta kívül szívesen fogadnak mindenkit, aki kész ukránból magyarra fordítani a híreket, tudósításokat. A projektvezető szerint színvonalas és az ukrajnai helyzetet reálisan bemutató anyagokat kívánnak eljuttatni a világ számos nemzetéhez, mostantól pedig a magyarság felé is. "

Csak van olyan eset, amikor a Nagyon Ukránok nagyon akarnak magyarul kommunikálni...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 999
41 588
113
Légvédelmi rakéták lőnek le ellenséges célpontokat Belgorod felett
A lakosok két robbanásról számoltak be az égen. A városban és a környéken minden nyugodt, az ellenség nem tudott kárt okozni.
t.me/RVvoenkor
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 596
16 230
113
A lengyel hadsereg bejelentette, hogy a május 1-jétől a hónap végéig tartó "hadgyakorlatokhoz" kapcsolódóan intenzív katonai hadoszlopok mozgása lesz az ország északi és keleti részén.

Korábban az Orosz Föderáció Külügyi Hírszerző Szolgálata arról számolt be , hogy az Egyesült Államok és Lengyelország tervet készít elő Varsó katonai-politikai ellenőrzésének megteremtésére Ukrajnában "történelmi birtokaik" felett.
@RVvoenkor
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
539
1 951
93
Az Egyesült Államoknak megbízható információi vannak arról, hogy az orosz hadsereg kivégezte azokat az ukránokat, akik Donyeckben próbáltak megadni magát.

Forrás
: Beth Van Shaak, az Egyesült Államok nemzetközi igazságügyi különmegbízottja az ENSZ ülésén, idézi a The Hill

Közvetlen beszéd : "Most megbízható információink vannak arról, hogy a Donyeck külvárosában működő orosz katonai egység nem őrizetbe vette hanem kivégezte azokat az ukrán katonákat akik megpróbálták megadni m Akkor azok nagyon rossz fiuk lehettek!
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 856
113
Olvasgass a témában. Az elkövető neve, indíttatása is ismert. A lengyel szélsőségeseket oroszok fizettek le.
A háttérben a legtöbb esetben oroszok voltak.
Rugózhatsz ezen, de ez a valóság.
Az orosz felforgató tevékenység egész Közép -europában ismert, dokumentált.
Gátolni próbálták a NATO és EU csatlakozást, támogatták a szélsőségeket, hogy destabilizálják az Európába igyekvő országokat.
Nincs rá okom, hogy bármin is rugózzak. :)
Azt, hogy ki mit tart valóságnak elég szubijektív fogalom. Attól függ, hogy honnan jönnek az infók és azt mennyire tartjuk relevánsnak. Tiszteletben tartom, hogy Te mit tartasz hiteles hírforrásnak és azok alapján alakítod ki a nézőpontodat. :)