[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
https://news-front.info/2022/04/30/...operativnaja-svodka-30-aprelja-obnovljaetsja/

Néhány mai kishír:
  • Tokmak városában (Zaporozsjei terület) eltávolították az ukrán címert a városi adminisztráció épületéről.
  • orosz elnöki rendelettel a Nagy Honvédő Háború valamennyi, a felszabadított területeken élő veteránja 10 000 rubeles juttatásban részesül.
  • Míg Novaja Kahovkában visszaállították helyére az ukronácik által lerombolt Lenin-szobrot, az ukrán ellenőrzésű területeken már a Puskin-emlékművek ellen is folyik a hadjárat. Csernyigovban a helyi "terroborona" tagjai rombolták le a nagy orosz költő szobrát. Cserkassziban az ukrán-orosz barátság emlékművét rongálták meg.
  • Herszon gyártelepén ukrán diverzánsok rejtett fegyverkészletét és terrorakciókra szánt rendszám nélküli autókat találtak.
  • Ejvaz Umarov krími tatár vezető kijelentette, hogy a krími tatárok készek önkéntesként részt venni a különleges hadműveletben és megvédeni Oroszország szuverenitását.
  • Megkezdte működését a Herszoni terület Mihajlovkai járásának új adminisztrációja. Az ukrán kormány a neoliberális "reformok" során 2020-ban szétverte az ország közigazgatási rendszerét, a 490 járásból 372-őt (így a Mihajlovkai járást is) megszüntetve. Úgy tűnik, az orosz ellenőrzés alatti területeken visszaáll a korábbi rend.
Namostakkor számoljunk. A nagy honvédő háború 1945-ben ért véget. A 16-28 évesek voltak hadkötelesek. A felszabadított területeken a 17-30 évesek voltak hadkötelesek. 77 éve ért véget a második világháború. Az akkor legifjabb hadkötelesek 16 évesek voltak akkor, ma ők 93 évesek. Most adjuk hozzá, hogy két éve COVID van, ami viszi az időseket, mint a kombájn. 10 000 rubel gugli szerint ma alig több, mint 50 000 Ft... nem erőltették meg magukat :rolleyes: Ez van olyan, mint az USA veteránellátása közvetlenül Vietnam után,... a hadirokkant/obsitos már csak lábtörlőnek van mindegyik államnál, szomorú, pedig nyilván olyan kevesen élnek már, hogy botrányos ez az összeg.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Milyen orosz erőket kerítettek be északon? Mert én semmi ilyesmire nem emlékszem. Az ukrop erejéből eddig semmilyen számottevő ellentámadásra nem futotta, holott sokszoros létszámfölényben vannak.

A felőrlés nem csak az orosz-lakta területeken fog valamennyire menni, hanem nyugatabbra még jobban.
Volt. Valahol még ott is felejtették a VDV katonákat, felszerelésük egy részét hátrahagyva úsztak át valami vízen. Be is volt ide téve.
A visszavonuláskor is megcsapdosták őket, mert szervezetlen volt az egész.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Már megint egy hülye gyerek eszmefuttatása aki ugy képzeli a háborut hogy,urrá-urrá orditással rohannak a lövészárkok felé.Azért halad lassan a háboru mert a védekezö fél beásta magát (7 évük volt rá) a lakott területekre,és innen nem egyszerü kifüstölni öket.Ha kint maradnak a terepen egyrészt szarrá lövi öket az orosz tüzérség és légierö,másrészt a városok ellenállás nélkül kerülnek az oroszok ellenörzése alá.Ennyi.3 sorban leirhatta volna a tulképzett.Ha nem igy tettek volna a kaprok már KIjev is elveszett volna.
Magas szintű nyugati kiképzés eredménye ez a soha senki által nem alkalmazott, nyugat által is hétpecsét alatt őrzött katonai harcviselési módszer.
 
W

Wilson

Guest
Ukrajna támadta meg a saját polgárait 2014ben, akik 8 évig védekeztek. Oroszország pedig végre elismerte a szakadár köztársaságokat, és teljes joggal indított katonai műveletet, hogy megvédje azok állampogárait, valamint saját krími állampolgárait is akiket az ukrán kormány folyamatosan fenyegetett. Te meddig tűrnéd, ha a gyereked átmenne a szomszédhoz, az meg fogjuk ejtené és agyba főbe verné, és közben téged fenyegetne, és a fegyveres haverjait gyűjtené a kerítésed mellett? Szerinted a 2014es puccs az védekezés volt? A krím ivóvizét elzárni az védekezés? A donbaszi civileket évekig ölni az védekezés? Védekezés azt kijelenteni egy államfő részéről, hogy atombombához akar jutni, miközben a szakadár köztársaságokat támadja és a krímet fenyegeti? Barátom te is tudod, hogy ebben a geopolitikai játszmában Oroszország a védekező fél. És teljesen jogosan fegyverzi le az őrjöngő ukrán sovinisztákat. Mindenkinek jobb lesz ha végre nem a komédiás kesztyűbáb Zselé, Kolomojszkij, Biden, BoJo, Nuland meg a többi imposztor kavarja a sz@rt a szomszédban.
Nem barátom Oroszország biztatta fel a szakikat, hogy kiáltsák ki a függetlenségüket és Oroszország küldött fegyvereket és katonákat valamint aktívan fel is lépett az orosz hadsereg, hogy visszaverje az ukrán hadsereg támadását, amely visszaszerezte volna szerezni az irányítást Ukrajna ezen területei felett.És ezt Oroszország nem szívjóságból csinálta vagy azért mert aggódott az orosz ajkú ukrán állampolgárok miatt, azért csinálta, mert szárazföldi folyosót akart nyitni, Oroszország és a Krím között, csak ez nem jött össze neki.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Te barátom fordítva ülsz a lovon, Oroszország támadta meg Ukrajnát, ha pedig megtámadsz valakit ne vedd zokon, hogy a megtámadott bizony védekezni fog....
Ööö. Most írtad, h a saját állampolgáraik ellen használták febr 24 előtt is. Persze az is jellemző az ukrán kormány hozzáállására, h nyugdíjat sem fizetnek a megszállt területen élőknek. Akkor őket mégsem megszállt területnek és elnyomott állampolgárnak tartják?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Persze mert Donbasz elfoglalásával elérik Ukrajna demilitarizálását és denácifikalasat? Most csinál Putyin a szemed láttára háborús elnököt/hőst Zelenszkijből...
Az hogy mivel érik el a demilitarizálást, az a nemzetközi maffián és az ukrán adminisztráción is múlik. Megmondták az oroszok, hogy addig tart az akció ameddig a céljaikat el nem érik, és ők nem fognak dolgukvégezetten hazamenni. Szerinted ki bírja tovább ezt a helyzetet, Oroszország vagy Ukrajna? Oroszországnak stabil nemzetközi támogatottsága van a BRICS-szel az élen. Ukrajnának pedig egy hanyatló USA által mérgezett euroatlanti szövetség amelyben egyre rosszabb az európai partnerek szájaíze, hogy amerika háborúit kell megvívják. Az idők szava a multipoláris vilagrend kialakulása mellett van, ez látszik a régi világ kudarcából Szíriában, Afganisztánban és most Ukrajnában is, amellett, hogy az amerikai gazdasági hídfőállásokat szépen számolják fel dél-amerika, afrika szerte és most bizony Kelet Európa jön.
 
W

Wilson

Guest
Ööö. Most írtad, h a saját állampolgáraik ellen használták febr 24 előtt is. Persze az is jellemző az ukrán kormány hozzáállására, h nyugdíjat sem fizetnek a megszállt területen élőknek. Akkor őket mégsem megszállt területnek és elnyomott állampolgárnak tartják?
Amely "állampolgárai" harcoltak az ukrán kormány ellen.Hozzáteszem ezek a szaki katonák nem tartották magukat ukrán állampolgárnak, ők a két szaki köztársaság állampolgárai voltak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Namostakkor számoljunk. A nagy honvédő háború 1945-ben ért véget. A 16-28 évesek voltak hadkötelesek. A felszabadított területeken a 17-30 évesek voltak hadkötelesek. 77 éve ért véget a második világháború. Az akkor legifjabb hadkötelesek 16 évesek voltak akkor, ma ők 93 évesek. Most adjuk hozzá, hogy két éve COVID van, ami viszi az időseket, mint a kombájn. 10 000 rubel gugli szerint ma alig több, mint 50 000 Ft... nem erőltették meg magukat :rolleyes: Ez van olyan, mint az USA veteránellátása közvetlenül Vietnam után,... a hadirokkant/obsitos már csak lábtörlőnek van mindegyik államnál, szomorú, pedig nyilván olyan kevesen élnek már, hogy botrányos ez az összeg.
Rakd mellé az ukrán nyugdíjat. Mit is mondott a mariupoli nyugdíjas villamosvezető nő? 15 000 HUFnak megfelelő hrivnya?
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Pedig minden jel arra mutat. Egyszerűen képtelenség Ukrajna számára Oroszország ellen háborút nyerni oroszlakta területeket. Donbasz, Krím, jogosan le fog válni Ukrajnáról, nagyon szomorú, hogy megtévesztett ukránoknak kell meghalni csak azért mert egyes üzleti körök Oroszországot akarják gyengíteni. Őszintén, neked nincs ellenedre, hogy a több milliós orosz kisebbséget azért gyilkolják, amiért nem akarnak egy olyan országban élni amelynek kormánya és sovinisztái évek óta gyötrik őket? A józan ész, az erőviszonyok és az igazság is amellett van, hogy az oroszok eltávolítsák az ukrán adminisztrációt kelet és dél Ukrajnából. Aki foggal körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy Donbasz és Krím az ukrán bábállam fennhatósága alatt maradjon, az feleslegesen nyújtja el ezt a háborút és okozza békés civilek halálát, szenvedését. Ébresztő!
Wilson ezt válaszold meg, ne hagyd ki.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 868
113
Amely "állampolgárai" harcoltak az ukrán kormány ellen.Hozzáteszem ezek a szaki katonák nem tartották magukat ukrán állampolgárnak, ők a két szaki köztársaság állampolgárai voltak.
Jó, de Ukrajna nem azt mondta, h jó, akkor az a ti területetek, hanem, h a miénk. Akkor viszont ukránok azok is, akik ott élnek, nem? Csak úgy mint azok, akiknek most nem fizetnek nyugdíjat. És ha visszafoglalják, mi lesz? Újra fizetnek nyugdíjat, vagy olcsóbb gödörbe lőni a maradékot?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ukrán sereg tisztára iszlám állam módon harcol. Agymosott náci radikálisok gerillaharca civilek, sebesültek ellen és a céljuk csak a terror. Gyűlölnek mindent ami orosz, 8 év békét is csak arra használtak fel hogy terrorizálják az orosz lakosságot és fegyverkezzenek Oroszország ellen.
Erősebb konvencionális hadsereggel rendelkező ellenféllel szemben csak így lehet harcolni. Gerillaharc, indoktrinált önkéntesek. De igazából mindez törvényszerűen történt. Magyarország hogyan reagált akkor, amikor elcsatoltak területeket, vagy elkezdett széthullani az ország mert kis szakadár államocskákat kiáltottak ki rajta? Ugyanígy. Náluk Donbasz és Luhanszk akart elszakadni, a Krímet meg elvette Oroszország. Nem azt mondom, hogy angyalok, de minden borítékolható volt, ami most történik, semmi meglepő nincs, a dolgok haladnak a várható irányban...
 
W

Wilson

Guest
Az hogy mivel érik el a demilitarizálást, az a nemzetközi maffián és az ukrán adminisztráción is múlik. Megmondták az oroszok, hogy addig tart az akció ameddig a céljaikat el nem érik, és ők nem fognak dolgukvégezetten hazamenni. Szerinted ki bírja tovább ezt a helyzetet, Oroszország vagy Ukrajna? Oroszországnak stabil nemzetközi támogatottsága van a BRICS-szel az élen. Ukrajnának pedig egy hanyatló USA által mérgezett euroatlanti szövetség amelyben egyre rosszabb az európai partnerek szájaíze, hogy amerika háborúit kell megvívják. Az idők szava a multipoláris vilagrend kialakulása mellett van, ez látszik a régi világ kudarcából Szíriában, Afganisztánban és most Ukrajnában is, amellett, hogy az amerikai gazdasági hídfőállásokat szépen számolják fel dél-amerika, afrika szerte és most bizony Kelet Európa jön.
Neked fogalmad sincs az erőviszonyokról álomvilágban élsz.
Oroszország csak magára számíthat, míg Ukrajna mögött ott áll a komplett nyugat az USA-l az élen sokkal nagyobb gazdasági és katonai erővel mint amit Oroszország fel tud mutatni.
 
S

speziale

Guest
Nem barátom Oroszország biztatta fel a szakikat, hogy kiáltsák ki a függetlenségüket és Oroszország küldött fegyvereket és katonákat valamint aktívan fel is lépett az orosz hadsereg, hogy visszaverje az ukrán hadsereg támadását, amely visszaszerezte volna szerezni az irányítást Ukrajna ezen területei felett.És ezt Oroszország nem szívjóságból csinálta vagy azért mert aggódott az orosz ajkú ukrán állampolgárok miatt, azért csinálta, mert szárazföldi folyosót akart nyitni, Oroszország és a Krím között, csak ez nem jött össze neki.
Aligha érdemes itt bárki olyannal vitázni aki 2022 jan 1 után regisztrált