[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
Oroszok bámulják a kilőtt ukrán Donbast Mariupol kikötőjében

FRpkA4kXMAAlrht
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Ukrajna megnyeri a csatát a Twitteren, de a való világban Kijev elveszíti a harcot a Donbassért 1.​


Scott Ritter
Scott Ritter

Néhány durva igazság

Ahogy az ukrajnai hadművelet harmadik hónapjába lép, néhány kemény igazság derült ki, amelyek megváltoztatják mind az orosz fegyveres erők, mind a modern hadviselés megítélését a jövőben. Kevés elemző – beleértve ezt a szerzőt is – arra számított, hogy egy hónapnál tovább tart a komoly ellenállás. Valójában Milley tábornok február eleji zárt ajtók mögött tartott tájékoztatókon tájékoztatta a Kongresszust, hogy Ukrajna teljes körű orosz inváziója Kijev 72 órán belüli elesését eredményezheti.
https://www.rt.com/news/553795-russia-ukraine-eu-security-landscape/
Az ilyen értékelésnek több oka is volt. Az első és legfontosabb az a kiterjedt előkészület volt, amelyet Oroszország a katonai betörés előtt végzett. A katonák százezrei mozgatása felszerelésükkel és logisztikai eszközökkel együtt, amelyek mind az embereket, mind az anyagokat eltartják a harcban, nem triviális gyakorlat, és Oroszország több hónapon át tartó hadgyakorlatokon vett részt, amelyek tökéletesítették ezt. logisztika. Az orosz hadsereget olyan tisztek vezetik, akik kiválóan teljesítenek a személyzeti munkában és a felkészülésben, és azt feltételezni, hogy minden lehetőséget elterveztek, amivel a csatatéren találkozni lehet, nem túlzott felvetés.
Elméletileg az orosz hadsereget arra a fajta hadviselésre konfigurálták, amelyre felkészült, ahol elsöprő tömegbeli és tűzerő-előnyeit úgy optimalizálták, hogy a legtöbb megfigyelő által várt csatatéri eredményeket produkálják – az ellenséges védelem mélyreható megsemmisítését tömeges tűzzel. egy agresszív páncélos támadással, amely mélyen behatolt az ellenség hátsó területeibe, zavart és zavart keltve, ami a megtámadottak harci hatékonyságának gyors elvesztéséhez vezetett.
Az orosz-ukrán háború mindig is elsősorban szárazföldi háború volt; sem az ukrán légierőtől, sem a haditengerészetétől nem várható, hogy tartós, életképes ellenállást fejtsen ki orosz társaikkal szemben. Míg az ukrán hadsereget 2015 óta virtuális NATO-meghatalmazottként képezték ki és szerelték fel, a valóság az volt, hogy 2014-től, amikor mintegy 6000 harcképes katonát tudott kiállítani , gyorsan bővült a hadművelet előtti összetételéig. mintegy 150 000 katona 24 dandárba szerveződött. Az az elvárás, hogy Ukrajna bármit is tud majd tökéletesíteni, mint az alapvető zászlóalj méretű kombinált fegyveres műveleteket (vagyis a manőverező erők összehangolt alkalmazását tüzérségi és légi támogatással), vágyálom volt.
Míg Ukrajna nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy 2014-ben a hadköteles katonaságról átálljon egy olyanra, ahol a harcoló állomány mintegy 60%-a hivatásos szerződéses katona volt tapasztalt altisztek vezetésével, ilyen rövid idő alatt nem lehet létrehozni egy ilyen haderőt. idő. Az olyan kis egységvezetésnek, amely azt a ragasztót képviseli, amely összetartja a katonai erőt a hosszan tartó harcok feszültségei és kényszerei alatt, egyszerűen nem volt elég ideje, hogy megragadja magát és beérje az ukrán hadsereget, ami miatt sokan úgy ítélték meg, hogy az összecsukódik, ha behelyezik. az orosz doktrinális háború feszültsége alatt.
Az alábbi elemzés az orosz hadsereg és a Donyecki Népköztársaság erőihez tartozó újságírók nyilvánosan elérhető riportjaiból, valamint az orosz védelmi minisztérium tájékoztatójából és az ukrán fél nyilatkozataiból származik.
Az orosz hadművelet megkezdésének első hetében a legtöbben világossá vált, hogy sok feltételezés hibás és/vagy téves volt. Moszkva mindenekelőtt úgy döntött, hogy nem alkalmazza haderejét a szabványos doktrína szerint, ehelyett egy könnyed megközelítést választott, amely úgy tűnt, a polgári áldozatok és a polgári infrastruktúrában okozott károk minimalizálására irányuló összehangolt erőfeszítésből született, amely maga egy alapvető félreértésből fakadt. az ukrajnai helyszíni helyzet valóságáról.
Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 5. osztályának, az úgynevezett „közel-külföldön” (beleértve Ukrajnát is magában foglaló) műveletekért felelős 150 tisztjének megtisztítása , valamint Szergej Beseda, a szövetségi biztonsági szolgálat korábbi vezetőjének letartóztatása. A minisztérium azt sugallja, hogy Oroszország olyan hírszerzési kudarcot szenvedett el, amihez hasonlóra nem volt példa azóta, hogy izraeli kudarcot vallott a Szuezi-csatornán való egyiptomi átkelést az 1973. októberi jom kippuri háború során.
Míg az orosz kormány a hadművelet megkezdése előtt jellemzően szűkszavú maradt az V. Osztály munkájával kapcsolatos esetleges hiányosságokkal kapcsolatban, addig az orosz vezetés kijelentései, amelyek arra utalnak, hogy az ukrán hadsereg a laktanyában maradhat, és a civil vezetés Nem avatkoznak be Oroszország katonai műveleteibe, és arra utalnak, hogy ezeket a feltételezéseket az 5. osztály hírszerzési adatai alapján tették. Az, hogy az ilyen feltételezések, ha valóban megtörténtek, alapvetően célon kívülinek bizonyultak, amikor az ukrán hadsereg felkészültsége volt az orosz haderő kezdeti hadoszlopaival való összecsapásra, arra utal, hogy az 5. osztály munkáját megzavarta az ukrán biztonság. szolgáltatások,
https://www.rt.com/russia/553293-bucha-war-crimes-truth/
A helyzet az, hogy az orosz csapatok oszlopait, amelyek bátran előrenyomultak Ukrajnába, anélkül, hogy az útvonalbiztonságra és a szárnyvédelemre olyan figyelmet fordítottak volna, amely általában a támadó hadműveleteket kísérné, elvágták és megsemmisítették magukat a jól felkészült ukrán lestől. Sőt, a nyomás alatti összecsukás helyett az Ukrán Hadsereg – mind a reguláris, mind a területi erőkből álló – megállta a helyét, és kézi páncéltörő fegyverekkel – az Egyesült Államokban gyártott Javelinekkel és a brit gyártmányú NLAW-okkal – nagy hatást fejt ki. Ha egy amerikai köznyelvet használunk, pulyka-lövészetet használunk, az ukrán kormány hatékonyan használta fel az ilyen találkozókról készült harci felvételeket, és nagy hatással volt a globális közvélemény kialakítására Ukrajna védelmének hatékonyságáról.
Az ukrán fegyveres erők korlátai azonban nem tették lehetővé, hogy lenyűgöző taktikai győzelmeit pozitív műveleti és stratégiai eredményekké változtassa. A kezdeti költséges kudarcok ellenére az orosz hadsereg visszaszorította támadását, és lenyűgöző eredményeket ért el délen, ahol a Krímből kivonuló orosz erők biztosították Herszon stratégiai fontosságú városát, és előrenyomultak az ugyanilyen fontos Mariupol városa felé. Ott a Donyecki Köztársaságból érkezett orosz és szövetséges erőkkel összefogva bekerítik a Mariupolt védő ukrán erőket, végül a több ezer fős túlélőket az Azovstal acélgyár vasbeton alvilágába ejtették. Északabbra az orosz erők a donyecki és luganszki köztársaságok erőivel együtt,

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Ukrajna megnyeri a csatát a Twitteren, de a való világban Kijev elveszíti a harcot a Donbassért 2.​


A " csata Kijevért "

Míg a Donbass régió területi integritásának biztosítása az orosz különleges katonai művelet egyik elsődleges célja volt, ennek megvalósítása érdekében Oroszország kiterjedt támogató műveleteket hajtott végre, amelyek magukban foglalták Kijev irányába történő elterelő előrenyomulását az ukrán erők helyén való rögzítésére és az erősítések eltérítésére. a keleti frontról, valamint egy kétéltű feint Odessza partjainál ugyanilyen célra. Ahhoz, hogy az elterelő támadás és/vagy cselszöveg működőképes legyen, annak hihetőnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy a küldetést végrehajtó erőknek kedvezőtlen körülmények között is agresszívnek kell lenniük az elterelés végrehajtása során.
Az oroszok előrenyomulását Kijev felé mintegy 40 000 fős haderő hajtotta végre, amelyek két tengelyen működtek, az egyik dél felé, a másik Csernyihiv irányából délnyugat felé nyomult. A szárazföldi előrenyomulást több légi támadás előzte meg, amelyek Kijev környéki repülőtereket célozták meg. Függetlenül attól, hogy az orosz hírszerzés jelezte-e, hogy Kijev megérett egy államcsínyre, vagy az orosz ejtőernyősök és a támadásokat végrehajtó különleges erők túl agresszíven értékesítették a támadást, vagy a kettő kombinációja, a valóság az volt, hogy Kijevet jól védte a reguláris hadsereg és a területi erők keveréke, akik nem voltak hajlandók feladni a támadást. Ukrán főváros harc nélkül. Az orosz erők több mint egy hónapon keresztül előrenyomultak Kijev felé, és kutató támadásokat indítottak, amelyek behatoltak az északi külvárosokba, és azzal fenyegetőztek, hogy keletről és nyugatról is körülveszik a várost.
A tény azonban továbbra is fennáll, hogy egy 40 000 fős haderő, bármilyen agresszíven alkalmazzák is, nem tudja bevenni és megtartani a mintegy hárommillió lakosú várost, amelyet 60 000 reguláris, tartalékos és területi katona véd. De ez sosem volt feladatuk. „Ezek az akciók [azaz a Kijev elleni előrenyomulás]” – jelentette be Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkari főnök első helyettese a március 26-i tájékoztatón.„Az ukrán fegyveres erők katonai infrastruktúrájában, felszerelésében, állományában olyan károk okozása céljából hajtják végre, amelyek eredménye nemcsak az erők lekötését és megakadályozását teszi lehetővé, hogy megerősítsék csoportosulásukat a Donbászban, hanem azt sem engedi meg nekik, hogy ezt addig tegyék, amíg az orosz hadsereg teljesen fel nem szabadítja [Donyecki Népköztársaság] és [Luganszki Népköztársaság] területét.”
A kijevi cselhez kapcsolódó harc intenzitását és a megbízott küldetés fontosságát is jelezve, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Gárda” kitüntető címet adományozott a 64. Különleges Motoros Lövészdandárnak „okos és merész cselekedeteiért . ” a kijevi harcok során. „Az egység állománya példakép lett katonai kötelességének, vitézségének, elhivatottságának és professzionalizmusának teljesítésében” – jegyezte meg Putyin a kísérő idézetben (az ukrán kormány háborús bűnök elkövetésével vádolta meg a 64. brigádot a Kijevtől északra fekvő Bucha városában, ezt a vádat az orosz kormány hevesen tagadja.)
Az úgynevezett „Kijevi csata” világos példája az észlelés és a valóság közötti különbségnek. Az ukrán álláspont az, hogy erői döntően legyőzték az orosz hadsereget Kijev felé közeledve, és nemcsak visszavonulásra, hanem a különleges katonai művelet stratégiai céljainak teljes újratervezésére is kényszerültek. Ezt a nézőpontot megkérdőjelezhetetlenül visszhangozta a megfelelő nyugati média, és magáévá tette Európa, Kanada és az Egyesült Államok politikai és katonai vezetői.
Ennek az ukrán „győzelemnek” az egyik fő eredménye az volt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képes volt ezt a felfogást a nyugati támogatóinak alapvető gondolkodásmódbeli megváltoztatására fordítani, aminek eredményeként megnőtt a kiutalt pénzösszeg. Ukrajna fegyverekkel való ellátására, valamint maguknak a fegyvereknek a minőségére, mivel a Nyugat a könnyű páncéltörő fegyverekről a hagyományos páncélzatra és tüzérségre helyezte a hangsúlyt.
Kimondatlan maradt, hogy szükség van a fegyverek prioritásának drámai megváltoztatására, különös tekintettel arra a tényre, hogy Ukrajna saját narratívája szerint döntően legyőzte Oroszországot ugyanezekkel a könnyű páncéltörő fegyverekkel. A valóság azonban az volt, hogy az első fázisú orosz hadműveletek majdnem végzetes károkat okoztak az ukrán hadseregben, több tízezer katonát öltek meg és sebesítettek meg, miközben megsemmisítették Ukrajna nehézfegyverzetének nagy részét – a tüzérséget, a tankokat és a páncélozott harcjárműveket. kritikus fontosságú a modern kombinált fegyveres hadviselés folytatásához. Ukrajna több harckocsit, páncélozott járművet és tüzérséget kért nyugati beszállítóitól, mert kimerítette rendelkezésre álló készleteit.
https://www.rt.com/russia/554278-threat-nuclear-danger-ukraine/
De Ukrajnát a felszerelés okozta a legkevésbé. A katonaság csak annyira jó, amennyire képes logisztikailag fenntartani erőit harc közben, és az orosz Fázis Első hadjáratának egyik elsődleges célja Ukrajna üzemanyag- és lőszertároló létesítményeinek megsemmisítése, valamint az ukrán parancsnokság és irányítás leromlása volt. Az eredmény az, hogy míg Ukrajna megtartotta Kijevet, ezt óriási költséggel tette az általános harci hatékonyság tekintetében. És miközben Oroszország ki tudott vonulni a kijevi frontról, és átesett egy pihenőidőn, átfegyverkezve és átirányítva (normális lépés azon katonai egységek esetében, amelyek egy hónapja gyakorlatilag megállás nélkül harcoló műveleteket folytattak), az ukrán hadsereg továbbra is a harcban maradt. a szakadatlan orosz légitámadás és a precíziós irányítású cirkálórakéták és az orosz tüzérség által okozott bombázások nyomása.
Az észlelés, ha a valóság durva fényének van kitéve, alig több, mint vágyálom. Nagyjából ez a helyzet az úgynevezett „Kijevi csatával”, ahol az ukrán hadsereg olyan területet kapott, amely már nem szolgált az oroszok számára hasznos célt. Oroszország képes volt átcsoportosítani erőit, hogy jobban támogassa elsődleges célját, Donbász elfoglalását, így a kijevi ukrán erők a helyükön maradtak.

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Ukrajna megnyeri a csatát a Twitteren, de a való világban Kijev elveszíti a harcot a Donbassért 3.​

Mariupol és a Donbassért vívott csata

A Mariupolért vívott csata egy másik példa arra, amikor az észlelésmenedzsment ütközött az alap-igazság valósággal. A Mariupol jelenlegi sorsát körülölelő narratíva nagyon is két város története. Ukrajna szemszögéből a várost továbbra is a harcosok hősies testülete tartja kezében, akik orosz erők tízezreit kötik le, akik egyébként máshol is átcsoportosíthatók, támogatva az oroszok fő Donbász elleni erőfeszítéseit. Amíg ezek a védők kitartanak, az ukránok azt állítják, hogy a Krímet és az Orosz Föderációt összekötő létfontosságú szárazföldi híd veszélyben lesz. Hasonlóképpen, folyamatos ellenállásuk jelentős propagandacélt szolgál, megfosztva Oroszországtól a győzelmet a május 9-i győzelem napját megelőzően.

Oroszország azonban már győzelmet hirdetett Mariupolban. Oroszország elismeri, hogy néhány ezer védő továbbra is az Azovstal acélgyár alatti hidegháborús bunkerekbe ásva marad, de azt állítja, hogy ezek az erők nem szolgálnak jelentős katonai értéket. Valójában Putyin elnök ahelyett, hogy orosz csapatokat áldozna fel, hogy kiássák az ukrán erőket földalatti odúikból, inkább arra utasította a hadsereget, hogy zárják le az Azovi létesítményt, és várják ki a védőket.

Kétségtelen, hogy az ukránok jelenléte az Azovstal gyárban Ukrajna propagandagyőzelme. De a valóság az, hogy Mariupol városa Oroszországhoz került; Míg az ukrán védők, esetleg civilek ezrei kíséretében, elpazarolnak élelmiszerkészleteik csökkenése miatt, Mariupol többi része egy összetört város újjáépítésén kezd, ahol a becslések szerint az épületek 90%-a megsérült vagy megsemmisült a brutális utcákon. utcai harcok. Az orosz szárazföldi híd sértetlen, a Donbász elleni orosz offenzíva haladéktalanul halad.

Antony Blinken és Lloyd Austin kijevi kijelentései az ukrán győzelemről alkotott felfogás melléktermékei, amelyet a kijevi és mariupoli ukrán „győzelem” alakított ki . A valóság azonban az, hogy Kijev mesteri orosz csalás volt, amely Ukrajna általános stratégiai helyzetét Oroszország javára alakította, és a mariupoli csata az egész hadjáratra gyakorolt esetleges stratégiai hatását tekintve szintén véget ért. Maradt az egyszerű „ katonai matematika” durva igazsága, amely térképre vetítve azt a fajta megingathatatlan tényeken alapuló bizonyítékot nyújt, hogy Ukrajna elveszíti háborúját Oroszországgal.

A helyzet az, hogy a Nyugat által Ukrajnának nyújtott katonai segítségnek nincs észrevehető hatása egy olyan csatatéren, ahol Oroszország napról napra egyre jobban érvényesíti uralmát. Nem csak, hogy nincs elegendő felszerelés. Páncélozott járművek százai nem pótolhatják azt a több mint 2580-at, amelyet Ukrajna a mai napig elveszített, és több tucat tüzérségi darab sem tudja ellensúlyozni az orosz hadsereg által megsemmisített több mint 1410 tüzérségi csövet és rakétavetőt.

Amikor két azonos méretű és képességű katonai erő szembesül egymással, akkor az ellenfél képességeinek lekoptatásával hadműveleti előnyre törekednek, ami saját erőik hatékony manőverezésével együtt tarthatatlan helyzetbe hozza az ellenfelet. Az egyenlők csatájáról a döntő katonai győzelemre való átmenet gyakran gyors, és egyben a tűzerő és a manőver formájában megszerzett felsőbbség csúcsát jelenti, amelyet szinkron módon egyesítenek, és taktikai és hadműveleti dilemmák sorozatát hoznak létre, amelyekre a az ellenfélnek nincs életképes megoldása.

Ez a jelenlegi helyzet, amikor az ukrán hadsereg ma az oroszokkal néz szembe Donbászban. Az ukránok, akiknek nincs érdemi tüzérségi támogatásuk, ki vannak szolgáltatva az orosz tüzérségnek és rakétavetőknek, amelyek nap mint nap, haladék nélkül ütik fel állásaikat. Az orosz csapatok nagyon megfontoltan közelítették meg az ukrán ellenfeleikkel való összecsapást. Elmúltak a védtelen oszlopok és konvojok gyors előrehaladása; most az oroszok elszigetelik az ukrán védőket, tüzérséggel csapnak rájuk, majd óvatosan bezárják és elpusztítják a megmaradt gyalogosokat tankokkal és páncélozott harcjárművekkel. Az áldozatok aránya ebben a harcban megbocsáthatatlan Ukrajna számára, naponta több száz katona veszít az elhunytak, sebesültek és feladások miatt.

https://www.rt.com/news/551618-bioweapons-programs-us-ukraine/
Oroszország nemcsak gyakorlatilag tetszés szerint manőverezhet a fronton, miközben bezárja és megsemmisíti az ukrán védőket, hanem az orosz csapatok is teljes szabadsággal, mélységben tevékenykednek, ami azt jelenti, hogy visszahúzódhatnak, hogy átszereljék, felfegyverkezzék és pihenjenek anélkül, hogy félnének az ukrán tüzérségtől. tűz vagy ellencsapó erők. Az ukránok eközben továbbra is beszorultak, nem tudnak mozogni anélkül, hogy ne félnének attól, hogy az orosz légierő észleli és megsemmisíti őket, és mint ilyenek, arra vannak ítélve, hogy az orosz csapatok időben elszigeteljék és megsemmisítsék őket.

A frontvonalon működő ukrán erők megerősítésére vagy felmentésére gyakorlatilag nincs remény; Oroszország megtiltotta az utánpótlás csatornájaként szolgáló vasútvonalakat, és gyakorlatilag nulla annak a valószínűsége, hogy a Nyugat által szállított nehézfegyvereket befogadó ukrán erők bármilyen észrevehető erőben elérjék a frontvonalat. A Donbassért folyó csata eléri a csúcspontját, ahol az ukrán hadsereg gyorsan átalakul az ellenállás látszatát nyújtani képes haderőből olyanná, amely elvesztette minden érdemi harci képességét.

Ez a helyzet Oroszország ukrajnai hadműveletének harmadik hónapjában. Bár minden konfliktus lezárása politikai kérdés, egy dolog biztos: ha a hadművelet egy negyedik hónapra is kiterjed, a csatatér nagymértékben másképp fog kinézni, mint amit a világ jelenleg lát. A Donbassért és Kelet-Ukrajnáért vívott csata véget ért. Ez a kemény valóság, és ezen semmiféle vágyálom vagy észleléskezelés sem Zelensky, sem amerikai partnerei részéről nem változtathat.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az Egyesült Államok Kongresszusa határozatot terjesztett elő, amely lehetővé teszi az amerikai fegyveres erők bevonását Ukrajna védelmébe​

Az Egyesült Államok Capitoliumának épülete – RIA Novosti, 1920, 2022.01.05.

© AP Photo / J. Scott Applewhite
Az Egyesült Államok Capitol épülete. Archív fotó


Határozatot nyújtottak be az Egyesült Államok Kongresszusához, amely lehetővé teszi az amerikai fegyveres erők bevonását Ukrajna védelmébe abban az esetben, ha az Orosz Föderáció tömegpusztító fegyvert használ - dokumentum

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113

Az Egyesült Államok Kongresszusa határozatot terjesztett elő, amely lehetővé teszi az amerikai fegyveres erők bevonását Ukrajna védelmébe​

Az Egyesült Államok Capitoliumának épülete – RIA Novosti, 1920, 2022.01.05.

© AP Photo / J. Scott Applewhite
Az Egyesült Államok Capitol épülete. Archív fotó


Határozatot nyújtottak be az Egyesült Államok Kongresszusához, amely lehetővé teszi az amerikai fegyveres erők bevonását Ukrajna védelmébe abban az esetben, ha az Orosz Föderáció tömegpusztító fegyvert használ - dokumentum

Még jó, hogy /csak/ az USA kelti a fölösleges feszültséget...
 
  • Tetszik
Reactions: honved