[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 360
84 702
113
Az a litván gáz ugye orosz? Mondjátok, hogy a litvánok nem tankereken hoznak be magukhoz US gázt! :)

 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
775
7 788
93
Műbőr tártokokat aggatunk Szilóra, és átküldjük!
Biológiai fegyverek bevetését egyezmények tiltják. Egyébként mivel szálltuk volna meg Kárpátalját? Van kb 5-7000 komolyan vehető katonánk, a páncélosaink hát kb semmire nem jók a javelinben fürdő ukránokkal szemben. Csapatlégvédelem ugye mint olyan az egy vicc. A légierő az kb elfogadható. Csak lőszer nincs a gépekhez..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 360
84 702
113
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
A Pravda kozolte hogy elfogtak egy kanadai generalist.

Az azovstalihoz hasonló helyzetekben milyen adatokat rögzítenek a kijövő emberekről? Semmit, vagy nevet, fotót, ujjlenyomatot, vagy csak videót? Rendelkeznek az ottaniak valamilyen arcfelismerő rendszerrel?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
K

Kopi2000

Guest
Én úgy emlékszem, hogy még nem láttam itt ezt a felételt. De lassan semmiben sem lehetek biztos, mivel 10-15 hírcsatornán is megjelennek ugyanazok a filmek újként, amiket tudom, hogy láttam már... Akár többnapos késleltetéssel. És már nem mindenre emlékszem vissza....

 
W

Wilson

Guest

Az Egyesült Királyság további 375 millió dollár katonai segélyt nyújt Ukrajnának​


A katonai segítségnyújtás különböző célú rendszereket és felszereléseket fog tartalmazni.

Erről a Reuters számolt be .

Május 2-án, hétfőn az Egyesült Királyság bejelentette, hogy 300 millió fontért (375 millió dollár) katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Az új katonai segélycsomag elektronikus hadviselési és ellenelemes radarrendszerekkel látja el az ukrán védelmi erőket.

Boris Johnson miniszterelnök hivatala közölte, hogy az Egyesült Királyság éjjellátó eszközöket, a műholdas navigáció blokkolására szolgáló eszközöket, nehéz drónokat "az ukrán csapatok logisztikai támogatására" páncélozott járműveket kínál majd Ukrajnának.

A jelentések szerint több mint tíz speciális Toyota Land Cruiser vittek Ukrajnába, hogy megvédék velük az ország keleti részén élő civileket, és evakuálják az embereket a frontterületekről.

Korábban London már 200 millió fontnyi segélyt nyújtott. Konkrétan több mint 5000 páncéltörő rakétát és öt légvédelmi rendszert, valamint egyéb lőszert és robbanóanyagot adott át Ukrajnának.

Korábban arról is beszámoltak, hogy a következő hetekben az Egyesült Királyság irányított Brimstone rakétákat ad át Ukrajnának .

Jelenleg vizsgálják azokat a platformokat, amelyekre Brimstone rakétákat lehet telepíteni, hogy azokat hatékonyan tudja használni az ukrán hadsereg.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Németország új ötlete: télen a nyugdíjasok menjenek Törökországba, ne kelljen fűteni.​


Andreas Pinkwart észak-rajna–vesztfáliai liberális gazdasági miniszter az egekbe szökő energiaárak miatt azt javasolja, hogy a munkaadók a fűtési szezon kezdetekor küldjék haza, home office-ba a dolgozóikat, így nem kellene fűteni a vállalatok irodáit, ráadásul a gázfogyasztás is csökkenne – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Marija Linnhoff szerint az is segít, ha telente elutazna mindenki pár hónapra egy mediterrán országba.


És van még lejebb!! :) :D
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
543
1 538
93
Olekszij Danilov úgy véli, hogy a magyar hatóságok tudtak az Ukrajna elleni agresszió előkészítéséről. Sőt, megvolt a maga területi érdeke is.

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára élesen bírálta Magyarország álláspontját Oroszország Ukrajna elleni háborújával kapcsolatban - közölte az RBC-Ukraine.

Danilov úgy véli, hogy



– mondta az RNBO titkára.

Az ukrán vezetés "beárazta" Magyarországot.
https://444.hu/2022/05/03/ferenc-pa...orban-azt-mondta-majus-9-en-veget-er-a-haboru

"Megemlítette Orbán Viktor nevét is, azt mondta, amikor április végén találkozott vele, a magyar kormányfő azt mondta neki, hogy az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én mindennek vége lesz."
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113

Németország új ötlete: télen a nyugdíjasok menjenek Törökországba, ne kelljen fűteni.​


Andreas Pinkwart észak-rajna–vesztfáliai liberális gazdasági miniszter az egekbe szökő energiaárak miatt azt javasolja, hogy a munkaadók a fűtési szezon kezdetekor küldjék haza, home office-ba a dolgozóikat, így nem kellene fűteni a vállalatok irodáit, ráadásul a gázfogyasztás is csökkenne – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Marija Linnhoff szerint az is segít, ha telente elutazna mindenki pár hónapra egy mediterrán országba.


És van még lejebb!! :) :D
Ne menjenek sehova tegnap Kopi kolléga azt ecsetelte,hogy ő el van 10-15 celsiusban is.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 543
18 605
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 360
84 702
113
K

Kopi2000

Guest
Ja,ki is vitte el az aranykészletet,meg a koronát?
Ha jól emlékszem, akkor Szálasi vitetett mindent nyugatra... A korona hol is van? Nem a Parlamentben? Tudomásom szerint Carter elnök volt az, aki visszaadta, talán 79-ben... Sokak szerint Ő is csak egy "hülye" volt... Nem értett máshoz, mint a mogyoró ültetvényekhez. A sok inkompetensnek tartott elnök ellenére a jenkik azért elég jól boldogultak az elmúlt 100-120 év alatt....
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Az M777-es az egyik de lehet a legjobb vontatott löveg a világon,és nem az utcáról berángatott ukránokat képezték ki rájuk hanem ukrán tüzéreket .

Az utolsó mondatotoddal pedig abszolút nem értek egyet mivel az oroszok támadtak rá Ukrajnára az ukránok a saját országukat hazájukat védik, és bizony ezen harc közben az oroszok ölik az Ukránokat...
Ha az a cél, hogy szemellenzősen tekintsünk a konfliktusra, akkor az is érvényes megközelítés, hogy az ukránok a háborújukkal egy időre lerontják az EU működőképességét, versenyképességét, vagyis az EU-nak az oroszok oldalán (vagy az oroszokkal kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötve) be kellene lépni a háborúba, és az ukránok helyretételével képviselni a saját érdekeit. Diplomáciailag eddig is ezt kellett volna csinálni (legkésőbb február 24-e óta, de inkább az elmúlt évtizedben), ha valóban léteznek az ún. európai értékek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 360
84 702
113
Gyönyörű:
"Döntő ütközetre készül Európa az önmaga elleni csatában."

 
W

Wilson

Guest
Ha az a cél, hogy szemellenzősen tekintsünk a konfliktusra, akkor az is érvényes megközelítés, hogy az ukránok a háborújukkal egy időre lerontják az EU működőképességét, versenyképességét, vagyis az EU-nak az oroszok oldalán (vagy az oroszokkal kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötve) be kellene lépni a háborúba, és az ukránok helyretételével képviselni a saját érdekeit. Diplomáciailag eddig is ezt kellett volna csinálni (legkésőbb február 24-e óta, de inkább az elmúlt évtizedben), ha valóban léteznek az ún. európai értékek.
Miért is? Ha ezt tennék az egész nyugati értékrendet lehúzhatnák a klotyón.
 
  • Vicces
Reactions: Molon Labe