[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 972
36 046
113
Ha az a cél, hogy szemellenzősen tekintsünk a konfliktusra, akkor az is érvényes megközelítés, hogy az ukránok a háborújukkal egy időre lerontják az EU működőképességét, versenyképességét, vagyis az EU-nak az oroszok oldalán (vagy az oroszokkal kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötve) be kellene lépni a háborúba, és az ukránok helyretételével képviselni a saját érdekeit. Diplomáciailag eddig is ezt kellett volna csinálni (legkésőbb február 24-e óta, de inkább az elmúlt évtizedben), ha valóban léteznek az ún. európai értékek.
AZ eu az usákok csicskája, azt csinálja amit a gazdi mond neki akár a saját jól felfogott érdekei ellenére is.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 391
16 656
113
Ha jól emlékszem, akkor Szálasi vitetett mindent nyugatra... A korona hol is van? Nem a Parlamentben? Tudomásom szerint Carter elnök volt az, aki visszaadta, talán 79-ben... Sokak szerint Ő is csak egy "hülye" volt... Nem értett máshoz, mint a mogyoró ültetvényekhez. A sok inkompetensnek tartott elnök ellenére a jenkik azért elég jól boldogultak az elmúlt 100-120 év alatt....
Na,és onnan ki is vitte el a cuccot? Mennyi is lett meg belőle?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 309
84 437
113
Gyönyörű:
"Döntő ütközetre készül Európa az önmaga elleni csatában."

Elképesztően jó cikk!!!!!

"Ebben a háborúban nulla érdeke van hazánknak.

Amit Magyarország tesz, az mindössze annyi, hogy nem ártja bele magát messze felette álló kérdésekbe
– helyette kárment, ahogy tud, és a szankciók megszavazása közben igyekszik kimenteni a szankcionáló hév alól azt, aminek a szankcionálásába beledöglene. Mert nem, a nap végén nincs itt és most élet orosz gáz és orosz olaj nélkül, s ha Európa hazavágja önmagát, Ukrajnának nem lesz hová törekednie.

Hogy is veszi magának a bátorságot bárki, hogy akkor, amikor a háború egy szűk orosz, ukrán és esetleg amerikai nemzetbiztonsági vezérgárdán kívül senki semmiféle célját nem szolgálja, csak embereket öl hasztalan és gazdasági válságot okoz, egy szankciókat megszavazó, humanitárius terheket nyögő, lojális NATO-szövetséges országot leoroszpártizzon?

Barbárság, esztelenség, nihil. Aki egy orosz agresszióra kialakult, Ukrajnában zajló orosz-amerikai nagyhatalmi kardcsörtetéshez egy centivel is közelebb viszi az országát, aki beáldoz e sehová nem vezető háború zsákutcájában a konkrét semmi érdekében bármit is, aki érdek nélkül eszkalál, nem az erkölcsiség megtestesítője, hanem geopolitikai analfabéta, aki semmit nem tud a nemzeti érdekről. Semmit.

Kikérem sokak nevében az oroszpártizást. Aki békepárti, s nem hagyja magát belehergelni semmiféle háborúba, nem az agresszor cinkosa, hanem a saját népéé. Ha Kína lennénk, Brazília, Pakisztán, India, s titkon valami hasznot húznánk az értelmetlen háborúból, joggal kapnánk az oroszpártizást.

De így, a végestelen mély szakadékba tekintve, megannyi kárt benyelve, piaci, politikai és humanitárius nyomás alatt tessék talán mást pincsizni, Barley asszony és a többiek. Nosza rajta, legyen Hszi Csin-pingből Hszi Pin-csing, tessék nagy rössel kihívni Indiát, nekimenni Szaúd-Arábiának, Brazíliának, ha mernek. Nem pedig egy tízmilliós országon leverni az újabb és újabb működésképtelen szankciók porát.

Elég már. Vigyék a bunkósbotot innen. S fogadják el, hogy Magyarországnak egy dolga van: kilencvenháromezer négyzetkilométert hozzátenni a világ azon részéhez, ahol béke van, s ott is tartani. Majd ha Oroszország békepárti lesz, akkor leszünk mi talán ismét oroszpártiak. De akkor is csak annyira, amennyire voltunk – és amennyire Európa többi részének is rég lennie kellett volna már."
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 314
2 521
113
Kérdés, hogy Orbi mikor és kitől hallotta, hogy Putyinnak az a terve, miszerint május 9-re befejezi.
Vagy hazudott a pápának, vagy tényleg igaza van Danilovnak és tényleg beszéltek a háborúról a hosszú asztalnál, vagy azóta is kapcsolatban van Putykóval...
Meg annyi kérdés, mely újabb és újabb kérdéseket szül…
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs
K

Kopi2000

Guest
Ne menjenek sehova tegnap Kopi kolléga azt ecsetelte,hogy ő el van 10-15 celsiusban is.
Az a baj, hogy amit írtál az egy, a saját kontextusából kiragadott részlet... Leírtam, mit miért csinálok, és hol fűtöök, meg hol csinálok csak hőntartást, fagymentesítést... Egyébként a mai helyzet szerint a legkisebb hőfok nálam (8-kor) a 17 C fok, így már a hálóban sem fűtök csak a dolgozóban. A pontosság kedvéért... Egyébiránt mindenki azt csinál, amit akar és tud... Csak kezeljetek mindent a saját kontextusában... Nem a nevetség tárgyává kell egymást tenni, hanem megérteni... Azt hiszem sokaknak lefagyna a mosoly a szájáról, ha tudnák, valóban milyen körülmények között élek...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 220
113
a folyamatos győzelmi mámort vizionáló,ukrán álhíreket tagadó topictársaknak erről mi a véleményük ? Roni ? Lada? Kopi ? Wilson ? Stb ??? ezeket mivel magyarázzátok ? meg a sok ARMA 3 videót ? :D
Megtalálták közben https://goo.gl/maps/BJpfLvFiPQbMf5BT6 most már orosz kézen van a falu egyes jelentések szerint de előtte ukrán állás volt
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
W

Wilson

Guest
Tehát akkor most meg is válaszoltad,hogy miért nem használják ki a totális tüzérségi fölényt. Látod ennyire egyszerű. 1-0 ide.
Ha nem lett volna egyértelmű én a komplett orosz tűzerőröl beszéltem nem az orosz tüzérségről, nagy különbség van a kettő között.De ha már szóba hoztad, gondolkodj logikusan mi értelme lenne szétlőni pl, Donbaszban az orosz haderőnek a komplett infrastruktúrát, ez az ő haladasukat is meggátolná.
És az orosz tüzérség pont annyit tud mint amit látsz ebben a háborúban és Donbaszban....
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 314
2 521
113
Simán benne van a pakliban, hogy a két elmebeteg kitalálta, hogy ők most területszerzéssel bevonulnak a történelembe, és visszaállítják a "régmúlt dicsőséget". Csak pofára estek. Sajnos Orbi magával ránt minket is.
Volt ez egy lengyel cikk szemlézve szinten 444…


Nekem ez túl konteo.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 538
8 945
113
Tényleg szerepel az olasz eredetiben.
Hm. Érdekes.

Orbán, quando l’ho incontrato mi ha detto che i russi hanno un piano, che il 9 maggio finirà tutto. Spero che sia così, così si capirebbe anche la celerità dell’escalation di questi giorni. Perché adesso non è solo il Donbass, è la Crimea, è Odessa, è togliere all’Ucraina il porto del Mar Nero, è tutto. Io sono pessimista, ma dobbiamo fare ogni gesto possibile perché la guerra si fermi».

No komment.

Lehet Orbán csak arra utalt, hogy Putyin valószínűleg máj 9-re be akarja fejezni. Nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy tudott valami tényleges tervről.
 
W

Wilson

Guest

Brit hírszerzés: Az orosz hadsereg jelentősen meggyengült az ukrajnai invázió következtében​

2022. MÁJUS 3., KEDD, 09:18

Az ukrajnai invázió következtében az orosz hadsereg mára sokkal gyengébb, anyagilag és fogalmilag is.

Ez áll a brit védelmi minisztérium friss hírszerzési áttekintésében .

Mint megjegyeztük, 2005 és 2018 között Oroszország védelmi költségvetése csaknem megkétszereződött, köszönhetően számos jó minőségű légi, földi és tengeri járműbe való beruházásnak. 2008 óta ez áll egy nagyszabású katonai modernizációs program középpontjában.

"Fizikai felszerelésének modernizálása azonban nem tette lehetővé Oroszország számára, hogy uralja Ukrajnát. A stratégiai tervezés és az operatív végrehajtás kudarcai nem tették lehetővé, hogy a számszerű kapacitást döntő előnnyé változtassa" - mondta a brit hírszerzés.

"Oroszország hadserege most sokkal gyengébb, mind anyagilag, mind pedig fogalmilag az ukrajnai invázió eredményeként. Az ebből való kilábalást a szankciók akadályozzák. Ez tartós hatással lesz Oroszország azon képességére, hogy rendszeres katonai erőt telepítsen" - áll a jelentésben. .
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
⚠️ Egy érdekes dokumentumot kezdett el terjeszteni az ukrán védelmi minisztérium állambiztonsági szolgálata. A lengyel fegyveres erők főparancsnokának, Jarosław Mick tábornoknak a parancsát tartalmazó levél, amely arról tájékoztatja az összes csapatot, hogy készen állnak a stratégiai létesítmények ellenőrzésének átvételére két régióban - Lembergben és Volinyban. A 6. légideszant dandár 6., 16. és 18. zászlóaljának (Krakkóban állomásozó) katonái vesznek a vizor alá.

A dokumentum hitelességét természetesen nem erősítették meg, bár nem tűnik durva hamisítványnak sem. Valószínűleg az ukrán "guruk" csak egy próbalufit dobnak ki, hogy lássák, hogyan reagál Oroszország. Az elmúlt napokban túlságosan is mindenki ajkán volt a téma, hogy Lengyelország igényt tart az ukrán területekre, és nagyon érdekes, hogy az "agresszor" hogyan fog reagálni.

A dokumentum minőségéből ítélve általában véve legalábbis magas rangú tisztek hamisították.

https://t.me/boris_rozhin/46568