[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 888
7 598
113
  • Nem szabad alábecsülni Oroszország katonai erejét. Ne tévesszen meg senkit az a nyugati narratíva, hogy megtorpant az orosz előrenyomulás Ukrajnában – figyelmeztetett Markus Reisner, az osztrák védelmi minisztérium ezredese, a bécsi Mária Terézia Katonai Akadémia (Theresianischen Militärakademie) kutatási és katonai stratégiai osztályának vezetője.
  • A katonai szakértő a Die Weltnek úgy nyilatkozott: Oroszország új stratégiája már érezteti is hatását Keleten, Ukrajna „nem nagyon tud mit tenni az előrenyomulással szemben – hacsak nem kap segítséget a Nyugattól”.
  • Az ukrán különleges erők megpróbáltak rajtaütni az oroszokon a Donbászban, amely stratégia a háború első hat hetében működött, de most az oroszok felkészültek: különleges erőik – a szpecnaz – levadásszák, megsemmisítik az ukrán erőket.
  • Vagyis – szögezte le Reisner – a donbászi orosz offenzíva utánpótlási vonalai sértetlenek. Az orosz tüzérség éjjel lövi az ukrán állásokat, hogy „kifárassza őket”, majd nappal támad.
  • Az orosz csapatok – mintegy 100 ezer fő – rendkívül lassan, óránként mintegy másfél kilométeres sebességgel haladnak előre, de ez nem a gyengeség jele – figyelmeztetett.
  • A keserű igazság az, hogy Putyin megnyerheti a háborút
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Ukrajna nem a demokráciát védi. Ez a legnagyobb hazugság, amit az elmúlt hónapban hallottam. Ők magukat védik, ebbe már csak az európai szoftszkilles galeri álmodja bele a maga hülyeségeit.
.
.
Ukrajna nyilvan nem a demokraciat vedi. Hagyomanyosan egy velejeig korrupt, bunözessel atitatott igazi vadkeleti orszag, nem veletlen, h az elmult 30 evben arrol a szorol, h "ukran", mindenkinek a fekete terepjaros maffizok jutottak eszebe szinte mar memkent, meg csinos de rossz izlessel tulsminkelt kurvak, a melyszegenysegböl kitörni akaro ugyeskedö kisemberek, csempeszett cigi, nameg milliardos politikus oligarchak.
Namost ez a bagazs most a demokracia vedelmezöje, ez nyilvan vicc, az ukranok tudjak, hogy nyugaton ez a demokraciaert vivott kereszteshadjarat jol eladhato, Kijev szellemevel, meg a többi, de ez is csak akkora hazugsag, mint az utobbi 30 evben szinten minden, ami ott törtent.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 264
113

Tényleg a szánalmas kategória,amit művelsz. A jelenlegi orosz haderő tüzérségének a töredéke vereti az ukrán állásokat. A főnökség prémiumot fizet minden egyes baklövésedért? Az,hogy nagy körítéssel leírsz valamit,ugyanolyan értelmetlen,és fals,mintha pár szóban írnád le. A dagályos stílus,és a beszúrt szakmai kifejezések idézése ellenére,világít az erölködés,a görcsös ellent mondási kényszer.
Végre valaki leírta. Köszönöm!
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
"a Satan 1-2 elszabadulhat egy hagyományos robbanófejjel."
.
.
Annak sok ertelme nem lenne, többszazmeteres "pontossaggal" minimalis romboloerö. Max nagyvarosi lakossag terrorizalasa lehetne a cel, de akkor mar akar atomot is kuldhetnek, mert a valasz ugyis atomfegyver lenne. Eleg lenne, hogy az amerikaiak erzekelik a közeledö raket(ak)at, meg sem varva, h atom v hagyomanyos, inditanak egy valaszcsapast.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and gafzhu

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
13 042
113
Én tudjátok mire lennék kíváncsi? Persze csak gondolat szinten.
Gondolat szinten már korábban bennem is megérlelődött, hogy orosz győzelem, széteső ukrajna kapcsán visszakaphatnánk Kárpátalját. Persze politikailag korrekt módon ezt nagyon nehéz lenne véghez vinni. De vajon mit lépnének a vérgőzös lengyelek, ha felkínálnák nekik az egykori területüket. Az biztos, hogy onnantól Románoknak, Szlovákoknak nem lenne nyugodt éjszakájuk.
 
W

Wilson

Guest
Neked is elismétlem, New York területi méretre volt egy példa, ebből kifolyólag nincs értelme válaszlépéseken vitázni.

Wilson, rajtad nem lepődök meg. Milyen USA irány? Olvasd el mit írtam. Még mindig Ukrajna lenne a cél, kár volt a méretre példát felhoznom :)
"Taktikai nukiban én sem hiszek, de a Satan 1-2 elszabadulhat egy hagyományos robbanófejjel. Kb. New York-ot letakarítaná a térképről. Ráadásul van belőlük párszáz db raktáron. Talán az lenne jobb, ha Donbaszt behúzzák, és lenyugszanak. Az Ukránok eddig sem tudtak mit kezdeni ezekkel a régiókkal, most meg majd az orosznak kell újraépítenie."

Én készséggel elhiszem, de minimum kétértelmüen fogalmaztál.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
K

Kopi2000

Guest
Miután Orbi ismét a vesztes oldalra állt, és sikeresen bemanőverezte magát Putykó valagába, így már valóban egyre kínosabb a ruszki kudarc.
Tetszik a jelmondatod, csak azóta a szekta, aminek valaha (nagyon régen, már 20 éve kiszerettem belőlük) én is kicsit részese voltam, más irányba állt át. Én viszont nem, így folytatom a "szabadságharcom" (OV után szabadon) a keleti, orosz befolyás ellen.... Örülök, hogy még vannak másként gondolkodók ebben az országban. Horkolsz? Mert, ha nem, akkor feltétlen egy cellába kérem magam veled. 5 éven belül biztosan bezárnak minket is....
 
W

Wilson

Guest
Az EU szakemberei tudtak az orosz fegyverkezésről. Azt is tudniuk kellett volna, hogy ha a szomszéd fegyverkezik, akkor valószínűleg akar valamit, és erre érdemes reagálni (nem nyilatkozatokkal). Szerintem tudták, csak nem volt szabad kimondaniuk, mert azzal aláásták volna az EU USA-csicska szerepét, és megkérdőjeleződött volna a NATO akkori (és jelenlegi) formájának létjogosultsága.
Én ezt nem így látom,persze, hogy látták a fegyverkezést de a nagy többségük nem gondolta volna, hogy Putyin támadni fog , még az ukrán vezetés is úgy gondolta, hogy Putyin nem fog támadni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 151
32 815
113
Én tudjátok mire lennék kíváncsi? Persze csak gondolat szinten.
Gondolat szinten már korábban bennem is megérlelődött, hogy orosz győzelem, széteső ukrajna kapcsán visszakaphatnánk Kárpátalját. Persze politikailag korrekt módon ezt nagyon nehéz lenne véghez vinni. De vajon mit lépnének a vérgőzös lengyelek, ha felkínálnák nekik az egykori területüket. Az biztos, hogy onnantól Románoknak, Szlovákoknak nem lenne nyugodt éjszakájuk.

Oroszok helyében felkínáltam volna a románoknak is, hogy mindent vihetnek Odesszától nyugatra. A lengyelek meg természetesen a volt lengyel Kresy ukrán részét.
Lehet volt is ilyen, csak aktualitását vesztette, mert az ukránok nem omlottak össze... ha megtörténik, tuti bemennek a lengyelek és a románok is, egyeztetve. Mi meg esetleg Munkácsig.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 217
11 058
113
Meg megy az ukránok ellen is. Oroszok irtak már hozzájuk orosz kezelési útmutatót :)

Biztos nehéz lehetett lefordítani ukránról.

Bucsa és a többi után

A mi és mi után?
Mutattak néhány hullát, akikről nem lehet tudni, hogy hol, mikor, és hogyan haltak meg.
Aztán most úgy kell odamászkálni és színpadiasan pityeregni, mintha a siratófalhoz menne az ember.

Nem az emberi élet a fontos?

Nekem nem.

akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!
Kárpátalja szabadsága mellett?
 
K

Kopi2000

Guest
Neked is elismétlem, New York területi méretre volt egy példa, ebből kifolyólag nincs értelme válaszlépéseken vitázni.

Wilson, rajtad nem lepődök meg. Milyen USA irány? Olvasd el mit írtam. Még mindig Ukrajna lenne a cél, kár volt a méretre példát felhoznom :)
Ha bármilyen interkontinentális cucc csak elröppen Oroszosrszág felől, biztosan megy a nuki válasz vissza. Nem fogják megvárni az USA-ban, , hogy ez hagyományos robbanóffejjel érkezett vagy sem.... De ezt az oroszok is és Putykó bá is tudja, azokon kívül, akik itt ezt, mint reális eshetőséget vízionálták....
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Vezető nyugati katonai stratéga: Putyin meg tudja nyerni a háborút​

ORIGO
2022.05.02. 19:58

Nem szabad alábecsülni Oroszország katonai erejét. Ne tévesszen meg senkit az a nyugati narratíva, hogy megtorpant az orosz előrenyomulás Ukrajnában – figyelmeztetett Markus Reisner, az osztrák védelmi minisztérium ezredese, a bécsi Mária Terézia Katonai Akadémia (Theresianischen Militärakademie) kutatási és katonai stratégiai osztályának vezetője.
Reisner arra is rávilágított:

MARIUPOL, A STRATÉGIAILAG FONTOS KIKÖTŐVÁROS MÁR ELESETT, MOSZKVA ELLENŐRZÉSE ALATT ÁLL, AHOGY AZ AZOVI-TENGER KÖRÜLI DÉL-UKRAJNAI NAGY TERÜLETEK ÉS VÁROSOK IS.

Nem segít – jelentette ki –, ha elhallgatjuk az oroszok katonai erejét, mert azok „nagyon is képesek eldönteni, hogy mikor, hol és hogyan csapjanak le”.

Bővebben itt:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220502-vlagyimir-putyin-ukrajnai-haboru.html