[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
9e59195-may4.jpg

KELETI HADMŰVELETI SZÍNHÁZ MÁJUS 4-TŐL. TÉRKÉP: ISW, IISS

Az orosz megszállók 40 egységnyi Mi-24-es és Mi-8-as támadó- és szállítóhelikoptert összpontosítottak Belgorod térségében, az ukrajnai államhatár közvetlen közelében.

Forrás : az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának esti jelentése május 4-ről

"Az ellenség továbbra is folytat támadó hadműveleteket a keleti hadműveleti zónában.
Az orosz csapatok parancsnoksága igyekszik fokozni az offenzíva ütemét Kelet - Ukrajnában , hogy elérje Luhanszk és Donyeck régió közigazgatási határait , valamint offenzívát fejlesszen ki Zaporozsje és Krivij Rih térségében .

Izyum irányban az ellenség megpróbálja magához ragadni a kezdeményezést és támadó hadműveleteket hajt végre Izyum-Barvinkove irányban. Ebből a célból az ellenség tüzérségi támadásokat hajt végre csapataink állásainál Hrusuvakha, Nova Dmytrivka és Kurulka településeken.
Emellett az ellenség akár 40 egységnyi Mi-24-es és Mi-8-as támadó- és szállítóhelikoptert is koncentrált a belgorodi régió területén, Ukrajna államhatárának közvetlen közelében.

Részletek: Szlobozsanszkij irányban egy ellenséges csoport található, amely a Nyugati Katonai Körzet 6. Összhadseregének, a Központi Katonai Körzet 41. Összhadseregének, a balti és az északi flotta parti csapatainak külön egységeiből áll.

Ezenkívül a Belgorod régió Valujszkij körzetében az oroszok a keleti körzet 36. összkatonai hadseregének segédparancsnoki beosztását telepítették.
A megszállók továbbra is légi és tüzérségi csapásokat mérnek Harkovra.

Donyeck irányában az ellenség fő erőfeszítései a Lyman, Orikhove, Popasna, Velyka Novosilka, Huliaipole, Komyshuvakha és Orikhiv települések elleni offenzíva lebonyolítására irányulnak .
A Donyeck régióban, a Torkolat közelében az orosz megszállók a nap folyamán sikertelenül próbálták megvetni a lábukat Olekszandrivkában. Szeverodonyeck irányában megtámadták Vajdadivkát, de nem jártak sikerrel. Az oroszok a Popasznaja melletti Orihovot akarták elfoglalni, de nem sikerült.
Az ukrán védelmi erők megkötése érdekében az orosz megszállók a teljes érintkezési vonalon lőnek. Avdiivkában, Kramatorszkban, Szeverodonyeckben, Mariupolban és Huliaipilben légicsapásokat hajtanak végre.

Novopavlovszk irányban (közigazgatási határ Zaporizsja, Donyeck és Dnyipropetrovszk régiók között) a megszállók Novozilka közelében harcoltak, de veszteségeket szenvedtek és visszavonultak.
Dél - Buz és Tavriya irányban a megszállók, a 8. és 49. összhadsereg különálló egységeinek erői, a 22. hadsereghadtest, a Fekete-tengeri Flotta parti őrsége és a légideszant erők harcolnak az ideiglenesen megszállt területek megtartása és létrehozása érdekében. a Herson - Mikolajiv és Kherson - Krivij Rih irányú aktív akciók feltételei.

Az északi határokon az ukrán hírszerzés rögzíti a fehérorosz fegyveres erők határvédelmére irányuló műveleteket. A Gomel régió déli körzeteiben a fehérorosz hadsereg további légvédelmi rendszereket telepített. Elektronikus hadviselési egységeket is kiképzett. Az ukrán fegyveres erők vezérkara nem zárja ki a demonstrációt és a provokatív akciókat a határon.

Sumy régió Oroszországgal határos határán a megszállók a Központi Katonai Körzet 90. páncélos hadseregének egységeit tartják vissza, hogy az ukrán hadsereg tartalékait ebben az irányban tartsák, és megakadályozzák azok áthelyezését a keleti hadműveleti területre. A vezérkar nem zárja ki, hogy ezek az egységek a Sumy régió szomszédos területeit ágyúzzák
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 012
23 333
113
Minket igen viszont a jelenleg közép Európában állomásozó főképp amerikai nato erők pillanatok alatt "szétcsapnák"őket!Arról nem beszélve hogy fegyvert se kapnának többet az oroszok legnagyobb "örömére"
és ha minket szétcsapnak akkor annak mi vajon örülünk ??azzal sem vagyunk beljebb !! (török-görög konfliktusba se szólt bele a NATO,nem tudom miért állnának kipont mellettünk ? ) kizárólag egy katonailag meggyengült,kis területű Ukrajna lenne nekünk a leglefogadhatóbb verzió,sőt tovább megyek,még a rebesgetett Nagy-Lengyelország is jobb lenne (annektált ukrán területekkel) mint egy ukrán szomszéd !
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Akkor szerinted Putyin már elért valamit?
Lehet, hogy van igazságod....

Meg tudja tartani ezeket az eredményeket, vagy többre is van még esélye?
:)
Lehet, ezért háborúzik még ilyen keservesen?
Inkább, mert haldoklik.
Fantáziálok: zseniális terve az volt, hogy bemegy a Nagyorosz történelembe, mit negatív figura/vezető.
Halála előtt csinál egyre durvábban fasiszta politikát, majd egy oktalan háborút a Nagyoroszok testvérnépe ellen, hogy aztán nagy füsstel távozzon.
Az utódja csinálhasson egy szabad, nyitott... társadalmilag és gazdaságilag gazdag Nagyoroszországot... Eu-tagság... örömmámor.

(Ja igen, Nagyoroszországot, szabad gondolkodású és erős középosztállyal, felelős klímapolitikával.)

Meglátjátok feleim jó lesz minökünk ám, orrvérzésig!



Lazán kapcsolódó muzsika.

 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 398
113
Ennél kevesebbet kért még a harcok megkezdése elott, semmit sem kapott meg belole . Most már teruleteket is fog akarni fájdalomdíjként kevesebbel nem érheti be. Az,hogy kiverik oket az ukránok még a Krímrol is csak nedves vágyálom és a realitásoktól való elrugaszkodás, bármennyire szeretnének itt egyesek ilyen forgatókonyvet látni.

Csakhogy az egyik követelés a Krím annektálásának elismerése.
Nem olvastad?
:)
Vajon mit kell adni ezért cserébe?
Szeretné a két köztársaság kiszakitásának elismerését?
Vajon mit kell adnia ezért cserébe?

Érted már miért szeretne területeket elfoglalni háborúval?
Hogy tudjon alkudni a békéért.

Mi van, ha nem ismeri el ezeket Ukrajna?

NINCS BÉKE....

Ha nincs béke, maradnak a szankciók.
Ha nincs béke, jönnek a NATO fegyverek.
Ha nincs béke, Ukrajna területén lehetnének NATO erők.
Ha nincs béke, a megszállt területeken háborúzni kell.
Ha nincs béke, bármikor rosszabbra fordulhat
a megszállt területeken a helyzet.

Konklúzió:
Ha nincs béke, háború van, amit el lehet veszíteni.

Tehát kell a béke Putyinnak, az oroszmak.

Azt viszont kupec stílusban ki kell alkudni. Mert a katonai helyzet nem ad más lehetőséget.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 976
41 399
113
A Dnyipropetrovszki kétszintes közúti és vasúti Amur-híd.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 205
113
és ha minket szétcsapnak akkor annak mi vajon örülünk ??azzal sem vagyunk beljebb !! (török-görög konfliktusba se szólt bele a NATO,nem tudom miért állnának kipont mellettünk ? ) kizárólag egy katonailag meggyengült,kis területű Ukrajna lenne nekünk a leglefogadhatóbb verzió,sőt tovább megyek,még a rebesgetett Nagy-Lengyelország is jobb lenne (annektált ukrán területekkel) mint egy ukrán szomszéd !
Török-Görögország mindketten NATO tagok!Mivel az Ukránok nem gyakorlatilag a Natot támadnák meg ha minket és életbe lépne az 5-ik cikkely!
 
K

Kopi2000

Guest
Engem sem zavar a hiteltelenseged. Az sokkal inkabb zavar, hogy az irasaid max 20 szazalek kapcsolodik a topic temajahoz es a tobbi abszolut veled kapcsolatos. A hazad, futesed, erdod,, multad, csaladod, ismerettseged, munkad… na ezek teljesen mas topicba valok. Vagy irjal blogot es azt elolvassa, akit erdekel.
Szerinted masok nen unjak, hogy egesz nap istenititen az oroszokat? Mert engem pld. ez untat, csak a bekesseg kedveert leirva. Nyitni kene egy "oroszorszag dicserete" cimu topikot es ott kielhetnetek magatokat. Inkabb anekdotazom, mit tegyek ilyen tipus vagyok... De a tortenelmi ismeretek nemcsak a multat hatarozzak meg, hanen a jovonek is adhatnak iranyt. Felteve, ha elmelyultebben foglalkozik valaki a temaval.... es nem csak par kliset skandal. Kb. mindennap ugyanazt a 6-8 kliset fogalmazzatok at mara mar ezres nagysagrendben....
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: Lando and grigorij3
W

Wilson

Guest
Az ukrán haderő által megsemmisített T-90M Harkiv régióban...

photo-2022-05-04-19-11-14-768x406.jpg

Screenshot-4-2.jpg


 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 501
46 457
113
Csakhogy az egyik követelés a Krím annektálásának elismerése.
Nem olvastad?
:)
Vajon mit kell adni ezért cserébe?
Szeretné a két köztársaság kiszakitásának elismerését?
Vajon mit kell adnia ezért cserébe?

Érted már miért szeretne területeket elfoglalni háborúval?
Hogy tudjon alkudni a békéért.

Mi van, ha nem ismeri el ezeket Ukrajna?

NINCS BÉKE....

Ha nincs béke, maradnak a szankciók.
Ha nincs béke, jönnek a NATO fegyverek.
Ha nincs béke, Ukrajna területén lehetnének NATO erők.
Ha nincs béke, a megszállt területeken háborúzni kell.
Ha nincs béke, bármikor rosszabbra fordulhat
a megszállt területeken a helyzet.

Konklúzió:
Ha nincs béke, háború van, amit el lehet veszíteni.

Tehát kell a béke Putyinnak, az oroszmak.

Azt viszont kupec stílusban ki kell alkudni. Mert a katonai helyzet nem ad más lehetőséget.
Már az alapfelvetésed is hibás.
Oroszország leszarja, hogy elismerik-e vagy nem a Krim hozzácsatolását.
Már csak azért sem érted igazán a dolgot, mert nem annexió történt.
Föderációs csatlakozás történt.
Putyin kikupálta magát nemzetközi jogból. Hivatalosan a nyugati országok nemzetközi jogi értelmezése szerint járnak el.
Emiatt lesz Herszonban is kamu népszavazás az elszakadásról, Luhanszkban és Dombaszban meg a föderációs csatlakozásról.

Szóval egyesével fogja felzabálni az Ukrán régiókat