[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
Már az alapfelvetésed is hibás.
Oroszország leszarja, hogy elismerik-e vagy nem a Krim hozzácsatolását.
Már csak azért sem érted igazán a dolgot, mert nem annexió történt.
Föderációs csatlakozás történt.
Putyin kikupálta magát nemzetközi jogból. Hivatalosan a nyugati országok nemzetközi jogi értelmezése szerint járnak el.
Emiatt lesz Herszonban is kamu népszavazás az elszakadásról, Luhanszkban és Dombaszban meg a föderációs csatlakozásról.

Szóval egyesével fogja felzabálni az Ukrán régiókat

De ha Ukrajna és a világ nem ismeri el, akkor nincs béke.

Ha nincs béke, akkor marad a háború.
Maradnak a szankciók és a kiközösítés.

Ha szerinted nem kell a béke, akkor miről akarnak tárgyalni a ruszkik?

Tehát kell a béke.
A békének ára van. Mindkét részről.
Ez a kupeckedés. A sokbol lehet engedni sokat.
:)
Kell a terület.....

Viszont az ukránok semmiről nem mondanak le. Akkor mennyire kell őket még megszállni, hogy a Krimről és a két megyéről örökre lemondjanak?
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Volt, de jobb kétszer, mint egyszerse. A videó kicsit csalóka, mert elsőre azt hinnéd kb garázsmagasságú épületekről van szó, aztán rájössz, hogy több emeletes monstrumok és azok valami kurvanagy robbanások ott.
Amúgy mivel lövik őket ilyen szép sorban? Tüzérség vagy repcsiről buta bombákkal? S mi lesz a biolaborokkal vagy mikkel, amiket ott feltételeznek?

Ha minden igaz. Ez viszont nem túl jó hír a nackóknak. :)

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 964
66 060
113
Török-Görögország mindketten NATO tagok!Mivel az Ukránok nem gyakorlatilag a Natot támadnák meg ha minket és életbe lépne az 5-ik cikkely!
Lehet csak segitenenek a tobbi Nato tagnak rendet tenni itt nalunk. Itt mar semmi sem lehetetlen. Ha valami nem tetszik ezeknek es vegre akarjak hajtani, pont lexarjak hogy jogos vagy jogtalan, vagy tagok vagyunk - eegy gittegyletben. Haa CNN meg aBBC es tarsaik azt mondjak hogy itt helyre kell allitani a biztonsagot stb, akkor minden tovabbi nelkul az ukranokkal vegrehajtathatjak mint Nato partner orszag. Egyedul talan a torokok fognak kicsit zsortolodni.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Kb. úgy mint a magyarokat 1945 ben micsoda szép világ volt az ! Én nem szeretem az ukránokat sem de valakik így szopják az oroszok f@szát ingyen attól én hányok! ( Persze aki fizetett troll az meg értem)

Rendben, sikerült egyet ide hánynod. Egy jó tanács - jelentsd ezt a hsz -t a modiknak 'Moderátor értesítése' gomb segítségével, mert ha nem teszed, akkor 2 hónap pihenővel fogják törölni (így viszont megúsznád).

És ez tényleg nem kötekedés, hanem jótanács ...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
A szankciókat már bevezették korábban ,az oroszok úgy dontotek hogy leszarják nem engednek a zsarolásnak, most majd vissza szankcionálnak. Ne csak nekik fájjon. Hidd el a feketelevest még csak most fozik. A Nato erok meg a fegyverek már azelott ott tolongtak ,hogy az egész elkezdodott ez volt az eggyik kiváltó ok. A megszállt teruleteken nem lesz háború. Béke lesz és rend.Mint Csecsenfoldon. Az ukránoknak nem volt elég a Krím elvesztése nem eggyezkedtek,bukták Luhanszkot meg Dombaszt. Továbbra sem tárgyaltak bukják Herszont. Ha még továbbra is az orosz kapiulációról álmodoznak elveszik számukra Zaporizsja és felkészul Odessa.Miért gondoljátok hogy alkudni fog az orosz? Az ukránoknak kellene alkudni,hogy ne darálják oket tovább.Persze az oroszoknak nem kell az egész Ukrajna,csak púp volna a hátukra.A határt azért ok fogják meghúzni,tetszik vagy nem.Az hogy az keletebbre vagy nyugatabbra fog húzódni az Ukrán tárgyalókészségen múlik. Azonban a régi határ már felejtos. Túl sok vér folyt. Mindenkinek kell a béke kivéve az ukránokat fegyverrel tomo bujtogatókat. Nekik semmi sem drága. A hányingerem attól van,hogy a tonkretett ukránokon még azt is be fogják vasalni /megfizettetik/ amivel a nyomorba dontik az országukat.

A szankciók mindig reakciók voltak az ellenséges orosz lépésekre.

Ukrajna területén NSTO erők nem voltak és nincsenek most sem
Egyes országok kiképzők lehettek, de ez minden NATO Pfp országban így van.
Putyin propagandája a kudarc után találták ki "4 NATO dandár, rakéták, biolaborok, stb, stb meséket belső propaganda célokra, hogy legalizálja a támadást, megőrizze a romló moralt a társadalomban és az orosz haderőben.

Egyelőre az ukránok semmit sem akarnak elismerni, úgyhogy nem lesz megállapodás.

Találd ki, ez a helyzet kinek mennyire rossz.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 570
113
A szankciók mindig reakciók voltak az ellenséges orosz lépésekre.
Milyen ellenséges orosz lépés volt a NATO vagy az EU ellen, amit szankcionálni kellett emiatt? Moszkvában meg nem tudom mi a helyzet, de itt a benzin 50%-ot nőtt, a gáz 700%-ot, a kamu inflációs jelentés is már 10% fölöttit mutat, ami nem volt kb 20 éve, szóval a hatása itt már érződik az oroszok elleni szankcióknak.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 597
46 690
113
De ha Ukrajna és a világ nem ismeri el, akkor nincs béke.

Ha nincs béke, akkor marad a háború.
Maradnak a szankciók és a kiközösítés.

Ha szerinted nem kell a béke, akkor miről akarnak tárgyalni a ruszkik?

Tehát kell a béke.
A békének ára van. Mindkét részről.
Ez a kupeckedés. A sokbol lehet engedni sokat.
:)
Kell a terület.....

Viszont az ukránok semmiről nem mondanak le. Akkor mennyire kell őket még megszállni, hogy a Krimről és a két megyéről örökre lemondjanak?
Az ukránok pl. a Krímről már rég lemondtak. Nem próbálták visszavenni. Mostanra az Orosz Föderáció része. Ugyan ezt a mintát feszítsd rá a többi területre is!
Ha az LDNR területe az Orosz Föderáció része lesz, és ellenük (akkor már Orosz Födferáció ellen) műveleteket kezd Ukrajna, akkor az oroszok akár teljes mozgósítást is elrendelhetnek. Az, hogy nincs még mindig full scale művelet, csak annak köszönhető, hogy Putyin megpróbálja szigorúan betartani azt a nemzetközi jogi precedens mintát, amit el kell fogadni a nyugati világnak is, hiszen már alkalmazták. (Lásd még Koszovó)
Szerintem Április 9.-e azért lesz nevezetes, mert akkor fogják elfogadni a föderációs csatlakozást. Onnantól viszont kapnak az ukránok vagy 2 napot, hogy elhúzzanak az LDNR területéről (persze nem fognak). Ha nem teszik, akkor onnantól már tényleg mindent bevethetnek az oroszok.
Onnantól otthon is meglesz a teljesen indokolható oka az azonnali mozgósításnak.