[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Miért kellene Putyinnak behódolni bármelyik szomszédos népnek?
Mert erőszakkal fenyegeti?
Szerinted az egy jó világ lenne?
Ez nem behódolás, hanem józan ész kérdése. És olyan világ lenne, mint az idők kezdete óta mindig is volt. Ez így működött régen, és így fog továbbra is. Minden nagyhatalom így viselkedett eddig is, most is, és így is fog a jövőben is.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 290
113
Ez csak egy kamu videó. Mutatom :
Avgr-fun.jpg

Először is nincs csőfar.
A gránát egy O-832D stabilizátorszárnyra hebrákolt öreg és már rég kilőtt gránáttest (ahogy nézem jóval kisebb űrméret egyébként)
Ezen felül ez nem így működik, beledobhatsz Te fordítva egy gránátot a csőbe, nem fog felrobbani, ugyanis a gyújtószerkezet nem élesedik csak kilövéskor :)
Végre valaki látja a lényeget... :D
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 290
113
Magyarországnak ennek épp az ellenkezője az érdeke: Ne legyen orosz nyersanyagfüggőség és legyen saját ipar.
Oké, csakhogy máshol nincs elérhető árú és mennyiségű nyersanyag a környéken, így nem sok választásunk van. Az kevés, hogy kijelentjük, hogy "ne legyen", meg az is, hogy "legyen". A saját ipar nem ördögtől való, de nyersanyagok nélkül nehéz lesz kialakítani...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 033
32 476
113
56 ezer forint egy mázsa vízoldható Yarás nitrogén műtrágya,káliumot meg se merten kérdezni mert lehet hanyatt esnékAz oroszok bíztosítják a világ kálium felhasználásának a jelentős részét.Kérdezem itt az ukri hívőktől,hogy hajlandóak lesznek,még éhenhallni is Ukrajnáért.mert én nem szeretnék.

Hajlok néha rá, hogy ez az egész háború a nagy reset agendájába illeszkedik, nincs rá más magyarázat. Hogy Putyin részt vesz-e a játékban, vagy hogy a kínai kommunista párt részt vesz-e a játékban (a járványra gondolok)? Elég meredeken hangzik valóban, de...
Van egy elit, amelyik vagy hisz abban - talán igaz is -, hogy a klímaváltozás olyan probléma, amit csak a co2 kibocsátás drasztikus leépítésével lehet megakadályozni, vagy ha nem hisz, ezt akarja felhasználni indoknak a világ teljes újratervezéséhez, egy új, sokkal kontrolláltabb világrend bevezetéséhez. Kiadták a jelszót, hogy sokkal kevesebbet kell ezentúl fogyasztani, fel kell adni az eddig megszokott életmódot, az olyan dolgokat, mint a napi meleg vízben zuhanyozás, a 20 fok fölé fűtött lakás, az autóhasználat, a húsevés, a nyaralás, repülővel, egyáltalán az ide-oda utazgatás is csak energiapazarlás. A középkori jobbágy is ott halt meg, ahol született, el sem hagyta a faluját. Mindehhez legyártották az ideológiát, de önmagában nem volt elég, kényszer kell. Hát megoldják, hogy ellehetetlenüljön az eddigi életmód a nagy többségnek, és beletörődjön az új normálisba. Legalább a II. vh. utáni európai életszínvonalba (mondjuk abba, ami jellemző volt 1948-1955-ig). Az elviselésére kitalálták a menekülő utat, az online virtuális valóságokat, az alapjövedelmet stb.
 
W

Wilson

Guest
Egyetértek veled, de azt vedd hozzá, hogy a többség ott sem szabad akaratából dönött így. Zelenszkij átverte őket, ő azzal a kampányígérettel nyert, hogy normalizálja a kapcsolatokat az oroszokkal. Azt látni kell, hogy ő egy felépített karakter, a CIA tudatosan tenyésztette ki erre a feladatra. Közben 8 év alatt megdolgozták az ukrán agyak helyén lévő mélyűrt, folyamatosan csepegtették beléjük a gyűlöletet és a sovinizmust, eről láttunk már épp elég felvételt.

Az ukránok többsége nem akarta ezt, egy puccsista kormány akciójának következményei alatt szenved az ukrán nép. Aki nem állt be melléjük az ment a levesbe, szépen lassan felszámoltak mindenféle ellenzéki hangot, embereket tüntettek el. Az egész társadalmat megfélemlítették. Ilyen helyzetben olyan pszichológiai mechanizmusok indulhatnak be ami tökéletes bábbá teszi őket az amerikaiak kezében.

Ez egy foglyul ejtett társadalom, az oroszok valóban felszabadító műveletet hajtanak végre.
Ezt a vágy vezérelt dolgot nem tudom honnan veszed, csak logikusan gondold végig, 2022 május 4-t írunk ,szerinted az információ a közösségi médiák az internet korában az ukránok nincsenek tisztában a saját és az oroszok helyzetével azzal,hogy mi történt náluk és az oroszoknál?

Nagyon sok ukránnak rokonai barátai ismerősei vannak Oroszországban nagyon sok Ukrán Oroszországban vállalt munkát, pontosan tudják, hogy milyen életszínvonal milyen életkörülmények vannak Oroszországban, és a saját bőrükön érezték érzik, hogy ezzel kapcsolatban mi a helyzet Ukrajnában.

Ennek tudatában fogtak fegyvert az Ukrajnára támadó orosz haderő ellen, és harcolnak ellene immár 70 napja.
 
  • Vicces
Reactions: grigorij3

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Ne legyenek illúzióid, minket nem tömnének úgy pénzzel meg fegyverrel mint az ukránokat.
Már most kötelezettségszegési eljárás alatt vagyunk, pedig nálunk vannak kisebbségjogok, és nincs is felfegyverzett szélsőjobboldali gárdánk, és még csak a templomot se gyújtogatjuk a kisebbségre. A nyugat csak azt támogatja, akiből hasznot remél, vagy a mellette való kiállás a polkorrektség szivárvány színű zászlajába csomagolva kitehető twitterre...

Soha nem gondolnám, hogy a nyugat segítene minket.
Viszont akkor is küzdenünk kell fennmaradásunkért.
Fegyverrel.
Politikával.
Amivel lehet.
Az ukránokkal nyilván lesz konfliktusunk, nem fognak megváltozni. Viszont mostani állás szerint a szövetségeseinkkel kellene jóban lennünk, ha nyomást szeretnénk gyakorolni rájuk.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 844
7 392
113
Azért a tegnapi bombázás kicsit megpuhította őket.
Az Azovstalt elhagyó civilek semmit sem tudtak a kifejezetten számukra megnyitott humán folyosókról, illetve a készülő evakuálásról, a fegyveresek ezt az információt eltitkolták, -mondta az üzem felszabadító hadművelet főhadiszállásának képviselője a RIA Novostinak
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 290
113
Ezt a vágy vezérelt dolgot nem tudom honnan veszed, csak logikusan gondold végig, 2022 május 4-t írunk ,szerinted az információ a közösségi médiák az internet korában az ukránok nincsenek tisztában a saját és az oroszok helyzetével azzal,hogy mi történt náluk és az oroszoknál?

Nagyon sok ukránnak rokonai barátai ismerősei vannak Oroszországban nagyon sok Ukrán Oroszországban vállalt munkát, pontosan tudják, hogy milyen életszínvonal milyen életkörülmények vannak Oroszországban, és a saját bőrükön érezték érzik, hogy ezzel kapcsolatban mi a helyzet Ukrajnában.

Ennek tudatában fogtak fegyvert az Ukrajnára támadó orosz haderő ellen, és harcolnak ellene immár 70 napja.
Meg annak tudatában, hogy szinte az összes alakulatnál/körül el van helyezve olyan egység, amely a magukat megadni akarókat szankcionálja(kivégzi?).
Az ukrán "lelkesedés" eléggé tetten érhető a már orosszá vált régiókban, nem nagyon látok spontán partizánháborút... :D
 
W

Wilson

Guest
Azért ez már gyomorforgatóan álszentre sikeredett! :D
Cáfolj meg....

Idéz bármilyen hozzászólást tőlem amelyben leírom, hogy én helyeslem, hogy lefoglalták az orosz devizatartalék felét.
És ha nem tudsz ide ilyet bemásolni örülnék ha elismeréd, hogy tévedtél, bár erre nagyon minimális esélyt látok.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Orbán meglépi, és aztán talán 1x még eus vezető is lesz. 1x. Talán.
És komolyan ebben semmi belpol...egészen elképesztően hülyének kell lennie ha besz.patnák a globalista brüsszeli ügynökök:

-"Vittórió! Barátom! Tázsvérem!....lesz wóckvágen oda dzsanázzuk néköd speciálba meg Ferrári gyártást is visszük hozzátok :) Sukár leeesz minden!! :) ...míg ...ide a rozsdás bökőt míg Teszla gyár izs lösz hajjak meg... itt vakuljak meg csak irgyad mán alá ne lígy mán gyász!"
- ...A-aaa! :)

...mert "Olcsón lesz a orosz olaj nem drága...Magyarország előre megy nem...
A német hadiipar és autoipar meg nem győz majd hálálkodni pult alatt
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 290
113
Azért a tegnapi bombázás kicsit megpuhította őket.
Akkor azért teljesen biztos, hogy a civilek túszok...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 325
113
Hajlok néha rá, hogy ez az egész háború a nagy reset agendájába illeszkedik, nincs rá más magyarázat. Hogy Putyin részt vesz-e a játékban, vagy hogy a kínai kommunista párt részt vesz-e a játékban (a járványra gondolok)? Elég meredeken hangzik valóban, de...
Van egy elit, amelyik vagy hisz abban - talán igaz is -, hogy a klímaváltozás olyan probléma, amit csak a co2 kibocsátás drasztikus leépítésével lehet megakadályozni, vagy ha nem hisz, ezt akarja felhasználni indoknak a világ teljes újratervezéséhez, egy új, sokkal kontrolláltabb világrend bevezetéséhez. Kiadták a jelszót, hogy sokkal kevesebbet kell ezentúl fogyasztani, fel kell adni az eddig megszokott életmódot, az olyan dolgokat, mint a napi meleg vízben zuhanyozás, a 20 fok fölé fűtött lakás, az autóhasználat, a húsevés, a nyaralás, repülővel, egyáltalán az ide-oda utazgatás is csak energiapazarlás. A középkori jobbágy is ott halt meg, ahol született, el sem hagyta a faluját. Mindehhez legyártották az ideológiát, de önmagában nem volt elég, kényszer kell. Hát megoldják, hogy ellehetetlenüljön az eddigi életmód a nagy többségnek, és beletörődjön az új normálisba. Legalább a II. vh. utáni európai életszínvonalba (mondjuk abba, ami jellemző volt 1948-1955-ig). Az elviselésére kitalálták a menekülő utat, az online virtuális valóságokat, az alapjövedelmet stb.
Elég sci-fi, de ezzel szerintem mindkét oldalról egyet is tudnánk érteni akár - mmint nem azzal, hogy sci-fi,
hanem hogy ez egy értelmes, 'nemes' cél lehetne.
A vírus nem jött be - a szennyezés ugyan olyan, mint előtte. Talán egy háború...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 416
8 653
113
Oké, csakhogy máshol nincs elérhető árú és mennyiségű nyersanyag a környéken, így nem sok választásunk van. Az kevés, hogy kijelentjük, hogy "ne legyen", meg az is, hogy "legyen". A saját ipar nem ördögtől való, de nyersanyagok nélkül nehéz lesz kialakítani...

Csodákat nem lehet tenni, de nem is kell. Sokféle nyersanyag van és azért nem csak egy helyről lehet beszerezni őket. Korábban volt is rá próbálkozás:

e557cc21cbb72edd54f80ce854383797.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: grigorij3