[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 191
113
Wágner Péter Face oldalárol:

"Mar nem olvasok naponta ukran hireket, folyik egymas daralazsa, anyaghaboru, propagandahaboru, sok sok videoval, nagy mediazajjal. Maj delolvasom utolag az elemzeseket. Tom Cooper eme elemzeset inkabb a terkepp miatt osztom meg. Masnal lattam mar, de ha Cooper is megosztotta nem lehet annyira fake. Azokat a helyszineket latjuk ahol az elmult hetekben rejtelyes robbanasok voltak Oroszorszagban. Tul sok h véletlenek legyenek. Dehogy az ukran szabotorok elerjenek Kamcsatkaig?"

https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukraine-war-3-and-4-may-2022-d48521c67cef


Hát igen, valóban furcsa.
Ritka pártatlan elemzés:rolleyes:. Amolyan igazi atlantista narratíva:D.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 749
9 062
113
Közben 8 év alatt megdolgozták az ukrán agyak helyén lévő mélyűrt, folyamatosan csepegtették beléjük a gyűlöletet és a sovinizmust, eről láttunk már épp elég felvételt.
Az lehetetlen hogy egyszerűen csak nem tetszett nekik az országuk egy részének elcsatolása és a háború amit az oroszok donbaszban indítottak?
 
W

Wilson

Guest
Felettem osztott meg valaki egy videót egy vontatott, mérsékelten mobil tarackágyúról, mellette nagyon sok kilőtt lőszerhüvellyel. Ezt nem fenyegeti ellenséges (felderítő sem) légitevékenység, és/vagy az által vezetett tűzcsapás. Ebből le lehet vonni azt a következtetést, hogy nincs ott "Bayraktar".
Nem értem teljesen, hogy mire gondolsz, de az ukrán tüzérség elsődleges feladata az előretörő orosz gépesített egységek megállítása/megsemmisítése de rendszeresen semmisítenek még orosz tüzérségi egységeket is íme egy példa az elmúlt napokból...

Az ukrán tüzérség megsemmisítette az orosz hadsereg 2C1 „Carnation” 122 mm-es önjáró tüzérségi egységeit.

 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
W

Wilson

Guest
Valljuk meg, átmeneti kellemetlenséget tudnának okozni vele, de ennél többet nem hinném. De arra biztos jó, hogy orosz Iván káromkodjon a bajsza alatt :)
Ha nem tudják használni azt a vasúti szakaszt az oroszok az ukrán ellentámadás miatt az komoly gondot okoz a donyecki orosz offenzíva északi ágának utánpótlása szempontjából, nem véletlen, hogy az ukrán hadvezetés ebben az irányban próbálkozik ellentámadással.
 
  • Tetszik
Reactions: dkes and Kopi2000

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 145
9 251
113
Egyébként igen, így értékelné.
De nem lesz semmilyen Párizsi béke III. Lehet helyette egy ukrán lerohanás, ami ha jól sül el nekik, akkor megtarthatnák a megszállt Magyar területeket. Na erre kell vigyázni, és elejét venni minden ilyen próbálkozásnak.
És totál hülyeség, hogy Magyarországot nem lehet védeni, mert lapos. Ukrajna milyen? Mint az asztal lapja. És lám lám milyen jól lehet az akácosokból és egyéb területekről kilövögetni és rejtőzködni. Magyarország vízzel tagolt, nehezen járható a haditechnika számára. Hidakat a levegőbe, amit lehet a belső öntöző csatornákon keresztül elárasztani és aztán ami kifér a csövön.
Persze aki nem akarja megvédeni a hazáját, az kifogásokat keres.
Egyébként a magyar kormány passzivitása az lenne, ha már most nem készítené fel az országot egy ilyen eshetőségre.
Nagyon remélem, hogy helyén van az eszük és a szívük!
Az ukránokat brutál mennyiségű fegyverrel pumpálja a demokratikus nyugat. Nyilván a demokrácia jegyében passzívan szemlélnék egy esetleges ukrán támadást. Bár azt nehezen lehetne kimagyarázni az agymosó médiának.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 523
17 296
113
Hazudok? Te most a tényeket az orosz haderő és kormánypárti média által készített felvételeket vonod kétségbe?

Az a gusztustalan amit te művelsz itt, láthatóan nulla tudással rendelkezel pl a tüzérségről arról, hogy hogyan zajlanak a harcok Ukrajnában és amikor az állításaidat leellenörizhető tényekkel cáfolom, akkor jössz ezzel a vérpistikes szöveggel.

Amit pedig baromságnak tartasz az valóság.

De én változatlanul a legjobb tudásommal igyekszem tágítani ismereteid horizontján, csak fordulj hozzám bizalommal....:)
Igen,gátlástalanul,és ahogy itt elnézem a Tisztelt társaságot,nagyon úgy néz ki,hogy igen sokan osztják ezt a nézetet. Hagyjuk a bűbájt,csak,hogy magamat idézzem,mert a tegnapi pengeváltásnál is beleestél a saját csapdásba,de ez a dolog téged nem igazán érdekel.A tüzérségen már rég túlléptünk,de hát valamivel dagályossá kell tenned a mondanivalót,amit már rád is olvastak itt valamivel feljebb,tehát az eröltetett tudálékosságod lufija kidurrant. A valóság meg nem az,amit itt próbálsz szakmai mázba belegyömöszölni,de nem igazán sikerül,mert még a saját ellentmondásaidat is tagadod. Szerintem próbálkozz meg a lehetetlennel,és akkor talán némi objektivitást is bele tudsz vinni a buliba.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 920
16 912
113
Úgy jönnek ide ,hogy hogyan várhatod el bárkitől is az ukrán nép definíciójanak meghatározását ha még pl nép definícióját sem határoztuk meg. De igazából a magyar nép csak a példaként lett felhozva, ha már magyarok vagyunk...:)
Értem, tehát akkor a nép, nemzet fogalmával saját bevallásod szerint sem vagy tisztában. Azt viszont látod,hogy az ukránok a háború következtében hogyan válnak nemzetté. Hát ez csodálatos! Több kérdésem nincs is.
:);)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
nem, marketingnek hívják.
A Zvezda meg biztos nyomja Z-beűs harckocsi maketteket....
Egyelőre nem látok Z betűs maketteket, csak kijev mumusát maketten, amit te linkeltél...

Az egyik tény, a másik csak feltételezés.

Tökéletesen reprezentálja a nyugat erkölcsi és morális állapotát, hogy egy soha nem létezett "hős" - ből próbál hasznot húzni. Abba most ne menjünk bele, hogy az ukrán nép szenvedéseiből mennyit profitál a nyugat.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Aggódik érte a frász. Sajnálom a civileket. De magáért az országért, az államiságáért, úgy eleve a létért nem tudok sajnálkozni. És igen, minden nap "pofán vágják Putyint". Ennek az ára sok-sok ezer élet. Nők, gyerekek, idősek. Szerintem nem érte meg, de te tudod :).
A védőnek nincs választása.
A támadónak igen.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson