[BIZTPOL] Szlovákia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Csak nem arra készulodnek, hogy Ficot Magyarországra scempészik, mint Gruevskit? :D

Az nem csak hogy komoly hiba lenne, de egyben egy eldobot lehetoség, hogy
Fico visza legyen fordítva a határon, mint ahogy o fordíttatta vissza Sólyomt :cool:
:

Solyom.jpg

Mi magyarok keresztények vagyunk, és megbocsátunk a korábban eltévedt de megtért bárányoknak.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
https://ma7.sk/tollhegyen/caputova-egy-masik-planetan-el
Részlet:

"... A kihagyhatatlan mantra felmondása, az elvárásoknak való megfelelés, a liberális fősodorba való feltétel nélküli besorakozás afféle kis fecsegő patakocskájának csörgedezése pedig szinte balzsam a brüsszeli füleknek:

" Főként a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság értékének tisztelete az, ami erőt ad számunkra."

Ezt a hűségnyilatkozatot természetesen nem szabad kihagyni, ez afféle reggeli, déli és esti zsolozsma az Európai Unióban. Csak az a baj, hogy ennek hitelességét éppen maga Brüsszel kérdőjelezi meg, amikor egyes tagállamok jogrendjébe gázol bele, és zsarolja a más véleményen levőket. Az alábbi mondatnak pedig csak az első fele igaz:

"Nemcsak a sebezhetőségünkre ébredünk rá, hanem az összetartozásunkban rejlő óriási erőre is."

Egyszóval: a bőségről, biztonságról, erőről, összetartozásról olvasva ismét konstatálhattuk, hogy fel lett mondva a soros lecke. Akárha a Csehszlovák Kommunista Párt Központi Bizottságának beszámolóját olvastuk volna valamikor 1968 után. Mintha az ország elnöke nem is Szlovákiában élne, hanem valami más bolygón, ahol fontosabb a (természetesen nem létező) háttérhatalom iránti szófogadás, mint az ország polgárainak az érdeke.

Zárójelben jegyzem meg, amióta Európa-szerte megkérdőjelezik a csúnya Z-betű használatát, mert az oroszok kisajátították, nem is tudom, szabad-e leírni a keresztnevét, vagy használjunk Uzanát?"
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
573
2 333
93

Felmérés: háború esetén Szlovákia lakosságának 13 százaléka fogna fegyvert​


 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113

Felmérés: háború esetén Szlovákia lakosságának 13 százaléka fogna fegyvert​


Akkor holnap induljunk.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Úgy néz ki a egyébként is színvonalas szlovákiai magyar sajtó tovább erősödik.
Nem tudom el lehet e érni hogy a magyarországi magyarok inkább szlovákiai vagy ukrajnai magyar internetes portálokról tájékozódjanak mint itteniekből?
/A utóbbi kapcsán Ukrajnának vannak feladadatai amihez hozzá is lehetne látni egy picit normálisabb időszakban./
 
  • Hűha
Reactions: formosa1
Status
Not open for further replies.