[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
280550334_7236506269757268_4710477282743800839_n.jpg
Én meg vagyok lepődve és rökönyödve, hogy ilyen alacsony mértékben támogatják Ukrajna szabadságharcát a nyugat-európai demokráciák. Olyan hangosak, hogy azt hittem, hogy érdemben is segítenek és meghozzák azt az áldozatot, amit a kis, kelet-európai országok meghoznak Ukrajna szabadságának támogatásáért. :( :( :(
Nagyon jó, hogy hoztad ezt az ábrát és megmutattad, hogy Nyugat-Európa és az USA valójában ennyire nem törődik Ukrajnával, az ukrán emberekkel. Úgy gondolom, hogy ha a valós lehetőségeikhez képest a morális mértékkel megegyező arányban támogatnák az Ukrán Kormányt és az Ukrán Embereket, az sokkal demokratikusabb és morálisabb tett lenne, mint a nagy szavak.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
Ez megint egy olyan dolog lesz amit megszavaztatnak velunk a sok penz remenyeben aztan egy vasat se kapunk. Teljesen hiteltelen mara az EU. Mi az ordogot akarnak mar megint a napelemekkel meg szelkerekekkel el uzemeltetni? Azzal akarjak Paksot helyettesiteni? Hoszivatyuval minden hazban a gazfutest? LNG-t, kőolajat hozni a vilag tulso vegerol mert az biztonsagosabb es zoldebb mint csovon kuldeni a szomszedbol?
Mi folyik itt mar?
.
.
Ez a mindenre napelem, meg szelkerek a kevesse felkeszult, valojaban buta zöld politikusok mantraja. Egyszeru valasz a probleman gondolkodas helyett.
.
Sajnos a zöldek között nagyon sok a buta ember, mert környezetvedelmi aktivistanak (lasd pl Greta Thunberg esete) nagyon könnyu lenni. Nem felkeszultnek kell lenni, hanem elszantnak es harsanynak, par hangos szlogennel is szep zöld karrier futhato be.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 683
113

A CNN nyilvánosságra hozott felvételeket arról, hogy orosz katonák megöltek két fegyvertelen ukránt​

A tévécsatorna rendelkezésére állt egy Kijev melletti autókereskedés térfigyelő kameráinak felvétele, amelyet március 16-án raboltak ki, amikor az orosz hadsereg első alkalommal próbálta elfoglalni Ukrajna fővárosát.

A videón az látható, hogy öt orosz katona zárra lövöldözve és ablakok betörésével próbál bejutni a helyiségbe. Ekkor két férfi felemelt kézzel közeledik feléjük: a szalon tulajdonosa, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, és a 68 éves biztonsági őr, Leonyid Pljatsz. A katonaság átkutatja őket, majd rövid beszélgetés után szabadon engedik őket. Ahogy a férfiak távoznak, két katona visszatér, és hátba lövi őket. Plyats, miután megsérült a lábán, eljutott a biztonsági állomásra, és segítséget kért, de mire a nő megérkezett, meghalt a vérveszteségben.

Újságírók szerint az ukrán ügyészség háborús bűnökként vizsgálja ezeket a gyilkosságokat.

Vizsgálják ki, de ne ukránok (és ne is oroszok).
Nem fogom előtúrni a kb 2,5 hónapos hozzászólásokat, de többen írtuk, hogy a civilek felfegyverzése könnyen eredményezhet ilyen eseteket is.

Nem vagyok katona, de egy ilyen autókereskedést, zárt műhelyekkel, én nem gyalogosokkal látogatnék meg, ha a cél a demilitarizáció…
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Vizsgálják ki, de ne ukránok (és ne is oroszok).
Nem fogom előtúrni a kb 2,5 hónapos hozzászólásokat, de többen írtuk, hogy a civilek felfegyverzése könnyen eredményezhet ilyen eseteket is.

Nem vagyok katona, de egy ilyen autókereskedést, zárt műhelyekkel, én nem gyalogosokkal látogatnék meg, ha a cél a demilitarizáció…
Nem volt a civileknél semmi.
Miután hátat fordítottak, szép hősiesen lelőtték őket...
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
Megérkezett nyugger kolléga következő elemzése, benne a Kígyó-sziget további utózöngéivel, az alakuló észak-donbasszi bekerítéssel, az elfoglalt területek jövőjével, illetve, hogy viszik ki Ukrajnából a gabonát nyakló nélkül
Már 80 Bayraktart veszitettek az ukránok? Az komoly.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 683
113
Az a durva a balti bfkodásban, hogy ők a 2vh között, és 1991 után léteztek, mint állam. Annyira működőképesek államként, mint Belorusz. Annyi a különbség, hogy a baltiakból tonnaszámra lépnek le a fiatalok, lassan csak az idősek, oroszok és politikusok maradnak, és mindezt az ajándékozgatást úgy, hogy a fent nem jelzett időszakban főleg Oroszország fennhatósága alatt éltek, vagyis történelmük inkább orosz,.mint független balti. Esetükben nem értem az izmozást. Románia, Szlotákia érthető miért teper, talán még az us, hogy Lengyelország miért ekkora baromállat, de a baltiak?
Ezeket az országokat az USA egy örökös félelemből táplálkozó, állandó szabadságharcos készenléti állapotban akarja tartani. Közben a finnekre mutogatnak, hogy ők is hogy visszaverték az oroszokat, lám, nektek is menni fog.
Nagy úr a rettegés, jól lehet politikai tőkét csinálni belőle :(
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 272
113
Kurszk régióban sikerült megakadályozni egy terrortámadást az FSZB-nek.

Két házilag készített robbanószerkezetet, egy pisztolyt töltényeket és náci irodalmat foglaltak le a térség egyik lakosától, aki az ukrán különleges szolgálatokkal együttműködve terrortámadást készített elő – közölte az FSZB.



https://t.me/RVvoenkor/11852
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 683
113
Az origo tegnapelőtt óta kicsit máshogy hozza a híreket. Tegnapelőtt a fehér zászlós eset, tegnap Z rizikós pénzügyei, dolgai, ma meg az oroszokat ért támadás van kiemelve rendkívüli hírként.
Talán nem véletlen, hogy amikor a hírciklusban épp valami ukránok által elkövetett “véletlen” belövésről van szó, amiben civilek haltak meg, hirtelen előkerül egy két hónapos (mellesleg tűéles, stb) videó orosz katonákról, amin ukrán civileket lőnek le, vélhetően azért mert gonosz orkok és épp odaszólt nekik Szauron, hogy az ukrán civil csak hátbalőve jó, satöbbi.
A videó egyébként kijev környékinek van aposztrofálva, tehát még csak nem is a most ukrán kézre került településekről származik.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Kedden beszeltunk rola paran hogy emlekszunk meg azokra az idokre kb 2008 korul, mikor 160 - 180 korul volt a svajci frank, 200-210 a dollar, es 240-250 az euro. Ehhez kepest most 350 korul van a dollar, 360 a frank, 370 az euro. Szoval ha a forintot lehet lesajnalni azt megszoktuk. Na de mi van az euroval, mert ezek szerint az is romlott de rendesen...
a tökéletes pénz az, amiért biztosan korlátok nélkül bármit meg tudsz vásárolni
ilyen volt eddig a dollár
tulajdonképpen máig ilyen, amennyiben a dollárodat az usa éppen nem zárolja vagy nem szankciózza meg a bankot ahol a dollárod van mert akkor mégse tudsz vele fizetni tehát pont annyit ér mint a fűtőértéke
hasonló volt eddig az euró is, leszámítva hogy olajat nem vehettél érte, de kaphattál érte audit bömöst merdzsót vagy fasza német vagy franszia fegyvert
nyilván mindenki a világban akinek sok pénze van, idegesen figyeli ezeket a folyamatokat
az egyszerűbb ebből a dollár tartalék esete, jóban kell lenni az usával és akkor nem lesz azzal baj, befolyásolható a dollártartalék biztonsága
a nehezebb az euróé, az nem befolyásolható, európa népe önként lelkesen dalolva építi le saját fejlett iparágait valamiféle oroszfüggésről meg zöldátmenetről delirálva
ezzel igazából nem nagyon lehet kívülről mit kezdeni, azon kívül hogy ütemesen váltjuk át az eurónkat dollárra
és akkor talán meg is van az euró-dollár árfolyam alakulásának a kulcsa, bár nyilván lehetnek ott más tényezők is
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 529
113

Nezem ezt a Krasznopol talalatot es a lokeshullamot amit csinalt...
Azert majd faxa lesz am ha egy egy ilyen lokeshullam megfekteti a gabonat vagy felgyujtja a tablat...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
410
1 058
93
Mi a f..szról beszélsz itt állandóan baromságokat. Mi sem tartozunk a te ukránjaidnak semmivel úgy hogy el is húzhatsz innen akkor a narratívád szerint az ukri simogató baromságaiddal a haverjaiddal együtt. Állami érdekek vannak ennyi leszarjuk az ukránokat magasról miattuk nem fogunk üzletileg rosszul járni , ennyi az eu meg az amerikaiak meg finanszírozzák a háborút ahogy akarják.
Mi nem hozzunk semmilyen "áldozatot" senki tetű nyugati érdekekért ahogy az elmúlt 1000 évben csak hátbaszúrást kaptunk tőlük. Ennyike, teljesen jól csinálja Orbán annyira szét kell szopatni őket amennyire csak lehet annyi erőforrást kell vissza venni tőlük amennyit csak lehet és utána meg majd meglátjuk mi az érdekünk orosz kínai szövetség vagy nyugati szövetség. Minél kevesebb vér és minél több lóvé amelyiknek jobb az ajánlata oda állunk.
"... ahogy az elmúlt 1000 évben csak hátbaszúrást kaptunk tőlük."

Kisvasutat... meg kisvasutat.

" ...teljesen jól csinálja Orbán annyira szét kell szopatni őket amennyire csak lehet..."
Nem tudom, hasznosabb dolgokat is lehet ám csináltatni, mint kisgyermekkorának elmulasztott játékai bepótolni...
Stadionépítés esetleg?

Magyarország benne van két klubban is... az EU-ban és a NATO-ban is... mindkét klubb azon az állásponton van, hogy a Nagyoroszok ellenfeleink. Az Orbanátor ugyan eladhatja nektek, hogy kettős játékot játszik, ténylegesen azonban benne vagytok egy katonai szövetséggel velünk és aszerint cselekszetek.

"....és utána meg majd meglátjuk mi az érdekünk orosz kínai szövetség vagy nyugati szövetség."
Már álltatok egy oldalra... akkor is, ha te újra és újra pénzzé tett hűségről álmodozol.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
"... ahogy az elmúlt 1000 évben csak hátbaszúrást kaptunk tőlük."

Kisvasutat... meg kisvasutat.

" ...teljesen jól csinálja Orbán annyira szét kell szopatni őket amennyire csak lehet..."
Nem tudom, hasznosabb dolgokat is lehet ám csináltatni, mint kisgyermekkorának elmulasztott játékai bepótolni...
Stadionépítés esetleg?

Magyarország benne van két klubban is... az EU-ban és a NATO-ban is... mindkét klubb azon az állásponton van, hogy a Nagyoroszok ellenfeleink. Az Orbanátor ugyan eladhatja nektek, hogy kettős játékot játszik, ténylegesen azonban benne vagytok egy katonai szövetséggel velünk és aszerint cselekszetek.

"....és utána meg majd meglátjuk mi az érdekünk orosz kínai szövetség vagy nyugati szövetség."
Már álltatok egy oldalra... akkor is, ha te újra és újra pénzzé tett hűségről álmodozol.
brace-yourself-propaganda.jpeg