[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Az baz+ nem tűnt fel hogy a rohadt angolszászok már Jaltan eladtak minket! Az se tűnt fel hogy kik vertek szét a OMM t. Hagyjuk már ezt a libernyák szar duma itokát.
Eladtak? Mert hogy tartoztak valamivel a Magyaroknak?

Valószínűleg a Nagyoroszoknak is voltak követeléseik Jaltan...

Giskard te hagyhatsz akármilyen dumát.
 

faja0124

Member
2022. március 6.
41
93
18
RT
Kijev eddig 30 drónt, 10 helikoptert, négy repülőgépet, három hajót és több mint 50 katonát veszített a Kígyó-sziget elfoglalására tett sikertelen kísérletek során – közölte az orosz védelmi minisztérium. Volodimir Zelenszkij elnök brit tanácsadók sürgetésére személyesen rendelte el a támadást, és május 9-ig szeretett volna győzelmet elérni – jelentette biztonsági forrásokra hivatkozva a média.

Plus a moszkvát is ezt ne hagyd ki a felsorolából!
Dokumentum: Lengyelország május 22-én csapatokat vezényel Ukrajnába.

Ismertté vált, hogy Lengyelország és Litvánia mikor vezetheti be csapatait Ukrajna területére. Ez áll Hennagyij Shapovalov dandártábornok, az Ukrán Fegyveres Erők Katonai Együttműködési Főigazgatóságának vezetője által Szerhij Deyneko vezérőrnagynak, az Ukrán Állami Határszolgálat vezetőjének 2022. május 4-én kelt levelében.

Ez a dokumentum május 10-én jelent meg az interneten. Ezt a TG csatorna Rybar tette közzé. A hírforrás azonnal megemlítette, hogy a levelet az ukrán tisztviselők által kommunikációra használt Signal hírvivőnél "találták meg". A Rybar-csatorna azonban azt gyanítja, hogy az ukrán fél esetleg szándékosan, saját céljaira "leplezte le". Kételkednek a dokumentum hitelességében, de nem bánják, ha 12 napig csendben várnak, és meglátják, mi történik végül. Ha a dokumentumban foglaltak megerősítést nyernek, akkor a hírforrás szerint "a konfliktus még érdekesebbé válik".

"Tájékoztatom Önöket, hogy Ukrajna védelmi miniszterének az országunk nyugati része védelmének és biztonságának biztosítása érdekében kiadott parancsának végrehajtásával összefüggésben a 2022.05.22-24.05.2022 közötti időszakban a Lengyel Köztársaságból várhatóan négy egyesített zászlóaljból (9500 katona) és 279 egységnyi katonai felszerelésből álló litván-lengyel közös békefenntartó kontingens csoportját küldik Ukrajna területére.

A lengyel-ukrán határ átlépését e csoportnak 2022.05.22-én 04:00 órától kell végrehajtania a "Rawa Ruska - Hrebenne" ellenőrzőponton keresztül.
A fentiek figyelembevételével kérem, hogy utasítsa a Lengyel Köztársaság és a Litván Köztársaság fegyveres erőinek említett képviselőit, hogy segítsék elő Ukrajna és a Lengyel Köztársaság államhatárának akadálytalan átlépését".

- szerepel a dokumentumban.

Megjegyezzük, hogy a levéllel kapcsolatban is van némi pesszimizmusunk, mivel a benne említett 4 "egyesített zászlóalj" száma, amely a hadosztályéhoz hasonlítható, kérdéseket vet fel. Rava Ruska egyébként kötőjellel van írva, de nem titkolt érdeklődéssel követjük a fejleményeket. Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy március 27-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előléptette Sápolov ezredest.

Ugyanakkor figyelmet érdemel Viktar Gulevics vezérőrnagy, a fehérorosz fegyveres erők vezérkari főnökének friss nyilatkozata. Megjegyezte, hogy az azonnali reagálású erők felülvizsgálatának második szakasza keretében BTG-ket, valamint légvédelmi, tüzérségi és rakétaegységeket telepítettek a nyugati és északnyugati műveleti területekre (Lengyelország és Litvánia), hogy megerősítsék azokat.

"A Déli Műveleti Területen az Ukrán Fegyveres Erők által létrehozott, akár 20 000 fős csoportosulás is megköveteli, hogy reagáljunk,




_0Mdgymnj1gkDHwjNazJx2TGznnb19rxvvYqVaEtAcfi1-GO6Qrz_optMx6djDfE-ebTE0I4Add9LhI0g1JXMJA8.jpg
Basszátok ennyi baromságot le írni! Nagy bajban lehet az orosz propaganda!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 409
113
Kapcsolódó... (tudom, tudom, orosz propaganda :D )

 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 224
113
Megérkezett nyugger kolléga következő elemzése, benne a Kígyó-sziget további utózöngéivel, az alakuló észak-donbasszi bekerítéssel, az elfoglalt területek jövőjével, illetve, hogy viszik ki Ukrajnából a gabonát nyakló nélkül
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Lehet hogy volt már, de ezek azért erős képek:

Talán már túl erősek is, úgymint épp csak az AP vízjel hiányzik róluk.
Biztos véletlenül ott rohad velük egy nyugati sajtófotós is :D
Volt pár napja az a videó egy látványosan szenvedő azovitáról (a keze erősen le akart esni), na az valódinak tűnt.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Eladtak? Mert hogy tartoztak valamivel a Magyaroknak?

Valószínűleg a Nagyoroszoknak is voltak követeléseik Jaltan...

Giskard te hagyhatsz akármilyen dumát.
Mi a f..szról beszélsz itt állandóan baromságokat. Mi sem tartozunk a te ukránjaidnak semmivel úgy hogy el is húzhatsz innen akkor a narratívád szerint az ukri simogató baromságaiddal a haverjaiddal együtt. Állami érdekek vannak ennyi leszarjuk az ukránokat magasról miattuk nem fogunk üzletileg rosszul járni , ennyi az eu meg az amerikaiak meg finanszírozzák a háborút ahogy akarják.
Mi nem hozzunk semmilyen "áldozatot" senki tetű nyugati érdekekért ahogy az elmúlt 1000 évben csak hátbaszúrást kaptunk tőlük. Ennyike, teljesen jól csinálja Orbán annyira szét kell szopatni őket amennyire csak lehet annyi erőforrást kell vissza venni tőlük amennyit csak lehet és utána meg majd meglátjuk mi az érdekünk orosz kínai szövetség vagy nyugati szövetség. Minél kevesebb vér és minél több lóvé amelyiknek jobb az ajánlata oda állunk.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113

A CNN nyilvánosságra hozott felvételeket arról, hogy orosz katonák megöltek két fegyvertelen ukránt​

A tévécsatorna rendelkezésére állt egy Kijev melletti autókereskedés térfigyelő kameráinak felvétele, amelyet március 16-án raboltak ki, amikor az orosz hadsereg első alkalommal próbálta elfoglalni Ukrajna fővárosát.

A videón az látható, hogy öt orosz katona zárra lövöldözve és ablakok betörésével próbál bejutni a helyiségbe. Ekkor két férfi felemelt kézzel közeledik feléjük: a szalon tulajdonosa, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, és a 68 éves biztonsági őr, Leonyid Pljatsz. A katonaság átkutatja őket, majd rövid beszélgetés után szabadon engedik őket. Ahogy a férfiak távoznak, két katona visszatér, és hátba lövi őket. Plyats, miután megsérült a lábán, eljutott a biztonsági állomásra, és segítséget kért, de mire a nő megérkezett, meghalt a vérveszteségben.

Újságírók szerint az ukrán ügyészség háborús bűnökként vizsgálja ezeket a gyilkosságokat.

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Basszátok ennyi baromságot le írni! Nagy bajban lehet az orosz propaganda!
Nem tudom, hogy el is olvastad-é avagy sem.
Annyira nagy bajban van, hogy "orosz propaganda" oldalon megosztott fotót cáfol az "orosz propaganda" oldal.
Persze, lehet, hogy ez magában a propaganda, hogy nem propaganda.
Nem tudom, hogy így van e, vagy sem. De lehet, azonban akkor pont nem hülyék, ellenben, ha ez így van, akkor Te is orosz "propagandista vagy" azzal, hogy reagáltál rá és növelted az "információ" terjedését. (Sőt, lehet, hogy valaki el se olvasta nálam, csak nálad) Még lehet, hogy más platformon is körülküldöd, hogy 'néééézééétek, azt mondják a hülye oroszok, hogy a lengyelek támadni fognak...'. ;) :p (Jó, mondjuk a támadás nem szerepel benne, de hát így szokott duzzadni egy "pletyka".

Szumma: Nem mindig az a propaganda, ami propaganda; és nem mindig/csak az a propagandista, aki propagandista.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 079
83 406
113
Megérkezett nyugger kolléga következő elemzése, benne a Kígyó-sziget további utózöngéivel, az alakuló észak-donbasszi bekerítéssel, az elfoglalt területek jövőjével, illetve, hogy viszik ki Ukrajnából a gabonát nyakló nélkül
Az a röhej, hogy ezt a háborút pillanatok alatt rövidre lehetne zárni, pl brit technika kiiktatása, gabonaszállítmányok szétlövése, net, áram, stb. kiiktatása, stb, de ahhoz 10%nyi usa szintű g.cizés kellene Putyintól is, viszont ahogy nézem, erre egyelőre ő nem hajlandó. Ez van.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Az a röhej, hogy ezt a háborút pillanatok alatt rövidre lehetne zárni, pl brit technika kiiktatása, gabonaszállítmányok szétlövése, net, áram, stb. kiiktatása, stb, de ahhoz 10%nyi usa szintű g.cizés kellene Putyintól is, viszont ahogy nézem, erre egyelőre ő nem hajlandó. Ez van.
Vagy nem képes rá - ez is egy lehetőség.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Nem tudom, hogy el is olvastad-é avagy sem.
Annyira nagy bajban van, hogy "orosz propaganda" oldalon megosztott fotót cáfol az "orosz propaganda" oldal.
Persze, lehet, hogy ez magában a propaganda, hogy nem propaganda.
Nem tudom, hogy így van e, vagy sem. De lehet, azonban akkor pont nem hülyék, ellenben, ha ez így van, akkor Te is orosz "propagandista vagy" azzal, hogy reagáltál rá és növelted az "információ" terjedését. (Sőt, lehet, hogy valaki el se olvasta nálam, csak nálad) Még lehet, hogy más platformon is körülküldöd, hogy 'néééézééétek, azt mondják a hülye oroszok, hogy a lengyelek támadni fognak...'. ;) :p (Jó, mondjuk a támadás nem szerepel benne, de hát így szokott duzzadni egy "pletyka".

Szumma: Nem mindig az a propaganda, ami propaganda; és nem mindig/csak az a propagandista, aki propagandista.
Nem utolsósorban van jópár olyan, nem ukroprop telegram csatorna meg twitter account, akik legalábbis hozzáteszik egy meg nem erősített hírhez, hogy az egy meg nem erősített hír.
Sőt, olyan is van, amelyik konkrét kételyt tud kifejezni valamilyen hurráoptimista orosz hírhez.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 940
65 952
113
ez euró pénznyomda tök jó dolog, amíg azért az euróért lehet is kapni valamit
monnyuk egy merdzsót bömöst audit
Kedden beszeltunk rola paran hogy emlekszunk meg azokra az idokre kb 2008 korul, mikor 160 - 180 korul volt a svajci frank, 200-210 a dollar, es 240-250 az euro. Ehhez kepest most 350 korul van a dollar, 360 a frank, 370 az euro. Szoval ha a forintot lehet lesajnalni azt megszoktuk. Na de mi van az euroval, mert ezek szerint az is romlott de rendesen...
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113

A CNN nyilvánosságra hozott felvételeket arról, hogy orosz katonák megöltek két fegyvertelen ukránt​

A tévécsatorna rendelkezésére állt egy Kijev melletti autókereskedés térfigyelő kameráinak felvétele, amelyet március 16-án raboltak ki, amikor az orosz hadsereg első alkalommal próbálta elfoglalni Ukrajna fővárosát.

A videón az látható, hogy öt orosz katona zárra lövöldözve és ablakok betörésével próbál bejutni a helyiségbe. Ekkor két férfi felemelt kézzel közeledik feléjük: a szalon tulajdonosa, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, és a 68 éves biztonsági őr, Leonyid Pljatsz. A katonaság átkutatja őket, majd rövid beszélgetés után szabadon engedik őket. Ahogy a férfiak távoznak, két katona visszatér, és hátba lövi őket. Plyats, miután megsérült a lábán, eljutott a biztonsági állomásra, és segítséget kért, de mire a nő megérkezett, meghalt a vérveszteségben.

Újságírók szerint az ukrán ügyészség háborús bűnökként vizsgálja ezeket a gyilkosságokat.

.
.
Szomoru video. Erdekes kis reszlet, hogy az oroszok elloptak egy elektromos rollert (!) a szalonbol, mert a video elejen nincs ott a bejarat elött, azutan ottvan (gondolom, kiloptak az epuletböl), azutan amikor elmennek, mar megint nincs ott.
.
.
A ket szerencsetlen ukrant hatbalöni nagyon nincs rendben, miutan azok adtak nekik cigarettat, es lathatoan bekesen tavoznanak, semmi veszelyt nem jelentettek a katonakra.
Sajnos a dolog csak annak ujabb bizonyiteka, hogy a hivatasos katonanak (es sajnos feltehetöen mindenhol) sokan eleve azert allnak, mert agresszivak, es most kielhetik szadista ösztöneiket. Haboruban meg ugye az aldozatokkal nem kell elszamolni, most lehet löni mindenre.
(Nem tudom, hivatasosok toborzasanal mennyire szurik az agresszivitast, vagy eppen pont örulnek neki, hogy bator es mer löni.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 079
83 406
113
Az a durva a balti bfkodásban, hogy ők a 2vh között, és 1991 után léteztek, mint állam. Annyira működőképesek államként, mint Belorusz. Annyi a különbség, hogy a baltiakból tonnaszámra lépnek le a fiatalok, lassan csak az idősek, oroszok és politikusok maradnak, és mindezt az ajándékozgatást úgy, hogy a fent nem jelzett időszakban főleg Oroszország fennhatósága alatt éltek, vagyis történelmük inkább orosz,.mint független balti. Esetükben nem értem az izmozást. Románia, Szlotákia érthető miért teper, talán még az us, hogy Lengyelország miért ekkora baromállat, de a baltiak?