[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
51
514
83

Az ukránok felszólították Európát, hogy azonnali embargót követelnek az orosz olajra.​


„Ha a vezetők 1938-ban határozottan cselekedtek volna, Európa elkerülhette volna a második világháborút. De a politikusok gyáván viselkedtek és flörtöltek az agresszorral. Millió tragédia lett az eredménye. A történelem nem fogja elfelejteni nekünk, ha újra elkövetjük ezt a hibát. Európának azonnal embargót kell életbe léptetnie az orosz olajra” - ezeket a sorokat posztolta Twitterén Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.
Podoljak fontos embere Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek. Tagja volt annak a delegációnak, amelyik február végén, a háború negyedik napján, Fehéroroszországban fegyverszünetről tárgyalt egy orosz delegációval - hiába.

Magyarország az egyike azoknak, akik nem adják voksukat a közös uniós állásponthoz az olajembargóval kapcsolatban. Hazánkon kívül Szlovákia, Csehország, Bulgária és Görögország is követelt magának engedményeket a bizottsági javaslathoz képest, hogy csak később kelljen lemondaniuk az orosz olajról. Hétfőn, váratlanul még az Európai Bizottság elnöke is ellátogatott Budapestre, hogy meggyőzze Orbán Viktort, ám ez nem sikerült.

Ukrajna mutasson jó példát és azonnal szüntesse be az orosz olaj és gáz importját! :)
Ott megy rajtuk keresztül a vezeték, miért nem zárják el?
Ja, akkor egy hét múlva megállna Németország teljes ipara, és lehet, hogy dühösek lennének a felelősre.
Sokkal könnyebb azt mondani, hogy csapjad saját magad tökön, akkor nem én voltam, ne rám haragudj.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 501
12 744
113
Lehet a kormány keresletélénkítő támogatásai is közrejátszhatnak.

Külföldön sem jobb a helyzet ismerősök szerint.
Kormány az ellenzéki politika szerint mindig hibás.
Majd ha tenyleg eltakarodik a jelenlegi és lesz olyan, aki racionális politikát folytat, nem csak az ellenkezőjével megélhetési politikát folytat, akkor talán.
Nem veszik észre vagy csam ez kerül a legkevesebbe, de ez erősen kontraproduktív.
Nézd azt, hogy akik most belevágtak, legalább beletudtak. A nagyon szép szdsz koalició alatt hiába volt ötöde az ingatlan ár, még a gondolatig nem jutottak el, olyan csóringerség volt. De bocsi az offért.
Világpolitikai dolgokat, nemzetközi recessziót ráhúzni a kormányra szerintem nettó hülyeség.
Félre érts, nem vagyok fidesz párti, de persze bármikor a fideszre szavanék, ha látnám van esélye egy lehet más az szdsznek hatalomra kerülni. Rajtam múlna rendben befejeződne 250 évvel később a francia forradalom. :) :)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 057
6 529
113
Szerintem hihetetlenül nagy lángelme vagyok.

Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.

Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...

Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
  • Minden média minket dicsérne.
  • Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
  • Putyin minden héten méltatna minket.
  • Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.

Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
  • Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
  • Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
  • Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).

A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
908
10 304
93
Ez a különbség a nyugat és Oroszország között. Az orosz érdekszférát senki se választja, hanem kapja az oroszoktól. A nyugatot meg választják az oroszoktól való félelmükben.
A NATO egy olyan szervezet, ami hivatalosan védelmi kéne hogy legyen. Vezető és meghatározó benne az USA, ami viszont mindig tipeg előre hogy valakinek belelépjen a veséjébe, neki ez elemi érdeke, így működik már évtizedek óta.

Ha sikerül valahol romba dönteni valamit, az újraelosztásnál az USA jól jár, oszt magának. Ha belebukik, nincs konc amin osztozkodni lehet akkor rögtön füttyent a NATO tagoknak hogy itt demokráciát védünk jöjjenek csak.

Nézd meg: 2014-től az USA egyre jobban bekúszott Ukrajnába, de amikor borult a bili rögtön maga mellé állította sorfalnak a NATO országokat. Holott semmi de semmi szerepe nincs ott a NATO-nak, csak szervilisen asszisztálnak az USA-nak.

Most meg megy a rinya, amiért a háta mögött basztatott medve megfordult és rád vicsorgott, pedig háp-háp, a mellettem álló piszkálta, én csak néztem...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Honnan tudjam... elképzelhető, ha ezzel jöttök.
2014 után kevésbé elfogadó lett a Kisoroszok kissebbségi politikája.

Mondjuk a náci-párt Némethonban is be van tiltva...
“Honnan tudjam?”
Ahhoz képest, hogy jól láthatóan fingod sincs az ottani rendszerről, elég keményen tolod a hohol agitpropot.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
https://rusvesna.su/news/1652358193

Új Bucsa előkészületben? Az RT értesülései szerint a dnyepropetrovszki SZBU kötelezte a Dnyepropetrovszki terület kórházainak főorvosait, hogy küldjék a központi, Mecsnyikov-kórházba a régióban balesetben vagy betegségben elhunyt nők és gyermekek holttestét. Az RT információi szerint a lépés egy szociális létesítmény elleni megrendezett légitámadás előkészületét szolgálhatja, mellyel Oroszországot vádolják majd meg.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Az orosz védelmi minisztérium reggeli tájékoztatója a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről:

Az orosz légierő nagy pontosságú légiharc-rakétái a nap folyamán 4 ellenőrző pontot, 34 ukrán ember- és haditechnikai koncentrációs területet, valamint 2 lőszerraktárat találtak el a csernihivi régióbeli Novhorod-Siverszkij közelében. A csapások eredményeként több mint 320 nacionalista megsemmisült, és 72 katonai eszközt helyeztek üzemképtelenné.

Az ukrán hadsereg és a taktikai repülés 120 olyan területet ért csapást, ahol csapatokat és embereket összpontosítottak. Ezenkívül Odessza közelében megsemmisült az ukrán Sz-300-as föld-levegő rakétarendszer radarállomása, a Harkivi területen lévő Krasznopavlovka közelében pedig egy rakéta- és tüzérségi fegyverraktár.

A rakétacsapatok és a tüzérségi egységek 405 ember- és haditechnikai koncentrációs területet, 12 ellenőrző pontot és 26 tüzérségi egység tüzelőállásait találták el. Egy S-300-as légvédelmi rakétarendszert semmisítettek meg a Harkivi terület Korotics körzetében. Az ukrán fegyveres erők három Smerch többszörös rakétarendszer indítóállványát és két lőszerraktárát is megsemmisítették a Harkivi területen lévő Razdolie és a Donyecki Népköztársaságban lévő Szlovjanszk térségében.

A légvédelmi erők a nap folyamán 13 ukrán UAV-t semmisítettek meg Velykij Prohodij, Velyka Kamyshevakha (Harkivi terület), Pantelejmonovka, Avdejevka és Dolya (Donyecki terület), Oknino és Fabrichne (Luganszki terület), Glubokojé (Csernyihivi terület), Barvinok és Vlagyimirovka (Dnyipropetrovszki terület) térségében.

◽️ Egy Bairaktar-TB2 drónt lelőttek a Kígyósziget közelében.
Tizennégy ukrán Smerch többszörös rakétarendszert fogtak el a levegőben a Harkivi terület Zavody, Szuhaja Kamenka, Pimonovka, Izyum, Malaja Kamyshevakha, valamint Goncsarovka, Topolske és Donyeck települések felett.

A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 164 repülőgépet, 125 helikoptert, 821 pilóta nélküli légi járművet, 303 föld-levegő rakétarendszert, 3013 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 364 többszörös rakétavetőt, 1471 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2824 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
.
.
Bla-bla-bla.... Hetek óta minden nap megsemmisül néhány ukrán S-300, meg egy sor TB2 és egyéb drón.
.
" 164 repülőgépet, 125 helikoptert, 821 pilóta nélküli légi járművet, 303 föld-levegő rakétarendszert, 3013 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 364 többszörös rakétavetőt, 1471 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2824 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg."
.
Érdekes lenne visszakeresni, és Excelben táblázatként, vagy grafikonként mutatni, hogy milyen ütemben semmisülnek szerintük meg a helikopterek, harckocsik, stb, ill milyen algoritmussal léptetik a számokat az egyes napok között.
.
A 3013 megsemmisült ukrán harckocsi nyilvánvalóan hazugság. A kurszki csata 2 hetében vesztettek a németek kb 400-450 tankot, ha konstans ebben az ütemben megy le ez a pár hónapnyi idő, mint most febr vége óta, az se adna 3013 ellenséges elvesztett tankot, pedig ott keményen darálták egymást.....
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
.
.
Bla-bla-bla.... Hetek óta minden nap megsemmisül néhány ukrán S-300, meg egy sor TB2 és egyéb drón.
.
" 164 repülőgépet, 125 helikoptert, 821 pilóta nélküli légi járművet, 303 föld-levegő rakétarendszert, 3013 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 364 többszörös rakétavetőt, 1471 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2824 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg."
.
Érdekes lenne visszakeresni, és Excelben táblázatként, vagy grafikonként mutatni, hogy milyen ütemben semmisülnek szerintük meg a helikopterek, harckocsik, stb, ill milyen algoritmussal léptetik a számokat az egyes napok között.
.
A 3013 megsemmisült ukrán harckocsi nyilvánvalóan hazugság. A kurszki csata 2 hetében vesztettek a németek kb 400-450 tankot, ha konstans ebben az ütemben megy le ez a pár hónapnyi idő, mint most febr vége óta, az se adna 3013 ellenséges elvesztett tankot, pedig ott keményen darálták egymást.....
Szerintem páncélozott jármű lesz az a cirka 3000 db és nem harckocsi :)
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Honnan tudjam... elképzelhető, ha ezzel jöttök.
2014 után kevésbé elfogadó lett a Kisoroszok kissebbségi politikája.

Mondjuk a náci-párt Némethonban is be van tiltva...
Csúsztatsz ,nagyon jól tudod-sztem még fel is tudnád sorolni mely ellenzéki pártok vannak betiltva . mondjuk abban igazad van,hogy ellentétben Ukrajnával másutt a náci pártok be vannak tiltva.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
.
.
Bla-bla-bla.... Hetek óta minden nap megsemmisül néhány ukrán S-300, meg egy sor TB2 és egyéb drón.
.
" 164 repülőgépet, 125 helikoptert, 821 pilóta nélküli légi járművet, 303 föld-levegő rakétarendszert, 3013 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 364 többszörös rakétavetőt, 1471 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 2824 darab speciális katonai járművet semmisítettek meg."
.
Érdekes lenne visszakeresni, és Excelben táblázatként, vagy grafikonként mutatni, hogy milyen ütemben semmisülnek szerintük meg a helikopterek, harckocsik, stb, ill milyen algoritmussal léptetik a számokat az egyes napok között.
.
A 3013 megsemmisült ukrán harckocsi nyilvánvalóan hazugság. A kurszki csata 2 hetében vesztettek a németek kb 400-450 tankot, ha konstans ebben az ütemben megy le ez a pár hónapnyi idő, mint most febr vége óta, az se adna 3013 ellenséges elvesztett tankot, pedig ott keményen darálták egymást.....
Én mindkét oldal győzelmi jelentéseit fantasy és science-fiction tartalomként fogyasztom.
Az Oryx listáját legalább nagyságrendileg komolyan lehet venni, ha részleteiben néha pontatlan is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 859
65 627
113
ukrajnában van ?
Jo kerdes.
A rendszamot nem latni.
A katonak nem tunnek ukrannak.
Telefon van fegyver melleny, sityak nincs.
Felvarrot nem tudom kivenni.
Nem nyilatkozik senki, nulla ukran nyelvu eloadas a csodafegyverrol.
Semmi gyozelmi jelentes hogy eltalaltak volna vele valamit.
Annyit latok megeresztettek valakik harom raketat valamerre valahol.
Feltunoen rovid a film.
Ha lesz rola frontos kisfilm akkor elhiszem hogy ukran.
Addig nem, fenntartasokkal kezelendo.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Én mindkét oldal győzelmi jelentéseit fantasy és science-fiction tartalomként fogyasztom.
Az Oryx listáját legalább nagyságrendileg komolyan lehet venni, ha részleteiben néha pontatlan is.
Pont az Oryxot elemezte egy hozzáértő és kb bullshit... hozott anyagból 2-3 holland csóka okoskodik, nem is várható el tőlük semmi.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 199
113
Kezdésnek a komplett Finn hadsereg infrastrukúrája.

Kaptam az ívet ~1hóapja, hogy ez geopolban is gigabukás lesz Oonak mert jön a Finn, Svéd NATO csatlakozás hát itt van.
Aki tud csatlakozik mert ez az egy ami megvéd a náciktól. Ha nem lenne tiszta Náci = Oroszok.
Elég sajátos vélekedés, de kérek én is abból, amit iszol/szedsz/eszel. :) Lecsupaszítva; szerinted az atlanti tömb arkangyalok gyülekezete, aki csak jót akar nekünk, míg keletre belzebub ül tort, találomra lerohant népeken?