[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 471
16 877
113
Elvesztené gazdasági kapcsolatait Kínával és Indiával... ezen kívül a Nagyorosz sem akar atom-háborút... őgyhogy ez az opció kilőve.
A mozgósítás pedíg szerintem túl drága lenne.

Elképzelhető, hogy a Nagyoroszok most már a sebeiket nyalogatni szeretnék?

A harci moráljuk már állítólag a béka segge alatt van.
Esetleg beszéltél valakivel ez ügyben?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 066
6 605
113
:eek::eek::eek:

https://ria.ru/20220513/polsha-1788409643.html

Az Állami Duma azt javasolja, hogy Lengyelországot állítsák sorba a denazifikációra
Morozov képviselő: a lengyel hatóságok szavai arra ösztönzik Lengyelországot, hogy a denazifikációra álljon sorba


Moszkva, május 13. - RIA Novosztyi. A lengyel vezetés kijelentései Oroszországról, "mint rákos daganatról" és az Ukrajnához való hozzájárulásról arra késztetik Oroszországot, hogy "sorba állítsa a denazifikációra" - mondta Oleg Morozov, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke.
"Az Oroszországról mint "rákos daganatról" és az Ukrajnának fizetendő "hozzájárulásról" szóló kijelentéseivel Lengyelország arra ösztönöz minket, hogy Ukrajna után elsőként állítsuk a denazifikáció sorába" - írta Morozov a Telegram-csatornáján.
Korábban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Telegraph című lapban megjelent rovatában azt mondta, hogy szerinte az orosz világ "rákos daganat, amely halálos fenyegetést jelent egész Európára", szerinte "ki kell irtani". Andrzej Duda lengyel elnök is azt mondta, hogy Oroszország kénytelen lesz ellenszolgáltatást fizetni Ukrajnának.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy "megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". Ennek érdekében - mondta - tervezik "Ukrajna demilitarizálását és denacionalizálását", valamint azt, hogy bíróság elé állítsák az összes háborús bűnöst, aki felelős a donbászi "civilek elleni véres bűncselekményekért".

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Nem lehetne inkább a románokat? Ott az ellenállás jóval kisebb lenne, mint a lengyeleknél (kevesebben vannak, rosszabb fegyverzet, nameg a hagyományos átállás ...)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 977
30 817
113
 
W

Wilson

Guest
Az en velemenyem, hogy a teruletvedelmiseket azert cibaljak a frontra, mert kezd megoldhatatlan ember hiany kialakulni. Azok, akik motivaltak voltak ilyen vagy olyan okbol kifolyolag es a harcok elejen jelentkeztek vagy amugy is fegyverben voltak nagyon megfogyatkoztak /halottak, sebesultek, hadifoglyok, leleptek…/, igy maradtak a kikepzetlen vagy gyorstalpalon atkuldott ferfiak, akiknek korulbelul egy motivaciojuk van, es az a tuleles. Nem az ukran allamert, a vezetesert vagy valami kurva nagy hazafisagbol harcolnak, hanem a szemelyes tulelesuk erdekeben.
Ezeket a benzinkutas behivokat pedig sajnos valoban el tudom kepzelni, es abszolut realis lehet… tobb valosag alapjan van, mint azt mondjam szar propaganda duma.
Aki a területvédelmhez csatlakozott, az önszántából tette és azért csatlakozott mert megakarta védeni az otthonát a hazáját.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 977
30 817
113
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Aurél

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Aki a területvédelmhez csatlakozott, az önszántából tette és azért csatlakozott mert megakarta védeni az otthonát a hazáját.
Ugyan már kérlek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
A karma mocskos dolog tud lenni. Nehogy egyszer csak te is olyan "döntési helyzetbe" kerüljél, mint az ukránok, akik ki vannak hajtva a vágóhídra, hogy a nyugat agóniáját el lehessen húzni 10-15 évvel.

Ez orosz agitprop. Miért ne védhetnék az ukránok a hazájukat?
Sajnálod őket?
Akkor miért aggódsz itt ilyen érzelmesen értük?
Elég átlátszó a lesajnáló szövegetek. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Aki a területvédelmhez csatlakozott, az önszántából tette és azért csatlakozott mert megakarta védeni az otthonát a hazáját.
Wilson, azért az megvan ugye, hogy 18-50 éves korig férfi nem hagyhatja el ukrajnát? (Kivéve aki tud helyben pár ezer dolcsit fizetni:))
Ezt az önkéntességet nem szabadna erőltetned, volt erről elég infó a közelmúltban.