[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
 
W

Wilson

Guest
Ugyan már kérlek.
Ugyan már kérlek mit nem lehet azon megérteni,hogy aki a területvédelmhez csatlakozott azt önszántából tette és azért csatlakozott, hogy megvédje az otthonát és a hazáját.

Egy rész az általad belinkelt cikkből....

"A területi közösségek önkéntes alakulatai az adott területi közösségek erőforrás- és humánképességeinek figyelembevételével jönnek létre."

Miről is beszélünk akkor?
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
#Mariupol frissítés - Az #Azovstal ukrán védői elvesztették az irányítást a fő komplexum legészakibb hídja felett. Az #ukrán erők ellentámadásba lendültek, de az #orosz csapatok visszaverték őket . Még mindig körülbelül 1000 UAF van a fő üzemben, közülük 600 valószínűleg megsebesült. (google fordító)
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Aki a területvédelmhez csatlakozott, az önszántából tette és azért csatlakozott mert megakarta védeni az otthonát a hazáját.
Szerinted egy kijevi családos ember nem pont leszarja hogy a Dombassz elcsatolodik vagy nem?? Vagy hogy majd visszeveszik a Krimet?? Hol érdekli?? Azonnal alirná a papírt ha rajta múlna... és élné tovább az életet... ehelyett tízezrek vesznek oda a semmiért.... Krim és a 2 szakadás megye így is úgy is orosz marad/lesz. Azt már nincs az a hadsereg aki visszaveszi. Legjobb esetben marad minden úgy mint 24.e előtt.... és ezért halltak meg annyian... azért pár kérdést biztos feltesznek maguknak.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 141
113
Szerintem Kijevnél a VDV egy nagyon merész akcióval szerette volna bezsákolni zérókát, hogy utána könnyen lehessen Putyinnak ujjbábozni az új kormánnyal.
Van ilyen.
A szárazföldi járművek százainak beáldozása ott, a fővárosnál azért erős túlzás.

Egyébként te tudod, hogy mi a hadjárat katonai célja?

Ezt úgy érted, hogy letesznek az elnöki palotától légvonalban 30 km-re a reptérre egy meglehetősen mérsékelt létszámú, kézi fegyverekkel felszerelt helikopteres deszantot, amely gyalogszerrel átvág Kijev központjáig, miközben Z türelmesen várja őket, majd ugyanezt az utat megteszik visszafelé? Ezt így rendkívül nehéz elképzelni. Olyan, mintha valaki egy Gödöllő külsőn letett gyalogos csapattal szeretné kézre keríteni Vityát a Várban.

Ha az oroszok hidegre szerették volna tenni Z-t, akkor a háború első 5 percében beköszön egy Iszakender és probléma megoldva. De nem akartak mártírokat gyártani.

Ezt annyiban ne vedd magadra, hogy nyilván alapvetően a Wilson félék irkálják össze a sületlenségeket. Elég vicces elképzelés, hogy az oroszok először pár ezer, aztán max 10-20 ezer katonával, főleg vékony bőrű, könnyű technikával, tüzérség nélkül be szerették volna venni menetből a 3 milliós Kijevet. Meg hogy 3 nap alatt meg akarták nyerni a háborút. Az ilyen és hasonló lázálmokat hagyjuk meg inkább a Wilson féléknek, akik üzembiztosan ismerik az orosz haditervek minden változatát és teljes magabiztossággal jelentik ki, hogy már megint nem sikerült az oroszoknak semmi, amit elterveztek és nagyon vesztésre állnak. Nálam a Wilsonok már jó ideje kiérdemelték az Ignort.

Az oroszok megpróbálták az elején kimozdítani a városokból és a Donbassz körüli 8 éve építgettet állásokból az ukrán haderő zömét azzal, hogy látványosan betörnek kisebb csapatokkal sok helyen. Még olyan érzékeny helyeken is, mint Kijev környéke. Ha sikerül, akkor a nyílt terepre kimerészkedő ukrán erőket gyorsan leamortizálták volna a légi fölényükkel, harci helikkel, harckocsi fölényükkel, sorozatvetőkkel, tüzérséggel. Illetve bekerítve, kereszttűz alá véve azokat megadásra kényszerítik. Az ukránok viszont nem mozdultak. Az oroszok annyit értek el, hogy a nyugat-ukrajnai tartalékot Kijevhez szegezték és az nem szólt bele a déli előrenyomulásba. De az ukrán erők zöme nem mozdult. Viszont kisebb ukri csapatok (esetleg nyugati különlegesek, akik szép számmal részt vesznek ebben a háborúban a kezdetektől fogva) elkezdtek gerilláskodni. Főleg az orosz utánpótlást támadva és a műszaki, üzemanyag, sár, stb... problémák miatt menet közben elhagyott, orosz járműveket hősiesen kilőve. Ez így nem volt pálya az oroszoknak.
Az oroszok tettek még egy próbát ugyanabból a célból. Egy ideig úgy csináltak, mintha pár várost ostromgyűrűbe szeretnének fogni és nagy ívű átkarolásokat terveznének, miközben gőzerővel lőtték szét az ukri lőszer és üzemanyag raktárakat. Hátha a főerők a bekerítésből való kivonást, kimenekülést választják, illetve megrémülnek a tartalékok fogyatkozási ütemétől. Hagytak is az ukrán erőknek menekülő irányokat. De azok továbbra sem mozdultak.
Tehát az oroszok áttértek a B-tervre. Feladták a kimozdítási kísérleteket. Kijöttek a csak lazán, helyenként megszállt területekről, hogy ne kedvezzenek az ukri partizánkodásnak. Kialakítottak egy tömörebb, immár nem átjárható arcvonalat. Elkezdték a klasszikus felőrlő darálást. Ez hosszabb ideig tart, de a vége ugyanaz. Az oroszok által feladott területeket meg persze az ukri propaganda csodálatos visszafoglalásként próbálja eladni.

Az ukrikat nyugatról nem csak fegyverrel, felderítéssel, célra vezetéssel látják el, hanem nagyon úgy néz ki, hogy nyugatról kézi vezérlik az ukrán erőket, akár Z és TV stáb kormánya közbeiktatásával, akár a kihagyásukkal. Z egyébként is csak média vonalat viszi. Márpedig az USA és európai rögzített anyahajója, az angolok érdeke hogy a háború sokáig tartson. A lehető legvéresebb legyen. Legyen idő és mód az oroszokat minden létező szörnyűséggel megvádolni. Ideológiai alapon a lehető legteljesebb mértékben elvágják az EU-t az oroszoktól (és persze minél inkább Kínától is). Esetleg szerezzenek a skandinávoknál még 1-2 új NATO tagot. És a lehető legnagyobb legyen a veszteség. Tényleg a szó szoros értelmében az utolsó ukránig szeretnék vívni ezt a háborút az oroszokkal. Erre készítették fel 8 év alatt az ukrán haderőt és ezt célozza, hogy az ukrán egységek nem mozdulhatnak, akkor sem, ha lassan az utolsó szálig bedarálják őket. Az oroszok reménykedtek benne, hogy az ukrán erőkben maradt némi életösztön és nagyobb arányban megadják magukat, vagy legalább kimenekülnek a reménytelen helyzetekből. De úgy néz ki, hogy a nyugati felkészítés sikeres volt. Az ukránok parancsnokai készek elpusztítani a katonáikat és a lakosságot, az infrastruktúrát, a gazdaságot, hogy az utolsó pillanatig kitartsanak.

Az oroszok továbbra is készülnek arra, hogy az egész NATO-val (illetve az USA által feláldozhatónak ítélt keleti részével) is kell majd harcolniuk, tehát az erőiknek csak egy kisebb részét vetik be. A légi, rakétás/robotrepülős és tüzérségi fölényük mellett ezzel az erővel is fel tudják őrölni az ukrán erőket, csak lassabban. Olyan technikát vetnek be, amiért kevésbé kár, ha van belőle veszteség. Az elit csapatok legnagyobb része tartalékban van. A második vonal szerez éles harci tapasztalatot és válik harcedzetté, rotálva az erőket. Ez kicsit hasonlít a légierő Szíriában rotált pilótákkal és gépekkel való élesben gyakorlatozására. Előre tolják a szakikat, akiknek a kissé szedett-vedett technikájuk ellenére a harci tapasztalata és helyismerete miatt elég nagy a harcértéke és a veszteségek tekintetében értük kevésbé kár. Bedobták a csecseneket szintén hasonló megfontolással.

Közben nyugatról megy a fegyver szállítás, aminek a jó részét az oroszok még a harctér elérése előtt megsemmisítik. De ez legfeljebb azoknak a NATO tagországoknak fáj, amelyek a nagyon kevéske használható fegyverükből adnak oda, illetve amelyek közel vannak a balhéhoz és ha lefegyverzik magukat, akkor magukkal szúrnak ki. A nagy vízen túl viszont pörög a hadiipar és csörög a kassza. A fegyverek mellett ideológiai alapon, csillagászati áron eladnak az EU-nak mindent is amit eddig az EU jó ár/érték aránnyal keletről vásárolt. Tehát a háború projekt ismét nagy nyereséget hoz angolszász oldalon és érdemes szítani, elhúzni.

Az angolszász érdeket legfeljebb az húzná keresztbe, ha az európai vazallusaik túljátszanák a rájuk osztott szerepüket és a gazdasági öngyilkosság mellett még egy atomháborút is kiprovokálnának. Az már ártana a biznisznek és az USA létét is fenyegetné. Bár az USA-ban nagy hagyománya van az Európával megvívatott korlátozott atomháború elméletének, ami a jenkiket nem érinti. De ez már túl kockázatos terep. Így néha még a jenkik csitítják például a lengyeleket és csak fokozatosan, lépésről-lépésére folyik bele a NATO egyre nyíltabban a háborúba, közben az oroszok reakcióit figyelve.

Ennyi történt és történik. Viszont aki ebből azt szűri le, hogy az oroszok hibát hibára halmoznak, hatalmas veszteségeket szenvednek, mert az ukrán propaganda ezt állítja és mindjárt elvesztik a háborút, az csak simán benyalta az ukrán/nyugati agymosást. Azért ha igazán élére áll a dolog az oroszoknak még hatalmas tartalékaik vannak. Az erejük töredékét használják. Közben pedig egyes NATO tagok már szinte lefegyverzik magukat. És az oroszok kezében van a végső csitt bot, az atom is.

Gazdasági téren pedig az EU saját magát embargózza és lehetetleníti el. Az oroszok lehet hogy kicsit kevesebb terméket adnak el, viszont sokszoros áron. Nekik nem létszükséglet sem azok az áruk, amit most nem tudnak beszerezni az EU-ból, sem az EU piac azon része, ami kiesik. E nélkül is elműködik Oroszország. Ellenben az EU a szó szoros értelemben megfagyasztja, kiéhezteti önmagát, leállítja a saját gazdaságát és önmagának veri fel az árakat a csillagos égbe. Totális öngyilkosság USA parancsra, sőt az USA által leosztott szerep túljátszásával, a mérhetetlen hülyeség habosításával.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ez orosz agitprop. Miért ne védhetnék az ukránok a hazájukat?
Sajnálod őket?
Akkor miért aggódsz itt ilyen érzelmesen értük?
Elég átlátszó a lesajnáló szövegetek. ;)
Igazad van, minden joga megvan az ukránoknak a hazájukat védeni, és igen bármilyen eszközzel, ami a normál hadviselés keretében zajlik. Mi több, szemet hunynék az attrocitások felett is. (Hadifogollyal való bánásmód stb.) Azonban, ebbe ne rángasson bele senkit, és főképp tegye ezt önszántából, és ne az USA utasításra vagy noszogatásra. Tehát a proxyháború viselése nem önérdekből, nem egy hazafias tett.
 
W

Wilson

Guest
Wilson, azért az megvan ugye, hogy 18-50 éves korig férfi nem hagyhatja el ukrajnát? (Kivéve aki tud helyben pár ezer dolcsit fizetni:))
Ezt az önkéntességet nem szabadna erőltetned, volt erről elég infó a közelmúltban.
Olvasd már el az ember által belinkelt cikket, hogy hogyan is néz ki az ukrán területvédelem....
És most Ukrajnában vészhelyzet van nem tudom észrevetted-e de Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, így természetes, hogy ilyen intézkedéseket léptettek életbe az Ukránok,nyugodt lehetsz benne, ha minket támadtak volna meg az Oroszok nálunk is ugyanilyen intézkedések lennének érvényben.
 
W

Wilson

Guest
Szerinted egy kijevi családos ember nem pont leszarja hogy a Dombassz elcsatolodik vagy nem?? Vagy hogy majd visszeveszik a Krimet?? Hol érdekli?? Azonnal alirná a papírt ha rajta múlna... és élné tovább az életet... ehelyett tízezrek vesznek oda a semmiért.... Krim és a 2 szakadás megye így is úgy is orosz marad/lesz. Azt már nincs az a hadsereg aki visszaveszi. Legjobb esetben marad minden úgy mint 24.e előtt.... és ezért halltak meg annyian... azért pár kérdést biztos feltesznek maguknak.
Még is nagyon sok ukrán ember jelentkezett önkéntesnek az invázió első napojaiban az ukrán haderőhöz köztük nagyon sok családos ember.
Nem Donbaszért vagy Krímért hanem azért mert Oroszország megtámadta Ukrajnát.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 753
113
Az oroszok.
De most persze gőzerővel próbálják a fotelhuszárok kimatekozni, hogy hogy lehetne az ukránokra kenni az ottani masszív technika veszteséget, mert megint le lett köpve a cár trónja... Ugyanez volt a kígyó sziget legyalulásával pár napja. Akkor is valami olyasmit haluztak az elvtársak, hogy ukrán helikopterekt meg miegymást lőttek szét.


Testvérnép amíg a golyót fogja, de csak addig. :rolleyes:
:D

Ezt úgy érted, hogy letesznek az elnöki palotától légvonalban 30 km-re a reptérre egy meglehetősen mérsékelt létszámú, kézi fegyverekkel felszerelt helikopteres deszantot, amely gyalogszerrel átvág Kijev központjáig, miközben Z türelmesen várja őket, majd ugyanezt az utat megteszik visszafelé? Ezt így rendkívül nehéz elképzelni. Olyan, mintha valaki egy Gödöllő külsőn letett gyalogos csapattal szeretné kézre keríteni Vityát a Várban.

Ha az oroszok hidegre szerették volna tenni Z-t, akkor a háború első 5 percében beköszön egy Iszakender és probléma megoldva. De nem akartak mártírokat gyártani.

Ezt annyiban ne vedd magadra, hogy nyilván alapvetően a Wilson félék irkálják össze a sületlenségeket. Elég vicces elképzelés, hogy az oroszok először pár ezer, aztán max 10-20 ezer katonával, főleg vékony bőrű, könnyű technikával, tüzérség nélkül be szerették volna venni menetből a 3 milliós Kijevet. Meg hogy 3 nap alatt meg akarták nyerni a háborút. Az ilyen és hasonló lázálmokat hagyjuk meg inkább a Wilson féléknek, akik üzembiztosan ismerik az orosz haditervek minden változatát és teljes magabiztossággal jelentik ki, hogy már megint nem sikerült az oroszoknak semmi, amit elterveztek és nagyon vesztésre állnak. Nálam a Wilsonok már jó ideje kiérdemelték az Ignort.

Az oroszok megpróbálták az elején kimozdítani a városokból és a Donbassz körüli 8 éve építgettet állásokból az ukrán haderő zömét azzal, hogy látványosan betörnek kisebb csapatokkal sok helyen. Még olyan érzékeny helyeken is, mint Kijev környéke. Ha sikerül, akkor a nyílt terepre kimerészkedő ukrán erőket gyorsan leamortizálták volna a légi fölényükkel, harci helikkel, harckocsi fölényükkel, sorozatvetőkkel, tüzérséggel. Illetve bekerítve, kereszttűz alá véve azokat megadásra kényszerítik. Az ukránok viszont nem mozdultak. Az oroszok annyit értek el, hogy a nyugat-ukrajnai tartalékot Kijevhez szegezték és az nem szólt bele a déli előrenyomulásba. De az ukrán erők zöme nem mozdult. Viszont kisebb ukri csapatok (esetleg nyugati különlegesek, akik szép számmal részt vesznek ebben a háborúban a kezdetektől fogva) elkezdtek gerilláskodni. Főleg az orosz utánpótlást támadva és a műszaki, üzemanyag, sár, stb... problémák miatt menet közben elhagyott, orosz járműveket hősiesen kilőve. Ez így nem volt pálya az oroszoknak.
Az oroszok tettek még egy próbát ugyanabból a célból. Egy ideig úgy csináltak, mintha pár várost ostromgyűrűbe szeretnének fogni és nagy ívű átkarolásokat terveznének, miközben gőzerővel lőtték szét az ukri lőszer és üzemanyag raktárakat. Hátha a főerők a bekerítésből való kivonást, kimenekülést választják, illetve megrémülnek a tartalékok fogyatkozási ütemétől. Hagytak is az ukrán erőknek menekülő irányokat. De azok továbbra sem mozdultak.
Tehát az oroszok áttértek a B-tervre. Feladták a kimozdítási kísérleteket. Kijöttek a csak lazán, helyenként megszállt területekről, hogy ne kedvezzenek az ukri partizánkodásnak. Kialakítottak egy tömörebb, immár nem átjárható arcvonalat. Elkezdték a klasszikus felőrlő darálást. Ez hosszabb ideig tart, de a vége ugyanaz. Az oroszok által feladott területeket meg persze az ukri propaganda csodálatos visszafoglalásként próbálja eladni.

Az ukrikat nyugatról nem csak fegyverrel, felderítéssel, célra vezetéssel látják el, hanem nagyon úgy néz ki, hogy nyugatról kézi vezérlik az ukrán erőket, akár Z és TV stáb kormánya közbeiktatásával, akár a kihagyásukkal. Z egyébként is csak média vonalat viszi. Márpedig az USA és európai rögzített anyahajója, az angolok érdeke hogy a háború sokáig tartson. A lehető legvéresebb legyen. Legyen idő és mód az oroszokat minden létező szörnyűséggel megvádolni. Ideológiai alapon a lehető legteljesebb mértékben elvágják az EU-t az oroszoktól (és persze minél inkább Kínától is). Esetleg szerezzenek a skandinávoknál még 1-2 új NATO tagot. És a lehető legnagyobb legyen a veszteség. Tényleg a szó szoros értelmében az utolsó ukránig szeretnék vívni ezt a háborút az oroszokkal. Erre készítették fel 8 év alatt az ukrán haderőt és ezt célozza, hogy az ukrán egységek nem mozdulhatnak, akkor sem, ha lassan az utolsó szálig bedarálják őket. Az oroszok reménykedtek benne, hogy az ukrán erőkben maradt némi életösztön és nagyobb arányban megadják magukat, vagy legalább kimenekülnek a reménytelen helyzetekből. De úgy néz ki, hogy a nyugati felkészítés sikeres volt. Az ukránok parancsnokai készek elpusztítani a katonáikat és a lakosságot, az infrastruktúrát, a gazdaságot, hogy az utolsó pillanatig kitartsanak.

Az oroszok továbbra is készülnek arra, hogy az egész NATO-val (illetve az USA által feláldozhatónak ítélt keleti részével) is kell majd harcolniuk, tehát az erőiknek csak egy kisebb részét vetik be. A légi, rakétás/robotrepülős és tüzérségi fölényük mellett ezzel az erővel is fel tudják őrölni az ukrán erőket, csak lassabban. Olyan technikát vetnek be, amiért kevésbé kár, ha van belőle veszteség. Az elit csapatok legnagyobb része tartalékban van. A második vonal szerez éles harci tapasztalatot és válik harcedzetté, rotálva az erőket. Ez kicsit hasonlít a légierő Szíriában rotált pilótákkal és gépekkel való élesben gyakorlatozására. Előre tolják a szakikat, akiknek a kissé szedett-vedett technikájuk ellenére a harci tapasztalata és helyismerete miatt elég nagy a harcértéke és a veszteségek tekintetében értük kevésbé kár. Bedobták a csecseneket szintén hasonló megfontolással.

Közben nyugatról megy a fegyver szállítás, aminek a jó részét az oroszok még a harctér elérése előtt megsemmisítik. De ez legfeljebb azoknak a NATO tagországoknak fáj, amelyek a nagyon kevéske használható fegyverükből adnak oda, illetve amelyek közel vannak a balhéhoz és ha lefegyverzik magukat, akkor magukkal szúrnak ki. A nagy vízen túl viszont pörög a hadiipar és csörög a kassza. A fegyverek mellett ideológiai alapon, csillagászati áron eladnak az EU-nak mindent is amit eddig az EU jó ár/érték aránnyal keletről vásárolt. Tehát a háború projekt ismét nagy nyereséget hoz angolszász oldalon és érdemes szítani, elhúzni.

Az angolszász érdeket legfeljebb az húzná keresztbe, ha az európai vazallusaik túljátszanák a rájuk osztott szerepüket és a gazdasági öngyilkosság mellett még egy atomháborút is kiprovokálnának. Az már ártana a biznisznek és az USA létét is fenyegetné. Bár az USA-ban nagy hagyománya van az Európával megvívatott korlátozott atomháború elméletének, ami a jenkiket nem érinti. De ez már túl kockázatos terep. Így néha még a jenkik csitítják például a lengyeleket és csak fokozatosan, lépésről-lépésére folyik bele a NATO egyre nyíltabban a háborúba, közben az oroszok reakcióit figyelve.

Ennyi történt és történik. Viszont aki ebből azt szűri le, hogy az oroszok hibát hibára halmoznak, hatalmas veszteségeket szenvednek, mert az ukrán propaganda ezt állítja és mindjárt elvesztik a háborút, az csak simán benyalta az ukrán/nyugati agymosást. Azért ha igazán élére áll a dolog az oroszoknak még hatalmas tartalékaik vannak. Az erejük töredékét használják. Közben pedig egyes NATO tagok már szinte lefegyverzik magukat. És az oroszok kezében van a végső csitt bot, az atom is.

Gazdasági téren pedig az EU saját magát embargózza és lehetetleníti el. Az oroszok lehet hogy kicsit kevesebb terméket adnak el, viszont sokszoros áron. Nekik nem létszükséglet sem azok az áruk, amit most nem tudnak beszerezni az EU-ból, sem az EU piac azon része, ami kiesik. E nélkül is elműködik Oroszország. Ellenben az EU a szó szoros értelemben megfagyasztja, kiéhezteti önmagát, leállítja a saját gazdaságát és önmagának veri fel az árakat a csillagos égbe. Totális öngyilkosság USA parancsra, sőt az USA által leosztott szerep túljátszásával, a mérhetetlen hülyeség habosításával.
Ez parádés összefoglaló volt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Totya

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Tévedsz.
Magyarázkodsz.
Terelsz.

A rakéta forog, egy giroszkóp fordulatonként, vagy reszfordulato ként adja a korrekciós jelet oldalban és magasságban, mert a koanyfeluletek mindig máshol vannak.
:)
Ostobaság amit írsz, mert nem a huzal letelekeredése miatt látod ugrálni.
Ha ez lenne a szakmád, tudtad volna.
:D
Tudjuk mi a szakmád.;)
Szándékos topikrombolás te TROLL, remélem kitiltanak most már.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and Renitens

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Gazdasági téren pedig az EU saját magát embargózza és lehetetleníti el. Az oroszok lehet hogy kicsit kevesebb terméket adnak el, viszont sokszoros áron. Nekik nem létszükséglet sem azok az áruk, amit most nem tudnak beszerezni az EU-ból, sem az EU piac azon része, ami kiesik. E nélkül is elműködik Oroszország. Ellenben az EU a szó szoros értelemben megfagyasztja, kiéhezteti önmagát, leállítja a saját gazdaságát és önmagának veri fel az árakat a csillagos égbe. Totális öngyilkosság USA parancsra, sőt az USA által leosztott szerep túljátszásával, a mérhetetlen hülyeség habosításával.
Tömörnek nem mondható, annál inkább precíz, átgondolt vélemény. Szíves olvasnék még hasonlót Tőled. Gratulálok.
 
W

Wilson

Guest
Ezt úgy érted, hogy letesznek az elnöki palotától légvonalban 30 km-re a reptérre egy meglehetősen mérsékelt létszámú, kézi fegyverekkel felszerelt helikopteres deszantot, amely gyalogszerrel átvág Kijev központjáig, miközben Z türelmesen várja őket, majd ugyanezt az utat megteszik visszafelé? Ezt így rendkívül nehéz elképzelni. Olyan, mintha valaki egy Gödöllő külsőn letett gyalogos csapattal szeretné kézre keríteni Vityát a Várban.

Ha az oroszok hidegre szerették volna tenni Z-t, akkor a háború első 5 percében beköszön egy Iszakender és probléma megoldva. De nem akartak mártírokat gyártani.

Ezt annyiban ne vedd magadra, hogy nyilván alapvetően a Wilson félék irkálják össze a sületlenségeket. Elég vicces elképzelés, hogy az oroszok először pár ezer, aztán max 10-20 ezer katonával, főleg vékony bőrű, könnyű technikával, tüzérség nélkül be szerették volna venni menetből a 3 milliós Kijevet. Meg hogy 3 nap alatt meg akarták nyerni a háborút. Az ilyen és hasonló lázálmokat hagyjuk meg inkább a Wilson féléknek, akik üzembiztosan ismerik az orosz haditervek minden változatát és teljes magabiztossággal jelentik ki, hogy már megint nem sikerült az oroszoknak semmi, amit elterveztek és nagyon vesztésre állnak. Nálam a Wilsonok már jó ideje kiérdemelték az Ignort.

Az oroszok megpróbálták az elején kimozdítani a városokból és a Donbassz körüli 8 éve építgettet állásokból az ukrán haderő zömét azzal, hogy látványosan betörnek kisebb csapatokkal sok helyen. Még olyan érzékeny helyeken is, mint Kijev környéke. Ha sikerül, akkor a nyílt terepre kimerészkedő ukrán erőket gyorsan leamortizálták volna a légi fölényükkel, harci helikkel, harckocsi fölényükkel, sorozatvetőkkel, tüzérséggel. Illetve bekerítve, kereszttűz alá véve azokat megadásra kényszerítik. Az ukránok viszont nem mozdultak. Az oroszok annyit értek el, hogy a nyugat-ukrajnai tartalékot Kijevhez szegezték és az nem szólt bele a déli előrenyomulásba. De az ukrán erők zöme nem mozdult. Viszont kisebb ukri csapatok (esetleg nyugati különlegesek, akik szép számmal részt vesznek ebben a háborúban a kezdetektől fogva) elkezdtek gerilláskodni. Főleg az orosz utánpótlást támadva és a műszaki, üzemanyag, sár, stb... problémák miatt menet közben elhagyott, orosz járműveket hősiesen kilőve. Ez így nem volt pálya az oroszoknak.
Az oroszok tettek még egy próbát ugyanabból a célból. Egy ideig úgy csináltak, mintha pár várost ostromgyűrűbe szeretnének fogni és nagy ívű átkarolásokat terveznének, miközben gőzerővel lőtték szét az ukri lőszer és üzemanyag raktárakat. Hátha a főerők a bekerítésből való kivonást, kimenekülést választják, illetve megrémülnek a tartalékok fogyatkozási ütemétől. Hagytak is az ukrán erőknek menekülő irányokat. De azok továbbra sem mozdultak.
Tehát az oroszok áttértek a B-tervre. Feladták a kimozdítási kísérleteket. Kijöttek a csak lazán, helyenként megszállt területekről, hogy ne kedvezzenek az ukri partizánkodásnak. Kialakítottak egy tömörebb, immár nem átjárható arcvonalat. Elkezdték a klasszikus felőrlő darálást. Ez hosszabb ideig tart, de a vége ugyanaz. Az oroszok által feladott területeket meg persze az ukri propaganda csodálatos visszafoglalásként próbálja eladni.

Az ukrikat nyugatról nem csak fegyverrel, felderítéssel, célra vezetéssel látják el, hanem nagyon úgy néz ki, hogy nyugatról kézi vezérlik az ukrán erőket, akár Z és TV stáb kormánya közbeiktatásával, akár a kihagyásukkal. Z egyébként is csak média vonalat viszi. Márpedig az USA és európai rögzített anyahajója, az angolok érdeke hogy a háború sokáig tartson. A lehető legvéresebb legyen. Legyen idő és mód az oroszokat minden létező szörnyűséggel megvádolni. Ideológiai alapon a lehető legteljesebb mértékben elvágják az EU-t az oroszoktól (és persze minél inkább Kínától is). Esetleg szerezzenek a skandinávoknál még 1-2 új NATO tagot. És a lehető legnagyobb legyen a veszteség. Tényleg a szó szoros értelmében az utolsó ukránig szeretnék vívni ezt a háborút az oroszokkal. Erre készítették fel 8 év alatt az ukrán haderőt és ezt célozza, hogy az ukrán egységek nem mozdulhatnak, akkor sem, ha lassan az utolsó szálig bedarálják őket. Az oroszok reménykedtek benne, hogy az ukrán erőkben maradt némi életösztön és nagyobb arányban megadják magukat, vagy legalább kimenekülnek a reménytelen helyzetekből. De úgy néz ki, hogy a nyugati felkészítés sikeres volt. Az ukránok parancsnokai készek elpusztítani a katonáikat és a lakosságot, az infrastruktúrát, a gazdaságot, hogy az utolsó pillanatig kitartsanak.

Az oroszok továbbra is készülnek arra, hogy az egész NATO-val (illetve az USA által feláldozhatónak ítélt keleti részével) is kell majd harcolniuk, tehát az erőiknek csak egy kisebb részét vetik be. A légi, rakétás/robotrepülős és tüzérségi fölényük mellett ezzel az erővel is fel tudják őrölni az ukrán erőket, csak lassabban. Olyan technikát vetnek be, amiért kevésbé kár, ha van belőle veszteség. Az elit csapatok legnagyobb része tartalékban van. A második vonal szerez éles harci tapasztalatot és válik harcedzetté, rotálva az erőket. Ez kicsit hasonlít a légierő Szíriában rotált pilótákkal és gépekkel való élesben gyakorlatozására. Előre tolják a szakikat, akiknek a kissé szedett-vedett technikájuk ellenére a harci tapasztalata és helyismerete miatt elég nagy a harcértéke és a veszteségek tekintetében értük kevésbé kár. Bedobták a csecseneket szintén hasonló megfontolással.

Közben nyugatról megy a fegyver szállítás, aminek a jó részét az oroszok még a harctér elérése előtt megsemmisítik. De ez legfeljebb azoknak a NATO tagországoknak fáj, amelyek a nagyon kevéske használható fegyverükből adnak oda, illetve amelyek közel vannak a balhéhoz és ha lefegyverzik magukat, akkor magukkal szúrnak ki. A nagy vízen túl viszont pörög a hadiipar és csörög a kassza. A fegyverek mellett ideológiai alapon, csillagászati áron eladnak az EU-nak mindent is amit eddig az EU jó ár/érték aránnyal keletről vásárolt. Tehát a háború projekt ismét nagy nyereséget hoz angolszász oldalon és érdemes szítani, elhúzni.

Az angolszász érdeket legfeljebb az húzná keresztbe, ha az európai vazallusaik túljátszanák a rájuk osztott szerepüket és a gazdasági öngyilkosság mellett még egy atomháborút is kiprovokálnának. Az már ártana a biznisznek és az USA létét is fenyegetné. Bár az USA-ban nagy hagyománya van az Európával megvívatott korlátozott atomháború elméletének, ami a jenkiket nem érinti. De ez már túl kockázatos terep. Így néha még a jenkik csitítják például a lengyeleket és csak fokozatosan, lépésről-lépésére folyik bele a NATO egyre nyíltabban a háborúba, közben az oroszok reakcióit figyelve.

Ennyi történt és történik. Viszont aki ebből azt szűri le, hogy az oroszok hibát hibára halmoznak, hatalmas veszteségeket szenvednek, mert az ukrán propaganda ezt állítja és mindjárt elvesztik a háborút, az csak simán benyalta az ukrán/nyugati agymosást. Azért ha igazán élére áll a dolog az oroszoknak még hatalmas tartalékaik vannak. Az erejük töredékét használják. Közben pedig egyes NATO tagok már szinte lefegyverzik magukat. És az oroszok kezében van a végső csitt bot, az atom is.

Gazdasági téren pedig az EU saját magát embargózza és lehetetleníti el. Az oroszok lehet hogy kicsit kevesebb terméket adnak el, viszont sokszoros áron. Nekik nem létszükséglet sem azok az áruk, amit most nem tudnak beszerezni az EU-ból, sem az EU piac azon része, ami kiesik. E nélkül is elműködik Oroszország. Ellenben az EU a szó szoros értelemben megfagyasztja, kiéhezteti önmagát, leállítja a saját gazdaságát és önmagának veri fel az árakat a csillagos égbe. Totális öngyilkosság USA parancsra, sőt az USA által leosztott szerep túljátszásával, a mérhetetlen hülyeség habosításával.
Ilyen alternatív valóságokat csak a laiki félék írkálnak miközben az orosz oldalakon is elismerik , hogy a Hostomeli repülőtér elfoglalásának a célja az volt hogy utána légiszállítasú csapatokat a repülőtérre szállítva meglepetésszerűen behatoljanak Kijevbe.