[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 059
10 918
113
Szerintem az ukránok is nagyon betyár népség, keményen harcolnak, ezt nem szabad tőlük elvitatni! Sokat nőttek a szememben, azt gondoltam megint szétszaladnak mint anno a Krímnél tették. Marhára nem, és sokan fanatikus módon tényleg kitartanak a végsőkig. Kemények mint a kád széle, alighanem sok nagyobb nevű nyugati haderő is már lehet lement volna kutyába ennyitől, ők meg kitartanak még mindig!
Az biztos, hogy kemények.

Az ukránok az a típus, hogy amilyen erős, olyan buta is egyben. Az a tipikus fejjel a falnak kaszt.

Ez most arra jó, hogy elnyútjsák a bukást.... de bukni fognak.

A németek is keményen harcoltak anno... már a gyerekek is panzerfausttal rohangáltak, szóval az elszántsággal ott sem volt gond. Kérdés megérte-e mindez?

Elnézve a mai németországot... tök értelmetlenül halt meg annyi német katona...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 831
30 461
113
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 607
113
BBC

"19:47
Ukraine entering new phase of war, defence minister says
Ukrainian Defence Minister Oleksii Reznikov
ReutersCopyright: Reuters

As we've been reporting, Ukraine's Defence Minister Oleksiy Reznikov has said the country is entering a new stage of the war.

Reznikov pledged to arm a million fighters using the new weapons and military equipment the US and other Western countries have been donating to the country over the last couple of weeks.

The defence minister said that during the beginning of the war, "volunteers were extremely helpful" and it's thanks to their mobility that they "quickly resolved highly pressing issues".

Reznikov said that to win, Ukraine "must plan resources carefully and avoid mistakes" and was investing in Ukrainian production facilities to "ensure the stability and frequency of deliveries".

In his statement on Facebook, he said that Ukraine had relied on charitable aid from citizens, volunteers, and civic organisations for a significant proportion of its military equipment.

He said that at the end of April, Ukraine's ministry of defence was relying on donations for 50% of the bullet proof vests used in combat.

But as of 13 May, Ukraine has managed to increase its production to provide 57% of the armed forces' bullet proof vests, he added."

Egy millió új katonáról beszél az ukrán védelmi miniszter. Persze ez részben lehet túlzás, és csak az a célja, hogy megmutassa, hogy Ukrajna kész a hosszú távú konfliktusra.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Mai kishírek:
  • Orosz rakétatámadás érte a VSzU egységeit a Szumi terület északi részén, az orosz határ közelében fekvő Ocskino faluban.
  • Az Ukrajnát elhagyó menekültek száma elérte a 6 milliót. Csak Lengyelországba több mint 3,3 millió ember, főként nők és gyerekek érkeztek.
  • Az orosz hadsereg folytatja az aknamentesítést a Herszoni terület tengerparti zónájában. Eddig mintegy 36 ezer robbanóeszközt hatástalanítottak.
  • Az Ukrán Nemzeti Bank szerint „a munkaerő-kínálat túltengése a kereslettel szemben a bérek csökkenésének irányába hat”. Az új munkavállalók átlagkeresete április közepére 10 %-kal csökkent 2022 februárjának első feléhez képest.
  • Kiril Budanov tábornok, az ukrán Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője egy brit TV-nek nyilatkozott: a tábornok szerint az "év végéig Ukrajna visszaszerzi az összes oroszok által megszállt területet, így a Donbasszt és a Krímet is".
  • A huszti területvédelmi egység négy katonája meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor "az ellenség tüzet nyitott az állásaikra a háborús övezetben" – közölte Vaszil Jakubec, a Kárpátaljai Területi Tanács képviselője Facebook-oldalán.
  • Az ukrán hadsereg Dokucsajevszk (DNR) város polgári lakosságát lőtte. Egy civil életét vesztette, 4-en megsérültek. Szintén támadták Donyeck nyugati Petrovszkij kerületét, ez a támadás egy békés polgári lakos életét követelte.
  • Megrongálódott a 19. századi ogyesszai Voroncov-palota egy rakétatámadás során.
  • A felszabadult Melitopol könyvtáraiból eltávolítják az ukrán nacionalista propagandairodalmat.
  • Denyisz Pusilin, a DNR elnöke egy interjúban közölte, hogy nemcsak Mariupolt, hanem valamennyi lerombolt várost újra fogják építeni.
  • Zelenszkij azt követeli Olaszországtól, hogy zárja le határait az orosz turisták előtt.
  • A mariupoli Azovsztálban körülzárt Azov-hadosztály banditáinak feleségei Ferenc pápához fordultak közvetítésért, aki május 11-én kettejüket fogadta is.
  • A Wizz Air légitársaság 10 ezer ingyen jegyet biztosít Nagy-Britanniába az ukrán menekülteknek. Az információk szerint a járat május 14. és június 15. között lesz elérhető.
  • Moszkvában azt tervezik, hogy a litván nagykövetség hamarosan kiürítendő épületét a donbasszi gyermekek házává alakítják át.
  • A rigai önkormányzat megszavazta a felszabadulási emlékmű lerombolását. A Győzelem Napján Lettország orosz nemzetiségű lakosai virágokkal halmozták el az emlékművet, melyeket a lett hatóságok azonnal a szeméttelepre szállítottak közfelháborodást kiváltva.
https://life.karpat.in.ua/
https://news-front.info
 
W

Wilson

Guest
Valami most kimaradt ezért kiegészítem: az ukránok honvédő háborút folytatnak és az utolsó ukránig harcolni fognak...mert az angolszászoknak ez az érdekük. :)
A lövészárokban nincsenek ideológiák meg idegen érdekek kiszolgálása az ukrán kiskatona azért kockáztatja az életet minden nap a fronton mert hisz abban, hogy egy honvédő háborút folytat és az országáért a szeretteiért és szülőföldjéért harcol ha nem így gondolná akkor már régen orosz zászló lobogna Kijev felett.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Szerinted egy győri családos ember nem pont leszarja hogy a Erdély elcsatolodik vagy nem?? Vagy hogy majd visszeveszik a Kárpátalját?? Hol érdekli?? Azonnal alirná a papírt ha rajta múlna... és élné tovább az életet...;)
Azok már 100 éve elcsatolódtak. De Te úgy látom hős vagy. Mennél meghalni egy háborúban ha azt mondanák vegyük vissza Karpataljat??
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Idézet az általad linkelt cikkből...

"A törvényjavaslat szerint békeidőben a katonai irányítási szervek személyi állományát szerződéses katonákkal, valamint sorozással kívánják feltölteni. Különleges időszakban ezenkívül hadköteleseket és tartalékosokat is bevonnának a munkába.

Fegyir Veniszlavszkij, a parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja kifejtette, nagy reményeket fűznek az önkéntesekhez.

„Az a 11 ezer, akiről szó van, hivatásos katona. Ők képezik majd a területvédelem gerincét. Nekik professzionális katonáknak kell lenniük, akik a parancsnoki teendőket látják el. Ugyanakkor azt fontolgatjuk, hogy a jövőben talán 200-300 ezer önkéntes adódhat hozzá ehhez, akik bekerülnek a területvédelmi különítményekbe, és akik a lakóhelyükön látnak el funkciókat.”
Azt állítottad, hogy mindeki önkéntes, hozzuk a forrásokat, hogy NEM, te meg kiollózgatod azokat a részeket, hogy önkéntesek is vannak. Szóval sem a forrásoknak nem hiszel sem a tényeknek, irjál rá pár ukránra a facebookon meg fogják mondani hogy igenis soroznak a területvédelembe is, mindegy mi a véleményed innen.
 
  • Tetszik
Reactions: grigorij3

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 027
113
Az biztos, hogy kemények.

Az ukránok az a típus, hogy amilyen erős, olyan buta is egyben. Az a tipikus fejjel a falnak kaszt.

Ez most arra jó, hogy elnyútjsák a bukást.... de bukni fognak.

A németek is keményen harcoltak anno... már a gyerekek is panzerfausttal rohangáltak, szóval az elszántsággal ott sem volt gond. Kérdés megérte-e mindez?

Elnézve a mai németországot... tök értelmetlenül halt meg annyi német katona...
Na igen, ebben is lényegében egyet értünk, szétlövetik az országukat, eddig sem éltek jól, ez után meg pláne nagyon szarul fognak. Szerintem is rossz lóra tettek az USA-val, EU-val, de hogy kemények, bátrak, hősiesek azt meg kell nekik adni!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 831
30 461
113
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
112
846
93
Na ez sem jelent többé veszélyt az orosz páncélokosra!


0ac1b4325c51542037893c4d4c4ea34d.jpg
Valahol meg úgy volt fent ez a kép hogy aknára futott.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 831
30 461
113
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A stílus maga az ember, ha ki akarod bannolni magad akkor csak csináld.
Azért nem jár ban, hogy még a belinkelt forrásokban olvasható tényeket is letagadod és soha nem arra reagálsz amit állít az ember? Te full szándékosan rombolsz minden beszélgetést itt, folyamatosan tükörvádolsz, kontextus nélküli paneleket írogatsz egész nap mint valami robot. Már rég ki kellene tiltani innen téged! És még te jelentgeted fel agyba főbe a fórumozókat, a többit meg revolverezed a paneljeiddel. Szégyelld magad!
 
W

Wilson

Guest
Azt állítottad, hogy mindeki önkéntes, hozzuk a forrásokat, hogy NEM, te meg kiollózgatod azokat a részeket, hogy önkéntesek is vannak. Szóval sem a forrásoknak nem hiszel sem a tényeknek, irjál rá pár ukránra a facebookon meg fogják mondani hogy igenis soroznak a területvédelembe is, mindegy mi a véleményed innen.
Értelemszerűen egy ekkora szervezet irányításához kellenek hivatásos katonák is, a sorozottak behívásáról pedig külön rendelkezés van, az is ott van az általad linkelt cikkben.

Aki itt kiollozott bármit is az te vagy ,amit én kiemeltem belőle az, hogy a területvédelmi egységek önkéntes alapon működnek magyarul az ukrán területvédelmi erőket a civil önkéntesek alkotják a területvédelmi erők irányítását pedig hivatásos és szerződéses valamint a helyzettől függően tartalékos és sorozott állomány végzi.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Nem reklamálok sehol a képlet rohadt egyszerű Oroszország támadta meg Ukrajnát és nem Ukrajna Oroszországot
Ezeket a mihaszna paneljeidet dobálod be egész nap, most már több mint 20 ezer hozzászólásban! Minden értelmes beírásra van egy ilyen szöveged aminek köze nincs a leírtakhoz. Álljál már le!
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 772
113
Idézet az általad linkelt cikkből...

"A törvényjavaslat szerint békeidőben a katonai irányítási szervek személyi állományát szerződéses katonákkal, valamint sorozással kívánják feltölteni. Különleges időszakban ezenkívül hadköteleseket és tartalékosokat is bevonnának a munkába.

Fegyir Veniszlavszkij, a parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja kifejtette, nagy reményeket fűznek az önkéntesekhez.

„Az a 11 ezer, akiről szó van, hivatásos katona. Ők képezik majd a területvédelem gerincét. Nekik professzionális katonáknak kell lenniük, akik a parancsnoki teendőket látják el. Ugyanakkor azt fontolgatjuk, hogy a jövőben talán 200-300 ezer önkéntes adódhat hozzá ehhez, akik bekerülnek a területvédelmi különítményekbe, és akik a lakóhelyükön látnak el funkciókat.”
Mit is akartál ezzel mondani? Csak nem azt,hogy sorozással kívánják feltölteni?
 
W

Wilson

Guest
Azért nem jár ban, hogy még a belinkelt forrásokban olvasható tényeket is letagadod és soha nem arra reagálsz amit állít az ember? Te full szándékosan rombolsz minden beszélgetést itt, folyamatosan tükörvádolsz, kontextus nélküli paneleket írogatsz egész nap mint valami robot. Már rég ki kellene tiltani innen téged! És még te jelentgeted fel agyba főbe a fórumozókat, a többit meg revolverezed a paneljeiddel. Szégyelld magad!
Mondom, még egyszer ha ki akarod bannolni magad akkor csináld. És nem jelentgetek agybafőbe senkit amióta regisztrálva vagyok a fórumon egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor nyomtam meg a moderátor értesítése gombot, mivel megteszik azt saját maguk a hozzászólásuk stílusával és mondanivalójával a tisztelt fórumozók pont úgy mint ahogy te is most.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 850
113
A lövészárokban nincsenek ideológiák meg idegen érdekek kiszolgálása az ukrán kiskatona azért kockáztatja az életet minden nap a fronton mert hisz abban, hogy egy honvédő háborút folytat és az országáért a szeretteiért és szülőföldjéért harcol ha nem így gondolná akkor már régen orosz zászló lobogna Kijev felett.
Tudjuk,tudjuk!! :)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson