[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Hát nem voltál meggyőző.
Na akkor még egyszer utoljára, mind az USA mind Ausztrália, mind Kanada szállított az ukriknak az M777-hez Excalibur irányított precíziós lőszereket, azokat csak úgy lehet kilőni az M777-l ha a lövegekben ott van a digitális tűzvezető rendszer, tehát azokhoz az M777-hez van az ukriknak digitális tűzvezető rendszerük.Sőt már használták is az Excaliburokat az ukrik van fennt videó a topikban.
 
  • Vicces
Reactions: Molon Labe

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
411
1 059
93
Lol. A szabad világ. Sőt. "Szabad-Világ". Ahol nem szabad hozzáférni a pénzedhez. Nem szabad orosznak lenni. Nem szabad azzal lefeküdni, akivel akarsz. Nem szabad mást gondolni mint a központi direktíva.
És még mindig nem érzed benne az 1984-et, amikor szabadvilágozol.
Még jó, h pedofilnak lenni szabad, Erzsébet pedo kölykét nem szankciózzák az ángliusok.
Szükségszerűség... a tolerancia-paradoxon miatt.

Amikor imperialistákról beszélsz az eléggé visszás ezesetben... erősen túhaladott kifejezés a jelenlegi Nagyorosz berendezpdés ellenfeleire... ez a terjeszkedési viselkedés, amit a Nagyorosz mutat imperializmus szagú...
Pujtyin nem-támadása előtti napon elhangzott beszéde, amiben az taglalta, hogy a Kisorosz nép mennyire nem létezik... (az egyik az eddig elhangzot 6 Casus Belli közül) az szerinted milyen? Tiszta fasizmus.

 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000
K

Kopi2000

Guest
Őszinte leszek, tegnap este, de legkésőbb ma reggel akartam kirakni az elemzést, csak sikerült kicsit bebasszak haverokkal és megcsúsztam :oops: Na de sebaj, itt van a nyugger kolléga féle legújabb anyag, a frontok mellett némi kitekintéssel az ukrán tüzérségi és légvédelmi fegyverzetre, a pontonhidas ki lőtt ki kit kérdésekre, a Kígyó-sziget utóhatásaira meg minden ami szokásos
Mondjuk, en, ha annyi idos lennek, mint te, szegyellenem magan magyarkent a "Moszkva" teren, mikor az 56-ban is a nemzeti ellenallas egyik kozpontja volt... ( A metro alllomas kapcsan)... Sokszor az az erzesem, tenyleg megbecstelenititek az 56-os aldozataink emleket a feltetlen orosz husegetekkel.... Kritikat meg nem hallottam.... Legfeljebb azt, hogy putyko ba meg nem nyomta meg a piros gombot...
 
K

Kopi2000

Guest
Ez alapból marhaság. Olvass utánna neten számos tankot gyártottak az oroszok az elmúlt 30 évben nem csak a T-90-et.



Senki nem mondta, hogy az oroszoké. Azt mondtam hogy a gyártósor az oroszoké. Licenc alapján kiadják bérbe a gyártást és letudják gyártani nem kell hozzá hogy a gyár orosz legyen.

Egy érthető példa: A győri audi hungária hiába magyar gyár papíron, a németek adják a licencet, a gépeket, ők mondják meg melyik szerszámmal csavarozod be a csavart. az utolsó szeg se lesz magyar hiába magyar a gyár a papíron.


Menjél el egy olyan üzembe ahol pl a szódapartront csinálják. Ott szívesen elmagyarázzák neked, hogy ha kell akkor már holnap lőszert tudnak gyártani. És igen 1 gomb lenyomásával..:)
El vagy tevedve... Szodapatront sem gyartunk....
 
W

Wilson

Guest
Felejts el a szankciókat, de főpképpen a nyugati mainstream-et, nem akarod megérteni, hogy szinte nagy részben amit a mainstreamben olvasol ferdítés a nyugat javára, és az ukrajnai helyzet tálalása nyugati módra.
Nem írt felül semmi semmit, kínai covid válságban van érts meg végre, az exportja minden ország felé csökkent, ebből semmire ne következtess. Azonban annál igazabb és figyelemreméltó, hogy Putyin és Csing erre csúnyán felkészültek

Nem vonul ki senki sehonnan, ahogyan az is túlzás hogy a nyugati cégek kivonulnak, (Zara és Mcdonalds-ot kivéve:)) a legtöbb ottmaradt és minden megy tovább mintha misem történt volna. Csak ez nem ízlik a nyugati médiáknak és simán elhallgatják.

És akkor most a poén csak Neked:

Hatalmas piac nyílt meg a kínai cégek előtt​

A kínai kis- és közepes vállalatok gyorsan átveszik az Oroszországból kivonuló nyugati multik piacait.

(Ne figyeld az exportot nagyon, már a statisztikában saját országon belüli termelésként is feltűnhetnek)


Ugye milyen érdekes? Wilson az érmének mindig két oldala van. Jól tudom ismét azt szűröd le, hogy én oroszpárti vagyok, pedig ha olvasnál a soraim között, hamar rájönnél, simán csak félek a jövőm miatt, és tartok a nyugati világ önrombolásától, ezzel egyetemben a rám való kihatásaitól. Önös érdekeimet szem előtt tartva, próbálok néha rámutatni, hogy a nyugati világ azon túl, hogy szétlőtte a saját térdeit és golyóit, milyen manipulatív módszerekkel próbálja ezt a lakosságának a torkán lenyomni.

Egyébként a történelem azt mutatja, hogy ez eddig bevált és egyben sikeres módszer, de valamiért most azt érzem, ebben a formában méretekben ez már nem fog sikerülni. Szar idők jönnek.
Mond te elolvastad azt a cikket vagy teljesen figyelmen kívül hagytad?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 946
41 184
113
Dehogyisnem fenn van a neten,hogy pl a szakik használnak BMP-1-t és bizony ott vannak szaki csapatok.

1-o-Cv-Y3-Xi-Wp-J8-IFe-Pr-Kpr-Hy-Q.png

Van még kéred?
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 620
8 911
113
Ritka nagy hazugságok vannak a cikkben. Szokásos oroszszopó, relativizáló oldal.
Nyugger erről a térségről tanult az egyetemen. Ebből a térségből írta a szakdolgozatát is, továbbá ha jól emlékszem valamennyit élt is kint talán keresztféléves képzés keretein belül. Nagy eséllyel jóval többet tud a jelenlegi helyzetről mint bármelyikünk. Viszont te megmodod, hogy hazudik. Úgy, hogy nagy eséllyel annyit tudsz Oroszországról, hogy láttad a CNN-en, hogy ők a leggonoszabbak és a legfejletlenebbek az egész világon, és ezért az ukrán hadsereg kisujjból lenyomja őket, mint a bélyeget. Ám eközben a gaz ruszkik, miközben épp lenyomódnak, megtámadják az egész NATO-t is, elfoglalják a Baltikumot. Úgy, hogy a tankjaik lövegtornyát a Whirpool mosógépekből kiszedett chipek centrifuga programja forgatja. Mindezt úgy teszik a gaz ruszkik, hogy összesen már csak 3 napra elegendő lőszerük maradt, mert ezt nyilatkozták az ukrán katonai szakértők 24 napja. Tehát lényegében van egy ország aminek a hagyományos haderejét szétveri a nyugatról támogatott szomszéd kistesója, de ennek ellenére az újabb országokat fog elfoglalni . Mindezt chipek nélkül, és úgy, hogy lényegében 21 napja lőszer nélkül harcolnak. Komoly. Gondolom rengeteg időt tölthettél az elmúlt években Oroszországban, továbbá sokat olvastál utána nyugati és orosz szakirodalomban is (a 444 a 24.hu vagy a telex nem az) így tökéletesen tudod, hogy hol "hazudik" nyugger...
Ő legalább írt egy elemzést, ráadásul minőségit. Legalább ezt illenék tisztelni,ha már hasonlót nem sikerült felmutatni. Ilyenkor örülök, hogy hét közben nem nagyon van időm olvasni a HTKA-t.
 
K

Kopi2000

Guest
Nyugger erről a térségről tanult az egyetemen. Ebből a térségből írta a szakdolgozatát is, továbbá ha jól emlékszem valamennyit élt is kint talán keresztféléves képzés keretein belül. Nagy eséllyel jóval többet tud a jelenlegi helyzetről mint bármelyikünk. Viszont te megmodod, hogy hazudik. Úgy, hogy nagy eséllyel annyit tudsz Oroszországról, hogy láttad a CNN-en, hogy ők a leggonoszabbak és a legfejletlenebbek az egész világon, és ezért az ukrán hadsereg kisujjból lenyomja őket, mint a bélyeget. Ám eközben a gaz ruszkik, miközben épp lenyomódnak, megtámadják az egész NATO-t is, elfoglalják a Baltikumot. Úgy, hogy a tankjaik lövegtornyát a Whirpool mosógépekből kiszedett chipek centrifuga programja forgatja. Mindezt úgy teszik a gaz ruszkik, hogy összesen már csak 3 napra elegendő lőszerük maradt, mert ezt nyilatkozták az ukrán katonai szakértők 24 napja. Tehát lényegében van egy ország aminek a hagyományos haderejét szétveri a nyugatról támogatott szomszéd kistesója, de ennek ellenére az újabb országokat fog elfoglalni . Mindezt chipek nélkül, és úgy, hogy lényegében 21 napja lőszer nélkül harcolnak. Komoly. Gondolom rengeteg időt tölthettél az elmúlt években Oroszországban, továbbá sokat olvastál utána nyugati és orosz szakirodalomban is (a 444 a 24.hu vagy a telex nem az) így tökéletesen tudod, hogy hol "hazudik" nyugger...
Ő legalább írt egy elemzést, ráadásul minőségit. Legalább ezt illenék tisztelni,ha már hasonlót nem sikerült felmutatni. Ilyenkor örülök, hogy hét közben nem nagyon van időm olvasni a HTKA-t.
Akkor maradt is volna kint... Nem vesztettünk volna vele sokat....
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 753
113
Gondolkoztam,meg ugye vannak a tények és azok a hírek, hogy pl a nagy állami kínai bankok jó része, a másodlagos szankcióktól tartva nem lépett be az orosz piacra, ami pedig Indiát illeti, szerinted mekkora fizetőképes piacot jelent a kínai export számára és mekkorát a fejlett nyugat és az USA?
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Ezek mindenhol ott vannak, ha megfigyeled. Vannak oldalak, ami a bázisuknak számít (444,hvg,reddit /Hungary topik stb) a kormánypárti oldalakra pedig rendre kivan vezényelve pár ügyeletes troll, akiknek feladata, hogy bomlassza a kommentfalat. Trágársággal, ellenzéki/brüsszeli propagandával. A lényeg, hogy úgy tűnjön, nincs egyetértés.. nincs egyértelmű támogatása ennek vagy annak az ügynek.

Szerintem ezek a trollok egy baszott nagy hálózatnak a magyarországi leágazásának a tagjai. Feladatuk, hogy a tengerentúli érdekeket képviseljék és juttassák érvényre. Pl propagandával, hogy az ország közvéleményét, lakosságának véleményét befolyásolják ebbe vagy abba az irányba. Wilmos ezt teszi... meg a többi agitpropos is. Egész Európában ez megy most 1000%ra kapcsolva, szóval nem kell meglepődni.

Most az oroszok az ördögök.. ez a narratíva, tőlük kell rettegni. Azelőtt a covidtól kellett, azelőtt Assad volt a démon, azelőtt Kadhafi, azelőtt Saddam, azelőtt Bin Laden.

Hogy a htka mint oldal, miért számottevő nekik?

Úgy gondolhatják, hogy ezt az oldalt főleg militáns, a fegyverek után érdeklődő, könnyen "beizzítható" réteg olvassa, akiket belelehet hergelni egy konfliktusba... vagy egy meglévő konfliktus támogatására.
Ebben az a legjobb, hogy egyre kontra produktív a tevékenységük nem kicsit. Még a szlovákoknál is sikerült megutáltatniuk az ukránokat a baromságaikkal. Azért kíváncsi leszek a nagy Z vajon kivégezteti a mi htka-s prolipropistáinkat vagy csak börtönbe záratja a közvélemény kutatási eredmények láttán? Mi alapján kapják a fizut közvetlenül soroséktól vagy a nagy Z büdzséjéből? Ezek érdekes kérdések, minden esetre nem haragszok rájuk nem ignorálok egyet se, mert valamiből élni kell! :p Ezzel is bizonyítom, hogy humanista vagyok hátha nem végezteti ki őket a soros szervezet a végén, úgy hogy ha megírják nekünk (mi után értékelik őket) szerintem a forum népe még lájkolná is a hazugságaikat (szigorúan emberiességből) nehogy bajuk essen. :D