[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 771
113
Miért kellene hozzátennem? Az önkéntes alapú ukrán területvédelem pontosan leírja mire gondolok, arról nem tehetek, hogy ha valaki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen az ukrán területvédelem felépítésének.Arról nem is beszélve, hogy megint én hoztam forrást arra, amely leírja az ukrán területvédelem pontos működését,úgy hogy szívesen.
Csak amikor huncut módon össze van mosva,természetesen jótékonyan megfeledkezve,arról az apró tényről,hogy kettő van.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 445
113
Egy héten belül a tüzérségi és légicsapások következtében az Azovstal bunkerek fél tucat kijáratot blokkoltak.
Rájuk robbantják a bejáratokat, ott fognak megpusztulni a föld alatt.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Az orosz csapatok megsemmisítették a Szeverszkij-Donyec folyó feletti ukrán pontonátkelőt​

Canal Seversky Donets – Donbass – RIA Novosti, 1920, 2022.05.14.

© RIA Novosti / Mihail Voskresensky
Csatorna "Seversky Donets - Donbass". Archív fotó

MOSZKVA, május 14. – RIA Novosztyi. Orosz csapatok megsemmisítettek egy ukrán pontont a Szeverszkij-Donyec folyón átkelve, és az ellenséges páncélozott járműveket, amelyek át akartak kelni – tette közzé szombaton a megfelelő videót az orosz védelmi minisztérium.
A felvételen egy tüzérségi tűzzel lefedett átkelő drónjáról, valamint az ellenséges BMP-3 gyalogsági harcjárművekre való tüzet és motoros puskákkal együttműködő manőverezést láthatunk.


"Az RF fegyveres erők motoros puskás egységének felderítési és kutatási műveletei során a pilóta nélküli légijármű-legénység gyalogsági harcjárműveken fedezte fel az Ukrán Fegyveres Erők egy egységét, amely megpróbált átkelni a pontonátkelőhelyen. Tüzérség, a ponton az átkelő teljesen megsemmisült és elsüllyedt” – magyarázta az orosz katonai osztály.
 
W

Wilson

Guest
  • Tetszik
Reactions: duckdodgers™

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 621
8 933
113
Egy héten belül a tüzérségi és légicsapások következtében az Azovstal bunkerek fél tucat kijáratot blokkoltak.
Rájuk robbantják a bejáratokat, ott fognak megpusztulni a föld alatt.
Az összes bejáratnál várni őket. Aztán ha kijöttek, akkor az esetleg tényleg civileket elengedni/ellátni ha orvosi segítségre szorulnak. Az azovnácikat pedig szépen valamelyik bíróságra vinni, aztán életfogytiglan a Fekete Delfinben. Az megjár nekik azért, amiket tettek az elmúlt években.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 771
113
Na akkor még egyszer utoljára, mind az USA mind Ausztrália, mind Kanada szállított az ukriknak az M777-hez Excalibur irányított precíziós lőszereket, azokat csak úgy lehet kilőni az M777-l ha a lövegekben ott van a digitális tűzvezető rendszer, tehát azokhoz az M777-hez van az ukriknak digitális tűzvezető rendszerük.Sőt már használták is az Excaliburokat az ukrik van fennt videó a topikban.
Átsiklottam volna felette? Megtennéd,hogy újra feldobod?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 956
41 231
113
Dehogyis bizony használnak eredeti BMP-1 is pl a szakik.Szerintem szerencsésebb lenne ha tájékozódnál mielőtt kétségbe vonod a tényeket, remélem ezzel tagitom az ismereteiedet...

Akkor már csak egy kérdés te okoska, hogy kerültek az ukrán oldalra, nem egy két darabról van szó.
Következtetésem amit már eddig is tudtam tudtunk, hogy nagyon elfogult vagy de ez a te dolgod, azonban a tényeket még ha nem is tetszik nem kellene lesöpörni az asztalról. Az elemző cikket meg ezek szerint el se olvastad.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 397
113
Gyerekek ez elég kemény!
Egy Magyar Honvédség léptékű erő veszett oda.
Ez még a második fázis?

Nem számít az orosz katonák élete.
Ez a Putyler kétségbeesetten erőltet mindent, de szerintem dilettánsokkal vette körül magát, azért buknak ekkorát a ruszkik rendszeresen.

Hihetetlen inkopetencia, ha övék a légi és tüzérségi fölény.

Mit csinálnak ezek?
 
W

Wilson

Guest
Akkor már csak egy kérdés te okoska, hogy kerültek az ukrán oldalra, nem egy két darabról van szó.
Következtetésem amit már eddig is tudtam tudtunk, hogy nagyon elfogult vagy de ez a te dolgod, azonban a tényeket még ha nem is tetszik nem kellene lesöpörni az asztalról. Az elemző cikket meg ezek szerint el se olvastad.
Hogy kerültek ukrán oldalra? Úgyhogy az orosz haderő egy része átjutott a pontonhídon keresztül az ukrán oldalra az általam beidézett hétfői ukrán hírben ott van feketén-fehéren.

Ezek tények...

Arra az elemző cikkre gondolsz amely ukrán veszteségnek próbálja beállítani ezt az orosz szerencsétlenkedés?Azt olvastam...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Nyugger erről a térségről tanult az egyetemen. Ebből a térségből írta a szakdolgozatát is, továbbá ha jól emlékszem valamennyit élt is kint talán keresztféléves képzés keretein belül. Nagy eséllyel jóval többet tud a jelenlegi helyzetről mint bármelyikünk. Viszont te megmodod, hogy hazudik. Úgy, hogy nagy eséllyel annyit tudsz Oroszországról, hogy láttad a CNN-en, hogy ők a leggonoszabbak és a legfejletlenebbek az egész világon, és ezért az ukrán hadsereg kisujjból lenyomja őket, mint a bélyeget. Ám eközben a gaz ruszkik, miközben épp lenyomódnak, megtámadják az egész NATO-t is, elfoglalják a Baltikumot. Úgy, hogy a tankjaik lövegtornyát a Whirpool mosógépekből kiszedett chipek centrifuga programja forgatja. Mindezt úgy teszik a gaz ruszkik, hogy összesen már csak 3 napra elegendő lőszerük maradt, mert ezt nyilatkozták az ukrán katonai szakértők 24 napja. Tehát lényegében van egy ország aminek a hagyományos haderejét szétveri a nyugatról támogatott szomszéd kistesója, de ennek ellenére az újabb országokat fog elfoglalni . Mindezt chipek nélkül, és úgy, hogy lényegében 21 napja lőszer nélkül harcolnak. Komoly. Gondolom rengeteg időt tölthettél az elmúlt években Oroszországban, továbbá sokat olvastál utána nyugati és orosz szakirodalomban is (a 444 a 24.hu vagy a telex nem az) így tökéletesen tudod, hogy hol "hazudik" nyugger...
Ő legalább írt egy elemzést, ráadásul minőségit. Legalább ezt illenék tisztelni,ha már hasonlót nem sikerült felmutatni. Ilyenkor örülök, hogy hét közben nem nagyon van időm olvasni a HTKA-t.
Na figyelj, ide. Azt hazudta, hogy Bmp-1-es és MT-LB harcjárművek nem állnak szolgálatban az oroszoknál!!! Két perc alatt kilehet deríteni, hogy ez hazugság!!! "Millió" ilyen képet lehet találni a neten két perc alatt, ami az ellenkezőjét bizonyítja!!!
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
539
2 751
93
Hogy kerültek ukrán oldalra? Úgyhogy az orosz haderő egy része átjutott a pontonhídon keresztül az ukrán oldalra az általam beidézett hétfői ukrán hírben ott van feketén-fehéren.

Ezek tények...

Arra az elemző cikkre gondolsz amely ukrán veszteségnek próbálja beállítani ezt az orosz szerencsétlenkedés?Azt olvastam...
Ott voltál? Honnan tudod, hogy nem az ukrán szerencsétlenkedést fedi el az ukrán porpaganda?