[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
531
4 791
93
Nagy a baj = egy 22 éves csajszit is a frontra kell vinni, aki amúgy sikeres sportoló, és ebből a göbbelszovics híradónak egy ilyen szánalmas hírt kellett csinálnia.
Ráadásul azt a látszatot keltetik, mintha a kisasszony biatlonista múltja egy lövészgyalogos lövészképességét érdemben befolyásolná.
Picit más kaliber, más körülmények, más környezet. A pszichológiai terhelés is más.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113

És ezt az orosz állami médiában mondta, remélem nem lesz baja.
 
W

Wilson

Guest
A következő hetekben Oroszország valószínűleg folytatni fogja a hatalmas tüzérségi csapásokat, megpróbálva fokozni az offenzívát a Donbászban.

Ez áll a brit hírszerzés napi összefoglalójában – írja az "European Truth".

"Oroszország valószínűleg egyre nagyobb mértékben alkalmaz majd válogatás nélküli tüzérségi tüzet, mivel korlátozott célfelderítési képességei vannak, és nem hajlandó kockáztatni a harci repülőgépek rendszeres repülését frontvonalain kívül" - áll a közleményben.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Alekszandr Hodakovszkij jelentése szerint az azovsztali nácik feladásának egyik feltétele, hogy ne készítsenek fényképeket és videókat .

„A kilépési pont a mi alagútunk, hamarosan itt a kilépési idő” – mondta a DPR erők Vosztok zászlóaljának alapítója és parancsnoka.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Modernizált "Orlan-10" drónok FOG-elvezető rendszerrel az ukrajnai művelet során.
 
W

Wilson

Guest

És ezt az orosz állami médiában mondta, remélem nem lesz baja.
"Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és nem az általános hangulatot jelzik. Úgy véli, az ukránok valójában rendkívül motiváltak és készek meghalni a hazájukért, ami szerinte „egy hadsereg magas harckészültségének az egyik legfontosabb összetevője”.

Halgattattak el már sajnos ettől kevesebbért is embereket Oroszországban
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Ezt a katyvaszt képtelenség átolvasni és nem fogom elfecsérelni az időmet ennyi agymenés végigolvasására.

Számomra megfejthetetlen, hogy munkaidőben hogyan van erre lehetőség és idő, hetek óta. Feljövök és ugyanaz a szellemi homokozó megy.

Érdekes amúgy, hogy ha van ennyi idő erre, akkor miért nem láttam a tolongást a haditechnikai témát/cikkek esetében? Nem a szólászszabadságot kérem számon, hanem a döntés szeretném megérteni.

Amikor valami anyagtudományos dologról írok, akkor azt többször átgondolom, néha az itteni írásokat is elsütöm a mérnökképzésben. Vagyis nekem emiatt van egy haszon is.

De mi haszon keletkezik az n+1 alkalommal elcsépelt/belinkelt/autóskártyás bezzeg akkor ez vagy az szövegelésből!? Mi a haszna annak, hogy az ember a legdrágább tulajdonát erre használnja - mondhatni céltalanul!?

Segítsetek ezt megérteni, mert ez nekem magas és egyre többször látom ezt, hogy értelmetlen időtöltésre ennyi energia fordítódik - a világra gyakorolt hatása nulla - szemben az értelmes és teremtő dolgokra egyre kevesebb!?

Tudom, nem idetartozó és hangulatkeltő írás, viszont messze ebben a topikban a legnagyobb forgalom és a legtöbb ilyen eset. A saját pedagógiai ismereteim tágítása végett kérdezem. Szerintem adtam már cserébe némi anyagtudományt a válaszért :)

Köszönöm
Kitört egy háború és fullon megy a propaganda. Már régen rájöttek a pszichológusok, hogy egy embert sokkal jobban meg tud győzni egy közeli ismerőse (kocsmában a haverok), mint egy öltönyös szakértő a tévéből. Pont ezért a propaganda első forrása lett a közösségi média (Facebook, tik tok, instagram, youtube, stb…), ahol az a hatás érvényesül, hogy ismerős átlag emberek mondják meg az igazságot mint a “haverok a kocsmában” tehát hihetőbb az egyén számára mint a kormányok hivatalos nyilatkozatai. Szerintem…
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 244
93
Az Uralvagonzavod egy vonatnyit küldött a csapatoknak a legújabb T-90M harckocsikból
Ezek vajon régóta legyártott/tárolt eszközök lehetnek?Vagy most megint gyártanak?Csak mert voltak itt irások arról hogy leálltak mert nincs alkatrész meg ilyenek.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
‼️ Erdogan: Törökország nem mondhat igent Finnország és Svédország NATO-csatlakozására, lehetetlen, ne sértődjenek meg

Európa nagy terve kudarcot vallott

Milyen nagy terv?!
Nem tűnik fel, hogy FI+SE az RU támadás után kezdett el a NATO felé mozogni?
Ne tagadjuk már le a teljesen egyértelmű dolgokat és kronológiai sorrendet.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
"Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és nem az általános hangulatot jelzik. Úgy véli, az ukránok valójában rendkívül motiváltak és készek meghalni a hazájukért, ami szerinte „egy hadsereg magas harckészültségének az egyik legfontosabb összetevője”.

Halgattattak el már sajnos ettől kevesebbért is embereket Oroszországban
Ukrajnában azért kivégezték a saját tárgyalódelegációjuk tagját, mert nem csövesnek öltözve ment tárgyalni. Én sokkal inkább aggódnék a helyetekben az ukrán kormánykritikus személyekért.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ha a pubi felborul valahol a vasmű pinyójában, akkor véget ér a nagy családi bosszúhadjárat, vagy van ennek is kölke ?
Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében.

Az ukránoknak ebben a háborsúskodásban húst kell áldozniuk...

Mert esélyes, hogy hamar kijön a lányból a piros arany, és nem úgy ahogy 28 naponta szokott...
A halál meg irreverzibilis.
"Ha igen, akkor érdemes lenne egy kis háborús bűn jellegű tevékenység keretében elrendezni annak is a sorsát egy békésebb jövő érdekében."
Kinézem a magadfajta moszkovitákból, hogy megtennéd te is... Ez minden elmond a szellemi állapotodról, hogy hajlandó lennél gyerekeket gyilkolni. Csak nehogy visszaüssön a dolog... ;) Szerintem inkább számolgasd a ruszki hullákat, mert van belőlük már néhány (a téli háborúban is volt :D). A 'főnid' szóvivője, Peszkov is elmondta néhány hete, hogy súlyosak a veszteségeik.
 
W

Wilson

Guest
Németország pénzügyminisztere nem zárja ki, hogy a Nyugat által befagyasztott orosz pénzeket elkobozzák, és azokat Ukrajna háború utáni újjáépítésére használják fel. "Politikailag nyitott vagyok az orosz központi banki eszközök külföldön történő lefoglalásának gondolatára. Az Európai Unióban és a G7-ek között tárgyalunk erről a kérdésről, és már vannak egyedi javaslatok is az asztalon" - mondta Christian Lindner a Handelsblatt német kiadásának.

A német pénzügyminisztérium vezetője ugyanakkor visszafogottan nyilatkozott arról, hogy az orosz oligarchák befagyasztott tőkéjét és vagyonát Ukrajna újjáépítéséhez lehetne vonzani. Szerinte a magánvagyon esetében minden a jogi lehetőségektől függ. "Be kell tartanunk a jogállami elveket, és amikor orosz oligarchákkal van dolgunk" - mondta Lindner.