Mai Patron-adag
/remélem aknát azért nem úgy derít fel, ahogy a videón
/
/remélem aknát azért nem úgy derít fel, ahogy a videón

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Felénk ezt úgy nevezik, amit itt néhányan végeznek, hogy szellemi fa..verés. Lufihámozás, ködszurkálás. Érdemi hozzászólás nincs, csak álságos én milyen okos vagyok, a 2022-es év egyik legjelentősebb történéséhez én is hozzá tudok szólni. Itt az átka, hogy mindenkinek van hozzászólási jogosultsága mindenhez is.Ezt a katyvaszt képtelenség átolvasni és nem fogom elfecsérelni az időmet ennyi agymenés végigolvasására.
Számomra megfejthetetlen, hogy munkaidőben hogyan van erre lehetőség és idő, hetek óta. Feljövök és ugyanaz a szellemi homokozó megy.
Érdekes amúgy, hogy ha van ennyi idő erre, akkor miért nem láttam a tolongást a haditechnikai témát/cikkek esetében? Nem a szólászszabadságot kérem számon, hanem a döntés szeretném megérteni.
Amikor valami anyagtudományos dologról írok, akkor azt többször átgondolom, néha az itteni írásokat is elsütöm a mérnökképzésben. Vagyis nekem emiatt van egy haszon is.
De mi haszon keletkezik az n+1 alkalommal elcsépelt/belinkelt/autóskártyás bezzeg akkor ez vagy az szövegelésből!? Mi a haszna annak, hogy az ember a legdrágább tulajdonát erre használnja - mondhatni céltalanul!?
Segítsetek ezt megérteni, mert ez nekem magas és egyre többször látom ezt, hogy értelmetlen időtöltésre ennyi energia fordítódik - a világra gyakorolt hatása nulla - szemben az értelmes és teremtő dolgokra egyre kevesebb!?
Tudom, nem idetartozó és hangulatkeltő írás, viszont messze ebben a topikban a legnagyobb forgalom és a legtöbb ilyen eset. A saját pedagógiai ismereteim tágítása végett kérdezem. Szerintem adtam már cserébe némi anyagtudományt a válaszért
Köszönöm
Picit más kaliber, más körülmények, más környezet. A pszichológiai terhelés is más.Nagy a baj = egy 22 éves csajszit is a frontra kell vinni, aki amúgy sikeres sportoló, és ebből a göbbelszovics híradónak egy ilyen szánalmas hírt kellett csinálnia.
Ráadásul azt a látszatot keltetik, mintha a kisasszony biatlonista múltja egy lövészgyalogos lövészképességét érdemben befolyásolná.
"Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és nem az általános hangulatot jelzik. Úgy véli, az ukránok valójában rendkívül motiváltak és készek meghalni a hazájukért, ami szerinte „egy hadsereg magas harckészültségének az egyik legfontosabb összetevője”.![]()
Egy nyugalmazott orosz ezredes arról beszélt az állami csatornán, hogy az ukrán katonák rendkÃvül motiváltak és készek meghalni a hazájukért
MeglepÅen Åszinte értékelést adott a háborúról és Oroszország helyzetérÅl Mihail Hodarjonok nyugalmazott ezredes az állami Pervij Kanal (ElsÅ csatorna) egyik műsorában. Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és...telex.hu
És ezt az orosz állami médiában mondta, remélem nem lesz baja.
Kitört egy háború és fullon megy a propaganda. Már régen rájöttek a pszichológusok, hogy egy embert sokkal jobban meg tud győzni egy közeli ismerőse (kocsmában a haverok), mint egy öltönyös szakértő a tévéből. Pont ezért a propaganda első forrása lett a közösségi média (Facebook, tik tok, instagram, youtube, stb…), ahol az a hatás érvényesül, hogy ismerős átlag emberek mondják meg az igazságot mint a “haverok a kocsmában” tehát hihetőbb az egyén számára mint a kormányok hivatalos nyilatkozatai. Szerintem…Ezt a katyvaszt képtelenség átolvasni és nem fogom elfecsérelni az időmet ennyi agymenés végigolvasására.
Számomra megfejthetetlen, hogy munkaidőben hogyan van erre lehetőség és idő, hetek óta. Feljövök és ugyanaz a szellemi homokozó megy.
Érdekes amúgy, hogy ha van ennyi idő erre, akkor miért nem láttam a tolongást a haditechnikai témát/cikkek esetében? Nem a szólászszabadságot kérem számon, hanem a döntés szeretném megérteni.
Amikor valami anyagtudományos dologról írok, akkor azt többször átgondolom, néha az itteni írásokat is elsütöm a mérnökképzésben. Vagyis nekem emiatt van egy haszon is.
De mi haszon keletkezik az n+1 alkalommal elcsépelt/belinkelt/autóskártyás bezzeg akkor ez vagy az szövegelésből!? Mi a haszna annak, hogy az ember a legdrágább tulajdonát erre használnja - mondhatni céltalanul!?
Segítsetek ezt megérteni, mert ez nekem magas és egyre többször látom ezt, hogy értelmetlen időtöltésre ennyi energia fordítódik - a világra gyakorolt hatása nulla - szemben az értelmes és teremtő dolgokra egyre kevesebb!?
Tudom, nem idetartozó és hangulatkeltő írás, viszont messze ebben a topikban a legnagyobb forgalom és a legtöbb ilyen eset. A saját pedagógiai ismereteim tágítása végett kérdezem. Szerintem adtam már cserébe némi anyagtudományt a válaszért
Köszönöm
Ezek vajon régóta legyártott/tárolt eszközök lehetnek?Vagy most megint gyártanak?Csak mert voltak itt irások arról hogy leálltak mert nincs alkatrész meg ilyenek.Az Uralvagonzavod egy vonatnyit küldött a csapatoknak a legújabb T-90M harckocsikból
![]()
Уралвагонзавод отправил в войска эшелон новейших танков Т-90М
Уралвагонзавод отправил в войска эшелон новейших танков Т-90М "Прорыв", сообщили в пресс-службе предприятия. РИА Новости, 17.05.2022ria.ru
Milyen nagy terv?!Erdogan: Törökország nem mondhat igent Finnország és Svédország NATO-csatlakozására, lehetetlen, ne sértődjenek meg
Európa nagy terve kudarcot vallott
Telegram
t.me
Ukrajnában azért kivégezték a saját tárgyalódelegációjuk tagját, mert nem csövesnek öltözve ment tárgyalni. Én sokkal inkább aggódnék a helyetekben az ukrán kormánykritikus személyekért."Hodarjonok szerint az ukrán csapatok demoralizálódásáról szóló orosz jelentések csak egyedi esetek, és nem az általános hangulatot jelzik. Úgy véli, az ukránok valójában rendkívül motiváltak és készek meghalni a hazájukért, ami szerinte „egy hadsereg magas harckészültségének az egyik legfontosabb összetevője”.
Halgattattak el már sajnos ettől kevesebbért is embereket Oroszországban
A New-York, Tel-aviv, Bruxelless vonalon le sem fekszenek!Korán keltek ma Moszkvában !
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..