[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 375
8 562
113
Ez mar a 3. Fazis? :D

Negyedik :) Bár valójában egy tervnek vannak fázisai, itt viszont inkább negyedik tervről van szó. Az első volt a villámháború, de az bebukták. Második az volt, hogy akkor jó lesz a meglévő erőkkel is támadni, de azt is bebukták. Akkor vonultak ki északról. Harmadik, hogy akkor keleten megnyomják a frontot. De Harkiv környékéről kiverték őket és a hírek alapján az Izjum felőli átkarolást is elbukták. Most úgy néz ki Szeverodonyeck környékén próbálnak alkotni valamit.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 795
35 210
113
A védelmi minisztérium felvételeket mutatott be az ukrán ellentámadás leveréséről
A védelmi minisztérium felvételeket mutatott be arról, hogyan állította le az orosz hadsereg az ukrán ellentámadás kísérletét
Leverték üket mint vak a poharat
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Putyin nagyon aggódik az EU27 gazdaságáért....
:)
A tengernyi gondja mellett, még a szegény nyugati országokért is van ideje szomorkodni.
Vajon miért félti az ellenfél gazdasági versenyképességét?
:rolleyes:



orosz-fosszilis-energiahordozok-aranya-a-tagallamamokban-532133.png
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1652781941
"„Nem szabad kicserélni a náci bűnözőket”: az Állami Duma készen áll egy fontos döntés meghozatalára

Vjacseszlav Volodin, a Duma elnöke, a május 17-i plenáris ülésen támogatta Anatolij Wasserman képviselő javaslatát, miszerint az Ukrajnában magukat megadó náci bűnözőket nem kellene kicserélni.

"A náci bűnözőket nem szabadna kicserélni. Ők háborús bűnösök, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy bíróság elé állítsák őket" - hangsúlyozta Volodin, és elrendelte, hogy a Védelmi és Biztonsági Bizottsággal közösen dolgozzanak ki egy megfelelő protokolláris utasítást.
Az állami duma elnöke emlékeztetett arra, hogy Oroszország mindent megtesz a sebesült ukrán hadifoglyok gyógykezeléséért és a megadó vagy hadifogságba esett személyek emberséges bánásmódjáért.
„De ami a nácikat illeti, álláspontunknak itt változatlannak kell maradnia – ez a különleges katonai művelet egyik célja” – hangsúlyozta Volodin."
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 080
10 238
113
Nem tudom, de kétlem, hogy a kb 430 ezres város minden felnőttkorú lakosa az acélműben dolgozott volna.
Amekkora az a kombinát, biztos hogy sokan dolgoztak ott. Az Azovstalhoz képest mikoméretű Csepel művekben, fénykorában műszakonként kb. 30.000 ember dolgozott.
Azzal, hogy szétbombázták a gyárat, amit még talán Sztahanov is látott, megnyílt a lehetőség egy igazán modern gyár felépítésére, minden szempontból tiszta lappal indulhatna az a kombinát. Csak az ujjáépítésekre rengeteg acélárú fog kelleni ott a szűkebb-tágabb környéken.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 375
8 562
113
Putyin nagyon aggódik az EU27 gazdaságáért....
:)
A tengernyi gondja mellett, még a szegény nyugati országokért is van ideje szomorkodni.
Vajon miért félti az ellenfél gazdasági versenyképességét?
:rolleyes:



orosz-fosszilis-energiahordozok-aranya-a-tagallamamokban-532133.png

A magyar 95%-os gázfüggős mögött azért tudatos tevékenység is áll...

e9664f1819ae2e155378b37b51585c94.jpg
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Ha jól emlékszem, az orosz elemzés után kiadtak egy nyilatkozatot az ukránok, hogy ukrán civilek megvizsgálták a műholdképet és az pont akkor készült amikor mondták. Azt tán meg sem említették hogy ez eredetileg az oroszok vizsgálódása volt.
Mivel az orosz cenzúrázva van, ez elég is egy - ahogy írtam, közvetett (!) - "ellen" bizonyítéknak, kicsit alsóbb polcos ugyan az infók nélkül, de ennyi.
Az olyan konteók, hogy ürgebőrbe bújt oroszok/ukránok voltak, nem lényegesek.

Gondold végig hogy működik egy per akár csak egy anyagi kárral járó balesetnél is. Megdönthetetlen bizonyíték kell! Addig nincs bűnös, max. gyanúsított. Egyelőre egyik oldalról sincs ilyen bizonyíték nyilvánosságra hozva, pedig az ukránok helyben vannak, találhattak volna, és ismerve őket posztolták volna (természetesen az sem bizonyító erejű hogy nem tették).

Mivel az ukránoknak az orosz démonizálása jól felfogott érdekük, az áldozatok valószínű együttműködtek az orosszal (fehér karszalag -> indíték), ugyanúgy ott kéne ülniük a gyanúsítottak között. Nézd meg ezzel szemben a nyugati politikusok nyilatkozatait - jogi abszurdum.
Ne hagyd ki az orosz fejadag csomagot több áldozat mellett. Az is lehetett indíték. Azt nyilatkozták előtte, hogy megbüntetik a kollaboránsokat.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 873
40 726
113

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 592
6 007
113

Lehet volt már.
Induljunk ki abból, h igaz, van valóság magja.

Mit jelez, h a legfőbb vezető katonai mikro menedzsmenttel foglalkozik, illetve lehet-e hozzáadott értéke katonai szempontból?
.
.
Ha igaz a hir (mert ugye angol forrásból jön....), szóval ismétlem, HA igaz a hir, annak a legfőbb üzenete, hogy Putyin:
  • érzékeli h nem jól mennek a dolgok
  • teljesen paranoid lett mostanra, és eljutott addig, hogy már csak önmagában bizik
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 387
16 536
113
.
.
Ha igaz a hir (mert ugye angol forrásból jön....), szóval ismétlem, HA igaz a hir, annak a legfőbb üzenete, hogy Putyin:
  • érzékeli h nem jól mennek a dolgok
  • teljesen paranoid lett mostanra, és eljutott addig, hogy már csak önmagában bizik
Ki az a veréb,aki ezeket az ócska hülyeségeket megeszi?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 873
40 726
113
A napi terv ezer ember. Van még néhány világos óra, hogy "lezárják" a folyosókat, de ez még messze van - hét-nyolcvanas tételekben jönnek ki, hosszú időközönként, különösebb szervezés nélkül - ki fogja ott szervezni őket? A folyamat elhúzódhat, de még akkor is, ha az utolsó jelenti, hogy ez az utolsó, a végső verdi. Meglepetésekre természetesen számítani lehet. Hasonlóan az Illich gyárhoz, a felszereléseket, egészen a telefonokig, és a fegyverzetet is megpróbálják elpusztítani.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)