[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
És nyomon követted a tárgyalást is vagy csak valaki készített egy videót, hogy valakit valahonnan elvisznek valamiért, aztán leírta, hogy a másik nem csinált semmi, csak Putyin egy geci és emiatt van? Te meg bevetted mint kacsa a nokedlit.
Ebbe a fórumba sokmindent leírhatsz, de posztolj jútúbra vagy faszbukra vagy twitterre s a több népszerűre olyant, ami nem a fősodratúnak megfelelő. Le lesz véve kurvagyorsan, de lehet felfüggesztik a felhasználódat is. Mindent csak a demokrácia, szólásszabadság, kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében.
Így van, csak egy speciális művelet, ezt abból is látom, hogy Kijev nem úgy néz ki, mint anno Groznij.
hat hogy kijevbol nem lett groznij, az nem az oroszokon mult, mert mariupol az peldaul szarul nez ki.
nem tudom lattal e kepeket rola mostanaban.
szoval az groznij lett, kijev alol meg elvertek oket a pekbe mert a foni olyan hulye volt,
hogy elhitte a seggnyalo fsbs haverjainak amit mondtak neki, hogy buzaval fogjak oket varni kijevbe.
ez nagyon hulye pelda volt.

rohamosztogos arcok visznek el embereket a voros terrol, de mar nem is megy senki tuntetni,
egy no felvette a telefonjaval hogy beszelnek vele az orson.

meduza.io - ha tudsz orsoszul vegig hallgathatod, hogy bantak vele, mert kiallt egy no war tablaval.
illetve allt volna, mert fel se tudta mutatni.

elvittek egy not is, aki csak annyit nyilatkozott egy tevesnek hogy nem akar nyilatkozni.
az mondjuk vicces volt.

szoval ha faj a facebook diktatura akkor ne oroszorszagba menj.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and amper

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 991
32 311
113
Amerikai elképzelés az olajembargó helyett/mellet(?) :


Amerikai kormány megmondja, hogy Európa mit kell határozzon... hát igen, így működik ez a szabad világ.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 864
27 413
113

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Az orosz a támadófél neki kellene valamit villantani, az ukránok a saját foldjukon védekeznek.
Folyamatosan villantanak, szerinted miért nem lehet Harkovba utazni vagy Odesszába? Herszonba és Mariupolba már lehet, ott végre kezdődhet az újjáépítés és egy normálisabb élet az oroszok számára, ahol nem kell félniük a náci verőlegényektől.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 003
10 784
113
Az orosz a támadófél neki kellene valamit villantani, az ukránok a saját foldjukon védekeznek.
Miért kéne villantani bármit is az oroszoknak?

Az orosz többségű területeket birtokolják, a nácifészek Mariupolt kifüstölték.

Én az oroszok helyében elhúznám ezt, úgy a télig, aztán belendülnék, főleg gazdasági fronton. Mindent elzárnék. Hadd fagyjon meg Európa.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Nem rajtam múlik de amíg mindig jönnek újabb lelkes próbálkozók addig ez lesz a helyzet.
Te vagy az aki értelmes eszmecsere helyett triviális dolgokat nem akarsz beismerni, így nehéz beszélgetni. Szavakon lovagolsz, ukrán kormánypropit másolgatsz és minden objektívebb hozzászólásra kényszeresen bemásolgatod az ezerszer ismételt paneljeidet.
 
W

Wilson

Guest
Így van, a háború kezdete óta egyre több területet szabadítanak fel, hétről hétre. Ukrajna csak azzal büszkélkedhet, hogy kijev mellől visszavonultak az oroszok, de erről nem ukrajna tehet. Területveszteséget, emberi és hadieszköz veszteséget tekintve is egyre rosszabb az ukránok helyzete.
Mondom rossz térképet nézel, mert már Harkov környékéről is kivonult az orosz haderő, és már egy hónapja iszapbirkozik Donbaszban érdemi előrehaladás nélkül, úgyhogy jelen pillanatban nem hogy egyre több területet foglalt el, hanem március elejéhez képest több területet vesztett el mint amit elfoglalt.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Ne kezd már el te is, ennyire nem tudod értelmezni az evakuáció meghatározását.Az evakuáció meghatározása nem határozza meg, hogy honnan,l hova,csak a tevékenységet írja le....
Pontosan. A fenyegetett területről egy nem fenyegetett biztonságos helyre. Tudom tudom itt Ukrajnából Ukrajnába , csak az ukránok számára ezek a területek nem nevezhetőek megnyugtatólag biztonságosnak.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Így van, a háború kezdete óta egyre több területet szabadítanak fel, hétről hétre. Ukrajna csak azzal büszkélkedhet, hogy kijev mellől visszavonultak az oroszok, de erről nem ukrajna tehet. Területveszteséget, emberi és hadieszköz veszteséget tekintve is egyre rosszabb az ukránok helyzete.

?

Az egész északi részt amit oroszok korábban megszálltak feladták. Jelenleg Harkivnál tolják Ukránok vissza Oroszokat. Ha tetszik ott is elverték Oroszokat. Luhanszki nagy átkarolásra semmi jel sztem azt is bukták oroszok. Donyeckben még csigalassan mennek előre. Még.
Az elmúlt ~40napban oroszország nem területet szerez hanem veszt.

Hadi eszköz vonalon 1hónap múlva elkezd beáramlani ~30milliárd$nyi US hadianyag. Ember vonalon mozgosítás van egyértelműen a fegyver a szűk keresztmetszet.
 
W

Wilson

Guest
Miért szerinted Ukrajna egynegyede mekkora? De bizony az Azovos halálra itéltek állandóan azt ecsetelték,hogy a Krím után Moszkva jön.
Néz már rá a térképre légyszíves Ukrajna egy 600.000m2 területű ország ha nagyon jó indulatú és nagylelkű vagyok maximum úgy 90-100.000 m2 területet birtokol Oroszország ami kb hatoda Ukrajna teljes területének.
Az Azovos az nálad egyenlő az ukrán kormánnyal és az ukrán handvezetéssel?