[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
nem akkor pont nem... ez akkor jöhet össze ha csak ukrajna egy részéből harapnak cserébe a nyugat is haraphat és megmarad egy a jelenleginél kisebb ukrajna. (csúnya dolog de ukrajna is ezzel járna a legjobban. így lenne jövője.) máskülönben bukovári...
Miért is nem működne, akkor a nyugatnak semmi lehetősége nem lenne,arra, hogy bármilyen módon befolyást gyakoroljon Ukrajnára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/05/18/terrorszervezetnek-nyilvanithatjak-az-azov-ezredet-oroszorszagban/
"TERRORSZERVEZETNEK NYILVÁNÍTHATJÁK AZ AZOV-EZREDET OROSZORSZÁGBAN
Az orosz legfelsőbb bíróság május 26-án tárgyalja az Azov ukrán félkatonai alakulat terrorszervezetté nyilvánítását, valamint tevékenységének betiltását orosz területen – közölte az orosz igazságügyi minisztérium.
Ha a legfelsőbb bíróság terrorszervezetnek ismeri el az Azovot, amelynek tagjai ellen Oroszországban büntetőeljárás indult, akkor az alakulat minden tagjára 10-20 évi, a szervezőkre pedig 15-20 év börtönbüntetést szabhatnak ki...
... https://karpathir.com/2022/05/18/meg-a-halalbuntetes-is-felmerult-az-azov-ezred-szamara/"
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 964
113

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Mai kishírek:
  • A felszabadult Energodarban elfogták a helyi teroborona volt parancsnokát, az 1995-ös születésű Artyom Davidovot. A hírhedt ukronácinál, az „ATO” volt résztvevőjénél fegyverek sokaságát (6 AK-74, mesterlövész-puska, MR308-as német karabély, gránátok, robbanószerek, stb.) foglalták le. 6 társával terrorcselekményekre készültek a felszabadult Zaporozsjei területen, többek között vezető személyiségek meggyilkolására.
  • Ramzan Kadirov a speciális hadművelet helyzetéről: minden 100 százalékig a terv szerint halad, felszabadítjuk Ukrajnát.
  • A Washington Post adatai Ukrajna vált a legnagyobb amerikai katonai támogatást kapó országgá, megelőzve Izraelt és Egyiptomot. 2014-21 között 2,7 milliárd, a háború kezdete óta 3,8 milliárd dolláros „katonai segély” érkezett a legújabb amerikai bábállamba.
  • Előző éjjel az azovisták tömegesen másztak elő csótányként az Azovsztál romjai alól az orosz haditudósítók szemléletes leírása szerint. De miért takarják el az arcukat és ragaszkodnak a fényképezés tilalmához? Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő véleménye: a sajátjaik megtorlásától rettegnek, hiszen parancsot kaptak a védekezésre az utolsó emberig. A magukat feladó azovisták most is rettegnek az ukrogestapó családjukkal szembeni kegyetlen megtorlásától.
  • Oroszország minden határátkelési formaságot megszüntetett a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok irányába. Mostantól az orosz állampolgárok szabadon elhagyhatják Oroszországot a népköztársaságokba közúti, vasúti, gyalogos és egyéb ellenőrző pontokon keresztül.
  • A 32 területvédelmi dandárból 25 teljes egészében vagy részben harcol Oroszország ellen a háborúban – közölte Szerhij Szobko, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke.
https://news-front.info/2022/05/18/...ny-operativnaja-svodka-18-maja-obnovljaetsja/
https://news-front.info/2022/05/18/...povedenie-neonacistov-pokidajushhih-azovstal/
https://podiji.karpat.in.ua/?p=83713&lang=hu
 
W

Wilson

Guest
Erről a gyártósorról természetesen semmilyen infód nincs. Jól mondom? https://www.popularmechanics.com/mi...lin-stinger-missile-stockpiles-sent-to-ukrain
Szokás szerint tévedsz...

"Most kezdjük meg a felfutást, már van egy aktív gyártósorunk, amelyet az elnök is látott" - tette hozzá, utalva Biden elnök nemrégiben tett látogatására a Lockheed Martin Troyban (Ala állam) található üzemében.


A Stingeres sztorival már le vagy maradva mivel a kiesett beszállítók miatt a Stinger keresőfejében lévő elektronikát már módosították...

Ismét örülök, hogy segíthettem....:)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 113
66 999
113
Tudod én azt nem értem miért mentek le a pincébe miért nem hagyták el időben a várost. Annak a két, háromezer azovosnak nagyobb haszna lett volna máshol ahol tudnak harcolni. Ők meg választottak egy -két hónap all inclusiveot odalent s most hősök.
Olvasnak ugy latszik ok is minket.
Leesett a tantusz nekik hogy semmi befolyasuk a korulottuk zajlo esemenyekre. Mostanra megtortek. Vegig konyorogtek a papatol, a kinai elnokig mindenkit hogy kimehessenek. Mindenki elhatarolodott toluk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 457
85 193
113

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://rusvesna.su/news/1652865828

Gyenyisz Pusilin: A fogságba esett ukrán fegyveresekre új nürnbergi per vár

A Donyecki Népköztársaság (DNR) elnöke, Gyenyisz Pusilin közölte, hogy bíróság elé fogják állítani a Mariupolban fogságba esett ukrán fegyvereseket. Az ukronáci háborús bűnösök felett ítélkező bíróságnak Pusilin álláspontja szerint nemzetközinek kell lennie. „Ha az ellenség letette a fegyvert, akkor jövőbeli sorsáról a bíróság dönt, ha náci háborús bűnös, akkor egy nemzetközi törvényszék” – magyarázta a DNR vezetője. Tisztázta azt is, hogy a legmagasabb szintű parancsnokok még mindig nem hagyták el az Azovsztál üzem területét.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 033
113
Nincs itt semmi mosdatás vagy izzadságszagú kínos mentegetés, csupán csak a tárgyi tévedéseket raktam helyre, ugyanis jó páran az Azovot összemossák az ukrán hadsereggel és az Azov miatt az ukrán hadsereget is nácinak tartják.
.
.
Mondjuk kimegy valaki kulföldi egy FTC futballmeccsre, persze talal ott jopar harsany, balhes szelsöjobbost, majd ebböl arra következtet, hogy egesz Magyarorszag "naci" es agressziv. Szoval ne vonjunk egyenlöseget a nep es egy agressziv csoport között, eddig igazad van, es vonatkozik ez Ukrajnara is.
.
VISZONT!
.
Az Azovot az ukran kormany legalizalta, felfegyverezte, hasznalja, kvazi a hadsereg reszeve tette, igy sajnos van alapja annak is, hogy az ukran hadsereg, az ukran vezetöseg, es a szelsöjobb között összefuggeseket lehet latni.