[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 014
30 845
113
"Ha ez a támogatás ennyire elég akkor mennyi kellene még?"

Irtózatosan nagy összegek indulnak Ukrajna felé. A kérdés ebből mennyi érkezik meg?

Elképzelhető, hogy az évszázad lenyúlása történik meg most a nyugati politikai elit részéről. Pedzegették már, hogy olyan ~60-70%-a ennek az összegnek egészen egyszerűen eltűnik, mert ki tudja ellenőrizni egy ellenőrizhetetlen helyzetben, hogy hova is kerülnek ezek az összegek. Ugyebár, aki olvasgatta a történelmet, a legnagyobb meggazdagodások valahogy mindig háború idején történtek.

Szerintem ennek a lázas pénzügyi támogatásnak simán lehet ez a magyarázata. Gondolom a médiának bőven juttatnak ebből az összegből elnézve a profi videókat és képeket. A bérkommentelőknek is jut a koncból bőven, csak a sima mezei ukránoknak nem.

Afganisztánban is voltak furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok. A "lázadók" felrobbantottak egy páratlan kincsekkel tele múzeumot. A pillanatokon belül helyszínre került ellenőrző bizottság megállapította, hogy teljesen megsemmisült minden. Sokak szerint ez nem így történt.

Egy biztos, hogy a 2-ik világháborúban Európában eltűnt műkincsek nagy része az itt hősiesen harcoló amerikai tisztek hagyatékában szerepeltek. Ugye az gyerekek, unokák már nem tartották becsben a családi "ezüstöt".
Simán belefér, hogy a feketekasszát legalizálják ilyen módon. Illetve az ukri vezetés vámolja és a segélyként kapott eszközöket tovább ért ékesíti...
Ezt az ágyút nem tudják kezelni az ukrik,bődületes a hátrarúgása.Nézd meg ezen a videón hogyan kéne működnie.

Szét fogja verni önmagát, a találati esély pedig...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 754
47 976
113
.
.
Az en elmeletem az, hogy 2014 es 2022 febr között nem ket szakadar varos harcolt földön talalt fegyverekkel az ukranok ellen 8 even at, hanem vaskosan kaptak tamogatast orosz oldalrol, embert, technikat. Igy azutan ha nagyon akartak volna az oroszok, most febr elejen alkuldtek volna ujabb 20-30-40 ezer jolkepzett turistat, akik azutan spotan beallnak önkenteskent a szakadarok köze, es akkor formailag Oroszorszag tovabbra is kimaradt.
A fentiek, főleg két hónap alatt nem mentek volna abban a formában. De igazából mindegy, ezen a fázison már túl vagyunk, és hol van még a vége…
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Itt is szintén ugyanaz,nem is kell csodálkozni ha tönkremennek majd.
Ez szerintem több okból is fakadhat. Az sem mindegy mekkora töltettel tüzel, de ahogy nézem a hoholok nem is talpalták le rendesen. Így a lövegtalp be tud mozdulni ami instabillá teszi a szerkezetet. Eleve írta is valami nyugati szakértő hogy ezek a 777-esek elég háklisak a karbantartásra, meglátjuk a sztyeppei ridegtartást hogyan bírják majd.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
⚡️ "Kijev evakuál" 1700 ukrán katonát a mariupoli Azovstal gyárból⚡️

Több mint 1700 ukrán katonát "evakuáltak" a mariupoli Azovstal üzemből "kijevi segítséggel" - ezt mondja Kijev a világnak, de ez hazugság.
Patrick Lancaster vagyok, és ebben a riportban Mariupolban vagyunk, azon a helyen, ahol az Azov és az ukrán hadsereg tömegesen megadta magát.
Beszéljünk a tényekről. 3 nappal ezelőtt az ukrán hadsereg utolsó bázisán, Mariupolban lévő utolsó állásában, az Azovstal üzemben több mint 2000 azovista és ukrán katona tartózkodott.
3 nappal ezelőtt ideiglenes tűzszünetet hirdettek, amelynek célja, hogy az ukrán Azov hadsereg megadja magát. Beszéljünk arról, hogy mit jelent a kapituláció: abbahagyni az ellenséggel szembeni ellenállást és alávetni magunkat a hatalmának, és ezt tette 1700 azovi zászlóalj és ukrán katona.
a Donyecki Népköztársaság hatóságainak és az orosz erőknek. Igen, volt egy kis számú sebesült, és azt mondhatnánk, hogy egy olyan ember, aki teljesen
cselekvőképtelen, megadja magát? Talán azok a maroknyi sebesült ukrán katonák az azovi zászlóaljból, akiket
teljesen harcképtelenek és sebesültek, azt lehet mondani, hogy a Donyecki Népköztársaság és az orosz erők evakuálták őket (definíció szerint), de az ukrán hatóságok biztosan nem. Tehát az a tény, hogy Kijev továbbra is azt próbálja hangoztatni, hogy mindezt azért tették, hogy segítsenek az Azovnak és az ukrán hadseregnek evakuálni az Azov üzemet itt Mariupolban, teljes hazugság és félretájékoztatás, amelyet egyszerűen a világ félrevezetésére hoztak létre.
A tények azok tények, és Kijev továbbra is megpróbál hazudni róluk, hogy megfeleljen a napirendjének.

⚡️ "Kijev evakuál" 1700 ukrán katonát a mariupoli Azovstal gyárból⚡️

 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Közép- és hosszútávon mindenképpen (ez évtizedekben lesz mérhető)... ;) A szankciók nagy része nem rövidtávon fejti ki hatását, de ne zavarjon senkit (habár a sok tájékozatlan 'okos" gazdaságtudományt életében nem tanult, szóval nem csodálkozom). A kvaterner (K+F+I) szektorral kapcsolatos szankciók viszont már most is hatnak. :)
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Ez oké, de még mindig nem értem, a NATO bővítés miért szolgálja Kína elleni harcot? Elsősorban gazdasági háború van, lesz.
Ez szerintem nincs kőbe vésve sehol. Gazdasági háború addig van, amíg úgy értékelik a felek, hogy azzal is célt érhetnek. De nyugaton egyesek fordítva ülnek a lovon. Hol van jelenleg termelés és elegendő olcsó nyersanyag, a nyugaton, az oroszoknál vagy Kínában? Ha leállna kínai export a nyugat irányába, ki szenvedne jobban, a nyugat vagy Kína?

A kínaiak így is sz@rásig vannak pakolva dollárral. Nézz utána, mi megy oda tőlünk, meg mi jön vissza. Nem mi tartjuk el őket, ebben megegyezhetünk szerintem.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 496
19 682
113
Persze Afganisztánban is csak az USA volt! Szerbiában is! Irakban is csak az USA volt, királylányok ébredjetek. Ezeken a helyeken senkinek sem volt kötelező ott lenni , még is ott evett a fene bennünket is.
Nem vitázni akartam, csak annyi volt a megjegyzésem, hogy nem az 5. cikkely alapján megy majd a többi. Nyilván menni fognak, de nincs rá kötelező érvényű szabály.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and Kopi2000

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 528
45 174
113
.
.
Az en elmeletem az, hogy 2014 es 2022 febr között nem ket szakadar varos harcolt földön talalt fegyverekkel az ukranok ellen 8 even at, hanem vaskosan kaptak tamogatast orosz oldalrol, embert, technikat. Igy azutan ha nagyon akartak volna az oroszok, most febr elejen alkuldtek volna ujabb 20-30-40 ezer jolkepzett turistat, akik azutan spotan beallnak önkenteskent a szakadarok köze, es akkor formailag Oroszorszag tovabbra is kimaradt.
Az én elméletem meg az, hogy ugyan úgy megkapták volna azért is a szankciókat, ukrajnát meg ugyan úgy felfegyverezte volna a nyugat. Talán még gyorsabban bevették volna a NATO ba is, ha hivatalosan nem áll hadban az oroszokkal.