[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93
Mi van? Kinek nem jott be a terve? Mi koze az USA-nak a Kinai-orosz konfliktushoz? Marha lesz ilyen.... Ha Putyko meg sokat toketlenkedik Ukrajnaban, akkor lehet, kogy a kinaiak verszemet fognak kapni es rateszik a kezuket Sziberiara.... Biztos vagyok benne jobba figyelik az esemenyeket, mint az osszes HTKA-s...
Héé Sztartégosz....szerinted akkor is zárva maradnának a silók?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 945
41 178
113

Morawiecki valószínűleg pont Ukrajna miatt fogja elveszíteni a következő választást, tehát tök mindegy mit ígér. Ráadásul ezt a Sejmnek is meg kell erősítenie, és nem Morawiecki a fp.
Az átlag lengyelnek meg tele a töke a lengyel vezetéssel.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 006
113
❗ Összeomlik Szeverodonyeck védelme – az ukrán fegyveres erők másik egysége megtagadta a harcot

Az Ukrán Fegyveres Erők 115. dandárjának egy másik egysége megtagadta a harcot és a parancsok teljesítését Severodonyeckben. Ezúttal a 115. dandár 3. zászlóaljának egy szakasza felhívást írt le Zelenszkijhez és az ukrán fegyveres erők főparancsnokához, Zaluzsnijhoz:

„Megtagadjuk a harci küldetések végrehajtását, mert nincs hátulról érkező erősítésünk. Nincs nehéz felszerelés. Két hete várunk erősítésre, de nincs. A biztos halálba küldenek bennünket. A parancs hiányzik. Nincs technológia és nincs tisztelet az emberek iránt. Nem utasítjuk el Ukrajna védelmét, de ilyen körülmények között megtagadjuk a harci feladatok végrehajtását!”

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8362




Nahát,pedig ha 2000 cm-et nyomtak el az Oroszok, unalmukban,se keró,se alkatrész,se transport,se javítóbázis,se olajfinomítók,se erősítés?
Nehogy feladjátok,már látszanak Moszkva külvárosai....
Csólinger Ukránok. :(
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem mondanám teljesen hazugságnak... Egy forrást többféleképpen adhatnak tovább. Kérdés, ki vagy mi volt a primer forrás. Láttam olyan szekunder ukrán forrást is, ahol magáról csak az álcázott lengyel T-72-ről írtak, meg olyat is, ami azt, hogy várja az ellenséget... :)
De az ott nem T-72-es, hanem egy Leo 2 :)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 657
113
Az átlag lengyelnek meg tele a töke a lengyel vezetéssel.
Amúgy érdekes hogy mekkora törés van a lengyel és a magyar politikában Oroszország kapcsán. Pedig sok tekintetben egymásra van utalva a két ország az EU-n belül. Van olyan érzésem hogy a lengyelek fognak jobban kijönni és velük lesz elnézőbb az EU vezetése.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Én egyébként azt gondolom, hogy lehetne más megoldás is, nem csak az a három, hogy kárpátalja vagy orosz, vagy ukrán, vagy magyar.
Szerintem egy független, önálló ország is lehetne, ha a 620.000 fös Montenegró létezhet, akkor a 1,5 milliós Kárpátalja is létezhetne, saját parlamenttel, alkotmánnyal, törvényekkel, hadsereggel.
Benne vagyok.
Ezért kell-ene nagyon jóba lenni a ruszinokkal, hogy megalakulhasson a Kárpátaljai Népköztársaság! :)
 
W

Wilson

Guest
A történelemtanároknak vetélkedőt kellett tartaniuk Oroszország "évszázados küzdelméről az idegen megszállók ellen"

Oroszország több régiójának iskolái "Ki jön hozzánk karddal..." címmel vetélkedőt tartottak a diákok számára, amelyet "Oroszország évszázados küzdelme az idegen betolakodók ellen" címmel rendeztek. Számos bejegyzés jelent meg róla a VKontakte hálózaton. Az egyik tanár azt mondta az "Ügynökségnek", hogy az iskolai hatóságok követelték, hogy a történelemtanár vezesse le az órát.

Részletek: Egy arhangelszki régióbeli tanár névtelensége mellett az Ügynökség rendelkezésére bocsátotta az iskola szociális és oktatási munkájának vezetőjétől származó üzenet képernyőmentését, amely egy vetélkedő lebonyolítására vonatkozó utasítást és az elkészítéséhez szükséges módszertani anyagokat tartalmazott.

▪️ Az üzenet arra utasította a történelemtanárokat, hogy a "Történelmi emlékezet" projekt keretében május 25-ig tartsanak játékot az iskolásoknak, amelynek célja "a fiatalabb generáció hazafias nevelése és hazánk történelmének megőrzése", és küldjenek fényképet az óráról az igazgatónak, mivel az iskola "már május 26-án beszámol".

▪️ Az üzenethez csatolták a felhőalapú tárolóban található módszertani anyagok linkjét. Ezek kérdéseket, pontozási sablonokat és egy prezentációt tartalmaznak a kvízhez. A moszkvai, jaroszlavli, szahalini régiók és a Jamalo-Nyenyec Autonóm Körzet iskoláiban tartott órákról szóló kiadványokban jelentek meg diákat tartalmazó fotók.

▪️ A kvíz kérdéseiben a tanulóknak például azt kell kitalálniuk, melyik ország adományozta először a Szent György-rendet az orosz katonáknak (a helyes válasz Grúzia), vagy 14 európai főváros közül kell kiválasztaniuk azokat, amelyeket a Vörös Hadsereg felszabadított.

▪️A tanári bevezető szöveg szintén megtalálható a tananyagban. A szöveg "külső fenyegetésekre" és az "agresszív NATO-blokkra" hivatkozik, amely "minden nemzetközi egyezményt felülírva" közel került Oroszország határaihoz, "az ország létét fenyegetve".

▪️ Annak a mappának a tulajdonságaiban, amelyben a módszertani anyagokat közzétették, az "Ügynökség" észrevette, a szerző neve megmaradt. Megegyezik annak a régió Oktatási Minisztériumának alkalmazottjának nevével, ahol a dokumentumot küldő tanár dolgozik.

▪️A vetélkedő közösségi média fiókjai a régiók iskoláiban eltérőek. Egyesek azt írják, hogy az óra az Egységes Oroszország projekt része volt, mások a helyi UR képviselők kezdeményezésére hivatkoznak, míg megint mások azt állítják, hogy az óra a tanár személyes kezdeményezése volt.

Kontextus. A "Történelmi emlékezet" az Egységes Oroszország projekt. Koordinátora Alexander Khinstein, az Állami Duma képviselője és az Egységes Oroszország elnökségének tagja.


"Ki jön hozzánk karddal..." annak a fényében, hogy Oroszország támadt rá Ukrajnára és jelenleg is Ukrajnában harcol ez az elnevezés a cinizmus csúcsa.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Lehet nem voltam egyértelmű, tehát attól, hogy néhány felvételen nincs ott az ukrán M777-en az Excalibur kilővéséhez szükséges tűzvezető rendszer attól még az az ukránok tulajdonában van ,mivel Kanada és Ausztrália szállított Excaliburt Ukrajnának, már pedig ezek nélkül nem tudják bevetni az Ukránok az Excaliburokat.
Valószínünek tartom, hogy GPS vezérlésű lövedékeket kaptak. Ha valóban van az ukránok kezében ezek használatához alkalmas eszköz akkor az alábbi 2012-es pdf-ben vázolt zavarásra számíthatnak. Ki fog derülni minden Wilson.

 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113

Morawiecki valószínűleg pont Ukrajna miatt fogja elveszíteni a következő választást, tehát tök mindegy mit ígér. Ráadásul ezt a Sejmnek is meg kell erősítenie, és nem Morawiecki a fp.
Honnan tudod, hogy elveszti? :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 849
113
Benne vagyok.
Ezért kell-ene nagyon jóba lenni a ruszinokkal, hogy megalakulhasson a Kárpátaljai Népköztársaság! :)
Én egy autonóm ruszin Kárpátaljára szavaznék. Érdekes történet lenne egy senkihez se tartozó, se nem orosz, magyar, szlovák, román Kárpátalja. Egy "mini Luxemburg", nacionalista ukránok nélkül!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 974
82 849
113
Erről írnál bővebben? Én azt hittem, hogy a lengyeleknél erős az ukránok támogatttsága.
Politikai szinten erős, lakossági szinten a nagyszámú menekültek miatt már nem annyira menők az ukránok és az ukrán háború. Amúgy, nem is értem ezt a lengyel magabiztosságot. Az átlag lengyel kb. a háta közepére kíván bármilyen háborút, ugyanúgy, mint itthon. Ott főleg csak a helyi nacionalisták pörögnek, de azok tényleg nagyon. Természetesen oroszellenesség van Ukrajna kapcsán, ez valahogy a nyolcvanas évek terméke, de ezen felül semmi.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Politikai szinten erős, lakossági szinten a nagyszámú menekültek miatt már nem annyira menők az ukránok és az ukrán háború. Amúgy, nem is értem ezt a lengyel magabiztosságot. Az átlag lengyel kb. a háta közepére kíván bármilyen háborút, ugyanúgy, mint itthon. Ott főleg csak a helyi nacionalisták pörögnek, de azok tényleg nagyon. Természetesen oroszellenesség van Ukrajna kapcsán, ez valahogy a nyolcvanas évek terméke, de ezen felül semmi.
Forrás? Hivatkozás? :) 80-as évek terméke?!?! Inkább az elmúlt 250 évé... :D
 
W

Wilson

Guest
Valószínünek tartom, hogy GPS vezérlésű lövedékeket kaptak. Ha valóban van az ukránok kezében ezek használatához alkalmas eszköz akkor az alábbi 2012-es pdf-ben vázolt zavarásra számíthatnak. Ki fog derülni minden Wilson.

Az Excalibur egy GPS és tehetetlenségi vezérlésű lőszer, és Ia-2 fokozatnak megfelelően : Megnövelt hatótávolsággal rendelkezik és ellenáll a GPS zavarásnak