[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Kadirov elnok uj Eurovizios dalfesztivalt szervez az Azovista vezereknek Donyeckben a birosagon.

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Arányaiban már elég sok lakásban van klíma és egyre többen használják a légkondit fűtésre, azt azért ne hagyjuk ki.
És áram honnan lesz fogyasztási csúcson/karbantartáskor/stb.? Ja, belépő gázerőmű termeli (Komló, Tbánya, Dorog, Dunaújv., Pécs, Kispest, Kelenföld, Csepel, Tiszaújv., Győr, Százhalomb., Debrecen, Nyíregyh., Ajka, Gönyü, stb.). A felsorolásban nincsenek benne a szigetüzemű gázmotorok (klinikák) meg az olajtüzelésűek sem. Lássunk már túl a konnektoron (meg a "sötét" zöldeken).
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Van valami hasonlóság ezzel a 2014-ben felkerült videóval, de a vége kicsit más (ukrajnához semmi köze persze):

Mondjuk ennél a most twitteren terjedőnél nem véletlenül van valószínűleg a végén a stáblista :)

Csupa amerikai rendezo es producer a vegen. Mindent is elhiszunk...

Nem vagytok már mai gyerekek mi?
A végén a stáblista egy netes meme, egy poén, de most komolyan menyire kell korlátoltnak lenni ahhoz hogy azt higgye valaki hogy az amcsik csinálnak egy propaganda videót és aztán beteszik mögé a stáblistát. Komolyan nem értem néha a logikátok.

Mellesleg itt egy válogatás.

 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
173
1 020
93
Nem akarja ő kicsinálni Európát. Semmilyen érdeke nem fűződik ehhez. Európa csinálja ki saját magát, az oroszok csak azt nem hagyják, hogy ők fizessenek rá. Ha az EU nem lenne hülye, mehetett volna tovább úgy a biznisz az oroszokkal, mint eddig, háború, ha lett is volna, már véget ért volna két hónapja.

Putyin meg úgy van vele, hogy okés, akkor fizessetek sokat, ha úgy tetszik, az EU saját becslései szerint sem tud lejönni belátható időn belül az orosz gázról, így aztán az oroszoknak sem kell holnapra a megnövelt kapacitású vezeték és egyéb szállítási útvonal észak-déli irányban, éveik vannak, mire előfordulhat, hogy az EU nem veszi meg a gázukat. Meg egyéb olyan dolgaikat, amelyekre amúgy szükségük van.

Komolyan nem értem, hogy mi olyan érthetetlen ezen? Nem a fűtés a probléma a gáz ügyben, hanem az ipar, mivel a lakossági fogyasztást akarják utoljára korlátozni. Az EU-t a pénz az, ami valamennyire tényezővé teszi, ennek hátterében a két tál rizsért dolgozó ázsiai, afrikai melósok mellett a döntő tényező az ipar, amely viszont nem tudja nélkülözni a gázt, mert ha leáll, akkor még pénze sem lesz az EU-nak, és azzal minden befolyása megszűnik. Kb. sakk-matt helyzet, itt nem az oroszok vannak szar helyzetben, ők igazából kényelmesen hátradőlve várhatják, hogy változik-e a széljárás nyugaton (lesz-e politikai változás), vagy tényleg kiherélik-e magukat EU-s kollégáik.
Az amcsiknak csak le kell nyelni majd a békát, hogy mostantól nem ők mondják meg az egész világon, hogy mi lesz, de az EU, ha nem tér észhez, akkor tényleg komoly összeomlás elé néz. És ez az egész nem zavarna annyira, ha mi nem lennénk benne. Őszintén szólva elég dühítő, hogy már megint a bré rossz oldalára kerültünk.
A gondolat menetedet kicsit tovább görgetve , ha 1-2 éven belül roham tempóban megépítik a vezetékeket India és Kina felé, na akkor lesz csak igazán kiszolgáltatott helyzetben az EU ipar, simán mondhatja az orosz hogy nem tudok szállítani, a kapacítások le vannak kötve! Vegyetek Katarbol, vagy ahonnan tudtok, ennyi.
Akkor valóban befuccsól ez a tultolt gyarmati tempó, és egy valós EU leépülést fogunk látni, meg hogy Bayern-ben össze csomagolna a BMW gyár és elköltözne Indiába gyártani, persze menne a többi autó márka is, meg az összes vegyiüzem, öntöde, minden is, mivel a gazdaságosság elment borért.
NADE, szerintem ne eszik ilyen forrón a kását, én ugy gondolom az EU most sivitozik meg szánalmasan szankciózgat, DE egy fél év- éven belül ahogy keményen megérzik a bőrükön a sok milliárdos hanyatlást szépen lemennek kutyába, és ott fognak kopogtatni az orosz ajtöban, mert az ideológia imádatnál a pénzt mégiscsak jobban szeretik. ;)
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Arányaiban már elég sok lakásban van klíma és egyre többen használják a légkondit fűtésre, azt azért ne hagyjuk ki.

És áram honnan lesz fogyasztási csúcson/karbantartáskor/stb.? Ja, belépő gázerőmű termeli (Komló, Tbánya, Dorog, Dunaújv., Pécs, Kispest, Kelenföld, Csepel, Tiszaújv., Győr, Százhalomb., Debrecen, Nyíregyh., Ajka, Gönyü, stb.). A felsorolásban nincsenek benne a szigetüzemű gázmotorok (klinikák) meg az olajtüzelésűek sem. Lássunk már túl a konnektoron (meg a "sötét" zöldeken).

Pont ahol a legjobban kellene - azaz a panelokban (sok lakás, központi gázfűtés) - ott elég kicsi a légkondi arány. Másfelől a légkondi nem is igazán jó fűtésre, minél kisebb a hőmérséklet: annál rosszabb a hatásfoka, egy bizonyos hőmérséklet alatt nem is fog menni és ne felejtsük, hogy a megújulóak nagy része (pl. nap, szél) pont ekkor nincs. No meg az áram hamarosan olyan luxus lesz, hogy nem ezt kellene fűtésre "pazarolni" ...

Egyébként pont Százhalombattán van a legnagyobb beépített teljesítményű gázerőmű is (volt idő amikor nemcsak gáz volt illetve Paks -ot is előzte beépített teljesítményben ...), a legnagyobb beépített teljesítményű naperőmű is és itt lesz a legnagyobb akkupack projekt is. No meg a finomító. Battával tényleg mindig csak a baj van ... :)

Meg vannak tervezve gázerőművek. Na, ezeknek a sorsára kíváncsi leszek ilyen brutális ETS kvóta árak mellett meg a LNG/kevés/nincs/nagyon drága gáz mellett. Pláne a tervezett 6000 MW beépített teljesítményű naperőmű állomány mellett ("pufferelni" is a gáz jó igazán) ... Meg persze a műtrágyagyár, vegyipar meg hasonló "bagatell" dolgok ... És megint egyre hangosabb a kórus, akik szerint nem kell nekünk atomerőmű, nem orosz - hanem semmilyen ... :confused:


A gáz esetében van igazság. Viszont az olaj azért érthetetlen, mert az ukránok ruszki olajból háborúzni a ruszki ellen.
Ha Putyin elzárta volna februárban, most semmilyen ukrán harcjármű nem menne.
De nem tette és nem teszi.
Lehet, hogy májustól a ruszkiknál nem lenne fizetés?

Sokkal olcsóbb egyszerűen lebombázni az ukrán finomítókat meg tározókat. Mindenki jól jár ... A muszka meg is tette ...
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Mivel érintve vagyok, megragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, a titkosszolgálati szálat komolyan gondolod??? Mégis miért érné meg? Nem felkapott netes hely, nem ér el milliós tömegeket és jól megfér egymás mellett minden oldal. Jómagam az egyik ismert bloggertől tudok a fórumról, így hát teljesen véletlen a regisztációm időpontja. Nem tudom, hogy feltűnt-e, de egy fórumon általában le szokták írni amit gondolnak a felhasználók. A moderátorok azért vannak, hogy kordában tartsák a hozzászólásokat, de amit írtál az abszurd.
A fórum létszáma valóban nem érheti el egy titkos szolgálat ingerküszöbét...talán.
Én nem látom a nézettségi adatokat, de biztos sokkal magasabb mint a reg. tagságé.
És ne feledjük el, büszkén kihúzva magunkat, hogy bizony vannak megfigyelések arra vonatkozólag, hogy a htka -t forrásnak használják, és nem csak megosztják az itteni tartalmat.
Tehát a létszámnál tágabb a htka hatósugara! :)