[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Teljes tévedésben vagy, a bolsevik pártban rendkívüli mértékben felül reprezentáltak voltak a zsidók, az oroszoknak kevés köze volt hozzá. Sztálin uralma következtében vállt oroszabb jellegűvé a kommunista birodalom, miután felismerte a világforradalom elmaradását. Érdekes a holodomor kérdése is, ugyanis a valódi, kelet-galiciai, ukránok át sem élték, hiszen ők lengyel uralom alatt voltak 1939-ig
Oroszországról beszélek.

Etnikai alapon látod a világot.

Volt egy birodalom, a Németek destabilizálni akarták... odaküldték/finanszírozták Lenint... az Ország átalakult... bukott területeket, most újra terjeszkedik.
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
171
1 599
93
45 000 orosz halott?
Lehet, ha tisztből legalább 600-at vesztettek.
Szerintem a háború elején a ruszkik napi vesztesége volt magasabb, most már kiegyenlítettebb lehet.
Nagy területén mennek a harcok és vannak láthatatlan veszteségek (balesetek, leszámolások, stb.)
Szerintem minimum 314629 orosz halott van, márcsak az elpuszított 17000 páncélos okán is! Ezt egyrészt Zele megmondta, másrészt a brit titkosszolágat megerősítette. Az igaz, hogy ennek csak egy része veszett oda Ukrajnában, a többi az orosz területek ukrán invázója során halt meg! A legtöbb a voronyezsi áttörésnél, ahol "Kijev szelleme" egymaga négy páncélos dandárt zúzott szét a MIG-29-esére szerelt railgun-nal, a többit 140 ezer éves ukrán nép, Boston Robotics által ingyen adományozott exoskeletonjaiba öltözött azovosai és a láncukról szabadjára engedett robotkutyái nyírták ki.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 564
113
Csak polémia szinten:

Azon gondolkoztam, hogy van ez a kibontakozó gabona válság.
/ami sztem kva nagy probléma lesz egyébként/
Nagy részben az RU blokád miatt nem tud exportra kerülni nemdebár.
Abban az esetben ha ez -RU retorika szerint- létében veszélyeztetne
egy államot, legit casus-belli lenne, ha legalábbis korlátozottan de a tengeri blokádot
'feltörné' vmik htengerészet?

Pl:
Reméljük a királyi haditengerészet az első sorokban lesz, próbálják meg egyszer már sikerült a krimet bevenni.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 924
27 766
113
Lóf@szt mama. Az az agymosás, ha a holodomorért a jelenlegi orosz nemzet felelősségét sulykolják kizárólagos jelleggel. A holodomor szovjet bűn volt, és nem csak az ukrán lakosságot sújtotta, hanem az oroszt is. A három főbűnös közül Sztálin grúz, Molotov orosz, Liszenko meg ukrán volt, tehát a felelősséget nem nemzeti alapon kell keresni.
Arról nem beszélve, h a nagyonukránok épp lengyel fennhatóság alatt voltak, és semmit nem éreztek a holodomorból, ellenben azzal voltak elfoglalva, h lengyel miniszterek ellen kövessenek el merényleteket.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Arte (Francia-Német kultúrális Tv-adó) 32 perces videója.

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 048
92 070
113
Hetek eredménytelen hadakozása után a hétvégén az orosz erők egyértelmű sikert értek el a luhanszki front déli szakaszán: Popasznánál áttörték az ukrán védelmet, és elértek egészen Doneck megye határáig, olvasható ki az Institute for the Study of War elemzéséből. Ezzel az áttöréssel reálissá vált, hogy legalább visszafogott céljukat, Luhanszk megye egészének megszállását teljesítsék. A popasznai áttöréssel dél felől is körülzárhatják a legkeletibb, még ukrán kézen lévő várost, Sziverodonecket, amit észak és kelet felől is folyamatosan támadnak. A keleti irányból indított rohamaikat ugyanakkor egyelőre sikerrel tartóztatták fel az ukránok Oszkolonivkánál, Purdivkánál és Szcsedriscsevénél. Északon viszont sikerült elfoglalniuk (a luhanszki) Rubizsnyét, és Bahmutnál, bár a települést nem szállták meg, de már tüzérséggel blokkolni tudják az egyetlen főutat, ami még összeköti Sziverodonecket Ukrajna többi részével.


És ha emellé még odateszem, hogy napi 50-100as ukrán katona haláláról beszél Zselé, akkor Délen kezd beérni az orosz tüzérség fokyamatos nyomása.

Jó dontésnek látszik a szíriai orosz csapatok vezetőjének áprilisi kinevezése az ukrán hadműveletek élére.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
ez eszembe jutott nekem is,viszont ha lesz egy új "Lengyelország" ebből a perszonálunióból,akkor véleményem szerint Ukrajna mint olyan megszűnik,így az oroszok által megszállt területekre sem tarthat igényt ez az új formáció,hiszen ennyi erővel akkor Oroszország is jogot formálhatna a volt Szovjetunió egészére mint örökös.

És jogot is fog formálni Oroszország a volt Szovjetunió egészére. Sőt, ezt, a lengyelek betörése után Ukrajnába még az ukránok is támogatni fogják. Érdekes lesz nézni majd, ahogy a nacionalista ukránok a lengyelek ellen fordulnak.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Tegyük fel , a lengyelek nem támadják meg Ukrajnát hanem a Galíciai területeket, (esetleg talán még Közép Ukrajnát is- Kijevet) "teljesen demokratikusan" átveszik az Ukrán kormány "JÓVÁHAGYÁSÁVAL" . Egy folyamat részeként, vagy kvázi hírtelen az most mindegy.
Ezután azokat a területeket Lengyelország részének tulajdonítanák, ottani lakosait pedig lengyel állampolgárnak. Az oroszok meg megindulnának a" lengyel" területek felé. Ekkor már azok Lengyelországhoz tartoznának ( szerintük) tehát egy NATO országhoz...

Azért még itt a világnak előbb el is kellene ismernie Lengyelország új határait, mielőtt még az új lengyel területeket hivatalosan a NATO részének tekinthetnék!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 924
27 766
113
ezzel szemben oroszorszag a nyitott szellesz szigete, ahol ujsagirokat lonek agyon, ellenzeki kepviseloket hatba, a gazprom vezetok csapatostul lesznek ongyilkosok a csaladjukkal egyutt...

csecsen burjat muszlim harcosokat kuldenek az testver nepuk ellen, akik ortodox keresztenyek.

minden media ki van tiltva oroszorszagbol amit nem a gazda irt ala, ez mennyire szabad es tokeletes vilag mar.

lehet rossz, hogy nemetorszagban van egy mainstream media, nemetorszag nem tokeletes, boven van hiba,ezt nem is vitattam soha.

de hogy naci oroszorszag a 6211 atomraketajaval retteg az ukranoktol, az szanalmas es meg a haboru szot sem lehet leirni ott.

kozben 120 btg rombol ukrajnaban, de ez nem haboru, persze.
Újságírókat lőnek agyon, ellenzéki képviselőket szitává - ez igaz Hollandiára is.