[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 139
67 140
113
A következő két hónapban el kell indítani az ukrajnai rendezési folyamatot, hogy elkerüljék az európai nemzetközi kapcsolatokra gyakorolt súlyosabb következményeket – mondta Henry Kissinger volt külügyminiszter, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója. Hozzátette: a jelenlegi helyzet fő célja Ukrajna semleges státuszának elérése, valamint Oroszország és Európa közötti hídként való kialakítása – írja a TASS.
Erdekes, mikor a haboru elott az oroszok ezt kertek bemutattak nekik.
Most elokotortak az oreg Kissingert hogy okosakat mondjon. Biden allapotat latva Kissinger szellemi kepessegei sem szarnyalhatnak mar szerintem annyira.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 617
113
Erdekes, mikor a haboru elott az oroszok ezt kertek bemutattak nekik.
Most elokotortak az oreg Kissingert hogy okosakat mondjon. Biden allapotat latva Kissinger szellemi kepessegei sem szarnyalhatnak mar szerintem annyira.
Kissinger 98 éves, csoda hogy nem kellett kiássák. Nem tudom mire lehet jó ez a nyilatkozata, azontúl, hogy életjelet ad, mert nem a rendezés fele mennek, hacsak nem attól tartanak, hogy Oroszország behúzza ukrajnát és akkor a semleges státusz sem lesz elérhető.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 083
54 440
113
Az orosz védelmi minisztérium reggeli tájékoztatója a különleges műveleti övezetben kialakult helyzetről:

A nagy hatótávolságú, tengeri telepítésű, precíziós irányítású rakéta a Zsitomir régióban lévő MALIN vasútállomás közelében megsemmisítette az AFU 10. hegyi támadó brigádja által Ivano-Frankivszkból Donbasszba szállított fegyvereket és katonai felszereléseket.

A nagy pontosságú, levegőből indított rakéták 4 vezérlőpontot, a műveleti és taktikai egység kommunikációs központját találták el. Bakhmut a DPR, 48 terület koncentrációja a munkaerő és a katonai felszerelés , valamint 6 raktárak az ellenség. Szoljodar, Sol, Bakhmut, Beresztovo, Zakotne és Nyrkove az LNR-ben. Egy ukrán Osa-AKM légvédelmi rakétarendszer is megsemmisült a DNR Bakhmut faluja közelében.

A hadműveleti taktikai és a hadsereg légiereje 39 olyan területet támadott, ahol embereket és katonai felszerelést összpontosítottak, és megsemmisített egy lőszerraktárt a Donyecki Népköztársaságban lévő Krasznij Liman közelében. Összesen a légicsapások eredményeként több mint 230 nacionalista megsemmisült , 33 egységet tettek harcképtelenné.

Az ukrán légvédelmi erők három Szu-25-öst lőttek le, köztük kettőt a Herszon megyei Kiszelevka közelében, egyet pedig a Harkiv megyei Pavlográd felett. Szintén 13 UAV-t lőttek le a Herszon régió Cservonyij Jar, Csernyobajevka, Mirne, Aljakszandrovka, a DPR Junokommunarivszk, Hotomlja, Szinicsino, Petrovszke, Terny a Harkovi területről, köztük egy Bayraktar TB-2-t a Harkovi terület Lozovája közelében. Szintén elfogták: TOMINA BALKA település felett, Herszon régió, két ukrán IZYUM, TOPOLSKOE, SEMENOVKA és BIKINO, Harkiv régió 8.

A rakétacsapatok és a tüzérség 73 parancsnoki állást, 578 AFU ember- és haditechnikai állomáshelyet, valamint 37 tüzérségi és aknavetőegységet ért találat a tüzelőállásokon. 13 harckocsit és gyalogsági harcjárművet, 5 Gzherad többszörös rakétavetőt semmisítettek meg.

A különleges katonai művelet kezdete óta összesen 177 repülőgépet, 125 helikoptert, 990 pilóta nélküli légi járművet, 319 föld-levegő rakétarendszert, 3226 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 421 többszörös rakétavetőt, 1643 tábori tüzérségi és aknavetős eszközt és 3106 speciális katonai járművet semmisítettek meg.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



3 békaláb pottyant ma,na ezért gáz a lombkorona magasságból csapásmérés ....
Vicc.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 083
54 440
113
Tegyük fel , a lengyelek nem támadják meg Ukrajnát hanem a Galíciai területeket, (esetleg talán még Közép Ukrajnát is- Kijevet) "teljesen demokratikusan" átveszik az Ukrán kormány "JÓVÁHAGYÁSÁVAL" . Egy folyamat részeként, vagy kvázi hírtelen az most mindegy.
Ezután azokat a területeket Lengyelország részének tulajdonítanák, ottani lakosait pedig lengyel állampolgárnak. Az oroszok meg megindulnának a" lengyel" területek felé. Ekkor már azok Lengyelországhoz tartoznának ( szerintük) tehát egy NATO országhoz...




A nato országok egyéni kalózakcióira mondta el párszor a nato főtitkárnő,hogy a nato nem résztvevője a konfliktusnak,tehát a Lengyel tesók könnyen sugárzó arccal vonulhatnak majd fát kitermelni a festői,szibériai erdőkbe.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Szerintem ilyeneket senki nem mond.
Természetesen vannak veszteségek bőven az oroszoknál is.
Hozzáteszem, hogy én a magam részéről hírértéket, vagy hozzáadott értéket abszolút nem látok abban, hogy akár orosz, akár ukrán kilőtt technikákról kerülnek fel képek, pláne hullákról. Gyakorlatilag a legtöbb esetben vagy beazonosíthatatlan, hogy épp kinek a micsodája van a képen, vagy ha éppen látszik is, maximum annyi lehet a hozománya, hogy a gyerekesebb felhasználók örömködjenek rajta, hogy jól beszívták, hehe.

Semmi értelme.

lattam olyan bejegyzest, hogy he\he mar meghalt 250 000 orosz meg szetlottek 10000 tankot az ukranok es csak a gunyolodas megy.
hir lehet egyebkent egy egy video is, mert az mar velemenyes hogy mi a hir.

egyebkent az ukranoknal lassan meg lehet ismerni az amcsi cuccokat.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Na akkor nézd meg, hogy mi az a fos, amit te bizonyítékként bevágtál. Egy "videó" amiben van 6 random kép s egy faszi orosz vagy ukrán vagy akármilyen akcentussal felolvas egy angol szöveget, aminek a tartalmát semmi nem támasztja alá. Ilyent bármikor bárki tud készíteni anélkül, hogy bármi alapja lenne, és ez is pont így készült.
Pont, mint a ruszki hírek.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: adam.bertok

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 083
54 440
113
Csak polémia szinten:

Azon gondolkoztam, hogy van ez a kibontakozó gabona válság.
/ami sztem kva nagy probléma lesz egyébként/
Nagy részben az RU blokád miatt nem tud exportra kerülni nemdebár.
Abban az esetben ha ez -RU retorika szerint- létében veszélyeztetne
egy államot, legit casus-belli lenne, ha legalábbis korlátozottan de a tengeri blokádot
'feltörné' vmik htengerészet?

Pl:



Nem,legfeljebb atomháború.;)
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 733
8 972
113
Ez is mas faxaval verne a zongorat...
Litvanoknal nem lesz eleg gabona vagy fel fog menni ettol is jobban az ara hogy igy egyutterez az afrikai orszagokkal?
Az ukran amugy honnet fogja venni a gazolajat a betakaritashoz? Azt mar kitalaltak? En igazabol arra leszek kivancsi mennyire kotik aratas utan a jovo evet. Ismeros ma mondta epp hogy 20 milliotol esett el mert 24000-re kototte a repcet mig most mar 33000-et adnak erte. Kozben foszfor 50000 folott, nitrogen 4x annyi mint tavaly... na de jovo ilyenkor mi lesz?
Hm-hm...
Sokan érdekeltek abban hogy az ukránok tudjanak exportálni, senkinek se hiányzik az éhezés, még olyan országoknak se akik az oroszokkal is jóban akarnak lenni.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93
Nincs ugyan péntek, csak ronda hétfő, de megemlíteném, hogy lassan eléri a rubel az 5 éves csúcsot, ma 58.57 és tovább erősödik. A tönkremenő orosz gazdaság utolsó lehellete... :D
Ez azért technikai hatás, nem a gazdasági állapotról szól:


Ettől még lehet persze erős a gazdaságuk, de nem ez fogja bizonyítani.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 017
28 246
113
volt korabban vitam hogy milyen szabad is oroszorszag.

egy no kiallt egy gyerekek feliratu tablaval " Tuntetni" es elvittek.
tabla helyett papirlappal.

Na, en csak arra lennek kivancsi, hogy egy ilyen tablaert, mit kapna valaki ha kiallna budapesten, vagy uristen talan nemetorszagban bele sem merek gondolni. biztos, nagyon megbuntetnek. csunyan. megbanna egy eletre. nem ugy mint moskvaban, ahol mindent szabad am.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/RUSSIA?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#RUSSIA</a>: Ekaterina Lubyanaya was detained by police in <a href="https://twitter.com/hashtag/Moscow?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#Moscow</a> for holding up a sign with the word &quot;Children&quot; on it. <a href="https://twitter.com/hashtag/RussianPeople?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#RussianPeople</a> are speaking out despite personal consequences. HERO. ✊<a href="https://twitter.com/hashtag/WindofChange?src=hash&amp;ref_src=twsrc^tfw">#WindofChange</a> <a href="https://t.co/FmiQ8twfBi">pic.twitter.com/FmiQ8twfBi</a></p>&mdash; Igor Sushko (@igorsushko) <a href=" ">May 23, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Térdelő pálcikaember áthúzva? Olyanért szedtek már ki szurkolót a nézőtérről.