[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 678
13 715
113
Ez azért technikai hatás, nem a gazdasági állapotról szól:


Ettől még lehet persze erős a gazdaságuk, de nem ez fogja bizonyítani.

Vagy éppen ez szól a gazdasági állapotról, nem pedig a korábbi szankciók, manipuláciok technikai hatása.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 127
28 760
113
Az EU fizetni fog, bármi történik. A kérdés az, hogy a fekete lyuk ukrán útvesztőben fog eltűnni sok sok milliárd euró, vagy külön külön kapnak az ukránok, lengyelek, magyarok, románok. Nekik érdekük lenne az új területek fejlesztése. Kárpátalján az ipar már megszűnt, mezőgazdaság fejletlen, egyes területein 80%-os a munkanélküliség. 1.2 millió emberről beszélünk. Viszonylag gyorsan a túrizmust lehetne fejleszteni, azon túl nem sok mindent.
Meg a konténerátrakót a magyar-orosz határra. :oops:
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Nana, van akik 2000 éves ősi földre hivatkoztak nem is olyan régen, és vettek el erővel, amit ma "mindenki" elismer...
igen de nekik meg van hozza a penzuk, a fegyveruk es a hatalmuk.
vannak helyek ahol ket evre elmegy katonanak mindenki.
ha ezt kihirdetned mondjuk itthon kirohognenek, mert egy ilyesmi jatek ezzel jar.

plusz kell melled egy szuperhatalom aki tamogat.

plusz folyamatos veszhelyzetben van az allamod, mindennapos egy egy tamadas.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113

Siessenek vele, mert ha sokáig tökölnek még, a végén az orosz fegyveres erők veszik át a cuccost direktben. ;)

Éppen most szóltak ide Kubinkából, hogy örülnek nagyon a sokféle cumónak meg minden, de szólni kéne a NATO -s cimboráknak, hogy kicsit mérsékeljék a tempót, ha lehet ... Már alig bírják a táblácskákat gyártani meg a helyet szorítani a sok-sok féle csuda dolgoknak amik csak úgy ömlenek befelé ...

:)
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Kissinger 98 éves, csoda hogy nem kellett kiássák. Nem tudom mire lehet jó ez a nyilatkozata, azontúl, hogy életjelet ad, mert nem a rendezés fele mennek, hacsak nem attól tartanak, hogy Oroszország behúzza ukrajnát és akkor a semleges státusz sem lesz elérhető.
Meg mindig ez a faszi a legélesebb kés az ami fiókban. Érzi a csapdát, de már késő. :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 906
113
Vissza kell küldeni őket a háború végén. Mo. - nak kötelessége fellépni az etnikai arányok megváltoztatása ellen, illetve a magyar-ukrán kettősállampolgárok illetve a magyar és ruszin nemzetiségű személyek vágyonbiztonságáért.

Végre lenne fenyő épületfánk, és megszüntethetnénk a tiszai szennyezés egy részét. Havasi legelőnk is lennének, meg igen, a turizmus. Mo. munkaerő hiányban szenved.

Hát a hoholok. (ukrik) :D
Akkor mar csak a Sajon lejovo szlovak szennyezest kell megszuntetni. Igaz a Sajonak mar mindegy.
Igaz a romanok is szennyeztek egykor, na meg a turbozold osztrakok is...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 756
15 687
113
Meg mindig ez a faszi a legélesebb kés az ami fiókban. Érzi a csapdát, de már késő. :D
Jaja, szerintem ő is látja, hogy addig kell tárgyalni az oroszokkal, amíg az ukrik nem őrlődnek fel teljesen, főleg humán oldalon. Egy ukrán összeomlás után már az oroszok azt csinálnak Ukrajnával, amit akarnak, és ez nem biznisz az USA-nak sem.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/05/23/szazmillio-kotetet-kell-megsemmisiteni-az-ukrajnai-konyvtarakban/
"SZÁZMILLIÓ KÖTETET KELL MEGSEMMISÍTENI AZ UKRAJNAI KÖNYVTÁRAKBAN
Ukrajna könyvtáraiban mintegy százmillió olyan kötet van, amelyeket ideológiai okokból ki kell emelni az állományból és meg kell semmisíteni, írja az ua.news.
A portál híre szerint Olekszandra Koval, az Ukrajnai Könyv Intézet igazgatója van azon a véleményen, hogy meg kell szabadulni az ukrán gondolkodásmódra káros irodalmi alkotásokat. Közöttük számos orosz klasszikus művét is. Azt jelenleg nehéz megmondani, pontosan hány kötetről van szó, de az igazgató szerint a számuk meghaladja a százmillió példányt. Koval úgy véli, hogy minél előbb likvidálni kell a káros ideológiát népszerűsítő könyveket, elsősorban a szovjet érában kiadottakat még akkor is ha két nyelven, oroszul és ukránul lettek kinyomtatva.
Az igazgató szerint az év végéig be kell fejezni az ukránellenes imperialista eszméket terjesztő művek kivonását a tékák állományából. Továbbá azokra az 1991 után kiadott köteteknek, mesekönyveknek, krimiknek, szerelmes, romantikus regényeknek sincs helye az ukrajnai könyvtárakban, amelyeknek oroszok a szerzőik. Lehet, hogy ezek az alkotások nagy népszerűségnek örvendenek az olvasók körében, de az idő nyilvánvaló követelménye a likvidálásuk.
És mint megjegyezte, rengetegen ellenzik az orosz klasszikusok műveinek eltávolítását a tékák polcairól, de semmi nem szól a probléma ilyen módon történő rendezése ellen. Az eltávolítandó kötetek sorában olyan orosz klasszikusok művei vannak, mint Dosztojevszkij vagy Puskin, akik olvasása nagyon káros az ukrán emberek világnézetére, vélekedik Olekszandra Koval."
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Nem fogok visszakeresni, de nem lepődnék meg, ha egyike lennél a pénteki orosz államcsőd, az Olaszország méretű gazdaság, stb egyház papjainak.
Tényleg államcsőd szélén állnak és tényleg kisebb a gazdaságuk mint az olasz. De tudom, ez a mesterterv része amit mi egyszerű halandók nem érthetünk.