[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

elnor

Member
2020. október 28.
30
41
18
With a final ($1) buyout. You know, with ownership.
If you are clueless or just don't understand something, ask first.



radar like the MPQ-64 F1 Sentinel


Yup


WTF the EU has to do with anything here? It's a European country, he said. A NATO member at that, with a robust military industry.

Not only that, but I can count on one hand how many countries have missile technology in the world... and that was his point.

Again, if you don't understand something, ask first.


You sound like a broken record - do you understand the basic difference between US and European (incl. Israeli) military suppliers?
I don't want to repeat myself about asking first...



NATO member and literally the Southern border of the Europe, candidate for EU for a long time now.
See my advice above...
You're the one using terms you do not understand.
See here difference between lease and sale/purchase

I don't comment the rest but I had a good laugh.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 463
113
You're the one using terms you do not understand.
See here difference between lease and sale/purchase

I don't comment the rest but I had a good laugh.
Nézz utána, hogy mi a különbség a cseh és a magyar Gripenek pénzügyi konstrukciói között! Illetve, hogy mi szerepelt az utolsó magyar-svéd szerződésmódosításban. Különös tekintettel a szerződés lezárására. :rolleyes:
 
K

kamm

Guest
You're the one using terms you do not understand.
:rolleyes: I've negotiated and signed dozens of long-term leases, literally all of them with buyout at the end, here in the US, most in the $500,000-$1M range - per contract.
How about you, how much did they charge for the first water-flushing toilet in your school?

Or you are still crapping out in the backyard latrine in the cold winters of Muntenia? :D

See here difference between lease and sale/purchase
Says someone who has no clue about various contract terms - Google "buyout", kido.

I don't comment the rest but I had a good laugh.
Yes, the notoriety of RUmanian ignorance is global, we all know your kind. :)
FYI your entire dysfunctional, nonexistent country works like that: you make idiotic announcements, then cannot back it up with action and you are always, always broke, you cannot pay for shit, to put it mildly. :cool:

I use the term Europe's India - and that's actually an insult to India, I only coined it to avoid using the word "romanis" (a.k.a. "gipos"). I'm sure you know what I mean... :p
 
K

kamm

Guest
"kék szemű fiúk" :D

vs

albán hegyitorpek ∪ dobrudzsai romak
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 344
113
!!!!!!!!!
Jól beolvasott nekik.

Nem nekünk kedvez a nemzetközi tér... de ettől nem kétségbe esni kell, hiszen látjuk miféle kétszínű, hulladék, gerinctelen pondrók ülnek brüsszelben.. épp ellenkezőleg, még szilárdabban kell képviselni a nemzetet.

Ugyanakkor bekell mutatni a román kisembernek, hogy jobb magyar uralom alatt élni, mint románon.

Nem erőből kell föléjük kerekednünk, mivel erősebbek, hanem ésszel és furfanggal.
 

elnor

Member
2020. október 28.
30
41
18
WTF the EU has to do with anything here? It's a European country, they said. A NATO member at that, with a robust military industry.

So, why would be a treason if not buying from a European company? Romania is part of NATO and the EU therefore has an obligation, not any European country.

When claiming not buying European is a treason, as somebody pointed here, there should be some sort of obligation to infringe otherwise the accusation is completely delusional.

I will not answer to the all offences you wrote in your last post, they're just too petty to bother.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
486
2 551
93
Direkt provokatíve írtam a korábbi hozzászólásomban az árulást, magas lasztinak szánva. Oláh vendégünk is magára vette, de hát akinek nem inge..
Röviden, és velősen, jelenleg, hogy is működik az EU?
Nagyvonalakban: szánalmas ideológiai, és érzelmi alapú politizálás zajlik.. Nagy baj ez, egy zsákutca.
Pl.: Nem akarsz illegàlis migránsokat befogadni, átengedni, és támogatni mindezt? Áruló vagy!
Nem fogadod el az lmbtq+, blm+, gender őrületet, woke miegymást? Áruló vagy!
Követelésükre nem adsz ingyen fegyvert zelenszkíéknek? Az ukrán zászlókkal nem tapétáztad ki a városaidat, és nem köszönsz nekik előre? Nem akarsz megfagyni gáz híján? Nem akarsz szenvedni az ukránokért? Nem akarsz sokkal drágábban cseppfolyós gázt vásárolni az usa-tól, stb?
Akkor Putyin barátja vagy, és vér tapad a kezedhez! Ja, és Áruló is vagy...
Hosszan folytathatnám, de inkább nem.
Viszont ugye nem kell ecsetelnem, hogy Európa jó ideje elvesztette vezető szerepét a világpolitikában, és konkrétan már nem tényező gazdaságilag sem.. Az usa diktál, az unió meg kiszolgálja. Szankciónálunk, de lassan jobban fogunk szenvedni mint a célország... Jó ez nekünk? A Mi európai érdekünket szolgálja mindez? Nem. Európa netalántán, életképtelen lenne, és rászorul az usára?
Azzal csak rontunk a helyzeten, ha ezt a rossz tendenciát tovább hagyjuk folytatódni..
Tehát ismét. Olyan tagországok mint romania is, látványosan, ill egyoldalúan usa fegyvereket választ, nyilván usa nyomásra.. Ráadásul cserébe politikailag is elárulja európát, hiszen szolgalelkűen kiszolgálja az usa érdekeit! Az usa érdekei pedig nem egyeznek Európa érdekeivel.
De hát mind ismerjük a román hintapolitikát, és azt, hányszor, és hogyan árulták el az aktuális szövetségeseiket a múltban..
 
K

kamm

Guest
So, why would be a treason if not buying from a European company? Romania is part of NATO and the EU therefore has an obligation, not any European country.
Well, RUmania, per definitionem, means treason.
Your existence is nothing but basically a continuous treason along your timeline, motivated by your pure survival instinct, in order to further exploit the land you were given. Your short history is the history of treason after treason; essentially the survival instinct from a group of an uncivilized-uneducated rural, rootless people who never managed to develop anything, not even a political elite (forget having your own culture.) You have no history per se, all you have is other people's history, which, as parasites always do, you try to take over or steal, or erase altogether.

When claiming not buying European is a treason, as somebody pointed here, there should be some sort of obligation to infringe otherwise the accusation is completely delusional.

I get it, you do not understand the entire concept. You have no history, you have no loyalty to anything, you have zero belonging, see my explanation above.
You are rootless, and, I suspect, a temporary glitch, many ways still a proto-state, created by large powers, and basically the only reason you still exist are the favorable conditions of the tumultuous 20th century.

After eating French @ss for decades, now you are trying to crawl up in our (US) ass, hoping now we will make sure you exist for another century...

Obviously, I cannot see into the future, but I can tell you that even here, in America, we do take note of the difference between nations with basically no history, usually subserviently aligning with our interests in return for our military umbrella versus countries going back centuries or even a millennia, who can be counted on as long as we make sure our interests line up with theirs (if not but we still need their area then, well, we mold them into lining up, unfortunately. :p)

In short, our track record does not bode well for your long-term existence...

I will not answer to the all offences you wrote in your last post, they're just too petty to bother.
Of course. You have no arguments against facts. :) Again, everyone in Europe knows you, people - no wonder nobody wants your kind in their country. :p

Just keep buying Abrams and Patriots, we will keep you around as long as it lines up with our regional interests. After that... well, you will just move on to the next @ss, problem solved. :cool:
 
K

kamm

Guest
WTF has the EU has to do...

Ezert mit kapok? :rolleyes:
simpsons-wrong-answer.gif


WTF the EU has to do

The correct form is a country has. This is because country is a singular noun, and needs the singular form of the verb “have”. The word country is also in the third person singular; in other words, we are referring to either he, she, or it.

 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 105
113

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 031
6 352
113
Ha moduláris, akkor apránként fogják ellopni?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
Kicsit közelebb vihetnék már akkor Bukaresthez, hátha... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
 
K

kamm

Guest

Kicsit közelebb vihetnék már akkor Bukaresthez, hátha... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

monkey-butt.gif