Nem hiába a fogyasztás adja a román gdp nagyját 8 millió szöröstalpú utalja haza az eurót amiből otthon fogyasztanak!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom, nekem ez a hazautalásokkal is meredek.Ha beleszámolod, hogy legtöbbjük hazaküldi a pénzt akkor szerintem úgy már kijön a matek
2021-ben a román vendég munkások haza utalásai először haladták meg a külföldi közvetlen tőkeberuházások értékét az Eurostat adatai alapján. Ez csak a hivatalos,amit meg zsebben hazavittek,és ott elköltöttek az fogyasztásban jelenik meg a GDP-ben. Óriási számok lehetnek.Nem tudom, nekem ez a hazautalásokkal is meredek.
Újabb sport botrány Romániában.
Sepsi a câştigat Cupa României. Unii fani s-au întors cu spatele la intonarea imnului și au strigat ”Ungaria, Ungaria!”
Un nou scandal izbucnește odată cu victoria Sepsi din Giulești, unde a câștigat Cupa României.www.dcnews.ro
2021-es ENSz GDP adatok szerint Románia 248K millió, míg Mo 155K millió $$$-t állított elő nominálisan. Ha a magyart 10-zel, a románt meg (23-8) 15-tel osztom, akkor az jön ki, hogy a románok egy ezressel többet termeltek per kopf (és jobbára nyugdíjasokkal!).
Szóval itt valami nem kerek. Vagy a gazdaságuk sokkal jobb, vagy nincs annyi román külföldön.
Nem tudom, nekem ez a hazautalásokkal is meredek.
És Oroszországot tartják a legnagyobb ellenségnek. Ahogy gondoljákNocsak, a románok többsége nem ellenségként tekint Magyarországra
Románia és az európai értékek!A román külügyminisztérium szerint Magyarország nem formálhat jogot a határon túli magyarok képviseletére, legfeljebb kulturális kapcsolatot ápolhat a más államokban élő magyar etnikumú állampolgárokkal.
Forrás: https://kuruc.info/r/3/243822/
Na ezért kell az oroszoknak elmenni a román határig.Románia és az európai értékek!
Novák Katalin posztja után a román külügy felkereste a magyar nagykövetet
Magyarországnak nincs joga a romániai magyarokhoz – állítja a román minisztérium.index.hu
Na ezért kell az oroszoknak elmenni a román határig.
Az alap,hogy oda is.Mármint a beregsurányig?
Amraam? EL/M-2084 radarok? NUROL az a Boszporuszon innen, vagy már inkább Közel-Kelet?Véleményem szerint, azon europai orszàgok, amelyek a fegyverzetüket európán kívüli beszállítótól vásárolja, vagy ezt tervezik, azok európa árulói(pl románia...)!
Magyarország ebben is jó példával jár elől, hogy tudatosan európai, ill a hazai védelmi ipart újáélesztve folyik a haderőnk fejlesztése.
Amikor megvettük a Gripent, még nem volt BVR alternatívája az Amraamnak. Ugye most meg megvesszük BVRnek a Meteort.Amraam? EL/M-2084 radarok? NUROL az a Boszporuszon innen, vagy már inkább Közel-Kelet?
szerintem egy szóval se mondta, hogy csak európait!Amraam? EL/M-2084 radarok? NUROL az a Boszporuszon innen, vagy már inkább Közel-Kelet?
Nem gondolom, hogy rosszul gondolja, csak a sarkos megfogalmazásba kapasból ennyivel bele lehet kötni. Izrael még mindig nem Európa.Amikor megvettük a Gripent, még nem volt BVR alternatívája az Amraamnak. Ugye most meg megvesszük BVRnek a Meteort.
A NASAMS rendszer lelke európai, meg nem mellesleg a 40 AMRAAM-ot is elpukkanthatjuk.
Az izraeli hadiipar inkább az európai hadiparhoz sorolható. De semmiképp nem védelmi pénz jellege van az onnan vásárlásnak.
A török hasonló.
De ha van egy legalább olyan jó európai alternatíva, akkor elég gáz, ha az amerikait választja valaki....
Ezt magyarázd el pl. az UEFA-nak.Nem gondolom, hogy rosszul gondolja, csak a sarkos megfogalmazásba kapasból ennyivel bele lehet kötni. Izrael még mindig nem Európa.