[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Az elfogott ukrán határőr arról beszél, hogy kollégái vegyi provokációt rendeztek egy nitrogéntartály felrobbantásával Rubizhneben, hogy az orosz hadsereget okolják.
Az ukrán csapatok lakott területeket is lőttek, és megsemmisítették a helyi civileknek szánt humanitárius segélyeket és élelmiszereket.

https://t.me/southfronteng/28899
 
W

Wilson

Guest
hat ezzel nem tudok egyeterteni. Nezz meg egy napot, amikor a Wilson, Kopi2000, mindenen kivul triumviratus kiegeszulve adam.bertokkal aktiv. Szinte csak ukranszopkodast, ukranok altal kilott tankok, elfoglalt varosok, orosz tisztek temeteserol, szegeny ukran gyerek/asszony sorsokrol latunk hallunk, erdemi hirek nelkul. En ugy latom azokon a napokon a posztok 80% ukran propaganda, es mivel sokszor kiderul az ukran "hirek" ugymondjam "nemvalodisaga", azt inkabb hivhatjuk propagandanak. Szlava Kijev szellemenek es a Kigyo sziget fantomjanak!
Elősször is senki sem gátol meg téged és másokat sem abban ,hogy az orosz oldalról hozzál híreket, másodszor áruld már el nekem mi abban az ukrán propaganda,amikor bármilyen orosz harceszközről kerül fel ide videó?Érdekes módon ha orosz oldalról raknak ide fel videót egy ukrán harceszköz kilövéséről akkor nem propagandázol, a sokszor kiderült az ukrán hírek nemvalodiságán pedig egy jót mosolyogtam, mivel az orosz oldalról is van legalább annyi hír amelyről kiderült,hogy kamu.

Amúgy elnézve, hogy mi ment itt az elmúlt három napban,meg kell állapítani, hogy a rosszindulatú,kicsinyes ledegradaló stílusú, személyeskedő hozzászólások tort ültek a topikban,és nagyrészt a magukat oroszpárti kommentelőknek tartók részesítették ilyen "élményben" a fórum közönséget.

Ja és az ukrán nácizashoz némi adalék...:)

A német hírszerzés tudomást szerzett az ukrajnai orosz erők soraiban élő neonácikról​

2022. MÁJUS 22., VASÁRNAP, 13:38.

A német hírszerzés információi szerint orosz jobboldali radikális és neonáci szervezetek tagjai vannak jelen az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők soraiban.

Erről a Spiegel számolt be a Szövetségi Hírszerző Szolgálat bizalmas dokumentumára hivatkozva, amely az újságírók rendelkezésére állt - írja az " European Truth ".

Egy hétoldalas áttekintést több szövetségi minisztérium is továbbítottak a múlt héten.

A dokumentum állítólag azt állítja, hogy legalább két jobboldali radikális csoport, az Orosz Birodalmi Liga és a Rusics tagjai vesznek részt az Ukrajna elleni háborúban, a Kreml pedig legalább egy jobboldali radikálissal együttműködik saját céljai érdekében. A recenzió szerzői azt írják, hogy az ilyen csoportokkal való együttműködés "abszurditásig csökkenti Ukrajna eltagadását", mint a háború állítólagos okait.

A dokumentum nem közöl jelzésértékű becsléseket arról, hogy hány ilyen szervezetek képviselői vehetnek részt az Ukrajna elleni ellenségeskedésben, de felsorolja az egyes egységek nevét – ilyen például az „Orosz Birodalmi Légió”, amely 2014-2015-ben már megjelent az ORDLO-ban, ill. saját kiképzóbázisa van Szentpéterváron. A szervezet helyettes vezetője, Denis Gariyev állítólag Ukrajnában halt meg, maga Garijev és több más fegyveres is súlyosan megsérült. A felülvizsgálat megjegyzi, hogy nem tudják, hogy ezek a szervezetek az Orosz Föderáció legfelsőbb vezetése kérésére és tudtával vettek-e részt a hadműveletben.

A "Rusich"-ról az áttekintésben azt írják, hogy ez a csoport kapcsolatba hozható Wagner APC-vel, és részt vett a 2014-15-ös Donbassban és valószínűleg Szíriában folytatott hadműveletekben. A teljes körű háború szakaszában a rusicsi harcosok legkésőbb április elején kezdtek részt venni a harcokban.

A BND elemzői a dokumentumba beépítettek egy fotót Rusych társalapítóiról, ahol az egyik, Alekszej M. horogkeresztes zászlóval pózol, kollégája, Jan P. pedig náci tisztelgést mutat. Írnak a donyecki származású jobboldali radikális Alexander M.-ről is, aki áprilisban a Telegram segítségével keresett önkénteseket az Ukrajna elleni háborúhoz. Megjegyzendő, hogy korábban a fegyveresek oldalán harcolt, és az orosz Channel One tudósítójaként dolgozott.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 715
4 043
113
ukran su 25 kabin belso felvetel
nem tudom mi a nagyobb csoda, hogy meg van felszallni kepes ukran repgep es hogy van bele pilota aki mer eles bevetest vallalni, mert a levegoben azert az oroszoke a foleny.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">A low-flying Ukrainian Su-25 firing away at Russian positions.<br><br>Major explosion can be seen a little bit further away on the battlefield. <br><br>It looks like a movie but this is the reality for Ukrainian soldiers just a few hundred km away from EU borders. <a href="https://t.co/vcfVjPVkUO">pic.twitter.com/vcfVjPVkUO</a></p>&mdash; Visegrád 24 (@visegrad24) <a href=" ">May 22, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Azt remélem észrevetted, hogy ez egy számítógépes játék...
Nem viccből írtam, hogy nem érdekünk egy erős Ukrajna. Nem kívánok senkinek semmi rosszat, nem szomjazom az ukránok vérére (sőt...), de objektívan nézve nekünk az lenne a legjobb, ha ez az erősen nacionalista ukrán kormány megbukna, jönne egy a kompország/semlegesség párti kormány békülékenyebb hangnemben politizálva.
Elemi érdekünk, hogy minél több ukránt daráljanak le az oroszok... Minél kevesebben maradnak, annál jobb. Akkor talán megjámborodik a maradék, bár ugye kutyából nem lesz szalonna.
Egyébként nem kell senkinek szomjaznia az ukránok vérére, majd az anyaföld beissza...
Ez a háborúsdi rengeteg fanatikus ukrán húst követel és ez jól van így.
Ezek a munkácsiak...
Úgy érted, hogy Munkácsot is megszállva tartó ukránok?
Nem pont ezek is helyeseltek pár hónapja, hogy ha nem viselkedünk megfelelően akkor harckocsival jönnek turistáskodni?

Az ukránok áldozzanak csak húst. Minél többet.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 304
113
Mennyire hiteles az informacio?
Mert csak ugy kiszedek a tartalekbol 312 uzemkepes T64-et de a T72-80-90 uzemeltetese meg maceras vagy epp a kikonzervalasa, az kicsit furin hangzik.
Na mindegy meglatjuk ha a frontra ernek. A Deli KK-tol vontak utoljara a 64-est ugy kb 10 eve. Ha igaz is a hir kerdes kik kapjak, tartalekosok, zsoldosok mas orszagbol, onkentesek, veteranok, vagy a hivatalos elso vonalas egysegek. Plusz ero vagy a jelenlegi melle?
Nézd, bocs, hogy visszakérdezek. Mennyire hiteles egy Twitter-bejegyzés? :) Amúgy nem 62-est akartál írni?
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 947
113
Elősször is senki sem gátol meg téged és másokat sem abban ,hogy az orosz oldalról hozzál híreket, másodszor áruld már el nekem mi abban az ukrán propaganda,amikor bármilyen orosz harceszközről kerül fel ide videó?Érdekes módon ha orosz oldalról raknak ide fel videót egy ukrán harceszköz kilövéséről akkor nem propagandázol, a sokszor kiderült az ukrán hírek nemvalodiságán pedig egy jót mosolyogtam, mivel az orosz oldalról is van legalább annyi hír amelyről kiderült,hogy kamu.

Amúgy elnézve, hogy mi ment itt az elmúlt három napban,meg kell állapítani, hogy a rosszindulatú,kicsinyes ledegradaló stílusú, személyeskedő hozzászólások tort ültek a topikban,és nagyrészt a magukat oroszpárti kommentelőknek tartók részesítették ilyen "élményben" a fórum közönséget.

Ja és az ukrán nácizashoz némi adalék...:)

A német hírszerzés tudomást szerzett az ukrajnai orosz erők soraiban élő neonácikról​

2022. MÁJUS 22., VASÁRNAP, 13:38.

A német hírszerzés információi szerint orosz jobboldali radikális és neonáci szervezetek tagjai vannak jelen az ukrajnai háborúban részt vevő orosz erők soraiban.

Erről a Spiegel számolt be a Szövetségi Hírszerző Szolgálat bizalmas dokumentumára hivatkozva, amely az újságírók rendelkezésére állt - írja az " European Truth ".

Egy hétoldalas áttekintést több szövetségi minisztérium is továbbítottak a múlt héten.

A dokumentum állítólag azt állítja, hogy legalább két jobboldali radikális csoport, az Orosz Birodalmi Liga és a Rusics tagjai vesznek részt az Ukrajna elleni háborúban, a Kreml pedig legalább egy jobboldali radikálissal együttműködik saját céljai érdekében. A recenzió szerzői azt írják, hogy az ilyen csoportokkal való együttműködés "abszurditásig csökkenti Ukrajna eltagadását", mint a háború állítólagos okait.

A dokumentum nem közöl jelzésértékű becsléseket arról, hogy hány ilyen szervezetek képviselői vehetnek részt az Ukrajna elleni ellenségeskedésben, de felsorolja az egyes egységek nevét – ilyen például az „Orosz Birodalmi Légió”, amely 2014-2015-ben már megjelent az ORDLO-ban, ill. saját kiképzóbázisa van Szentpéterváron. A szervezet helyettes vezetője, Denis Gariyev állítólag Ukrajnában halt meg, maga Garijev és több más fegyveres is súlyosan megsérült. A felülvizsgálat megjegyzi, hogy nem tudják, hogy ezek a szervezetek az Orosz Föderáció legfelsőbb vezetése kérésére és tudtával vettek-e részt a hadműveletben.

A "Rusich"-ról az áttekintésben azt írják, hogy ez a csoport kapcsolatba hozható Wagner APC-vel, és részt vett a 2014-15-ös Donbassban és valószínűleg Szíriában folytatott hadműveletekben. A teljes körű háború szakaszában a rusicsi harcosok legkésőbb április elején kezdtek részt venni a harcokban.

A BND elemzői a dokumentumba beépítettek egy fotót Rusych társalapítóiról, ahol az egyik, Alekszej M. horogkeresztes zászlóval pózol, kollégája, Jan P. pedig náci tisztelgést mutat. Írnak a donyecki származású jobboldali radikális Alexander M.-ről is, aki áprilisban a Telegram segítségével keresett önkénteseket az Ukrajna elleni háborúhoz. Megjegyzendő, hogy korábban a fegyveresek oldalán harcolt, és az orosz Channel One tudósítójaként dolgozott.

Az "ukrajnai orosz erők soraiban élő neonácik"? Azok csak az ukrán SBU beszivárgó egységei lehettek ...

Bár mondjuk a németek csak értenek a nácikhoz. Ha már ilyen szinten borítják a nyakukba a fegyót meg a lóvét. Másfelől jól értem akkor találtak 3 db nácit a Telegram -on? Német hírszerzés ... :)
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 547
113
‼️ Zelenszkij parlamenti képviselői azt javasolják, hogy a parancsnokok megölhessék katonáikat, hogy megakadályozzák a tömeges megadást és az állásokból való menekülést

A törvényjavaslat a 7351-es számot viseli, és a Verhovna Rada hivatalos honlapján jelent meg.
t.me/RVvoenkor

https://t.me/RVvoenkor/13342
Nagy lehet a baj az ukránoknál. A nagy harkovi offenzíva elmaradt, keleten meg a túlerő ellnére is lassan haladnak az oroszok, harcértékkel rendelkező katonából pedig már elegendő utánpótlás.
Kíváncsi vagyok, hogy Zelenszkij mikor kezd el könyörögni a fegyverszünetért.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Háborús térkép és a frontok helyzete május 23-án este

Avdijivkától Limanig ma komoly katonai harcok folynak. Vegyük figyelembe, hogy az egész Donbasz íve mozgásban van. Ukrán források félénken számolnak be a csapatok kivonásáról Szeverodonyeckből. A fő utánpótlási útvonalak a szövetséges tüzérség tűzvédelme alatt állnak. Hamarosan nyilvánvaló sikert fogunk elérni a fő frontvonalakon.

⚔️ A helyzet a frontokon ma irigylésre méltó tempót vett fel:

▫️ A harkivi fronton ma folytatódtak a harcok Lipcov, Ternovojé és Rubizhne közelében.

▫️Iziumo-Luganszk front. Reggel hírek érkeztek arról, hogy Szvitlodarszk közelében aláástak egy hidat a Luhanszk folyó felett, majd a szövetséges erők áttöréséről érkezett jelentés ebből az irányból. Dél körül érkezett a hír, hogy megkezdődött Krasznij Liman ostroma, és harcosaink a város majdnem felét ellenőrzésük alá vonták. Szoledar és Bakhmut (Artemivszk) közelében is heves orosz légi és tüzérségi tevékenység folyik. A popasnyanszki frontról a Toshkivkáért folytatott harcok befejezéséről (a szövetséges erők javára) és Zolote melletti sikerekről számolnak be. Az LNR Népi Milícia 6. ezrede két utcát is elfoglalt Kamyshevakában. Teljes körű támadás folyik a település ellen. Troitskoje felől elérték az LNR és a DNR határát is.

▫️ Délen egyik oldalról sem volt jelentős mozgás.

"Kalibrálás". Ma reggel az orosz légierő rakétacsapás érte a vasúti infrastruktúrát a Zsitomir megyei Korostenben. Harkivban és Pavlogradban is erős robbanások történtek - további katonai létesítmények semmisültek meg.

Az AFU véletlen provokációi a mi területeinken. Ukrán drónt lőttek le a Rosztovi területen. A légvédelem megsemmisítette az összes légi célpontot Kurszk térségében. Légvédelmi rakéták repültek az égbe Belgorod régió felett az este.

Világ. Biden bejelentette, hogy az USA készen áll arra, hogy szükség esetén katonai konfliktusba keveredjen Kínával Tajvan védelmében, a kínai külügyminisztérium pedig tiltakozott az USA-nál.

Ez érdekes: az ukrán fegyveres erők amerikai 40 mm-es Mark 19 mod.3 gránátvetőket használnak. Egy szűkszavú összehasonlítás készült az amerikai modell és a mi szovjet AGS-17-esünk között - az eredmény nagyon érdekes.

https://t.me/boris_rozhin/50178
 
W

Wilson

Guest
Most ennek a kommentnek mi értelme volt?

Te is tudod, hogy ez csak provokáció és személyeskedés részedről.. ezért bizonyára nem is haragszol megérte, ha jelentem a modnak.

Tanuld meg: mindig a másik fél véleményével vitatkozunk, nem a személyével.
Te beszélsz tanulásról 10 kommentetből 8 tömény személyeskedés, katolikus léttedre...

Dehogy tágítsam egy kicsit a horizontodat is
(bár hiábavaló próbálkozás) íme egy nyilatkozat Bondarevtől..

"Nyugalmazott orosz diplomata elmondja, hogy a háború előtt csak kényelmes információkat továbbítottak Moszkvába

Borisz Bondarev, Oroszország genfi ENSZ-képviseletének tanácsadója, aki az ukrajnai invázió elleni tiltakozásul lemondott, a The New York Timesnak elmondta, hogy nemcsak Vlagyimir Putyin, hanem a külügyminisztérium is hibás a háború kirobbantásáért. Szerinte az orosz diplomaták segítettek azt a benyomást kelteni, hogy Putyin könnyen győzhet Ukrajnában.

Idézet. "Rosszul ítélték meg Ukrajnát, rosszul ítélték meg a Nyugatot, lényegében mindent rosszul ítéltek meg" - értékelte Bondarev a Kreml világról alkotott véleményét az invázió előtt. - Mi, a külügyminisztériumi diplomaták is felelősek vagyunk - azért, hogy nem adtunk át olyan információkat, amelyekkel rendelkezniük kellett volna, hogy elsimítottuk a dolgokat, és úgy állítottunk be mindent, mintha minden tökéletes lenne."

▪️Bondarev leszögezte, hogy az elmúlt hetekben azt látta, hogy kollégái pontatlan információkat adtak át Moszkvának. "Ahelyett, hogy a saját elemzésünket a lehető legobjektívebben mutattuk volna be, valamint javaslatokat tettünk volna arra, hogyan tovább, gyakran olyan információkat mutattunk be, amelyek biztosan tetszettek" - folytatta Bondarenko, aki a fegyverzetellenőrzési csoportban dolgozott. - Ez volt a fő szempont."

▪️Bondarev azt is elmondta, hogy értetlenül áll az a könnyelműség előtt, amellyel kollégái a nyugati országok elleni nukleáris csapások lehetőségéről beszéltek. "Azt gondolják, hogy ha atomfegyverrel eltalálnak egy amerikai falut, az amerikaiak azonnal megijednek, és térden állva könyörögnek kegyelemért" - mondta a diplomata, megjegyezve, hogy ilyen adatokat Moszkvába is továbbíthattak volna.

▪️ Bondarenko szerint azonban nem minden orosz diplomata támogatja a háborút, és néhányan közülük az invázió után lemondtak. De szerinte a legtöbben "még mindig ennek a propagandának a foglyai, amelyet kapnak, és amelyet részben ők hoznak létre".

Kontextus. Nem ez az első jel arra, hogy a Kreml és Putyin pontatlan információkat kapott az ukrajnai helyzetről az invázió előtt. A múlt héten Roman Anin, a Important Stories főszerkesztője közzétett egy rovatot, amelyben leírta, hogy az FSZB a háború előtt csak olyan információkat jelentett Putyinnak, amelyek az ő álláspontját támasztják alá. Az újságíró forrásai szerint a titkosszolgálat Ukrajnára vonatkozó adatainak fő forrásai olyan hivatalnokok és biztonsági tisztviselők voltak, akik 2014 után elmenekültek az országból, míg a kényelmetlen információkat egyszerűen nem közölték a vezetéssel. Az Agentura alapítói korábban ugyanerről írtak.

▪️ Bondarev elbocsátása május 23-án reggel vált ismertté. Levelet írt kollégáinak, amelyben a háborút az ukrán és az orosz nép elleni bűntettnek nevezte, és annak kezdetét az orosz vezetés azon törekvésével hozta összefüggésbe, hogy minél tovább hatalmon maradjon.
 
W

Wilson

Guest
Az "ukrajnai orosz erők soraiban élő neonácik"? Azok csak az ukrán SBU beszivárgó egységei lehettek ...

Bár mondjuk a németek csak értenek a nácikhoz. Ha már ilyen szinten borítják a nyakukba a fegyót meg a lóvét. Másfelől jól értem akkor találtak 3 db nácit a Telegram -on? Német hírszerzés ... :)
Persze Oroszország arról híres, hogy nácikat utoljára ott a II világháborúban láttak és azok is németek voltak....
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 577
9 046
113
Amcsi védelmi miniszter aszondta virtuális megbeszélése után, hogy 20 ország új védelmi csomagban állapodott meg, amit Ukrajnának küldenek. Dánok küldenek Harpoon kilövőt és rakétákat hozzá.

 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 577
9 046
113
Starbucks március 8-án bejelentette, hogy kivonulnak Oroszországból, most azt írják megtörtént. Volt munkatársaknak még fizetnek egy ideig és próbálnak segíteni nekik új munkahelyet találni.

 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 308
10 231
113
Azovstal


HfB3cKw.jpg
bc6vhc2.jpg
8e3ljGf.jpg
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 577
9 046
113
Négy EU ország - Litvánia, Szlovákia, Lettország, Észtország - azt akarja, hogy a lefoglalt orosz javakat az EU fordítsa Ukrajna újjáépítésére.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Orosz egységek elfoglalták Zolote bejáratát az LNR-ben

Az ellenséget kiütötték egy erős erődítményből - jelenti az Izvesztyija tudósítója.

Zolote elfoglalása kulcsmomentum lesz az ukránok nagy csoportjának megsemmisítésében Szeverodonyeckben és Liszicsanszkban.

Ez valóban sikeres fejleménye a lizicsanszki offenzívának!

https://t.me/PodolyakaYurij/3500
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 614
121 814
113
Az "ukrajnai orosz erők soraiban élő neonácik"? Azok csak az ukrán SBU beszivárgó egységei lehettek ...

Bár mondjuk a németek csak értenek a nácikhoz. Ha már ilyen szinten borítják a nyakukba a fegyót meg a lóvét. Másfelől jól értem akkor találtak 3 db nácit a Telegram -on? Német hírszerzés ... :)
Azért az oroszoknak se kell a szomszédba menni mindenféle skinhead meg extrém nacionalista meg elborultabb neopogány csoportért.

És ahogy az ukrán oldalon ezekre is jellemző a nagyobb hajlandóság, hogy önként harcba menjenek. Ez àltalában a szélsőségesek közé sorolt csoportok közös jellemzője.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 148
113
Starbucks március 8-án bejelentette, hogy kivonulnak Oroszországból, most azt írják megtörtént. Volt munkatársaknak még fizetnek egy ideig és próbálnak segíteni nekik új munkahelyet találni.


Mondjuk az ilyenekkel csak nyernek. Van esély, hogy rendes kávét fognak felszolgálni.
Nem azt a papírpoharas fosatós rettenetet méregdrágán. Igaz, hogy silány, de legalább trendi. Elkorcsosult társadalom torzszülötte.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
⚡️Avdejevszkoe katlan⚡️Somáli tartályok pontosak és gyorsak⚡️

A hétfő nehéz nap. A mi esetünkben keményen az ukrán nacionalistáknak Avdejevka közelében. A szomáliai tankok ismét munkához láttak. Ismét pontosan eltalálták a kívánt célpontokat.

Nézze meg a Project @wargonzo különleges tudósítója, Vladislav Zizdok @gonzoop tudósítását az avdeevkai pozíciókból.

@wargonzo

https://t.me/wargonzo/7054