Ugyanígy gondolnám, ha honvédő érdekeimet 8 évig súlykolnák belém a tengerentúlról, hathatós segítséggel, kiképzéssel, fegyverekkel megtámogatva. Akkor most egy picit a szuverén államforma jelentésén is gondolkozz el, mielőtt idejekorán védeni szeretnéd a "hont".
Nem tudlak megnyugtatni, nem fogunk együtt harcolni.

Ismét a kiinduló okokat firtatod, de Én ezt másképpen látom. Nem támogatom az orosz jelenlegi törekvéseit, de nem látom a demokratikus szuverén Ukrajnát sem. Egy agresszort látok, aki területi integritásának érdekében és a NATO túlzott előrenyomulása mentén érvel, szemben egy országgal, mely se nem demokratikus se nem szuverén. Egy bábállamot, mely régen orosz érdekek mentén, ma USA érdekek mentén sajátos demokráciát gyakorol.
Sokszor elmondtam, én Önös érdekeket képviselek, féltem a szaros életemet. Nem vagyok a hazafiasság mintaképe. De sem az orosz, sem az ukrán érdekeket nem képviselem. Egyébként nagyon rosszul látod, sok háborúban az önkéntesség egy fontos része volt a hadviselők pártjában, függetlenül a dezertőrökkel való bánásmódtól. (Azonban határzárakról az első napokban még nem halottam.) De mindenképpen rossz fényt vett az ukrán "honvédő" háborúra, hogy az első napokban, az ország elhagyásának tiltásával kezdtek, és a retorziókat azonnal elkezdték foganatosítani. Úgyszintén a vezető szlogene " az utolsó ukránig". Mivel tudjuk, hogy Zselé, hogy került hatalomra, és a demokrácia szikráját sem találod meg benne, lehet nem más fas... kellett volna verni a csalánt.
Nem szeretnék háborúban részt venni, sem a közelembe tudni. Ittlétem alatt sokszor hangsúlyoztam, és fogom is míg lehet, nem szeretném hogy eszkalálódjon a háború. Sajnos pont ezt történik a nagy "honvédő" háború miatt, amit Te is láthatsz.
Ha nem is eszkalálódik felénk a háború, a "levét" nagyrészt mi (EU) is megisszuk. Nem csak az az orosz miatt, hanem a bárgyú Európai Unió miatt, és az USA csatlósként való magatartása miatt.