[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 959
113
A háborúról szól ez (annak a hatásairól) ki kell nyiitni a szemüünk és észrevenni hogy a világ rendeződik át.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 911
22 412
113
(az EU tagországok hazánk kivételével halált okozó katonai eszközökkel is támogatják az aggressziót elszenvedett Ukrajnát)
Nem ide tartozik, de amiről beszélsz az az Ukrán állam és az Orosz Föderáció közti fegyveres konfliktus. Senki másnak semmi köze hozzá, aki akarja támogatja egyik vagy másik felet azzal amivel akarja, ha akarja. Ebben nincs olyan, hogy kötelező közös EU vagy NATO "akarat" vagy "vélemény", mert amig a nemzetközi jog szerint nem érintett az EU vagy a NATO -márpedig ezidáig nem érintett- addig mindenki abból marad ki amiből akar, ill. azzal száll be a két ország konfliktusába amivel jónak látja.

Az EU-nak a tagországainak a háború követekzményeiként fellépő gadasági válsággal és menekült áradattal kell(ene) törődnie, a NATO-nak meg figyelnie és ugrásra készen kell állnia, ha a tagállaimait agresszió éri a két (!) hadat viselő ország valamelyike részéről.
Személyes véleményem, hogy az EU a NATO-val ellentétben a saját dolgában szarul teljesit,...

Ami pedig a támogatásokat illeti, én csak az olyan eszközöket adnám/adnám el melyeket már saját forrásból folyamatosan pótolni tudok. Ilyenek pl. a régi kézifegyverek vagy akár a tankok is, korosabb logisztikai járművek, ...de közismerten már a Mi-24-eseket sem tartom több szempontból pótolhatatlannak, bármennyire sem szeretném a földbe állva látni őket az ukrán topikban...pl....
...a véleméyem viszont továbbra is az, hogy ezt a fajta segitséget - magyar szemszögből - Ukrajna teljesen jogosan NEM érdemli meg.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 959
113
@Negan szerinted egy ilyen késszenlétihelyzetben az EU megszabhatja pl a hadseregnek hogy szénhidrogént szerezzen be bárhonnan ahonnan tud kb ? Még a NATO se. aki bármilyen szinten is korlátozza a magyar hadsereg üzemanyaghoz jutását vagy egyéb szénhidrogénekhez való hozzáférést. az nem tekintendő baráti országnak. és mivel a NATO baráti országok szövetsége nem engedhetik hogy kiközösítsük magunkat.(értsd ha akarnánk se tudnánk kilépni nem hogy kidobjanak minket.) ennél tisztább ügy nincs is. egyébként nincs agyon paragrafizálva mint a szabad áthaladás...
Ha az állami cégek nem vehetnek szénhidrogént az orosztol a honvédség az intervenolált tárolókba bevásárolhat. senki egy szót nem szólhat hogy kitöl az ISIS től is vettek europai országok olajat. pedig azok nagyonterroristák.
 
T

Törölt tag 467

Guest
Egyébként tök jó, hogy megint sikerült elmenni minimum biztpol, de inkább belpol irányba (rendre ugyanazok az emberek nem tudják, hol sírják ki magukat, amúgy...).

Mint adalék csak úgy hozzáteszem, hogy a rendkívül demokratikus Franciaországban a mai napig terror veszélyhelyzet van. Két évig szükségállapot is volt. Persze Franciaország az nem mucsa, ugyebár.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 349
31 592
113
Így van, itt biztosan mindenki teljesen inkopetens minden kérdésben, önálló döntést egy ország kormányzata akkor hozhat ha nem a magyar az. Kapta a kűfődi isteneidtől az utasítást oszt nem csicskul rá, hejj, jobb vezetés kell ide. :D

Egy határozott, európai magyar vezetés azonnal védtelenné tenné magát és az országot támadással fenyegető ukránokat felfegyverezné az eszközeivel, miközben szétembargózza a saját energiaellátását, majd bocsánatot kér amiért rájuk szavaztak már megint az emberek ebben a rossz demokráciában és átadja a hatalmat a szuverenitás feladásáért küzdőknek, végül Óóóbáááááán(!!!!) átműtteti magát leszbikus delfinkacsává és aztán veszünk efharmincötöt és akkor felelős lesz végre a szemedben is igaz? :D
Propi.Valosagban mire is használták fel leginkább a COVID vészhelyzetet is?Haracsolasra, lopásra,a NER birodalom erősítésére-szepen a háttérben,aljas módon felhasználva a helyzetet.Ugyanezt folytatják,csak más hivatkozási alappal. Az összeomlás szélén táncolunk, és az összeomlás al kevés rosszabb van egy modern ország számára.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 349
31 592
113
Halló! Mióta van 2/3-a a Fidesznek? Eddig is azt csináltak amit csak akartak, ha nem vetted volna észre.
Igen,itt 2012 óta egy parlamentáris diktatúra van.De így meg a formasagokkal se kell törődni, és a különben csekély jogi akadályok is ámulatba vannak-konnyebben rabolnak
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 230
67 167
113
Propi.Valosagban mire is használták fel leginkább a COVID vészhelyzetet is?Haracsolasra, lopásra,a NER birodalom erősítésére-szepen a háttérben,aljas módon felhasználva a helyzetet.Ugyanezt folytatják,csak más hivatkozási alappal. Az összeomlás szélén táncolunk, és az összeomlás al kevés rosszabb van egy modern ország számára.
Mit tett eközben a másik oldal, hogy alternatívát nyújthasson? A szokásos antimagyar faszságait tolta ezerrel. Ja meg közben a gazdáik kihasznalva a covid diktaturát a helyzetet lopásra és harácsolásra használták ja meg demokratikus liberális totálkontroll építésre és az egyének démonizálására. Pfejj.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Megmondom őszintén, nagyon meglepődtem. Nem gondoltam volna, hogy tőlünk napnyugatra ilyen kiművelt emberfők lennének, kik ily' jártasak a magyar őstörténet területén, hogy tudják, hogy egyes krónikások szerint voltak fehér és fekete magyarok (remélem a netflix ezt nem olvassa); sőt, kissé aggodalomra ad okot, hogy ilyen mély információkkal rendelkeznek, hogy visszamenőleg ismerik a miniszterek családfáját, hogy meg tudják állapítani, hogy ki számít fehér és ki számít fekete magyarnak.
 
T

Törölt tag 133

Guest
Korábban meg Lázár alá tartozott az IH.

Na még ő is nagy tálentum, ő is sokat tett azért, h véletlenül se menjen jól az EU pénzek felhasználása.
Vmi eszement elgondolás alapján leköltöztette a vidékfejlesztési területet Kecskemétre, kb minden dolgozó felmondott, az összes tudás, tapasztalat, háttérinfo elveszett, helyettük vettek fel új, 0 km-es embereket helyben. Kb. ebből is látszik h nem cél a hatékonyság.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 916
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a magyar kormány nem úgy látja a világot, ahogy van. Szerinte Magyarország azzal, hogy továbbra is blokkolja az orosz olajembargót, finanszírozza Oroszország ukrajnai háborúját.
Bírálta a magyar kormány döntését Davosban, a Világgazdasági Fórumon Volodimir Zelenszkij, aki szerint Magyarország az olajvásárlással finanszírozza Moszkva Ukrajna elleni háborúját.
Az ukrán államfő szerint a hatodik szankciós csomagot, amely már az olajembargót is tartalmazza, nagyon hosszú tárgyalások előzik meg. Álláspontja az, hogy Oroszország ezen idő alatt 200 milliárd dollárt fog keresni az energiahordozó értékesítésével.
Ilyen összegekért bármilyen fegyvert vásárolhatnak. Bevezetik a hatodik csomagot? Nem. Miért? Magyarország miatt. Ők valahogy nem úgy látják a világot, ahogy van
– mondta Zelenszkij. Mint mondta, Budapest azzal indokolja álláspontját, hogy jelentős forrásokra van szüksége az orosz olajról való lemondáshoz.
Elmondtuk nekik, hogy Ukrajnában emberek halnak meg, gyerekek halnak meg, megölik őket. Mint Texasban, egy 18 éves gyilkos, úgy nálunk is 18 éves katonák érkeztek Oroszországból, és kínozták meg a gyerekeket. Elmondták nekik, és azt mondják: minden világos. Majd felteszik a kérdést: »És mi van az olajjal? Hol kaphatunk pénzt?«
– fogalmazott Volodimir Zelenszkij.


Senki nem érti, mit hisztizik Zelenszkij! Csak el kell zárnia a területén átvezető olajvezetéket és máris megszüntette Magyarország olajellátását. Tegye meg végre, ha ezt akarja, ez csak és kizárólag az ő döntése, nekünk nincs beleszólásunk, hogy meddig érkezik hozzánk orosz olaj, ez az ukránok döntése.
29748.jpg

Nyilvánvaló, hogy ez az egész történet valami egészen másról szól, nem az olajembergóról és nem a magyar vétóról.

Ez már csak azért is jó lenne, mert akkor látná a leghülyébb magyar is, hogy Orbán mekkora csicska, aki ahelyett, hogy ellenszankciókkal sújtaná Ukrajnát (gabonaexport leállítása például) majd továbbra is jól be fog nyalni a Nyugatnak és dicsőíteni fogja Ukrajnát és másodlagosnak fogja nevezni nyíltan a magyar érdeket, cserben hagyva kárpátaljai véreinket!
 
  • Hűha
  • Szomorú
Reactions: Pogány and zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 916
113

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai: az idegenlégiósok ünneplik a GDP két százalékát kitevő költségvetést!
a_055_agif231553_gettyimageshungary_eza-1024x681.jpg
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 560
18 716
113
A honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf feladat- és hatásköre

A rendelet azt is rögzíti, hogy a honvédelmi miniszter a Kormány

  • honvédelemért,
  • a védelmi és biztonsági feladatokhoz kapcsolódó központi beszerzésekért,
  • védelmi fejlesztésekért,
  • sportpolitikáért,
  • sportlétesítmény-fejlesztésért és gazdálkodásért,
  • kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események rendezéséért felelős tagja.
Ezek szerint a tatai laktanya kap egy 50 ezer fős focipályát?! Baró:rolleyes:
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 916
113
Meglátjuk. Szét lesz bontva a feladat több államtitkárra és külön megítélhető lesz a honvedelmi miniszter költségvetése, valamint a sport és védelmi költsegvetés.
Csak 2020-ban 621 milliárd Forintot költött sportra a kormány. Ez a jelenlegi honvédelmi költségvetés kétharmada. Csak hogy mindenki értse mi fog itt történni most. A GDP azonnal 3,5-4 százalékára emelt honvédelmi költségvetés lenne elég ahhoz, hogy a sport kiadásai függetlenek maradjanak a 2%-ot és az idáig megadott extra fejlesztési pénzt kitevő honvédelmi kiadásoktól. Máskülönben a honvédelmi kiadások kárára kerül majd finanszírozásra Orbán sportja innentől.

Gyakorlatilag vége van mindennek a Zrínyi szempontjából. Ez egyszerű tény, ami ki lehet számolni. Ha nem duplázzák a költségvetést (vagy nullázzák a sportra pazarolt pénzt), akkor a sport fogja elvinni a pénzt a honvédelem elől. De ez is a cél, hogy a jelenlegi szankciós válságban az ország lakossága számára (kolduló tanárok, éhkoppon tartott rendőrök, mentősök, tűzoltók, alighogy fizetett katonák, stb) egyre irritálóbb sportkiadásokat elrejthessék harminc évre titkosítva a honvédelem átláthatatlan rendszerében, ahol a fejlesztések csak majd a távoli jövőben fognak megvalósulni, így egyelőre nem lehet számonkérni mi történik a pénzzel.