[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
"Vlagyimir Zelenszkij azt mondta: „Ez egy nagyszerű lépés és egy nagy lélek gesztusa, amire csak Ukrajna közeli barátja képes. És ez a lépés nem marad egyoldalú. Hamarosan egy hasonló – tükröző – tervezetet fogok benyújtani Ukrajna Verhovna Radájának. Adja Isten, hogy a lengyel állampolgároknak soha nem lesz szükségük mindezekre a juttatásokra ilyen körülmények között, háborús körülmények között vagy életükben. De ezek a törvények nagy szimbolikus értékkel bírnak, azt mutatják, hogy az ukránok és a lengyelek rokonok és egyenrangúak. És biztos vagyok benne, hogy Ukrajna parlamenti testülete – gyorsan és egyértelmű többséggel – támogatni fogja ezt a törvényt."

Csak nehogy a végén lengyel benzinkutakon is hohol behívókat osztogassanak a nagy testvériség jegyében. :D
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 264
113
Én visszahajtottam volna a foglyokat, minden felderítő egység előtt egy baphometes ukrán ment volna, hogy ha csapda van akkor őt vigye el.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
"Putyler lehetőségeiről van szó. Arról beszéltünk, hogy mégsem olyan kafa a helyzete, ha nem meri maga elzárni az ellenség olaját."

Az oroszok nem zárják el, mert szerződések vannak. Az üzleti szerződések betartására mindig kínosan ügyelnek. Nem adnak támadási felületet. Az, hogy az eu folyamatosan egyoldalúan bont fel, módosít szerződéseket az az eu dolga. Jelen pillanatban nem úgy néz ki, hogy az eu nyerő lenne ebben a helyzetben. Eu-n kívüli világban viszont nagyon is figyelnek. hogy egy ország mennyire következetes. Bármennyire is nem tetszik, ők a többség. Az eu kezd mellékszereplő lenni. Csak az a sajnálatos, hogy minket is érint. De, majd látjuk, hogy kinek a lehetőségei nagyobbak. Az állomvilágban élő eu-politikusoknak (gyakorlatilag semmi nincs a kezükben) vagy az oroszoknak (mérhetetlen nyersanyag).

A rubelben fizetés egyoldalú szerződés szegés.
Indoklás: barátságtalan államok...
:D
Ukrajnai megtámadása az összes nemzetközi kötelezettségének megszegése...
Tényleg érdekel Putylert bármilyen szerződés?
;D
Erről ennyit.
 
  • Tetszik
Reactions: omae

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 221
113
Civil adomány oroszoknak

OcOAacH.jpg
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 264
113
Nem, hazafi vagyok. A munkásságáomból ez jön le. Ellenben te rátámadsz mindenkire aki tisztességes magyar. Te hazaáruló lennél?
Kettőnk közül te szeretnéd megsarcolni a magyar népet egy tetvedék náci ország kedvéért, akik az ezt megelőző 8 évben mindent megtettek, hogy a kárpátaljai honfitársaink rosszul érezzék magukat a bőrükben a saját szülőföldjükön.

Szóval mégegyszer megkérdezem, hátha így eljut az agyadig: Hazaáruló vagy? (Mert annak tűnsz, azok alapján, amiket írsz.)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Szerencsétlen Kakadu, nem érti a logikát :) Ez nem matematika, hogy összeadjuk a dolgokat. Ha megmentem egy ember életét, akkor kioperálhatom a szerveit és eladhatom? Matematikailag jól jár... Ha valaki megmenti egy nő életét, akkor megerőszakolhatja utána? A nő matematikailag jól jár... Lehetne példákat hozni, de világos, hogy itt nem lehet egyszerűen csak összeadni a pozitívumokat és negatívumokat. A gyors és egységes olajembargó sokat jelentene, jelentett volna Ukrajnának. Az ukrán nagykövet egyébként megköszönte a segítséget. Amit amúgy jelentős részt a Szijjártóék által üldözött civilek és Szijjártóák által part szélén hagyott közalkalmazottak tettek.
Hát persze! Ha Ő is olyan hülye lenne mint Te, akkor nyilván szaladna embargózni, csak tudod egy ország kormánya a saját országáért felel és nem másokért. Azzal semmit sem segítünk, ha Mi magunk is tönkremegyünk...