Ukrajna semennyire nem fontos, csak most! Én mindig azt hittem, hogy ők is oroszok!Kakadu!
![]()
Szijjártó válaszolt Zelenszkijnek: „Szívesen, ezután is segíteni fogunk”
Így reagált az ukrán elnök kritikájára.index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukrajna semennyire nem fontos, csak most! Én mindig azt hittem, hogy ők is oroszok!Kakadu!
![]()
Nekunk meg kurvara elegunk van Zelenskijbol, mindenhova odapofatlankodik. Kenyszeresen kovetel, biral es szamonker mindenhol, a csapbol is o folyik, ugyaugy nem lehet kikerulni, mint a huvelygomba reklamot, mindig szembejon. Tudom, ez a feladata, de attol meg nem esne le a korono a hos ukran fejerol, ha neadjisten kerne a dolgokat es mondjuk megkoszonne, amit kap.Nem elege van, hanem bírálta, és nem a magyarokat, hanem Magyarország kormányát.
Lemberg azért majdnem annyit volt OMM uralom alatt mint lengyel. Ez a mindig is nagyon nem igaz. Több magyar halt meg Lembergért, mint Lengyel Lwowért.Lwow évszázadok során mindig is lengyel város volt
160-200000$ huss…Ukrán katonák Javelin kiképzése Donbaszban...
Jaja én is gombához hasonlítanám Zelenskijt! Olyan mint a Candida! Egyezer másszon a szerszámodra utána el nem űzöd életed végéig!Nekunk meg kurvara elegunk van Zelenskijbol, mindenhova odapofatlankodik. Kenyszeresen kovetel, biral es szamonker mindenhol, a csapbol is o folyik, ugyaugy nem lehet kikerulni, mint a huvelygomba reklamot, mindig szembejon. Tudom, ez a feladata, de attol meg nem esne le a korono a hos ukran fejerol, ha neadjisten kerne a dolgokat es mondjuk megkoszonne, amit kap.
Lehet hogy sose léptem át a határt és egy tanya pincéjében vagyok fogva tartva, de azért nem fura neked hogy szinte mindenki aki elment az országból nyugatabbra ment? Ennyi mazochista volna?Nem lépted még át a határt, ez egyáltalán nem ciki, de akkor nem is kéne ebbe beleszólni.
Zeller már nincs ellene a lengyel besegítésnek. A fehéroroszok miatt viszont valóban van félnivalója.Már március vége felé belebegtették, hogy az ukrán katonai vezetésnek valós félelmei vannak egy esetleges lengyel katonai akció miatt, amivel lerohannák Lvov-ot.
Emiatt komoly katonai erőt kell állomásoztatniuk a térségben, amit nem lehet átdobni keletre/délre.
Az Orosz logisztika az elhagyott ukrán raktárakból is tud vételezni. Nem kell Oo.-ból.Nem tudom, hogy bárki tud-e bármit levonni belőle, de gondoltam közre adom, hogy este beszélgettem az egyik barátommal a GoogleMap képiről a Popasnába vezető felszedett nyomvágányon. Mivel a vasútnál dolgozik, valamennyire releváns lehet a véleménye, azt figyelembe véve, hogy a felvételek nem a mai háborús helyzetet mutatják. Nem tudhatjuk, hogy az ukrán térkép mennyire pontos, de az alapján Zolotye és Katerinivka még mindig ukrán kézen van az egykori útvonal mentén, mielőtt Mikolajivkánál befordul a régi szaki területekre, de érdekelt, hogy a harcok messzebb tolódásával milyen kihívásokra lehet számítani a vasúti utánpótlásszállítás kapcsán.
Az ő első reakciója:
"Végigpörgettem a vasutat Popasnától Zolotéig... Olyan, mintha több helyen is át lenne vágva a töltés. Hogy ebből mennyi felhagyott mg föld út, s mennyi a valid régi átvágás, de van olyan ami tuti az. Az erdő is megirtva. Máshol meg az ürszelvény tele van zölddel.... Buja vegetáció felütötte a fejét."
Amit még kiszedtem belőle:
Másik dolog, hogy szerinte kézi erővel napi 1-2 km-t tudna haladni a helyreállírás, ha gépláncot kapnak, akkor ennél jelentősen gyorsabban be tudnák fejezni.
Harmadik, hogy jelenleg neki a leglogikusabb az lenne, ha Alcsevszkben rendezik be a ruszkik a fő ellátási központot. Ha ezt veszem alapul, akkor már most is jelentősek az útvonal hosszak, szerintem. Én logikusan arra számítanék, hogy ha meg tudnák nyitni a vasúti szállítást a város felé, az jótékonyan dinamizálná az egyre távolabb tolódó frontvonalat. Ezzel párhuzamosan persze kielemeztük már ebben a topicban, az ukrán logisztikai útvonalak is elnehezülnek, egyre több helyen el lettek vágva. Jelenleg erre direkt nem tértem ki.
A gyalogság támogatására megfelelő leszOlyan jól megy a szekér az oroszoknál, hogy újra meg kell nyitni a T-62 bányákat?
(az őszinteség kedvéért: szerintem nem, de az biztos hogy kurva nagyot fogok röhögni, ha ezek egy hét múlva a fronton lesznek.)
A kép szép, de fegyvert szentnek nevezni kissé beteges. Szerintem Oroszoknál meg szent Kaliber
Az ukránok már jelezték az amerikaiaknak ,hogy plusz szimulátorokra van szükségük, korábban be lett rakva a hír a topikba.160-200000$ huss…
az amcsik meg szimulátoroznak.
mondjuk a hoholok azt hiszik ezek ingyen vannak![]()
– mondta Dmitro Kuleba.Washingtonnak mielőbb teljesítenie kell az ígéretét, és el kell látnia minket rakétarendszerekkel, amint csak lehet
– mondta Zelenszkij a davosi Világgazdasági Fórumon tartott videóbeszédében. Az ukrán elnök szerint Oroszországnak előre jeleznie kell a visszavonulást, mielőtt a béketárgyalások folytatódnának – írja az Independent.A békemegállapodásról szóló tárgyalások addig nem folytatódhatnak, amíg Oroszország nem bizonyítja, hogy hajlandó visszavonni csapatait és felszerelését a február 24. előtti helyzetbe, amikor Vlagyimir Putyin elrendelte az inváziót
Annak örüljenek, hogy lesz hova vissza jönni.Lehet hogy sose léptem át a határt és egy tanya pincéjében vagyok fogva tartva, de azért nem fura neked hogy szinte mindenki aki elment az országból nyugatabbra ment? Ennyi mazochista volna?
Az ukránokat még most sem a béke érdekli...
Lassan már a lakhatás se olcsóbb itthon.Annak örüljenek, hogy lesz hova vissza jönni.![]()
Kakadu!
![]()
Mikor voltál utoljára Németországban?Lassan már a lakhatás se olcsóbb itthon.
Lehet hogy sose léptem át a határt és egy tanya pincéjében vagyok fogva tartva, de azért nem fura neked hogy szinte mindenki aki elment az országból nyugatabbra ment? Ennyi mazochista volna?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..