[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Mármint melyik Birodalom? Az USA vagy az EU? :)

És ha az az orosz lesz, akkor a nyugat jó ocsón fogja az orosz természeti kincseket felvásárolni! Erre megy ki az egész! Putyin bácsi is rendes srác lenne, ha azt csinálná, amit mondanak neki. Csak hát ő, a saját népét akarja gazdagítani, nem a nyugati múlti milliomosokat. Remélem nem jut Szaddam sorsára.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 025
113
Nem elege van, hanem bírálta, és nem a magyarokat, hanem Magyarország kormányát.
Nekunk meg kurvara elegunk van Zelenskijbol, mindenhova odapofatlankodik. Kenyszeresen kovetel, biral es szamonker mindenhol, a csapbol is o folyik, ugyaugy nem lehet kikerulni, mint a huvelygomba reklamot, mindig szembejon. Tudom, ez a feladata, de attol meg nem esne le a korono a hos ukran fejerol, ha neadjisten kerne a dolgokat es mondjuk megkoszonne, amit kap.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 658
19 018
113
Nekunk meg kurvara elegunk van Zelenskijbol, mindenhova odapofatlankodik. Kenyszeresen kovetel, biral es szamonker mindenhol, a csapbol is o folyik, ugyaugy nem lehet kikerulni, mint a huvelygomba reklamot, mindig szembejon. Tudom, ez a feladata, de attol meg nem esne le a korono a hos ukran fejerol, ha neadjisten kerne a dolgokat es mondjuk megkoszonne, amit kap.
Jaja én is gombához hasonlítanám Zelenskijt! Olyan mint a Candida! Egyezer másszon a szerszámodra utána el nem űzöd életed végéig!:rolleyes:
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 265
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 634
32 194
113
Már március vége felé belebegtették, hogy az ukrán katonai vezetésnek valós félelmei vannak egy esetleges lengyel katonai akció miatt, amivel lerohannák Lvov-ot.
Emiatt komoly katonai erőt kell állomásoztatniuk a térségben, amit nem lehet átdobni keletre/délre.
Zeller már nincs ellene a lengyel besegítésnek. A fehéroroszok miatt viszont valóban van félnivalója.
Nem tudom, hogy bárki tud-e bármit levonni belőle, de gondoltam közre adom, hogy este beszélgettem az egyik barátommal a GoogleMap képiről a Popasnába vezető felszedett nyomvágányon. Mivel a vasútnál dolgozik, valamennyire releváns lehet a véleménye, azt figyelembe véve, hogy a felvételek nem a mai háborús helyzetet mutatják. Nem tudhatjuk, hogy az ukrán térkép mennyire pontos, de az alapján Zolotye és Katerinivka még mindig ukrán kézen van az egykori útvonal mentén, mielőtt Mikolajivkánál befordul a régi szaki területekre, de érdekelt, hogy a harcok messzebb tolódásával milyen kihívásokra lehet számítani a vasúti utánpótlásszállítás kapcsán.

Az ő első reakciója:

"Végigpörgettem a vasutat Popasnától Zolotéig... Olyan, mintha több helyen is át lenne vágva a töltés. Hogy ebből mennyi felhagyott mg föld út, s mennyi a valid régi átvágás, de van olyan ami tuti az. Az erdő is megirtva. Máshol meg az ürszelvény tele van zölddel.... Buja vegetáció felütötte a fejét."





Amit még kiszedtem belőle:

Másik dolog, hogy szerinte kézi erővel napi 1-2 km-t tudna haladni a helyreállírás, ha gépláncot kapnak, akkor ennél jelentősen gyorsabban be tudnák fejezni.

Harmadik, hogy jelenleg neki a leglogikusabb az lenne, ha Alcsevszkben rendezik be a ruszkik a fő ellátási központot. Ha ezt veszem alapul, akkor már most is jelentősek az útvonal hosszak, szerintem. Én logikusan arra számítanék, hogy ha meg tudnák nyitni a vasúti szállítást a város felé, az jótékonyan dinamizálná az egyre távolabb tolódó frontvonalat. Ezzel párhuzamosan persze kielemeztük már ebben a topicban, az ukrán logisztikai útvonalak is elnehezülnek, egyre több helyen el lettek vágva. Jelenleg erre direkt nem tértem ki.
Az Orosz logisztika az elhagyott ukrán raktárakból is tud vételezni. Nem kell Oo.-ból.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
A kép szép, de fegyvert szentnek nevezni kissé beteges. Szerintem Oroszoknál meg szent Kaliber
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Az ukránokat még most sem a béke érdekli...​

Ukrán külügyminiszter: Ezekre a fegyverekre van most szükségünk

Ukrajnának minél több rakétarendszerre van szüksége, méghozzá minél előbb – ezt mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter szerdán a davosi Világgazdasági Fórumon.
Washingtonnak mielőbb teljesítenie kell az ígéretét, és el kell látnia minket rakétarendszerekkel, amint csak lehet
– mondta Dmitro Kuleba.
A külügyminiszter úgy érvelt: ha Ukrajna nem kap ezekből a fegyverekből, akkor nem tudják visszafoglalni Herszont és környékét, ahol szerinte sokan a felszabadításra várnak, és ahonnan az oroszok Ukrajna középső részét, valamint Odesszát is fenyegethetik. Ezenkívül a Donbászban is tovább romlik a helyzet, ahol már így is rommá lőttek, megsemmisítettek több falut az oroszok.
Dmitro Kuleba mindeközben azt is elismerte, hogy fegyverzet szempontjából sokkal jobb most Ukrajna helyzete, mint egy hónappal ezelőtt volt, és ebben nagy szerepe van az Egyesült Államoknak, amely fontos szervezőszerepet vitt ebben.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113

Zelenszkij: Ukrajna nem ad földet a békéért

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy nem adja fel országa földjeit az Oroszországgal folytatott háború befejezéséért cserébe.
A békemegállapodásról szóló tárgyalások addig nem folytatódhatnak, amíg Oroszország nem bizonyítja, hogy hajlandó visszavonni csapatait és felszerelését a február 24. előtti helyzetbe, amikor Vlagyimir Putyin elrendelte az inváziót
– mondta Zelenszkij a davosi Világgazdasági Fórumon tartott videóbeszédében. Az ukrán elnök szerint Oroszországnak előre jeleznie kell a visszavonulást, mielőtt a béketárgyalások folytatódnának – írja az Independent.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 664
9 265
113

Szerencsétlen Kakadu, nem érti a logikát :) Ez nem matematika, hogy összeadjuk a dolgokat. Ha megmentem egy ember életét, akkor kioperálhatom a szerveit és eladhatom? Matematikailag jól jár... Ha valaki megmenti egy nő életét, akkor megerőszakolhatja utána? A nő matematikailag jól jár... Lehetne példákat hozni, de világos, hogy itt nem lehet egyszerűen csak összeadni a pozitívumokat és negatívumokat. A gyors és egységes olajembargó sokat jelentene, jelentett volna Ukrajnának. Az ukrán nagykövet egyébként megköszönte a segítséget. Amit amúgy jelentős részt a Szijjártóék által üldözött civilek és Szijjártóák által part szélén hagyott közalkalmazottak tettek.