[HUN] Honvédelmi költségvetés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 028
91 991
113
A béreket csak a zsarubérekkel együtt lehet emelni.

Egyébként nem tudom mekkora lesz a Honvédelmi alap része, de 1.000-1.500 mrd simán kellhet a rezsicsöki fenntartásához.

Majd ha látjuk mekkora multiadóval terveznek és abból levonjuk ezt a fenti rezsialapot, akkor a különbözet marad a honvedelmi alapra. Abból lehet majd álmodozni.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 350
34 152
113
A béreket csak a zsarubérekkel együtt lehet emelni.

Egyébként nem tudom mekkora lesz a Honvédelmi alap része, de 1.000-1.500 mrd simán kellhet a rezsicsöki fenntartásához.

Majd ha látjuk mekkora multiadóval terveznek és abból levonjuk ezt a fenti rezsialapot, akkor a különbözet marad a honvedelmi alapra. Abból lehet majd álmodozni.
valamekkora bérfejlesztés szerintem még lessz még a % alapú sem futott ki ha meg igen meg kell hosszabítani. de való igaz ha katonabérek emelkednek a rendőrök nem maradhatnak el mert már ígyis levannak maradva de akkor az eü is megérdemli covid miatt be lett igérve de akkor ottvannak a tanárok akik most akarnak a hivatalnokok vannak egyenlőre nyugton.

amég az EU s pénzek be nem jönnek (valamit el kell kezdeniük már küldeni nekik komolyabb annál a világpolitikai helyzet hogy ilyen fisz faszságokkal szarakodjanak...) politizálgassanak. Ha azok a pénzek megjönnek egész biztos hogy az összes ágazat fizetésemelést fog kapni. már csak az előrrekifizeteett covid pénz miatt is... (az azért nem kevés plussz vólt ám) ha már a határpénz egy részét megküldenék. lenne pénz fizuemelésre rendőr katona vonalon... a fizetés is igénylistás mint plussz költség és a fizetésnek utalt pénz nagy részét csak fizetésekre adhatja ki. tehát minden katona minden határpótléka az elejétől. aminek a nagyrészét 70-75-90% át ha megkapjuk fizetésekre kell elkölteniük. (itt már mindegy járt e határoon vagy sem mertt nem arra a c ímszzóra kapja.)
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 350
34 152
113
tehát ha teszem azt a megtérített pótlékok valamelyik állomány esetében 600.000 ft ra jönne ki per fő. (40 ezres emelés csak ebből a pénzből biztosítható lenne.) a kérdés hogy szétdobnák e állománykategoriánként mert akkor a legénység járna szarul...
egyenlő eloszlásba viszont jól járna a legénység. egy havi 40.000 es emelés hatápénz beérkezése után szerintem simán várható. rosszab esetben is 30-40-50. ami nem lenne sok senkinek. cserébe mindenki keveselné...

Covid pénz meg mástészta de szerintem egy 20 as simán befigyel katonáéknál. Tehát 60.000 es emelést én az idén (ha mindkét ügy záródik) alaphangon esélyesnek látok. (+ a kötelező % ék emelés (vagy az Benkő távozásával távozik?) mert nemhiszem. (szerintem gondoskodva van az infláció feletti alap emelkedésről.)

és ha a jelenlegi 2 hónapos állapot esetleg fial valamit bérszempontjából (valami 1x it talán )

és ha van akarat vagy szükséges a bérek tovább emelhetőek szerintem. de nem robbanás szerűen. mind a 2015 ös megállapodás (az nem vólt rossz akkor elég szépen felzárkóztatott)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 350
34 152
113
addig tlán a tanároknál tudok elképzelni egy kicsit nagyobb emelést mindenki másnak kovid pénz a sereg és a rendőrség határpénz esetében is örülhet... mondjuk ha most kifizetik a tanárokat covidpénzből kevesebbet kell adni nekik. de bizonyos rész ott is kötelezően kiadandó. (mert ugye kevesebbet kaptak online oktatáskor)

tervezetten kívüli fizetésemelést ekkora szinten úgy tud meglépni ha pénzt rendel hozzá... mert a költségvetés már így is felkészülésbe áll... a beeső pénz viszont minden gond nélkül. (legalábbis egy része)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 350
34 152
113
De egyébkénnt ebből a különadóból is simán kijöhet egy kisebb emelés. a kérdés hogy a politikai képviselet hogy manőverezik :) (A Rendőrőknek mindenképp befigyel szerintem akár egy nagyobb öszeg is.) Hogy a seregnek mennyi jut majd ? az eü biztos kap katona eü mindenképp (aki vállal katonai szolgálatot mégha tartalékost is az is emelkedik eü személyzetnél úgyhallotam.) legalábbis egy ideje rebesgetik.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 028
91 991
113
Mire lesz ez elég?
Pár előleg kijön belőle.
Ez volt az idei terv. 470 mrd haderőfejlesztésre. A +200 mrd ha mind haderőfejlesztésre megy, jelentős növelés.

2022.jpg
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 405
120 607
113
Ha van egy kis esze annak a katonának, amelyik ilyet fontolgat, akkor még egy kicsit kivár. Mert nekem van egy olyan gyanúm, hogy aki le is szerel, az utólag vissza lesz rántva.
Aki ezt fontolgatja annak jó része már hónapok óta (vagy rosszabb esetben több mint egy éve) el akar menni és már kurvára elege van az egészből és csak lehúzza a többit. El kell engedni aki el akar.