[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113
"hogy Magyarországon biztonságban legyünk, amihez meglátásom szerint alapvető fontosságú, hogy jóban legyünk a keleti és a nyugati hatalmakkal is"
Ez egy Mo. méretű országnak, amely a NATO és az EU része is, nem lehetséges. Kishatalom vagyunk (minden szempontból, az hogy a kommunikációban mi megy, irreleváns), nem közép...
"Ebbe nem fér bele az, hogy azért háborúzzunk az oroszokkal, mert az ukránok képtelenek a saját érdekeiket és lehetőségeiket felmérve politizálni."
Senki sem háborúzik Oo-al, csak Ukrajna.
Az, hogy kitömik fegyverrel az ukránokat, közvetett háborús feleket csinál a résztvevőkből. Ezt lehet magyarázni, csűrni-csavarni, ettől még így van. Mindenesetre azt remélem, hogy mi továbbra sem mászunk bele jobban, mint eddig.

A klasszikus semlegesség valóban nem opció jelenleg számunkra, mert nato tagok vagyunk, de ettől még képviselhetjük a békülésre, megegyezésre törekedő álláspontot, nem pedig a vérmes oroszellenesség az előre mutat irány.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Azt kalózkodásnak hívják, tipik angolszász gyakorlat.
176-D5965-92-E5-49-ED-85-D5-F8-B3-C1061-D0-A.jpg
Sir Higgins már a hohol partok közelében… úgy látom már zsákmány is van :D
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
"hogy Magyarországon biztonságban legyünk, amihez meglátásom szerint alapvető fontosságú, hogy jóban legyünk a keleti és a nyugati hatalmakkal is"
Ez egy Mo. méretű országnak, amely a NATO és az EU része is, nem lehetséges. Kishatalom vagyunk (minden szempontból, az hogy a kommunikációban mi megy, irreleváns), nem közép...
"Ebbe nem fér bele az, hogy azért háborúzzunk az oroszokkal, mert az ukránok képtelenek a saját érdekeiket és lehetőségeiket felmérve politizálni."
Senki sem háborúzik Oo-al, csak Ukrajna.
És azért mert az Orosz területeket akar (ha eléggé nagy lenne az Ország elég lenne az egójuknak)...

Tudod először pár évtizedig finanszíroznak etnikai feszültségeket, aztán megjelennek megvédeni az etnikumot.

Grúzia, Ukrajna... megtámadják elveszik...

Lehet, hogy most amikor a Szabad-Világ jelentkezett, hogy hajlandó pénzt bukni, de A Nagyorosz ezt fejezze be... most lehet, hogy évtizedekig nem fogunk velük kereskedni és lehet, hogy tovább fognak támadgatni országokat...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 885
27 514
113
azért van fent pár videó YT-on ahol meglátszik Amerika árnyoldala is .. ilyen utcán sétálós videók --érdemes megnézni .
Van még pár dolog:
1, felsőoktatáshoz nem az jut hozzá, aki tehetséges, hanem aki gazdag, jó sportoló vagy kvótaember (transznemű néger). A gazdag színészek gyerekei helyett meg megírja valaki az érettségi vizsgát. Komoly. 1-2 éve volt belőle botrány.
2, (Majdnem) mindenkinek van kocsija, de vonatközlekedés gyk nem létezik. A bostoni metró lepukkantabb, mint a budapesti szovjet metrókocsik voltak.
3, az egészséges étel luxus. Azért is van annyi dagadt (nem, nem túlsúlyos, hanem a lábasbálna kategória), mert a csipsz-gyorskaja-mikrózható készkaja háromszögbe fér bele anyagilag. Meg cukorral telenyomott kv / üdítő, h meglegyen az energia.
4, a magaskultúra pláne luxus. Nem csak árban, én ledöbbentem, h a 680 000es, 2 nagy egyetemmel (Harvard + MIT) és egy művészeti főiskolával rendelkező Bostonban mennyire nincs lehetőség. A filharmonikusok épp turnén voltak, maradt a stan up és semmi más. Ehhez képest a 120 000es Győrben színház és / vagy balett plusz koncert a Richter teremben. Szinte minden nap. A kisebb, templomi koncertekről nem is beszélve. Oroszországban még inkább elérhető a diákok, kispénzű nyugdíjasok számára a klasszikus zene, színház, mint akár nálunk. Közben megy a siránkozás ott, ahol Mahlerre nem sikerül telt házat produkálni, h jajj, nem játszanak elég fekete leszbikus szerzőtől meg latin interszexuálistól darabokat, de h a szegényebb fekete vagy latin gyerek iskolaévei alatt nem jut el 1 db színházi előadásra, operára vagy szimfonikus koncertre, az le van szarva, pedig lehet, kicsit nagyobb lenne a hatása.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 854
113
hagyd rá,egy párhuzamos univerzumban létezik :D

a kommentje több szempontból is támadható :

1.) Oroszország nem tud fegyverrel politizálni (de tud és fog is pontosan emiatt a fegyverrel való politizálás miatt nem lépett be a NATO a jelenlegi konfliktusba)

2.) A hadsereg újjá építése a gazdasági hanyatlása miatt már nem lesz lehetséges Putyin életében. (szerintem nem úgy tűnik az orosz gazdaság,mint ami hanyatlik,vagy ha mégis,akkor az összes pénzügyi lap hazudik ! Azt kellene megértenie már végre mindenenkívülnek is, hogy nem az EU az egyetlen tőkeerős felvevőpiac az orosz árukat illetően,de ne próbáld erről meggyőzni,hiszen már önmagán kívül van :D

3.)Emiatt nem tudja már fenyegetni Moldaviát, Grúziát, és a többi szomszédos országot. (Globális atomhatalomként bárkit sakkban tudnak tartani,lásd első pont,de ha csak hagyományos eszközökkel indul meg lásd jelenlegi konfliktus,is komolyan kell venni a szavukat a régióban ..tehát ez az állítása is megdőlt)

4.) Így Oroszország elveszti még meglévő befolyását a térségben. (erősen MUHAHAHA kategória,lásd első és harmadik pont,egyébként nem is értem,hogy ha ennyre nincs képben az erőviszonyokkal a térségben,minek írta azt a kommentet ? addig rendben is van,hogy utálja az oroszokat ,de ettől függetlenül még nem kellene elrugaszkodnia a valóságtól )
@mindenen kívül az EU politikai elitjének a hiteles lakmuszpapírja. :)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 854
113
‼️‍☠️Az ukrán fegyveresek hátba lőnek


Az ukrán fegyveres erők négy katonája ma az életet választotta a halál helyett, és megadta magát a Szeverodonyeck melletti Akhmat különleges egységnek.
A másik 16 harcos kevésbé volt szerencsés, az ukrán büntetők nem engedték meg nekik, tüzet nyitottak saját katonáikra.
/RIAN/

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/10039
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
az oroszok legalapvetőbb problémája ukrajnában a húshiány
nincs elég élő hús amit bevihetnének ukrajnába
mert a mozgósítás nem tesz jót a népszerűségi indexnek
felmerül a kérdés, miért nem veszik meg azt a húst a piacon
mert a popasnai hírek egyik eleme az volt hogy ott a vdv mellett a wagner is nagyon szépen domborított, sőt igazából máshol se volt gond a wagnerrel
számoljunk
legyen egy zsoldos egy hónapja 10e dollár (javítsatok ki ha nagyságrendileg se stimmelne)
az 10e zsoldosnál havi 100 milla, 100e zsoldosnál havi egy milliárd
az olajból jön a bevétel, a pénzhiány nem lehet ok
mi lehet a probléma, az oroszok elfelejtik leadni a megrendelést a wagnernek, vagy nincs elég jelentkező a világból vagy mégis mi a probléma?
igen, kell adni a zsoldosnak is fegyvert kaját logisztikát kiképzést és temetést, de ezek az összes kapcsolódó költségek a mozgósított állományra ugyanúgy felmerülnek
mi a gond?
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson