[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Igen, értem. Ezért nem szeretek végül is kommentelni.

Az eredeti, amire válaszoltam, abban az volt, hogy a mostani helyzet nem hasonlítható össze a búr fogolytáborok kegyetlenkedéseivel, végül is 2022-őt írunk, így semmi sem indokolja ezt a módszert.

Én azért tettem be Mandelát (aki nem mellesleg megkapta a Béke-Nobel díjat, ha jól emlékszek), valahol itt kezdődtek devalválódni ezek a béke kitüntetések. Amúgy csak megközelítőleg jó a fordítás, hogy öljétek meg a búrokat, (amelyet Mandela is lelkesen énekelt). Én nem értek hozzá, de a magyarázat szerint a jó fodítás: öljétek meg a fehéreket. A búr háború mikor is volt? Mandela mikor is volt elnök?

Tehát jössz Te, aki a beszólásával akarva-akaratlanul egészen más értelmet adott az egésznek.

Viszont, akkor teljesen jogos lenne elfogadni, hogy öljétek meg a spanyolokat, franciákat, portugáloka és az összes többit, akik részt vettek a gyarmatosításban.

Mégis pont ezek a népcsoportok vannak sztároltatva viszont a magyarokat mindig megemlítik, hogy részt vettek anno 1000 éve portyákon és ez milyen elítélendő, barbár dolog volt. Az istenített angol királyi család vagyona mögött mennyi ember halála is van? A fejlett nyugati világ fejlettsége és kiemelkedő gazdasági helyzete mögött mennyi afrikai, amerikai, ázsiai ember halála van?

Én a magam részéről legalább megtisztelem, akinek válaszolok, hogy külön beidézem a szöveget, amire reagálok.

A moderátor törli, ha nem ide valónak érzi.
Most ezt nem teljesen értem. Vagy félre, vagy nemtom.
Én voltam, aki írtam, hogy nem kéne ezer éves dolgokat citálni mostani történésekhez.
Az apartheiddel pusztán kiegészítettem, hogy az 'öljétek meg a búrokat' -hoz elvezetett az a rendszer.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 925
82 651
113
Ezt a cikket inkább egészében kellett volna idézned, mivel amit idéztél, az félreérthetően úgy hangzik, mintha a Munkáspárt állna ki Ukrajna területi egysége mellett.
Úgyhogy inkább - Wilson-t játszva - bemásolom ide ezt a cikket, mert ez a cikk, úgy ahogy van, elejétől a végéig, tökéletes!

Thürmer: Elég az ukrán mocsárból!​



"A Munkáspárt vezetője a párt hivatalos oldalán írta le a véleményét.

491977-thurmer-gyula-1.jpg


Megmondom őszintén, elegem van az ukránokból. Sajnálom az ukrán embereket, akiket belevittek a háborúba, de nem értem, hogy miért nem szól senki a háború ellen. Erre lehet azt mondani, hogy Zelenszkij mindent betiltott, és kiirt mindenkit, aki ellene van. De a hatmillió emigráló ukrán közül az Európai Unió biztonságos falai között akadhatna néhány bátor is.

Még nem találkoztam velük. Olyan ukrán nővel viszont igen, aki a Szabadság téren a gyerekkocsiját tolva belekiabált a magyar emberek béketüntetésébe, követelve, hogy ítéljük el az „orosz agressziót.”

Elegem van abból is, hogy az ukránok, persze az amerikaiak és az EU támogatásával, egyre mélyebbre kényszerítenek bennünket az ukrán mocsárba. Követelőznek, Zelenszkij is, de sok idejövő ukrán is. Nekik minden jár, pénz, paripa, fegyver és persze folyamatos és lelkes szolidaritás.

Ha Zelenszkijnek nem adunk fegyvert, akkor a liberálisok oldalán pofátlanul beavatkozik a magyar belpolitikába, ahogyan ezt tette az áprilisi választások előtt. Ugyanezt teszik kicsiben is. Miskolcon mesélték, hogy az ukrán menekültek hajnalban fürdeni akartak a városi fürdőben, és amikor a helyiek barátságosan azt tanácsolták, hogy nyitás után jöjjenek vissza, kikérték maguknak, közölve, hogy nekik a hajnali fürdő is jár.

Meddig fogjuk elnézni a nyilvánvaló pofátlanságot? Meddig tűrjük, hogy Nepop ukrán nagykövet utasításokat adjon magyar szervezeteknek? Álljon meg a nászmenet! Ki az a Nepop nagykövet, de ki az a Zelenszkij elnök, hogy hajbókolni kelljen előttük? Megjegyzem, mélyen elítélem a Margitszigeti Színház vezetőit, akik az ukrán nagykövet tiltakozására lemondták Valentina Lisitsa zongoraművész szereplését, csak azért, mert az ukránoknak nem tetszik.

Meddig fogjuk elnézni, hogy a háborúra hivatkozva a kárpátaljai magyarság ügyét lesöpörték a napirendről és aligha kerül vissza? Meddig fogunk hallgatni arról, hogy az olyan elnök, aki fasiszta halálbrigádokat hoz létre, pártokat tilt be, az maga is fasiszta?

Féltem Magyarországot attól, hogy elsüllyedjen az ukrán mocsárban. Nem kétlem, hogy az Orbán-kormány nem akar elsüllyedni. Többször elmondták, hogy ez nem Magyarország háborúja.

De a politikai talaj körülöttünk már mindenütt ingoványos. És félő, hogy ha tovább megyünk ezen az úton, belesüllyedünk a mocsárba, és nem lesz, aki kihúzzon bennünket.

Elég abból, hogy bevállalunk egy sor dolgot, amiről tudjuk, hogy nekünk nem lesz hasznunk belőle, sőt talán kárunk is lesz. Kiállunk Ukrajna területi egysége mellett, noha tudjuk, hogy a területi változások elismerése nélkül nincs megegyezés Oroszországgal. Kiállunk mellette annak ellenére, hogy a nyugat Ukrajna felosztására készül.

Egyre több olyan kijelentést teszünk, ami az ukránoknak imponál, de rontja a viszonyunkat Oroszországgal, és minimálisra csökkenti annak lehetőségét, hogy Magyarország közvetítő legyen a felek között. Pedig milyen szép lenne, ha Budapesten születne meg a béke, és nem Ankarában vagy Bukarestben.

Magyarország nem szövetségese Ukrajnának. A NATO hivatalosan nem részese a háborúnak. Mi mégis úgy teszünk, mintha szövetségesi hűség kötelezne az ukrán érdekek kiszolgálására. Az ukrán gabonaexport például nem a mi ügyünk, és ne is tegyük azzá! Bűn segítséget ajánlani az ukrán szállítmányok átrakásában, sőt azon törni a fejünket, hogy az ukrán gabonát, hogy tudnák rajtunk keresztül exportálni. Azt se szeretnénk hallani, hogy a csővezetéken Ukrajna felé nyomunk gázt vagy olajat.

Nagyon kérem Szijjártó miniszter urat, ne ígérgessen az ukránoknak! Ne ígérjük, hogy kórházat, iskolát, óvodát, meg ki tudja mit, fogunk építeni Ukrajnában az ukránoknak. Nem a mi dolgunk. És itthon is lenne helye ennek a pénznek.

És még valami. Ne hangoztassa a kormány, hogy mi a nyitott ajtók hívei vagyunk a NATO-ban is, az EU-ban is. Ukrajnának semmi keresnivalója sincs az EU-ban. Ha Magyarország meghajol az EU és a lengyelek nyomása előtt, és az EU-csúcs júniusban zöld utat ad az ukránoknak, magunknak ártunk a legtöbbet. Senki sem hallotta, hogy Duda lengyel elnök Zelenszkijjel a 80 milliós ukrán-lengyel közösségről beszéltek? A V4 érdekünk, de a lengyel-ukrán összeborulás nem. Annál már csak a lengyel-ukrán-román szövetség a rémisztőbb, de sajnos már ez sem kizárt.

Világos szabályok kellenének arra is, hogy mi jár az ukrán menekültnek és mi nem jár. A „magyar történelem legnagyobb humanitárius akciója” sok pénzbe kerül. Arról senki sem beszél, hogy beengedünk minden ukrajnait, ellenőrzés nélkül, és nem tudjuk, hogy kik ők és mire készülnek.

Katonai téren különösen veszélyes lehet a mocsár. Nem vagyunk a háborúban, nem szállítunk fegyvereket, és nem engedünk át fegyvereket. Ez jó és helyes! De vajon tudjuk-e, hogy Pápáról mit visznek a C-17-es óriás gépek? Vajon háborús részvételnek számít-e az, ha ukrán katonákat fogadunk gyógykezelésre?

A média terén már benne vagyunk a mocsárban. Legalább ezen a téren legyünk semlegesek, ne álljunk be az amerikai médiaháborúba! Tegyük azt, ami a kínaiak! Közöljük az ukrán híreket, az orosz híreket és a magyar kommentárt! Ne hülyítsük a magyar embereket! Józannak kell maradnunk!

A mocsár tulajdonsága, hogy nehéz, sőt szinte lehetetlen kimászni belőle. Orbán miniszterelnök május 16-i beszéde a miniszterelnöki eskütételét követően elment odáig, ahol Magyarország még meg tud kapaszkodni. Még azt is sejteni engedte, hogy mibe tudunk kapaszkodni.

De ha tovább megyünk az ingoványban, amire láthatóan vannak jelentkezők, elsüllyedünk. Elég az ukrán mocsárból!"
Abból idéztem, ami a cikkben volt. A munkaspart.hut nem masoltam be.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
Ha a NATO hadban állna Oroszországgal, a ruszkiknak (nukleáris fegyverek nélkül) már harangoztak volna... :D
Igazad van, az ilyen helyenként fész tu fész lövöldözős, meg bunkeros bujócskázós árokásós, ágyúzós rakétázós kis csihi puhit, a sorozott prideos meg negyvenkilós antifa úgy szerette és bírta volna mint Micimackó a mézet. Hetekig, hónapokig egy lábon, pislogás nélkül, pihenésképpen tapsikolva.:oops:
...
Addig is egy ilyen,
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
 
H

Hummen23

Guest
Marad is ez a narratíva.
A NATO tagjai vagytok... tehát az Ukrikat támogatjátok.

Nagyoroszország erőszakolhat ki területi revíziót... magas áron... fantáziálhatsz arról, hogy erre a vonatra felültök... azonban ez keveset változtat azon, hogy Nagy-Magyarország régen volt.
Most ez UE-n belül lehet (lesz) zöld határ Kárpátalján...
Az eu szuverén országok szövetsége. Szóval ha zöld határt vízionálsz Kárpátalja keleti határára, akkor azt kizárólag az egyik szomszédjához való annektálással érheted el. Erre joga pedig kizárólag Magyarországnak van.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
 
W

Wilson

Guest
Az egyik kezében meg egy RGW-90 ha jól látom?! Ami a végén elsül!
Amúgy az ukránok most hozták le ezekhez a videókhoz kapcsolódó történéseket.

"A hírek szerint az összecsapásra Harkovtól északra került sor.

Az ellenséges BTR-80-at a KRAKEN különleges egység szabotázs- és felderítő csoportja semmisítette meg.

Az ukrán egység katonái az erdőben haladva megtalálták az orosz erők páncélozott harcjárművét amely az erdő közelében, nyílt területen mozgott.

Az felfedezése után úgy döntöttek, hogy megsemmisítik.

Az első találatot követően az orosz BTR-80 megsérült és megpróbált elbújni az erdőben, melynek során másodszor is eltalálta egy gránátvető.

5-9.jpg


Az erdei útra való behajtás után a BTR-80 megállt és egy ukrán egység ismét megtámadta, több találatot kapott, és többé nem mozdult. A páncélozott harcjármű orosz katonáinak sorsáról nem számoltak be.

Az ellenséges páncélozott járművek megfigyelését egy drón segítségével végezték, amely rögzítette a KRAKEN ukrán különleges egység szabotázs- és felderítőcsoportjának harcosainak sikeres akcióit."

 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and kriss02

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Igazad van, az ilyen helyenként fész tu fész lövöldözős, meg bunkeros bujócskázós árokásós, ágyúzós rakétázós kis csihi puhit, a sorozott prideos meg negyvenkilós antifa úgy szerette és bírta volna mint Micimackó a mézet. Hetekig, hónapokig egy lábon, pislogás nélkül, pihenésképpen tapsikolva.:oops:
...
Addig is egy ilyen,
"A védelem nagyrésze megadta magát"... A frontvonal állás szerint nem úgy tűnik (az oroszok csak nagyon lassan haladnak). :D
 
  • Tetszik
Reactions: Aurél

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 428
16 715
113
Basszus, 3, majd később még 2 ország írta alá, tehát legalább 5 oldalú.
Az afgán báb előtte szovjet báb is volt, ha jól emlékszem, a kivonulásukig. Szóval az oroszok is szerettek bábozni...
Rosszul emlékszel,mert az a bábu még három évig hatalmon volt az orosz kivonulás után. Csak a miheztartás végett.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
408
1 051
93
Az eu szuverén országok szövetsége. Szóval ha zöld határt vízionálsz Kárpátalja keleti határára, akkor azt kizárólag az egyik szomszédjához való annektálással érheted el. Erre joga pedig kizárólag Magyarországnak van.
"...akkor azt kizárólag az egyik szomszédjához való annektálással érheted el. Erre joga pedig kizárólag Magyarországnak van."

A turulmadarasok jó része bizony elhagyta a valóság talaját.