[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Vagy esetleg még Romániát is csatlakoztatják a lengyel-ukrán szövetséghez ahogy Thürmer is felvetette, hogy sajnos bekövetkezhet?
Hát az a szövetség amibe a románok beléptek nem élt tovább 3 évnél. Azalatt mindig találtak valakit akihez át lehetett állni...

Lenin megmondta hogy Románia az országok kurvája
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Az NSZK valahol egy távoli csillag volt gazdaságilag felettünk, a mostani Lengyelország is jóval teherbíróbb, mint az Unió utolsó gazdasági helyéért bősz harcot folytató Magyarország (Bulgáriával) .

Csak a nemzeti öntudatunk teng egy kicsit túl, nem az eredményekhez igazítva..

Lassan érik a 20 éves jóslás, hogy Románia seggét is távcsövön nézegethetjük főleg azóta, hogy mereven ragaszkodunk a Magyar vezetés által vezérelt forintunk és árfolyama mellett! Igy a 400 Ft/EUR nem végállomás csak egy megálló a lejtőn..
Lassan itt tényleg beköszönt a demokrácia kora : mindenki egyenlő, gazdaságilag, senkinek sincs megtakarítása csak a mának élés..
No no
szinten minden államtitkárnak van
magán kórháza
mert ugye erre van kereslet
/miért?/
és szépen keresnek a magán óvodák
magán iskolák
is...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Mégis mit vártál egy angoltól? Akiknek nem maradt mára jóformán semmi a birodalomból,és a penészes szigetüket is egy bohóc igazgatja,a külügyminiszterük meg földrajz tanár
Most ugye nem azt szeretnéd, hogy elkezdjem sorolni a HU kormány tagjainak hatalmas mérvű előképzettségét :D
 
  • Vicces
Reactions: Yoda

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
A legutóbbi infók szerint a bahmut-liszicsansz út nincs elvágva, tüzérséggel lövik az oroszok. Az előőrseik érték el Bilhorivkánál, de onnan egy ukri ellentámadás kivetette őket.
A "zsák" elhagyása helyett meg pont, hogy megerősítik. Elvileg 4-5 dandár erősítést juttattak be a környékre, hogy megfogják a Popasznából északrnak törő oroszokat. Eddig úgy néz ki, hogy működött.

Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben!

Ahogy én látom, Sziverszktől keletre lassan alig van olyan pont, amit nem tudnak az oroszok belőni legalább három irányból Grad sorozatvetővel. A legtöbb helyet az elavult D-20-szal is belövik két különböző égtáj felől.
Mi az, ami működik? Nincs elvágva az út ukrán jelentések szerint, csak tüzérségi megfigyelők rálátnak és végig lövik a legbutább lőszerrel is, ahogy mész rajta egy teherautó lőszerrel vagy üzemanyagot próbálsz elvinni az ukrán egységednek? Ha ez volt a célja az 5 dandár odaküldésének, hogy ne szorulj ki északra a Sziverszk -Liszicsanszk útra, amit 10 km-re a Donyeck folyótól a ruszkik tenyérnyi drónnal szemmel tarthatnak és szintén D-20sal is szarrá lövik, ha ott bármi tehergépet meglátnak, akkor remek terv volt.


Itt voltak az általad említett heves harcok.


Itt kezdődik az út kifelé Sziverszkből keletre, a katlanban harcoló ukránok felé.


Ha jól tévedek, akkor ez meg a híres Liszicsanszkiji Olajfinomító, ami egy másik város területén van.

Kérlek, ha van jó meglátásod, hogy hol állítanád fel az ukrán védelmi vonalakat ebben a háromszögben, akkor oszd meg velünk, mert én például kíváncsi vagyok rá. Én semmi védhetőt nem látok, csupán pár családi házas falvakat, amit egy osztag D-20 vagy Grad letöröl egyetlen sortűzzel a térképről, ha csak egyetlen ukrán katona is lövöldözni kezd a házak közül. Embertelen hadviselés, de ahogy az ukránok mondják a sajtójukban, az orkok már csak ilyenek.
A háború előtt sokszor el lett mondva itt a fórumon, hogy ne játsszunk autóskártyát! Nincs olyan, hogy két sereg megáll egymással szemben a zöld mezőn és lövi egymást. Valóban nincs, de ez a mostani helyzet áll a legközelebb hozzá. Popásznát elhagyva a szakik eddig csak falvas térségben nyomultak előre és ott próbálta a kalapácsot röptében elkapni az ukrán védelem. Ahogy te is rávilágítottál, és ebben egyetértünk, egyre több egységet küldve a katlan belsejében és a nyílt mezőn próbálva megállítani a légierővel és tüzérségi fölénnyel rendelkező muszkát.
Miközben látványosan védtelenül hagyják a nyugati szárnyat. Gyakorlatilag majdnem puskalövés nélkül nyomulnak előre a Bahmutka-folyó felé Popasznától D-Ny-ra, Ukrajna magterülete felé, miközben szerinted itt az É-K-i részen a legerősebb csapásirányból szerinted nagyon eredményesen védekeznek.

Visszatérnék arra, amit kérdeztem. Te milyen útvonalon vinnél egy Zlotyében vagy Szverodonyeckben harcoló alakulatodnak lőszert és üzemanyagot? Milyen biztonságos útvonalon tudod ellátni és etetni az egységed hk-it, csapathordozóit naftával, lőszert vinni nekik? Hova helyeznél el légvédelmi egységeket, hogy visszatartsd az orosz helikopterket és bombázókat? Mennyire tudsz légvédelmi rakétából feltűnés mentesen utánpótlást szállítani 10 km-re az orosz vonalaktól? (Azért a 10-20ezer fős, nehéz technikával állítólag jól felszerelt egységek nyelik ám a tápot lefelé, ha intenzív harcok vannak napokig. Olyan logisztikai útvonalak kellenek a harcképességük fenntartására, amik nagy forgalmat kibírnak és az autók nem szenvednek találatot sem repeszt.)

Én fotel tábornok vagyok, szóval elég rossz döntéseket hoznék élesben, ha rám bíznák. Én inkább a katlan mélyéből kezdeném átpakolgatni az egységeket az általad említett É-K-i előretörés lassítására és azt az 5 dandár erősítést inkább Popasznától nyugatra raktam volna le, hogy az Ukrajna belseje felé most zavartalan haladást lassítsam vagy próbáljam megállítani. A katlan szűkülésével pedig egyre inkább átcsoportosítanám a maradék erőket az ÉK-i részről az ÉNy-ira, ahogy lassan talán kiér minden emberem a bekerítés elől.

Az a baj viszont, hogy a tábornokaim ellenem dolgoznak.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Az NSZK valahol egy távoli csillag volt gazdaságilag felettünk, a mostani Lengyelország is jóval teherbíróbb, mint az Unió utolsó gazdasági helyéért bősz harcot folytató Magyarország (Bulgáriával) .

Csak a nemzeti öntudatunk teng egy kicsit túl, nem az eredményekhez igazítva..

Lassan érik a 20 éves jóslás, hogy Románia seggét is távcsövön nézegethetjük főleg azóta, hogy mereven ragaszkodunk a Magyar vezetés által vezérelt forintunk és árfolyama mellett! Igy a 400 Ft/EUR nem végállomás csak egy megálló a lejtőn..
Lassan itt tényleg beköszönt a demokrácia kora : mindenki egyenlő, gazdaságilag, senkinek sincs megtakarítása csak a mának élés..
Beleugathatok?
Én még hozzátenném azt is, hogy amíg HU leragad az összes szomszédjával szembeni, múlton rágódós, lenézős attitűdnél,
és egyre jobban elszigeteli saját magát, addig nem is lehet ezen csodálkozni.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 476
25 316
113
A szép új világ...

Charlie Wilson háborúja :D
Benne van a cikkben, hogy kicsit másképp van, hanem hiba történt és korrigálják!

"Az Erste Bank elismerte, hogy zavar támadt, de mint közölték, visszavonják az indokolatlan felmondásokat. A háromszáz ügyfél közül húsznál történhetett tévedés, a panaszos esetek harmadában már javították a hibát − írta meg a Telex."
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 895
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 852
14 744
113
Beleugathatok?
Én még hozzátenném azt is, hogy amíg HU leragad az összes szomszédjával szembeni, múlton rágódós, lenézős attitűdnél,
és egyre jobban elszigeteli saját magát, addig nem is lehet ezen csodálkozni.
Egyetértek veled..
Ha a múlt összes magyar negatívumát nézzük, vesztett csatáinkat, háborúinkat , országrészeink okkal történő elvesztését, a rosszul megválasztott szövetségeseinket (sorolhatnánk a végtelenségig) akár már most is eláshatnánk magunkat önsajnálattal tömjénezve.. És nem kellene tovább kinlódni az e világi életben..
Ehelyett józan jövőbe utat mutató (NEM tévutat!) vezetésre van szükség aki a múlt hibáit nem megismételni akarja hanem tanulság leszűrésére.
Mert ne feledjük: ami már megtörtént, soha nem mondhatjuk hogy az nem fordulhat elő az életben..