[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Amikor az amcsi MLRS odamegy, akkor odamegy a muszka SOF és viszi mint a cukrot - a maradékot pedig agyoncsapja a légierő illetve a tüzérség ... :)

Persze amikor egy Uragan -ra rányomja az Iszkander -t, akkor a "szent amcsi MLRS" -t meg békén fogja hagyni - csak azért, mert "jaj, mit szólna majd a világ"? Ugyanmár ...

Komolyra fordítva. Itt azt érdemes észrevenni, hogy amennyiben akár szankcióval vagy bármilyen "wunderwaffe" -val (tételezzük fel a HIMARS az lenne) a nyugatnak sikerülne eltalálni az oroszon valami "ideget" (érzékeny pontot ami tényleg fájna) - ami ugye eddig nem sikerült - meg hozzátesszük a "Putyin megőrült" narratívát, akkor bizony a muszka is ki fog tárazni. Miért ne? Nekik meg van tiltva - vagy mi van? Vegyük észre, ha pl. kinőne Közép-EU -ban egy gombaerdő, akkor az nekünk baromira nem lenne egy vidám történet. Aztán mi lenne? Majd az USA is jól kitáraz a muszkára? Akkor mennek Ők is a víz alá ... Aztán eldönthetik, hogy akarnak-e ilyen forgatókönyvet ...

Egyelőre az van, hogy mind az USA (aki tollbamond az EU -nak) és a muszka (aki éppen gennyesre keresi magát) részére is teljesen rendben van az a forgatókönyv, hogy az EU ismét leírja magát. Majd valahogy csak meg tudnak egyezni ... "Aki hülye (EU) az meg haljon meg" ...
Hogy megy oda az orosz SF? Eddig sem tudták elnyomni az ukrán tüzérséget az oroszok pedig az ukrán tüzérség immár több mint három hónapja nem 70-120 km osztja az áldást mint az amerikai MLRS-k.
Iszkandert akkor tudnak az oroszok esetleg rávezetni ha az ukránok lesznek olyan hülyék, hogy huzamosabb ideig egy helyen használják az MLRS-t.De ennek nem sok esélye lesz.

Ez az orosz atom támadás a vesszőparipád, bevallom fogalmam sincs miért mivel nincs valós veszélye.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
A nyilasozással rávilágítottál valamire akaratodon kívül is. Mindenhol van ez a réteg, Magyarországon is, Németországban is és Oroszországban is. De Ukrajnában láthatóan nem ők uralkodnak és nem őket támogatja a társadalom, hiszen egy orosz zsidó vezeti az országot.
Először is orosz nyelvű zsidó. És mondd, hogy van ez? Adott egy náci ember vagy egy náci zászlóalj. Őket kitünteti a zsidó ember és ettől hipp-hopp már nem is lesznek nácik? Ezt valami kabbalisztikus rontáslevételként kell elképzelni? Inkább a tényekből indulj ki, de ha a könyvbetiltó, nyelvbetiltó, kisebbségüldöző sovinisztát, másképp akarod hívni attól még az lesz ami. Nyugodtan mon mondhatod, hogy a nácik csak a hitlertetkós azovosok, az adminisztráció többi tagja pedig nagyrészt soviniszta, ebben megegyezhetünk.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 564
113
Szerinted rendben van hogy csecsenek Magyarországon magyar embereket fenyegethetnek? Ennyire nem kell ám meghajolni Moszkvának!
Csecsenek miért is fenyegettek barátom? Ti pofáztok folyamatosan, hogy csecseneket esztek reggelire G-Res haverotok ugatott hogy jól megmutatta az oroszoknak és leöntötte az emlékművet. Nem az oroszok meg a csecsenek fenyegetőznek, hanem a te bandád. Ha meg elétek áll egy, hogy itt vagyok, fűlőtöket meg farkatokat behúzva vinnyogtok, hogy jogállamiság meg Písz meg ilyen szarságokkal. Na ezek vagytok ti nyugat bérenc belpesti bőcsészek (hasonlóan a nyugati társaitokhoz), a hátulról ugató hergelő senkiháziak. Menjetek mind önkéntesnek, tudod akiket ti példaképnek tartotok mint mondjuk a Hemingway, tudod ő végigharcolta a spanyol polgárháborút nem a háttérből ugatott, azok a baloldali csávók (köztük több bölcsész) még tökös gyerek volt és komolyan gondolta, hogy megmutatja az igazát. Azok bármikor megverekedtek volna mondjuk a csecsennel magyarországon csak úgy vagányságból is ha már eljött. Na igen ők nem kígyóvállú puhány népség voltak. De ti és nyugati elkorcsosult leszármazottaik nevetségesek vagytok finoman is szólva palotapincsikék. :)
 
W

Wilson

Guest
Rendben, nem gondolod át - nem érted ... Tudod nem is az az igazi baj, hogy én vagy Te vagy bárki itt a fórumon így van vele. Hanem az, hogy akik csinálják az EU politikát szintén így vannak vele. Sőt még pontosabban egyszerűen az EU érdekei abszolút nincsenek figyelembe véve az EU "döntései" alapján
Nézd az EU tagországoknak van egy választott vezetése amely döntést hozott arról, hogy támogatja ki ilyen vagy olyan módon az Ukránokat, a magyar vezetés is támogatja az orosz szankciókat innentől kezdve, nem sok értelme van szerintem ezen "pörögni".Az olajembargót pedig végre fogják hajtani Magyarország nélkül (átmenetileg) vagy vele, de meg fogják csinálni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 439
7 134
113
Csak szólok, hogy a vevők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy orosz olajat vesznek, és tetszik vagy nem az orosz olaj ára nem az aktuális világpiaci olaj ár hanem mélyen az alatt van, amire. még az ázsiai vevők kedvezményeket kérnek, és bizony Kína és India is diverzifikálja az olaj beszerzését,ráadásul ha az EU nagyrészt megszünteti az orosz olaj behozatalát, akkor ezt az olajat az Oroszoknak az Ázsia piacon kell eladnia, ami miatt még nagyobb kedvezményeket kell az Oroszoknak adni az ázsiai vevőknek.
olaj ügyben az a kulcs kérdés hogy az opec emeli-e a kitermelést
ha nem emeli, minden hordóval amennyivel többet vesz európa az arabtól annyival kevesebb jut onnan ázsiába
tehát ott annyival jobban lesznek rászorulva az orosz olajra
olajjal csak úgy lehet a valóságban is szankciózni az oroszokat ha amennyivel azok kevesebbet szállítanak az arabok annyival többet ki is termelnek
ha ezt nem történik meg, csak szopatja mindenki magát meg egymást a hosszabb szállítási útvonalakkal de pont ugyanannyi olaj fog fogyni összesen és termelőnként is, csak a vevők cserélik el a forrásaikat
asszem
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Hogy megy oda az orosz SF? Eddig sem tudták elnyomni az ukrán tüzérséget az oroszok pedig az ukrán tüzérség immár több mint három hónapja nem 70-120 km osztja az áldást mint az amerikai MLRS-k.
Iszkandert akkor tudnak az oroszok esetleg rávezetni ha az ukránok lesznek olyan hülyék, hogy huzamosabb ideig egy helyen használják az MLRS-t.De ennek nem sok esélye lesz.

Ez az orosz atom támadás a vesszőparipád, bevallom fogalmam sincs miért mivel nincs valós veszélye.

Pontosan úgy megy oda a SOF, mint ahogyan az MLRS (mint pl. az S-300 -hoz is Nikolajiv -nál). Amire kicsit látens módon is próbáltam utalni, hogy amennyiben kicsit is "potens" cuccot akarnának adni az amcsik, akkor azt érdemes lenne akár egyből Kubinkába címezni ( :) ) avagy mellékelni a muszkának időpont-koordináta párost. Jobb a békesség ...

Nekem nincs vesszőparipám. A muszkának viszont van. Az egyik ilyen, hogy meg fogják védeni magukat - akár tetszik másnak akár nem. A másik pedig a "Oroszok nélküli világra nincs szükség" kezdetű örökzöld ...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Nézd az EU tagországoknak van egy választott vezetése amely döntést hozott arról, hogy támogatja ki ilyen vagy olyan módon az Ukránokat, a magyar vezetés is támogatja az orosz szankciókat innentől kezdve, nem sok értelme van szerintem ezen "pörögni".Az olajembargót pedig végre fogják hajtani Magyarország nélkül (átmenetileg) vagy vele, de még fogják csinálni.
Na még a mezőgazdasági betakarítások idején csakis az olajembargó hiányzik Európának!Öntökönlövés LVL 100
 
W

Wilson

Guest
olaj ügyben az a kulcs kérdés hogy az opec emeli-e a kitermelést
ha nem emeli, minden hordóval amennyivel többet vesz európa az arabtól annyival kevesebb jut onnan ázsiába
tehát ott annyival jobban lesznek rászorulva az orosz olajra
olajjal csak úgy lehet a valóságban is szankciózni az oroszokat ha amennyivel azok kevesebbet szállítanak az arabok annyival többet ki is termelnek
ha ezt nem történik meg, csak szopatja mindenki magát meg egymást a hosszabb szállítási útvonalakkal de pont ugyanannyi olaj fog fogyni összesen és termelőnként is, csak a vevők cserélik el a forrásaikat
asszem
Emelni fogja mivel az arabok sem akarják elveszíteni az ázsiai piacaikat ,ráadásul pl Kínának is diverzifikálva vannak az olaj beszerzései így nem fogja kizárólag orosz olajra lecserélni az arab olajat.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 074
6 683
113
Rendben, nem gondolod át - nem érted ... Tudod nem is az az igazi baj, hogy én vagy Te vagy bárki itt a fórumon így van vele. Hanem az, hogy akik csinálják az EU politikát szintén így vannak vele. Sőt még pontosabban egyszerűen az EU érdekei abszolút nincsenek figyelembe véve az EU "döntései" alapján.




Amikor az amcsi MLRS odamegy, akkor odamegy a muszka SOF és viszi mint a cukrot - a maradékot pedig agyoncsapja a légierő illetve a tüzérség ... :)

Persze amikor egy Uragan -ra rányomja az Iszkander -t, akkor a "szent amcsi MLRS" -t meg békén fogja hagyni - csak azért, mert "jaj, mit szólna majd a világ"? Ugyanmár ...

Komolyra fordítva. Itt azt érdemes észrevenni, hogy amennyiben akár szankcióval vagy bármilyen "wunderwaffe" -val (tételezzük fel a HIMARS az lenne) a nyugatnak sikerülne eltalálni az oroszon valami "ideget" (érzékeny pontot ami tényleg fájna) - ami ugye eddig nem sikerült - meg hozzátesszük a "Putyin megőrült" narratívát, akkor bizony a muszka is ki fog tárazni. Miért ne? Nekik meg van tiltva - vagy mi van? Vegyük észre, ha pl. kinőne Közép-EU -ban egy gombaerdő, akkor az nekünk baromira nem lenne egy vidám történet. Aztán mi lenne? Majd az USA is jól kitáraz a muszkára? Akkor mennek Ők is a víz alá ... Aztán eldönthetik, hogy akarnak-e ilyen forgatókönyvet ...

Egyelőre az van, hogy mind az USA (aki tollbamond az EU -nak) és a muszka (aki éppen gennyesre keresi magát) részére is teljesen rendben van az a forgatókönyv, hogy az EU ismét leírja magát. Majd valahogy csak meg tudnak egyezni ... "Aki hülye (EU) az meg haljon meg" ...
Az USA is gennyesre keresi magát gázon és fegyvereken. EU meg fizet.
 
W

Wilson

Guest
Na még a mezőgazdasági betakarítások idején csakis az olajembargó hiányzik Európának!Öntökönlövés LVL 100
Az olajembargót úgy fogják bevezetni, hogy már meg vannak az olaj beszerzési források, az orosz olaj helyettesítésére az érintett országokban, ahol pedig nincs ott átmenetileg marad az orosz olaj.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Flamand and kriss02